Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte, mám dotaz. Vybrečel jsem si na firmě, že mi do kuchyňky dají kávovar z jednoho neúspěšnýho projektu😁
Kávovar i mlýnek cca 7-8 let stál a nebyl zapnutý.
Takže se ptám:
Bude potřeba to celý nějak pročistit a jak?
Zvládnu to sám?
Dá se s tímto vybavením udělat dobré esspreso?
Existují nějací lidé, že by třeba někdo přijel a zaškolil nás, jak se to má správně používat atd.?

 

 

20201127_130727.jpg

20201127_130736.jpg

20201127_130742.jpg

Odesláno

Krasa. Nadhera. Ano, da sa na tom urobit spickove espresso.

Mlyncek rozobrat, vycistit, praca na 30min.

Kavovar by mozno stacilo preplachnut s nejakym dekalcifikatorom, sam uvidis co z toho potecie.

Odesláno

Mlýnek bude plný žluklé kávy, takže rozšroubovat a vyčistit - rychlé a jednoduché.
Kávovar může být trošku problém. Bude v něm rotační čerpadlo, které je docela háklivé na rozběhy nasucho a nečistoty. Takže to chce ohlídat ten první rozběh a nenechat ho dlouho točit. A záleží samozřejmě, jak bylo před těmi osmi lety provozováno (filtr, změkčovač apod) a jak bylo zakonzervováno.
V Praze a okolí bych klidně zajel a proškolil.

Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk

Odesláno

Pls poraďte, čímž mám na mysli prioritně reálný zkušenosti.

Sám připravuju převážně na filtru, ale manželce to přijde složitý a tak si dělá french press. Nicméně chci, převážně pro ní, koupit mokka konvičku, která nám už nějakou dobu chybí. 

A teď k tomu výběru. Buď klasická hliníková bialettka anebo verze brikka? Rozdílu samozřejmě rozumím, brikka mě láká, ale co jsem četl, tak aby byl nějaký slušný výsledek, tak to chce taky trpělivost, cvik a trochu toho laborování s přípravou. V opačným případě nejspíš bude výsledek stejný jako u obyč konvičky.

Problém je, že žena tu trpělivost, cvik ani laborování s přípravou nejpíš nějak moc přehánět nebude. Má v tom případě ta brikka smysl?

Díkes.

 

Odesláno

IMHO má. Ono i s tou "obyčejnou" bialettkou nějaký ten cvik potřebuješ. Koupí brikky se Ti prostě otevřou další možnosti. Cenový rozdíl relativně malý, takže bych do brikky šel.

Odesláno

Jasný, díky,  o ty kačky (rozdíl) nejde, spíš jsem měl strach, abych nekoupil něco, co může v ideálním případě produkovat lepší kafe, ale v nikoli ideálním taky horší.

Jinak když jsem to procházel, tak jsem narazil na jednu limitku. Pokud máte známýho myslivce nebo tak něco, tak zde tip na prezent:

https://www.amazon.com/Bialetti-Moka-Alpina-Limited-Editions/dp/B008FOF86E

511%2Bwo7YcRL._AC_SL1200_.jpg

 

 

Odesláno

Hele ono "lepší" mi přijde hodně zavádějící. Mně to třeba nepřijde lepší, ale jiný. Frenchpressu nebo filtru si dělám občas 0.5l a mám to na takové dopolední popíjení. Moka mi přijde nejvíc podobná espressu, takže rychlá jednorázovka. Otázka tedy spíš je, co paní chce pít.

Odesláno

Já mám dobrou zkušenost s aeropressem. Dokonce i úplný zacatecnik (děda 80let) dokáže vykouzlit obstojný kafe, hned bez školení. Ale prý dodržoval návod. :)

Odesláno

Na brice mi vadi, kolik kafe se tam laduje. Brikka je 2 kafova, ale cpes tam jak do 3 kafove mokky a prijde mi, ze ji vyladit je slozitejsi jak klasika.

Odesláno
  V 1. 12. 2020 v 13:01, Liqid napsal:

Hele ono "lepší" mi přijde hodně zavádějící. Mně to třeba nepřijde lepší, ale jiný. Frenchpressu nebo filtru si dělám občas 0.5l a mám to na takové dopolední popíjení. Moka mi přijde nejvíc podobná espressu, takže rychlá jednorázovka. Otázka tedy spíš je, co paní chce pít.

Rozšířit  

Měl jsem na mysli jen srovnání bežná mokka vs brikka. Jde mi teda jen o rozdíly těhle dvou konviček.

  V 1. 12. 2020 v 18:00, ggrand napsal:

Na brice mi vadi, kolik kafe se tam laduje. Brikka je 2 kafova, ale cpes tam jak do 3 kafove mokky a prijde mi, ze ji vyladit je slozitejsi jak klasika.

Rozšířit  

Přesně tohle jsem měl na mysli tím svým původním dotazem.

Odesláno (upraveno)

Za me teda do zacatku raci obyc mokka konvicku. Dobrou zkusenost mam s hlinikackou od tescomy, protoze narozdil od Bialetty, tescoma pouziva silikonove tesneni, do ktereho se nezazere mlete kafe. Takove tesneni ma Bialetti az u Brikky a vyssich modelu. U klasiky ma gumove tesneni a to utrpeni cistit.

Teda pokud to nezmenili-asi pul roku jsem se o to nezajimal.

Edit: pokud bys preci jen sel di Brikky, pohlidej si zhotoveni sitka, nesmi mit prolisy skrz. Uz jsem to tu nekde ve vlakne ukazoval.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Nevim jestli jsem to uz psal, hledal jsem neco na filtr kolem karlovarskeho kraje, nakonec jsem nasel tuhle prazirnu v Tirschenreuthu https://goo.gl/maps/vyoRQ1Hu1Foan4qRA Pul kila dobryho prazenyho kafe za 12,5€, pokud je tu nekdo z KV kraje a nechce podporovat City Shitty Roasters v KV tak doporučuju. Maj i filtry, konvičky, haria a asi všechno co může normální člověk ráno potřebovat na to aby dokázal strávit den v práci.

Odesláno
  V 2. 12. 2020 v 15:50, zceyee napsal:

Nevim jestli jsem to uz psal, hledal jsem neco na filtr kolem karlovarskeho kraje, nakonec jsem nasel tuhle prazirnu v Tirschenreuthu https://goo.gl/maps/vyoRQ1Hu1Foan4qRA Pul kila dobryho prazenyho kafe za 12,5€, pokud je tu nekdo z KV kraje a nechce podporovat City Shitty Roasters v KV tak doporučuju. Maj i filtry, konvičky, haria a asi všechno co může normální člověk ráno potřebovat na to aby dokázal strávit den v práci.

Rozšířit  

To jsi našel moc hezky, ale mám to tam 90 kilometrů🙄 to si muzu dojet do prazirny do Plzně😄

Odesláno
  V 2. 12. 2020 v 16:23, Daredevill napsal:

To jsi našel moc hezky, ale mám to tam 90 kilometrů🙄 to si muzu dojet do prazirny do Plzně😄

Rozšířit  

Si udelas vylet, nakoupis domu a jeste si privezes dobry kafe. :) Hranice jsou uz nejakou dobu otevreny, soud jim to povinny testovani zrusil (ale zatim se o tom moc nemluvi).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...