Jump to content

Recommended Posts

Poslední půlrok používám Timemore C2, na alternativu fantastická věc, zvlášť pokud se ti ho podaří ulovit na Ali v akci a bez vypalného za  litr, patnáct kil. Vyzdvihuju robusnost/ergonomii, rychlost mletí, precizní krokové nastavení a navíc je pěknej ;). Oproti Hario Mini nebe a dudy a upřímně teď už bych ho vzal i v českým šopu za téměř dvojnásobek. 

IMG_20201031_160557-01.jpeg

Link to post
Share on other sites
  • Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mame novy konicek:) Ako si spomenul priprava kavy je naozaj filozofia. Spravit poriadnu kavu je urcity druh umenia. Ci uz v podniku alebo niekde doma. Nie nadarmo taliani vymysleli aj sutaz barmanov o

Tak jsem vyměnil v mé Gaggii Classic klasický bimetalový termostat za PID, který elektronicky řídí teplotu. Velký skok dopředu, původní 107C termostat měl rozptyl až +- 15 stupňů, zatímco teď PID dosá

Přesně jak píšeš. Doma mám Rocketa a na chalupu dám ECM. No, a Silvii jsem měl v práci :-) Kruh se uzavřel.

Mimochodem James Hoffmann má nová videa na YouTube ohledně aeropressu, pokud máte tuhle techniku radi mrkněte na ně. 😁

Link to post
Share on other sites

Tak koukám, že Hario začalo dělat filtry i v Evropě. Nejpíš to není žádná novinka a jen mi to uteklo.

Hlavně mě ale překvapily ty rozdíly (viz video).  Současně jsem někde četl, že i japonský Hario začalo dělat různý verze s rychlejším a pomalejším průtokem.

Navíc některý eshopy původ uvádějí a jiný ne. Takže jsem si zas uvědomil, jak jsem konzervativní (eufemismus pro starej), a že mám rád, když se zavedený a fungující věci nemění a já nemusím při koupit řešit, jestli to je ten zrovna "pravej" filtr co chci.

 

Link to post
Share on other sites

Timemore C2 je opravdu skvělý mlýnek a neuděláš s ním chybu. Navíc se dá sehnat na ali v akci za slušný peníz. Mě se tedy bohužel nevyhnulo výpalné, ale ani tak nelituju. Na jednu dávku namelu akorát do menší moka konvičky na dva šálky. Mletí je dost rychlé, pohodlné a mlýnek působí kvalitním dojmem. 

Link to post
Share on other sites

Ad k mému pokusu o espresso...Dneska se opět nedařilo. Nejdřív jsem naplnil misku až po okraj a zarovnal, což bylo cca 20g, tak nějak středně jsem to utáhnul, nevyteklo nic...tak znova, trošku jsem dal hrubší mletí a míň utáhnul(😬), to mi tam za 15s nakapalo 5g kaše...tak jsem zase nastavil hrubší mletí..dal jsem 19g kafe a vyteklo mi za 26s 37g kafe...ale vypadalo to jak na videu, samá pěna(taková hnusná, né crema) a bubliny...

Takže to přisuzuji tomu, že ta robusta je moc čerstvá.
Chuťově to bylo opravdu hořký a drsný(zároveň jsem cítil trochu kyselost až trpkost - polknout se to nedalo😁)

Zítra budu pokračovat😅👍

Link to post
Share on other sites

Díky všem za reakce, Timemore objednanej, tak jsem na něj zvědavej, ale myslím, že pro začátek určitě nešlápnu vedle. A když mě to chytne, tak případně výš/dál se dá jít vždycky

Link to post
Share on other sites
před 11 hodinami, Anton_ napsal:

Ad k mému pokusu o espresso...Dneska se opět nedařilo. Nejdřív jsem naplnil misku až po okraj a zarovnal, což bylo cca 20g, tak nějak středně jsem to utáhnul, nevyteklo nic...tak znova, trošku jsem dal hrubší mletí a míň utáhnul(😬), to mi tam za 15s nakapalo 5g kaše...tak jsem zase nastavil hrubší mletí..dal jsem 19g kafe a vyteklo mi za 26s 37g kafe...ale vypadalo to jak na videu, samá pěna(taková hnusná, né crema) a bubliny...

Takže to přisuzuji tomu, že ta robusta je moc čerstvá.
Chuťově to bylo opravdu hořký a drsný(zároveň jsem cítil trochu kyselost až trpkost - polknout se to nedalo😁)

Zítra budu pokračovat😅👍

Hod mi do sz adresu. Pošlu ti trochu kafe co kupuju a to by bylo, aby se ti to nepodařilo. 

Link to post
Share on other sites

No, nespressem jsem si včera musel spravit chuť😁 

Musím uznat, že na těch svých oblíbených kapslích si pochutnám víc než na kávě třeba z benzínky.
Nicméně kafe z dobrý kavárny je ještě o několik levelů jinde a na to se chci dostat😅

Link to post
Share on other sites

Hele blbej dotaz - nemáš náhodou takovou tu “napenovaci” misku? A na čem to meles?

A opravdu poslouchej dobre rady, co tu padají - když změníš víc jak jeden parametr najednou tak zjistíš prd.
Dobrý kafe vyrobis i z hodně jemně namlety kávy, ale změnit mleti a množství o několik gramu, to je cesta do pekla?

Začni na 15g a nemen nic, kromě hrubost mleti. Vždy o nejmensi krok. Tampuj stejně. Uvidis jak moc ti to to mleti ovlivňuje.

Na čem to vazis - jak je to spolehlivý a přesný? Kolik kafe ti zůstává v mlynku?

Já např když změním mleti z hrubého na jemnější tak i těch par větších částeček co ti zbyde v mlynku (u mne cca půl gramu, možná trosku víc ale ne víc jak 1g) ti s tím pukem malinko hne - následující kafe už je pak lepší.

Link to post
Share on other sites

A nemůže být ještě k všemu problém v tom sítku? Kupoval jsem extra rancilio bottomless páku a k tomu bylo i sítko a teď jsem googlil a našel jsem toto:

 

2021_05_05_12_53_38_Naked_Bottomless_Portafilter.png

Link to post
Share on other sites

HA! dal jsem to originál menší sítko (14g) a na třetí pokus už se zadařilo něco, co z dálky připomíná espresso.

I mi za 25s nateklo 28g kafe.

Pořád je to víc kyselejší než bych chtěl, ale dá se to normálně pít.

 

 

20210505_134037e.jpg

Link to post
Share on other sites

Tu double misku Ti tady jako počátek zkoušení nedávno někdo doporučoval .....

Zkus před tím než nasadíš páku s kávou odpustit vodu ,možná bude moc horká . 

Link to post
Share on other sites

No to jsem postřehnul, ale nějak jsem bral jako, že ta doublemiska je ta, co používám a ona je to snad triple miska

Vodu odpouštím.
Tohle teď byla 100% arabica s Kuby, která je popisována jako, že má nulovou kyselost.

Link to post
Share on other sites
před 1 minutou, Anton_ napsal:

No to jsem postřehnul, ale nějak jsem bral jako, že ta doublemiska je ta, co používám emoji16.png a ona je to snad triple miska emoji16.png

To co pouzivas je quadruple miska :lol2:

Link to post
Share on other sites

No, zbylo mi tu cca 100g, takže si myslím, že než bych to vyladil, tak by mi došla😁

Jinak mlýnek mám tento https://www.bunacafe.cz/emsibb-eureka-mignon-silenzio-bl-black

Recenze jsou na něj dobrý, prý je to o level výš než Rancilio Rocky, nicméně mi teda jako laikovi přijde, že to hrozně hrudkuje... 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...