Jump to content

Recommended Posts

Jo, Bert a jeho kurzy...

absolvoval jsem zatím dva a nevím, který ve mě zanechal hlubší stopu, jetli ten kapitánský, nebo kávový.

Každopádně doporučuji oba, alespoň zjistíte, co vydržíte 😂

Link to post
Share on other sites
  • Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mame novy konicek:) Ako si spomenul priprava kavy je naozaj filozofia. Spravit poriadnu kavu je urcity druh umenia. Ci uz v podniku alebo niekde doma. Nie nadarmo taliani vymysleli aj sutaz barmanov o

Tak jsem vyměnil v mé Gaggii Classic klasický bimetalový termostat za PID, který elektronicky řídí teplotu. Velký skok dopředu, původní 107C termostat měl rozptyl až +- 15 stupňů, zatímco teď PID dosá

Přesně jak píšeš. Doma mám Rocketa a na chalupu dám ECM. No, a Silvii jsem měl v práci :-) Kruh se uzavřel.

Pomluva. Každý z Vás, i nenámořník, musí pochopit, že když mi potřetí zabili plovoucí fendr, který simuloval tonoucího, tak jsem šel do podpalubí pro devítiocasou kočku 🙂

Link to post
Share on other sites
V 17. 4. 2021 v 11:42, Tikal napsal:

Jo, Bert a jeho kurzy...

absolvoval jsem zatím dva a nevím, který ve mě zanechal hlubší stopu, jetli ten kapitánský, nebo kávový.

Každopádně doporučuji oba, alespoň zjistíte, co vydržíte 😂

Když jsme u těch kurzů, nemáte v plánu i vzdělávací seminář na téma bafání z dýmky? Na doporučení dětí jsem si prozatím stáhl díl 'Krakonošova fajfka', ale pocitově to není úplně ono.

Link to post
Share on other sites

Dagoberde, až obnoví provoz Etrafika, tak Tě mezi námi rádi uvidíme. Pondělí nebo čtvrtek, domluva ideálně tady přes Chronomag ve srazech. DSPBCh 🙂 Ale připomeň dýmku, ať se s Tikalem nedostavíme jen s doutníky.

Link to post
Share on other sites

Díky Berte, rád Tvého pozvání někdy využiju.  No a v mezičase se pokusím své prozatím velmi pasivní členství změnit alespoň na lehce doutnající. 😆

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Tak. Pořídil jsem si svuj první kávovar Rancilio Silvia a k tomu mlejnek Eureka Mignon Silenzio.

Už jsem zdělal 2 balení po 150g kafe a 3 litry vody a pořád se to nedá pít, takže pro dnešek končím.

Kyselý je to jak prase. Jediný čemu jsem se přiblížil je, že při 18g kafe mi za tich cca 26sec vyteče 36g "espressa"

 

Link to post
Share on other sites

Mno .... pražená byla 06/2020. Ale nebylo to otevřený.
Koupil jsem si i čerstvý kávy, ale nechci je tam dávat dokud to aspoň trochu nevyladim.


Edit: byla to arabica z Brazílie

Link to post
Share on other sites

Na stare kavy sa vyprdni. Optimalne cca tyzden az 2 od prazenia. A na zaciatok zmes s robustou, napr. Primacafe ma dobre kavy na ucenie sa.

Link to post
Share on other sites

Je pravda, že u nespressa mi taky nejvíc chutnají ty robustový typy.
Holt jsem udělal chybu. Videa jsem měl poctivě nakoukaný z youtube a myslel jsem, že budu hned mistr😁

Link to post
Share on other sites
před 6 minutami, Anton_ napsal:

Je pravda, že u nespressa mi taky nejvíc chutnají ty robustový typy.
Holt jsem udělal chybu. Videa jsem měl poctivě nakoukaný z youtube a myslel jsem, že budu hned mistr😁

Tak nemáš co řešit , na té robustě se to podle mně nejlíp učí , akorát kofeinu je v robustě fest , tak bacha 🙂

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...