Jump to content

Recommended Posts

  • Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mame novy konicek:) Ako si spomenul priprava kavy je naozaj filozofia. Spravit poriadnu kavu je urcity druh umenia. Ci uz v podniku alebo niekde doma. Nie nadarmo taliani vymysleli aj sutaz barmanov o

Tak jsem vyměnil v mé Gaggii Classic klasický bimetalový termostat za PID, který elektronicky řídí teplotu. Velký skok dopředu, původní 107C termostat měl rozptyl až +- 15 stupňů, zatímco teď PID dosá

Přesně jak píšeš. Doma mám Rocketa a na chalupu dám ECM. No, a Silvii jsem měl v práci :-) Kruh se uzavřel.

PID ma zmysel na kazdom type kavovaru. Absolutne. S PIDom mas teplotu ktoru chces. Bez neho len so stopkami a excelom.

Link to post
Share on other sites

Začal bych mlýnkem, až pak bych řešil kávovar. Ale každý si tím procesem asi musí projít, já taky napřed řešil kávovar a pak až mlýnek. Dneska jsem ale chytřejší, tak to berte jako radu... 

Link to post
Share on other sites
před 5 hodinami, Bert napsal:

To je moje chyba. Já ho naučil jen tohle 🙂

Vtipný :)

Já naopak rád ochutnávám a objevuju, ale taky se často vracím k ověřeným vzorkům. Doma mám vždy tak 2-3 druhy kafe a měním dle nálady a typu nápoje. V tomhle je single-dose mlýnek naprostá bomba. Více druhů už bych neudržel dostatečně čerstvé + pár porcí low-caf mám ještě v mrazáku.

Edited by redd
Link to post
Share on other sites

Mlýnek budu mít zatím půjčený na neurčito Mazzer luigi srl-super jolly

Když by mi to chytlo, tak bych si pořídil něco svýho(hrozně se mi líbí Niche zero)

Nejvíc se bojím svojí mizerný povahy, kdy se pro něco hrozně nadchnu, strávím dny studováním na internetu, pak si to koupím a.... a buď se na to práší nebo to někde leží😅 ale jsou i výjimky, třeba hodinky😁

Ale to nespresso už mi neuspokojuje a v kavárnách v Plzni se začíná rozmáhat, strašně kyselý kafe trpký, který nedovedu ani polknout. Pořádný espresso, který by mě pohladilo na duši už jsem neměl tak rok.

Co říkáte na tuto? https://www.bunacafe.cz/leglpl41plust-lelit-glenda-pl41plust#technicke-specifikace

Zajímavý, že je to o 4kg lehčí než Rancilio...

 

 

Link to post
Share on other sites

20210325_082857.jpg20210323_084520.jpg20210408_180018.jpg

před 14 hodinami, redd napsal:

Vizuál hezkej, ale není to nuda, pít pořád to stejný kafe? :)

Mě to baví 😂

Doba experimentů je za mnou. Netvrdím, že občas něco nezkusím, ale já svůj svatý grál zřejmě našel.

Link to post
Share on other sites
před 2 hodinami, Tikal napsal:

Mě to baví 😂

Doba experimentů je za mnou. Netvrdím, že občas něco nezkusím, ale já svůj svatý grál zřejmě našel.

Tak hlavně, že ti chutná. Mě by se jedna káva rychle znudila. Je tolik různých chutí... jako ve víně.

Link to post
Share on other sites

Tak jsem si udělal dnes výlet do bunacafe, podívat se na ten lelit na živo...moc jsem tam toho nevykoukal
Nakonec jsem si tam dal kafe do kelímku, a že by mi nadchlo se říct nedá...tak já nevím...

Link to post
Share on other sites

Chuť kafe je primárně záležitost vstupní suroviny. Kávovar za to nemůže. Posrat to může i "barista".

To, že si koupim dobrej kávovar, není záruka dobrýho kafe. Na espresso je nejdůležitější dobrá káva, pak super mlýnek, slušný kávovar + nějaké další vybavení a taky mít otevřenou hlavu a chtít se učit.

(Když jsi koupim super auto, ale budu tam lejt sračku olej a benzín a řídit taky neumim, tak to pořád jako celek bude jezdit úplně na hovno).

Edited by redd
Link to post
Share on other sites

A co máš vlastně za kávovar ?

Před hodinou, bohus76 napsal:

Je to dost jemné? Takto to leze z mlýnku

IMG_20210415_164843.jpg

IMG_20210415_164530.jpg

A jaký máš kávovar ?

Zatím bych ten dávkovač nechal na mlýnku , minimálně to rozbije "hrudky" .....

Řekl bych , že s jemností nebude problém .

Link to post
Share on other sites

Ano, již jsem byl upozorněn na hrudky,to kafe asi je trošku vlhčí. Kávovar co má žena je automat,mele si sám 😉Já začal nejdříve mlýnkem,páka mě asi nemine,no 😋 Toto bylo jen na zkoušku a na " turka" do práce.

Link to post
Share on other sites
před 13 minutami, bohus76 napsal:

Ano, již jsem byl upozorněn na hrudky,to kafe asi je trošku vlhčí. Kávovar co má žena je automat,mele si sám 😉Já začal nejdříve mlýnkem,páka mě asi nemine,no 😋 Toto bylo jen na zkoušku a na " turka" do práce.

Na tvém místě bych zkusil překapávanou kávu s Hario V60 , ale "turci" na to moc neslyší 🙂

Má ten mlýnek nějaký doraz u regulace jemnosti ?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...