Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tenhle týden jsem si na pražírně fakt užil! Pražič měl dovolenou, tak jsem se k tomu zase po čase postavil sám a fakt je to uklidňující krásná práce konec týdne jsme pak zakončili návštěvou zákazníka a jeho týmu, kdy jsme ho provedli cuppingem….

Tak mě napadá… byl by zájem o něco takového mezi zdejšími chronomagory? Nějaký společný cupping, třeba i ukázky pražení na Loringu, pokec o kávě a hodinkách?



56da0027d77d33b201fe77b83852dab8.jpg
41290e813ec9f909f28abfb8746c9e6b.jpg
4a8a56521f3b8c87fede168047b188b0.jpg
1e212c848342cba64dbbdf5f1a2e7406.jpg
27f0707d5b7b592ebc5385bbd9d08aed.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Za mě super nápad, aspoň bych si udělal výlet do Brna a ukázka prazeni by byla super.

Jinak nedávno jsem ve Frydku měl tvou promytou Etiopii a musím říct, že to byla velká paráda... no dobře žes sem napsal, uvědomil jsem si, že mi dochází domácí zrno, jdu něco objednat, máš tam teď moc pěknou nabidku 😀

Odesláno
  V 25. 11. 2023 v 17:29, redd napsal:

Já už dlouho uvažuji nad tímhle, jen furt bojuju s cenovkou. Myslím, že tady ten nápad opravdu dotáhli.

https://weberworkshops.com/products/moonraker

Rozšířit  

Právě proto jsem si to vytiskl, sice to není tak profi, ale autor odkazuje na stejný matematický model distribuce - nemusím hádat kdo to od koho vzal.

 

  • po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Tak jsem po 6 letech měnil pumpu na Silvii, má někdo podobnou zkusěnost, nebo je to běžná doba?

Používám balenou Dobrou vodu a v podstatě neodvápňuju, možná je chyba v tom.

Předchozí DeLonghi poloautomat, odešel na podobnou závadu taky po 6 letech, ale když jsem viděl tu změť plastových trubiček s 1mm průměrem, nechtěl jsem do toho investovat už ani korunu.

Silvie je oproti tomu zlatá, mám poslední model bez EU "kurvítek" z r. 2017 s BC PIDem.

Upraveno uživatelem OndraPod
Odesláno

Mám Silvii již 12 let a stále šlape bez problému. Pouze jsem zlomil tu plastovou krytku sprchy a funguju bez ní. Odvápňuji tak jednou za rok. Sice už tolik parády v kuchyni nenadálé, ale žádná kavárna mi neudělá tak dobré espresso, jak u mě doma. Jen doufám, že jsem si tu bezporuchovost tímto příspěvkem nezakřiknul...

Odesláno

Diky, asi to bude dělat obdobně a jednou za rok to preventivně odvápním.

Napadlo mě ještě porovnat pumpy a ona je v tom stejná Ulka EP5 230V/48W, to je ale překvápko :bangin:

Odesláno

Některé pumpy šly rozebrat , jednu jsem tak na odstaveném kávovaru rozběhal .

Jinak u Gaggie Classic mám lepší zkušenost s kojeneckou vodou. Předtím jsem požíval filtrační konvici Brita a zavápńoval se hlavně bojlerek ,ale u Silvie je mosazný .

Odesláno (upraveno)
  V 23. 12. 2023 v 8:23, Effe napsal:

Některé pumpy šly rozebrat , jednu jsem tak na odstaveném kávovaru rozběhal .

Jinak u Gaggie Classic mám lepší zkušenost s kojeneckou vodou. Předtím jsem požíval filtrační konvici Brita a zavápńoval se hlavně bojlerek ,ale u Silvie je mosazný .

Rozšířit  

JJ, koukal jsem na nějaká videa.

Prodávají se opravné sety pro Ulky, ale ze zahraničí to vyjde s poštovným na půlku ceny nové, tak jsem to neřešil.

Starou si nechám na díly.

Ta moje se zasekávala a nedávala vůbec tlak.

Většinou pomohlo parkrát pustit extrakci na prázdno a pak už zase běhala.

Nakonec jsem ji musel pomahat stlaČeným vzduchem a pak už ani to nepomohlo.

Upraveno uživatelem OndraPod
Odesláno

V tom mém případě to byl jen pokus o zprovoznění takové dlouho odstavené vintage Gaggie ,která by spolehlivě fungovala dál , ale do modernější kuchyně se jaksi nehodila .....

 

  • po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Poradíte mi, prosím s výběrem mlýnku? Podle čeho vybírat a na co se zaměřit? Kameny keramika, nebo kov? Skleněný, nebo nerez?

Chtěl bych se pohybovat do max 2 tis. Nebo to v této ceně nemá smysl řešit?

Žena pije kafe z mašiny. Ale já jsem barbar a nejradši mám turka.

Proto primárně na turka, max na 2 kávy? 
Kdyby měl někdo něco na prodej, tak prosím o nabídky do SZ.

Děkuji

Upraveno uživatelem Shane001
Odesláno

Shane, pokud na turka, a do dvou tisíc, tak bych to neřešil. Tzv. turek vzniká za nedefinovatelné teploty po nedefinovanou dobu (než ho vypiješ). Obojí výše napsané vstupuje do procesu tvorby výsledné chutě tak výrazně, že řešit mlýnek je nesmysl.

Za další: na prodej/ poptávku je tady vlákno. Dodržuj, prosím, pravidla.

Odesláno

Při čtení dnešních příspěvků mne přepadla taková nostalgie, že jsem se jal hledat frenchpress a nejbližší sámošku vybavenou pořádným hardware..

Mimochodem timemore chesnut c2 mohu doporučit, stejně jako kavárnu Dobrý Kafe v Pardubicích, pokud náhodou pojedete kolem. (Nejsem majitel, pouze lokální (i) kavárenský povaleč.)

IMG_3113.jpeg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...