Bert Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2021 Možná takto ... https://stroje.bazos.cz/inzerat/134801031/mlynek-na-kavu-macap-m5-2-roky-v-kavarne.php
RedAce666 Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2021 Bazar bude jediná rozumná cesta. Nějaký "kavárenský" mlýnek s 58-64mm kameny se kolem 2-3tis. dá sehnat celkem běžně. Měl jsem tak svůj první Gaggia MDF, pak Super Jollyho a teď i velký Santos na filtr.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
eskimak Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2021 Macap je fajn, za tie prachy to asi neprebijes.
Bert Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2021 Bohušu, za ty love teď nic lepšího v ČR nevidím. Jestli je to oproti původnímu budgetu ok, tak do něj jdi.
redd Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2021 Kavarensky mlynky jsou strasne velky, primarne na espresso, velka nasypka, doser verze to jeste prostorove zvetsuje. Kameny budou pravdepodobne hodne jety. Pouzitelny to samozrejme je, ale prijde mi to neprakticky. Nevim, na kolik kav denne to bude... Ja uz videl maly rucni mlynky a malej aku sroubovak, aby clovek nemusel tocit klickou
bohus76 Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2021 Tvoje výtky chápu,ale za ty prachy nebylo co řešit ( vím, že nebude v provozu denně) a zkrátka jej použiju párkrát za týden.Můžete si za to sami, udělali jste ze mě magora nejenom do hodinek.Já jsem Vás varoval
feltharg Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2021 Zásobník by se měl dat sundat (já melu dycky max tři porce a usil jsem si hezkou čapku na hrdlo, aby zrnka nepopkornovala. U některých mlynku se dá sundat i doser - u myho se na to chystám a chci si vyrobit na míru hubici S tím macapem si koupil velmi dobre, většinou jsou kolem 4-5k
Effe Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2021 V 9. 4. 2021 v 16:53, bohus76 napsal: Tvoje výtky chápu,ale za ty prachy nebylo co řešit ( vím, že nebude v provozu denně) a zkrátka jej použiju párkrát za týden.Můžete si za to sami, udělali jste ze mě magora nejenom do hodinek.Já jsem Vás varoval Rozšířit případné tupé mlecí kameny brousí nějaký p.Thér z Nového Jičína nebo nové prodávají v Hraspu https://www.kavovary-doplnky.cz/e/search?word=macap .
filltos Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2021 (upraveno) Díky Taky přeji Upraveno 10. dubna 2021 uživatelem filltos
igor261069 Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2021 Pánové, neporadíte mi nějakou dobrou kávu, která je minimálně kyselá? Mám rád hořké kafe a marně experimentuji a sháním. Díky.
OndraPod Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2021 https://shop.primacafe.cz/ Obcas se nejaka lehce kysela kava ve vyberu najde, ale je to napsane v popisu, napr Honduras Santa Rosa. Jinak jsem na tom stejne, ja ty kyseliny fakt nemuzu, obraci mi to zaludek naruby
Leopold Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2021 A je to fakt problém v káve , že je kyslá ? Čo som mal automat ten mi z každej kávy spravil kyslú . Problém bolo hrubšie mletie a hlavne nižšia teplota vody pri prvej káve . Druha bola menej kyslá ale kyslá .. hmm .
OndraPod Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2021 Ja rikam kysele kavy vsem svetle prazenym "ovocnym" kavam Vylozene kysele byvaji kdyz se nepovede prazeni, ale nemam rad tu chut obecne a fakt mi to nedela dobre na zaludek. Cas od casu mi to neda a zkusim neco z DoubleShotu, nebo ted posledne jsem v nouzi koupil LaBohem Cafe, ale vetsinou toho pak lituju
redd Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2021 Kysela kava bude na 99 % pripravou a ne prazenim. Sorry.
Bert Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2021 Borci, já bych pátrání začal u kávy, a teprve pak přešel na to, co se s kávou děje. Pražení, mletí, samotná příprava. Nikde jsem nenašel, JAKOU kávu vlastně Igor pije. Co tak vynechat směsi s hodně Arabicou, a soustředit se na ty s Robustou?
Effe Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2021 Taky jsem začínal s robustou právě od primacafe.cz a pak kavaprodej.cz Pak už mi ta zemitost robusty začala trochu vadit , tak jsem zkoušel arabiky , ale protože se vesměs praží světleji tak je to na mně taky kyselé . Doubleshot nevyjímaje . Začal jsem si pražit sám více do tmava a konečně se dají arabiky pít . Takže u mně je potlačení acidility z 99% pražením
OndraPod Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2021 V 10. 4. 2021 v 13:47, redd napsal: Kysela kava bude na 99 % pripravou a ne prazenim. Sorry. Rozšířit V tom pripade by meli preskolit personal ve sve vlastni kavarne Ne mne to samozrejme taky napadlo, ze treba delam neco spatne, ale at sem caroval s teplotou, mletim a pomerem extrakce sebevic, proste to nebylo ono. A v jejich kavarne to chutna stejne, takze v tom problem nebude.
bohus76 Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2021 Jsem sice úplný začátečník,ale nejdřív bych řešil hrubost mletí,teda na espresso jemnější mletí a pak i ta světleji pražená není až tolik kyselá, samozřejmě si každý musí najít tu svoji kávu ( druh,oblast) .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se