eskimak Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2020 Perfekt. Dakujem pekne. Najviac by pomohlo keby si odmeral vonkajsi priemer tej spodnej casti, ktora sa vklada do mlynceka. Dakujem! Vyzera to vyborne.
Daredevill Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2020 (upraveno) Spodní vnější 60mm zpracování je perfektní, až mě to překvapilo. Na druhou stranu taky to není za 5 euro. Upraveno 24. listopadu 2020 uživatelem Daredevill
eskimak Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2020 V 24. 11. 2020 v 19:29, Daredevill napsal: Spodní vnější 60mm Rozšířit Dakujem! Idem merat
Anton_ Odesláno 27. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2020 Ahojte, mám dotaz. Vybrečel jsem si na firmě, že mi do kuchyňky dají kávovar z jednoho neúspěšnýho projektu Kávovar i mlýnek cca 7-8 let stál a nebyl zapnutý. Takže se ptám: Bude potřeba to celý nějak pročistit a jak? Zvládnu to sám? Dá se s tímto vybavením udělat dobré esspreso? Existují nějací lidé, že by třeba někdo přijel a zaškolil nás, jak se to má správně používat atd.?
eskimak Odesláno 27. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2020 Krasa. Nadhera. Ano, da sa na tom urobit spickove espresso. Mlyncek rozobrat, vycistit, praca na 30min. Kavovar by mozno stacilo preplachnut s nejakym dekalcifikatorom, sam uvidis co z toho potecie.
RedAce666 Odesláno 27. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2020 Mlýnek bude plný žluklé kávy, takže rozšroubovat a vyčistit - rychlé a jednoduché.Kávovar může být trošku problém. Bude v něm rotační čerpadlo, které je docela háklivé na rozběhy nasucho a nečistoty. Takže to chce ohlídat ten první rozběh a nenechat ho dlouho točit. A záleží samozřejmě, jak bylo před těmi osmi lety provozováno (filtr, změkčovač apod) a jak bylo zakonzervováno.V Praze a okolí bych klidně zajel a proškolil.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
Anton_ Odesláno 27. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2020 Díky za tipy. Je to v Plzni.Zatím jsem domluven s BERTem, že to zkusíme rozchodit po telefonu
warann Odesláno 1. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2020 Pls poraďte, čímž mám na mysli prioritně reálný zkušenosti. Sám připravuju převážně na filtru, ale manželce to přijde složitý a tak si dělá french press. Nicméně chci, převážně pro ní, koupit mokka konvičku, která nám už nějakou dobu chybí. A teď k tomu výběru. Buď klasická hliníková bialettka anebo verze brikka? Rozdílu samozřejmě rozumím, brikka mě láká, ale co jsem četl, tak aby byl nějaký slušný výsledek, tak to chce taky trpělivost, cvik a trochu toho laborování s přípravou. V opačným případě nejspíš bude výsledek stejný jako u obyč konvičky. Problém je, že žena tu trpělivost, cvik ani laborování s přípravou nejpíš nějak moc přehánět nebude. Má v tom případě ta brikka smysl? Díkes.
Bert Odesláno 1. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2020 IMHO má. Ono i s tou "obyčejnou" bialettkou nějaký ten cvik potřebuješ. Koupí brikky se Ti prostě otevřou další možnosti. Cenový rozdíl relativně malý, takže bych do brikky šel.
warann Odesláno 1. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2020 Jasný, díky, o ty kačky (rozdíl) nejde, spíš jsem měl strach, abych nekoupil něco, co může v ideálním případě produkovat lepší kafe, ale v nikoli ideálním taky horší. Jinak když jsem to procházel, tak jsem narazil na jednu limitku. Pokud máte známýho myslivce nebo tak něco, tak zde tip na prezent: https://www.amazon.com/Bialetti-Moka-Alpina-Limited-Editions/dp/B008FOF86E
Liqid Odesláno 1. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2020 Hele ono "lepší" mi přijde hodně zavádějící. Mně to třeba nepřijde lepší, ale jiný. Frenchpressu nebo filtru si dělám občas 0.5l a mám to na takové dopolední popíjení. Moka mi přijde nejvíc podobná espressu, takže rychlá jednorázovka. Otázka tedy spíš je, co paní chce pít.
Dagoberd Odesláno 1. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2020 Já mám dobrou zkušenost s aeropressem. Dokonce i úplný zacatecnik (děda 80let) dokáže vykouzlit obstojný kafe, hned bez školení. Ale prý dodržoval návod.
ggrand Odesláno 1. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2020 Na brice mi vadi, kolik kafe se tam laduje. Brikka je 2 kafova, ale cpes tam jak do 3 kafove mokky a prijde mi, ze ji vyladit je slozitejsi jak klasika.
warann Odesláno 1. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2020 V 1. 12. 2020 v 13:01, Liqid napsal: Hele ono "lepší" mi přijde hodně zavádějící. Mně to třeba nepřijde lepší, ale jiný. Frenchpressu nebo filtru si dělám občas 0.5l a mám to na takové dopolední popíjení. Moka mi přijde nejvíc podobná espressu, takže rychlá jednorázovka. Otázka tedy spíš je, co paní chce pít. Rozšířit Měl jsem na mysli jen srovnání bežná mokka vs brikka. Jde mi teda jen o rozdíly těhle dvou konviček. V 1. 12. 2020 v 18:00, ggrand napsal: Na brice mi vadi, kolik kafe se tam laduje. Brikka je 2 kafova, ale cpes tam jak do 3 kafove mokky a prijde mi, ze ji vyladit je slozitejsi jak klasika. Rozšířit Přesně tohle jsem měl na mysli tím svým původním dotazem.
ggrand Odesláno 1. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2020 (upraveno) Za me teda do zacatku raci obyc mokka konvicku. Dobrou zkusenost mam s hlinikackou od tescomy, protoze narozdil od Bialetty, tescoma pouziva silikonove tesneni, do ktereho se nezazere mlete kafe. Takove tesneni ma Bialetti az u Brikky a vyssich modelu. U klasiky ma gumove tesneni a to utrpeni cistit. Teda pokud to nezmenili-asi pul roku jsem se o to nezajimal. Edit: pokud bys preci jen sel di Brikky, pohlidej si zhotoveni sitka, nesmi mit prolisy skrz. Uz jsem to tu nekde ve vlakne ukazoval. Upraveno 1. prosince 2020 uživatelem ggrand
warann Odesláno 1. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2020 OK, dík. Pravda je, že to gumový těsněníu starý Bialettky zlobilo a když jsem pak koupil náhradní (origo) tak zlobilo.
zceyee Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2020 Nevim jestli jsem to uz psal, hledal jsem neco na filtr kolem karlovarskeho kraje, nakonec jsem nasel tuhle prazirnu v Tirschenreuthu https://goo.gl/maps/vyoRQ1Hu1Foan4qRA Pul kila dobryho prazenyho kafe za 12,5€, pokud je tu nekdo z KV kraje a nechce podporovat City Shitty Roasters v KV tak doporučuju. Maj i filtry, konvičky, haria a asi všechno co může normální člověk ráno potřebovat na to aby dokázal strávit den v práci.
Daredevill Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2020 V 2. 12. 2020 v 15:50, zceyee napsal: Nevim jestli jsem to uz psal, hledal jsem neco na filtr kolem karlovarskeho kraje, nakonec jsem nasel tuhle prazirnu v Tirschenreuthu https://goo.gl/maps/vyoRQ1Hu1Foan4qRA Pul kila dobryho prazenyho kafe za 12,5€, pokud je tu nekdo z KV kraje a nechce podporovat City Shitty Roasters v KV tak doporučuju. Maj i filtry, konvičky, haria a asi všechno co může normální člověk ráno potřebovat na to aby dokázal strávit den v práci. Rozšířit To jsi našel moc hezky, ale mám to tam 90 kilometrů to si muzu dojet do prazirny do Plzně
zceyee Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2020 V 2. 12. 2020 v 16:23, Daredevill napsal: To jsi našel moc hezky, ale mám to tam 90 kilometrů to si muzu dojet do prazirny do Plzně Rozšířit Si udelas vylet, nakoupis domu a jeste si privezes dobry kafe. Hranice jsou uz nejakou dobu otevreny, soud jim to povinny testovani zrusil (ale zatim se o tom moc nemluvi).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se