Jump to content

Recommended Posts

  • Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mame novy konicek:) Ako si spomenul priprava kavy je naozaj filozofia. Spravit poriadnu kavu je urcity druh umenia. Ci uz v podniku alebo niekde doma. Nie nadarmo taliani vymysleli aj sutaz barmanov o

Tak jsem vyměnil v mé Gaggii Classic klasický bimetalový termostat za PID, který elektronicky řídí teplotu. Velký skok dopředu, původní 107C termostat měl rozptyl až +- 15 stupňů, zatímco teď PID dosá

Přesně jak píšeš. Doma mám Rocketa a na chalupu dám ECM. No, a Silvii jsem měl v práci :-) Kruh se uzavřel.

před 6 hodinami, Gustaf napsal:

Tak nějak jsem si to myslel... manželka se na mě obrátila s dotazem, že to chce do práce. A dělat si tam presso, co máme doma není čas....no, tak prostě si bude muset vystačit s běžně dostupnou produkcí...

pokud je čas si zalít rozpustilou, tak by se french press taky určitě snesl, jen je toho víc na umývání než jen opláchnout hrnek po instant šumáku. Tak to řeší v práci brácha, než aby chodil s mytím přes celou halu, tak vaří instant a pak jen vypláchne hrnek zbytkem vody z konvice a vylije na beton kde se to mezi flekama od oleje ztratí.

 

Chce to zkoušet pár značek, něco se dá, něco s mlíkem a cukrem :-), něco holt ne a každý to má jinak.

Link to post
Share on other sites

Ja si pamatuju jak nekdo, tusim z Doubleshotu zminoval, jak byl hrozne prekvapenej kolik pestitelu "vyberove" kavy pije instatntni kavu ;)

Ja to piju v praci taky, rano do sebe doma kopnu dve espressa a pak jen doplnuju kofein instantni sragorou :D

Ale delam jen cca 7 dennich do mesice tak se da prezit.

Link to post
Share on other sites

Právě, manželka to má v práci taky jako rychlovku...na nějaké přípravy není čas. Tak at aspoň pije něco relativně slusnyho...

 

 

Link to post
Share on other sites

Rychle se ani pes nevysere...

... na french pressu není nic složitého, zaleješ kafe horkou vodou, za chvilku zamíchat, po další chvilce přelít do hrnku. Takovou lenost (na brutální úkor kvality) opravdu nechápu.

Edited by redd
Link to post
Share on other sites
Před hodinou, OndraPod napsal:

Ja si pamatuju jak nekdo, tusim z Doubleshotu zminoval, jak byl hrozne prekvapenej kolik pestitelu "vyberove" kavy pije instatntni kavu ;)

To mě ani nepřekvapuje. Prodávají vlastně polotovar, který musí být někde ještě upražen - často v mnohem bohatších zemích. Farmáři žijí v horách a prodej kávy je jejich základní příjem obživy a proto se snaží celou úrodu prodat...

Link to post
Share on other sites

Bych to hned neházel na lenost, pokud nemáš možnost nebo čas na mytí, tak frenchpress není ideální. To už raději Wacaco na kapsle.

Link to post
Share on other sites

Hrnek opláchneš vodou a vyleješ kamkoli, nebo ho ani nemeješ. Z frenchpressu musíš vyhodit sedlinu a vymýt její zbytky ze sítka (měl jsem dva a byla to celkem piplačka, aby tam nic nezbylo), pak myješ samotnou nádobu a pak ještě hrnek.

Link to post
Share on other sites

Opláchnout sítko a nádobu je tak 5-10 vteřin. Stačí vodou, nic víc. Pokud ti v sítku zůstávala káva, tipuju, že jsi tam dával příliš jemně mletou. Na french press se mele opravdu hodně hrubě. Každopádně končím s osvětou na toto téma, pokud někdo chce pít sračky, jeho volba...

Link to post
Share on other sites

zrovna si delam aeropress a premyslim, kolik kroku to je :)

pred par lety jsem si cetl knizku od nejakeho vegana co dela dlouhy triatlon, jak si pripravuje vsechny gely i jontaky sam... moc se mi to libilo, ale sam jsem si energy tycku a nejaky napoj udelal jen dvakrat. pak jsem si zas koupil chemicky jontak

Link to post
Share on other sites

Spíš úplně zapomínáme na fázi mletí, točit 3 minuty před fabrikou na french press není jednoduché zaliti a mě osobně to štvalo i doma, kolikrst jsem se na to vykašlal. Ale o tom, že za to stojí dát přípravě těch 5 minut navíc, podle mě v tomto vlákně není sporu. 

Link to post
Share on other sites

nejvyssi level je instantni kafe rano zalite varici vodou rovnou do termoskove konvice, aby vydrzelo teple celodenni jednani, nalivane do plastoveho kelimku v pet odpoledne, pri uklidu zasedacky :D

Link to post
Share on other sites

Hele, nereste to... prostě jsem to pro ni chtěl zjistit, protože tam opravdu prostor na žádnou přípravu není. Prostě vybrat aspoň to "nejlepší" z nejhoršího, když nemá jinou možnost. Dobrou kávu si pak dá doma....

Díky ;)

Link to post
Share on other sites

Existují výběrové instantní kávy, ale nevím, jak je to s jejich dostupností u nás. A cenou.

Jinak aeropress s kávou namletou doma je akce na 2 minuty bez jakéhokoliv oplachování. Nedokážu si moc představit situaci, kde bych instant zvládnul a tohle ne...

Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...