Přejít na obsah

Káva

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, Gustaf napsal:

Kávaři neukamenujte mě.... prosím názor na toto. Chci to do práce...tak cca 4 kafe denně...poleze z toho něco pitelnyho? :D

Kupuju mezzo Adore extra blend 

https://www.lidl.cz/p/silvercrest-espresso-kavovar-sem-1100-d3-antracitova/p100351976

😁Za vyzkoušení skoro nic nedáš...  Jsem zvědavý na recenzi, věci z Lidla kolikrát překvapí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě to bude pitelné když vychytáš mletí...otázkou ještě je jestli k tomu kávovaru seženeš i nějaké díly jako např. těsnění k páce/hlavě. Nevím jak moc je to kompatibilní s jinýma nebo sehnatelné. Abys za 2-3 roky neměl problém 🙂

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Gustaf napsal:

Kávaři neukamenujte mě.... prosím názor na toto. Chci to do práce...tak cca 4 kafe denně...poleze z toho něco pitelnyho? :D

Kupuju mezzo Adore extra blend 

https://www.lidl.cz/p/silvercrest-espresso-kavovar-sem-1100-d3-antracitova/p100351976

Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci…

Odkaz ke komentáři

Nejsem expert, jen běžný spotřebitel ale už 2 roky bezchybně slouží asi v takové frekvenci jak  píšeš a spokojenost .Vyplatilo by se ti přitlačit i když to není pákovka.

De'Longhi Magnifica Compact ECAM 22.115.B

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Conrad napsal:

Nejsem expert, jen běžný spotřebitel ale už 2 roky bezchybně slouží asi v takové frekvenci jak  píšeš a spokojenost .Vyplatilo by se ti přitlačit i když to není pákovka.

De'Longhi Magnifica Compact ECAM 22.115.B

Tohle mám doma a frčí parádně už asi 3 roky. Do práce zbytečnej luxus...tam to bude jen o pár kafi za den. Zkusím co se z toho Lidlu dá vytáhnout.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Jirka1985 napsal:

Určitě to bude pitelné když vychytáš mletí...otázkou ještě je jestli k tomu kávovaru seženeš i nějaké díly jako např. těsnění k páce/hlavě. Nevím jak moc je to kompatibilní s jinýma nebo sehnatelné. Abys za 2-3 roky neměl problém 🙂

O náhradních dílech jsem nepřemýšlel, ale tipnu si, že snad nebudete lidí dělat nějaký extra rozměr....no uvidíme.

Odkaz ke komentáři

V 29. 1. 2023 v 14:18, papun napsal:

Přátelé, pár příspěvků zpět jsem smutnil, že Prima Café pana Konečného už nepraží. A já teď reálné nevím co dál. Mám rád tmavší pražení, což ty moderní pražírny moc nedělají. A mám rád nekyselou kávu. Třeba Brasil Santos.

Co jsem teď vzal od známého, který to taky jede světleji, tak musel jsem mlet o dost jemněji a stejně to není ono. 

Takže ideálně někdo kdo znal kávu od pana Konečného a dokáže poradit alternativu. Děkuji 

Ja muzu zatim doporucit SafronCafe, pride mi hodne podobna jako Prima Cafe pana Konecneho. Zkousel jsem jeste tmaveji prazene z Buna Cafe a nic moc, neni to kysele, ale neni to ono, tece to ridce a chut trochu lacina IMHO

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, OndraPod napsal:

Ja muzu zatim doporucit SafronCafe, pride mi hodne podobna jako Prima Cafe pana Konecneho. Zkousel jsem jeste tmaveji prazene z Buna Cafe a nic moc, neni to kysele, ale neni to ono, tece to ridce a chut trochu lacina IMHO

Díky za tip. Zrovna dnes jsem chtěl objednávat, tak jsem zkusil SafronCafe a vzal Brazil Santos a Brasil Cerrado Caramelo Doce. Před tím jsem měl Buna Cafe, Vánoční směs arabic, pražení RL 45 a přišla mi docela kyselá. Možná to je v rukou. Stále ještě laboruju a vychytávám (R. Silvia a E. Mignon Specialita). Ale i tak jsem spokojenej. Proti našemu stařičkýmu automatu Saeco je to sakra rozdíl a v práci už kávu ani nepiju :)

Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, Danny35 napsal:

Díky za tip. Zrovna dnes jsem chtěl objednávat, tak jsem zkusil SafronCafe a vzal Brazil Santos a Brasil Cerrado Caramelo Doce. Před tím jsem měl Buna Cafe, Vánoční směs arabic, pražení RL 45 a přišla mi docela kyselá. Možná to je v rukou. Stále ještě laboruju a vychytávám (R. Silvia a E. Mignon Specialita). Ale i tak jsem spokojenej. Proti našemu stařičkýmu automatu Saeco je to sakra rozdíl a v práci už kávu ani nepiju :)

To mame, koukam, stejnej setup :)

Odkaz ke komentáři

Zdravím kafaře. Někteří z vás tady mají nebo měli mlýnek Baratza Encore. Rozhoduju se mezi Baratza Encore a Gaggia MD15. Budu mlít převážně na espresso.  Chtěl bych mlýnek, který když nastavím hrubost mletí, tak to nebude nikam skákat, měnit se apod. Prostě to bude mlít celou dobu stejně.

Rád bych znal vaše zkušenosti s těmito mlýnky, resp. který by jste doporučili.

Doposud jsem měl levné mlýnky. Některé i dobře namlely kafe na espresso, ale byl to většinou boj s nastavením. Většina těch mlýnků neudržela nastavení hrubosti mletí a během práce to různě poskakovalo, nebo to uskočilo do hrubšího mletí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...