Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 23. 5. 2021 v 11:11, Gustaf napsal:

Tak nějak jsem si to myslel... manželka se na mě obrátila s dotazem, že to chce do práce. A dělat si tam presso, co máme doma není čas....no, tak prostě si bude muset vystačit s běžně dostupnou produkcí...

Rozšířit  

pokud je čas si zalít rozpustilou, tak by se french press taky určitě snesl, jen je toho víc na umývání než jen opláchnout hrnek po instant šumáku. Tak to řeší v práci brácha, než aby chodil s mytím přes celou halu, tak vaří instant a pak jen vypláchne hrnek zbytkem vody z konvice a vylije na beton kde se to mezi flekama od oleje ztratí.

 

Chce to zkoušet pár značek, něco se dá, něco s mlíkem a cukrem :-), něco holt ne a každý to má jinak.

Odesláno

Ja si pamatuju jak nekdo, tusim z Doubleshotu zminoval, jak byl hrozne prekvapenej kolik pestitelu "vyberove" kavy pije instatntni kavu ;)

Ja to piju v praci taky, rano do sebe doma kopnu dve espressa a pak jen doplnuju kofein instantni sragorou :D

Ale delam jen cca 7 dennich do mesice tak se da prezit.

Odesláno (upraveno)

Rychle se ani pes nevysere...

... na french pressu není nic složitého, zaleješ kafe horkou vodou, za chvilku zamíchat, po další chvilce přelít do hrnku. Takovou lenost (na brutální úkor kvality) opravdu nechápu.

Upraveno uživatelem redd
Odesláno
  V 23. 5. 2021 v 18:14, OndraPod napsal:

Ja si pamatuju jak nekdo, tusim z Doubleshotu zminoval, jak byl hrozne prekvapenej kolik pestitelu "vyberove" kavy pije instatntni kavu ;)

Rozšířit  

To mě ani nepřekvapuje. Prodávají vlastně polotovar, který musí být někde ještě upražen - často v mnohem bohatších zemích. Farmáři žijí v horách a prodej kávy je jejich základní příjem obživy a proto se snaží celou úrodu prodat...

Odesláno

Hrnek opláchneš vodou a vyleješ kamkoli, nebo ho ani nemeješ. Z frenchpressu musíš vyhodit sedlinu a vymýt její zbytky ze sítka (měl jsem dva a byla to celkem piplačka, aby tam nic nezbylo), pak myješ samotnou nádobu a pak ještě hrnek.

Odesláno

Opláchnout sítko a nádobu je tak 5-10 vteřin. Stačí vodou, nic víc. Pokud ti v sítku zůstávala káva, tipuju, že jsi tam dával příliš jemně mletou. Na french press se mele opravdu hodně hrubě. Každopádně končím s osvětou na toto téma, pokud někdo chce pít sračky, jeho volba...

Odesláno

zrovna si delam aeropress a premyslim, kolik kroku to je :)

pred par lety jsem si cetl knizku od nejakeho vegana co dela dlouhy triatlon, jak si pripravuje vsechny gely i jontaky sam... moc se mi to libilo, ale sam jsem si energy tycku a nejaky napoj udelal jen dvakrat. pak jsem si zas koupil chemicky jontak

Odesláno

Spíš úplně zapomínáme na fázi mletí, točit 3 minuty před fabrikou na french press není jednoduché zaliti a mě osobně to štvalo i doma, kolikrst jsem se na to vykašlal. Ale o tom, že za to stojí dát přípravě těch 5 minut navíc, podle mě v tomto vlákně není sporu. 

Odesláno

nejvyssi level je instantni kafe rano zalite varici vodou rovnou do termoskove konvice, aby vydrzelo teple celodenni jednani, nalivane do plastoveho kelimku v pet odpoledne, pri uklidu zasedacky :D

Odesláno

Hele, nereste to... prostě jsem to pro ni chtěl zjistit, protože tam opravdu prostor na žádnou přípravu není. Prostě vybrat aspoň to "nejlepší" z nejhoršího, když nemá jinou možnost. Dobrou kávu si pak dá doma....

Díky ;)

Odesláno

Existují výběrové instantní kávy, ale nevím, jak je to s jejich dostupností u nás. A cenou.

Jinak aeropress s kávou namletou doma je akce na 2 minuty bez jakéhokoliv oplachování. Nedokážu si moc představit situaci, kde bych instant zvládnul a tohle ne...

Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...