Josef01 Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července V 17. 7. 2025 v 23:07, redd napsal: Ke kvalitnímu kafi se musíš propít... je to jak s chlastem... Aha, tak 30 letech pití už nepiju tak tomu rozumím
Maro Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července před 8 hodinami, JaroXX napsal: Zdravím neviem či tu má niekto rovnakú skúsenosť s GP kávou alias Lázenskou kávou ako ja, ak nie podelím sa. 7.7. som si objednal na e-shope firmy Green Plantation kávu, a aj dnes 19.7. na mojej objednávke svieti len poznámka platba uhradená. Na firmu sa nedá dovolať pri zadaní voľby čeština – stav objednávky sa hovor vypne, rovnako aj keď volám na ich „materskú“ firmu Lázenska káva a je jedno akú voľbu zadám výsledok je vždy ukončenie hovoru. Rovnako na e-mail nikto nereaguje. Cez aplikáciu WhatsApp odpovedá iba robot. Na sociálnych sieťach tiež nereagovali, teraz tam pridávajú rovnaký príspevok o tom ako ich to mrzí, a ako to čoskoro napravia ... Na webe majú informáciu že sťahujú sklad, ale preto majú vypnuté telefóny a neodpovedajú na e-maily ? Kontaktoval som svoju banku, či je možné platbu stornovať a čakám na odpoveď. Zároveň som poslal podnet na ŠOI aj dTest. Ľudí ako ja čo si objednali a zaplatili tovar, a týždne čakajú na jeho doručenie je viac stačí sa pozrieť na stránky Facebook - Lázenská káva alebo Heureka.cz - Lázenská káva takže snáď to niekomu pomôže, keď sa bude rozhodovať kde si kúpi svoju kávu. To me mrzí ale u nich bych fakt řekl, ze to bude tim přesunem skladu. Já u nich nakupoval jednou, kafe neměli spatne, ale poslali mi něco prazeneho 2 měsíce zpátky, takze jsem jim tehdy psal, co to ma být, vrátili mi peníze a ještě volal majitel a omlouval se, takze myslim, ze to fakt je jednorazovy fail a přeju, ať se to brzo vyřeší.
JaroXX Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července To že ľudom týždne neodpovedajú na e-maily a rovnako nedvíhajú telefóny, nemôžu ospravedlňovať presunom skladu u mňa skončili už ma zaujíma len to či vrátia peniaze.
Axel Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července V 17. 7. 2025 v 14:49, Bert napsal: @Maro no, když má ristretto konzistenci překapávané nekonečné kávy v motorestu na Route 66..... Objednat si ristretto je skoro predem prohrany boj.. Menis extrakcni pomer, takze musis ubrat na hrubosti, vetsina obsluhy v kavarnach umi jen dopio s predem zadanymi parametry. O kave vetsinou moc nevi a imho ani nechce vedet. Clovek musi mit jo stesti, ze rano nekdo pred otevrenim ten recept dle aktualni kavy na mlynku vubec poladi.. Zkratka vetsina kavaren dela kavu hodne bidnou a snadno si je natre na chleba kazdy se zakladnim vybavenim, kavovarem..
bronas_k Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července Ristretto má stejné mletí, ale kratší čas extrakce, takže proč prohraný boj? Se zbytkem souhlasím, Doppio je největší jistota.
Axel Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července Jde prece o chut, intenzitu, pokud bys nechal parametry beze zmeny a jen misto 25-30s extrakce jsi dobu zkratil treba na na 12-15s, dostanes jen ochuzene espresso.. U ristretta menis recept, jinak to nejde. Musis snizit extrakcni pomer na 1:1, max 1:1,5... To je zaklad, mnozstvi kavy ponechas (at to ma smysl, tak davku pro dopio - cca 18g), vyteznost chces kolem 20ml, extrakci max 25s, musis proto hrabnout na zrnitost - snizit. Pak dostanes takovy ristretto, ze te to vyzuje z ponozek 1
Jocker Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července Ale imho je základ znát kávu, kterou extrahuješ. Nikdo nemůže čekat, že z kávy kterou neznáš, dokážeš na první pokud vykouzlit ideální shot. Pohrát s chuťovým profilem si dokážeš mnoha způsoby. Já si nejčastěji dělám klasiku double z 16-16,5g. Začnu na hrubosti mletí, jak mám vyzkoušenou na kávě, kterou znám. Pak zkouším co z té kávy dostaneš jiným mletím ve vztahu na množství, profilaci tlaku. Jediné co se snažím držet je utlačení.
bronas_k Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Já znám ristretto jako menší sladší kávu o nižší hořkosti a s nižším množstvím kofeinu právě k vůli tomu kratšímu času extrakce. Ne jen silnější espresso, k vůli tomu, že by bylo menší. Ale hledal jsem jak ho tedy správně připravit a existují oba způsoby.
Axel Odesláno 23. července Nahlásit Odesláno 23. července Mozne jsou obe, prvni je ale takova fejkova metoda oblibena v kavarnach, ktere jedou na objem a nechteji se s tim zdrzovat.. Pokud mas kavu rad a bavi te priprava, tak druha varianta (pracnejsi) je rozhodne ta prava cesta
moco Odesláno 25. července Nahlásit Odesláno 25. července Kdo shání mlýnek, tak mě kamarád zbavil peněz a informoval o slevě na Timemore https://www.kofio.cz/prislusenstvi/timemore-chestnut-c2-rucni-mlynek-dark-grey/3562
zceyee Odesláno 25. července Nahlásit Odesláno 25. července před 10 hodinami, moco napsal: Kdo shání mlýnek, tak mě kamarád zbavil peněz a informoval o slevě na Timemore https://www.kofio.cz/prislusenstvi/timemore-chestnut-c2-rucni-mlynek-dark-grey/3562 Taaak druhej stejnej doma si sam pred sebou neobhajim ....
Pepino777 Odesláno 25. července Nahlásit Odesláno 25. července Ja ho dnes taky objednal, tak jsem zvedavej, jak mu pujde mleti na espresso. Zvladne to espresso zejo?
moco Odesláno 26. července Nahlásit Odesláno 26. července před 12 hodinami, Pepino777 napsal: Ja ho dnes taky objednal, tak jsem zvedavej, jak mu pujde mleti na espresso. Zvladne to espresso zejo? Příležitost zkusit filtrovanou kávu 1
Jocker Odesláno 26. července Nahlásit Odesláno 26. července Kdyby někdo výletoval na Helfštýně, tak můžete narazit na paní, která tam praží kávu. Aktuálně měla směs arabiky ze Salvadoru. Moc fajn, nekyselá chuť trochu víc do hořké čokolády s lehkým nádechem kouře od toho pražení na ohni. Extrahoval jsem ju po 5 dnech od pražení a vytekla nádherná emulze s pevnou pěnou.
Josef01 Odesláno 26. července Nahlásit Odesláno 26. července V 23. 7. 2025 v 16:26, Axel napsal: Mozne jsou obe, prvni je ale takova fejkova metoda oblibena v kavarnach, ktere jedou na objem a nechteji se s tim zdrzovat.. Pokud mas kavu rad a bavi te priprava, tak druha varianta (pracnejsi) je rozhodne ta prava cesta Kdysi mi jeden Ital, který se celý život zabýval kávou včetně pražení říkal, že u nás v restauraci umi ristretto jen někdo, protože na to má málokdo správnou mašinu, aby za poloviční čas dostal z kávy vše, co je potřeba. V místnosti měl hodně různých mašin a předváděl, jak se to dělá. Nevím, třeba za těch 15 let už je to jinak. Já znám jen dva druhy kávy, chutná - nechutná
Bert Odesláno 28. července Nahlásit Odesláno 28. července Přátelé, máte někdo praktickou zkušenost s Eureka Zero Single Dose?
Jocker Odesláno 28. července Nahlásit Odesláno 28. července Když jsem vybíral, tak pořadí nakonec bylo Eureka, Niche, DF64…Eureka celkově vyhrála vzhledem, tichostí, kvalitu mletí znám od kamaráda, který to má k Rocketu. Nakonec jsem, ale sehnal DF64 za cca 395€, tak jsem šel do toho. Oproti Eurece dělá víc bordel okolo, ale zase na stejné kávě méně hrudkuje….ale z pohledu běžného uživatele jsou to minimální rozdíly imho.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se