Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jasne, cesta je cil a proto jsem nejdriv poridil levny delonghi a mlynek za par supu. Zaclo me bavit si s tim hrat, tak jsem poridil dalsi rucni mlynky, pak elektrickej, atp. atp. 

Ale s drazsim, kvalitnejsim setupem bude ten zacatek asi pohodlnejsi. Mene promennych a mene limitu.

Odesláno (upraveno)

Velmi doporucuji si s kavovarem rovnou zakoupit i kurz baristy, v te chvili odpada domaci trapeni, zkouseni,  hledani rad na forech apod. Kurz lze absolvovat navic na sve masine. Je to prijemne stravene dopoledne, behem ktereho kazdy pochopi zakonitosti pripravy a hlavne perfektne vyladi espresso primo na miste.. Potom neni zadny problem si rovnou koupit kvalitni kavovar a preskocit lacina reseni. Z pripravy espressa se stane relax a ritual 😉

Upraveno uživatelem Axel
Odesláno

Děkuji za náměty, názory a zkušenosti. Má to vše svojí logiku a jsem stejného názoru. Ale žena má svoji hlavu a trvá na vybraném. 😀 Není tedy za 20k, ale ve slevě za 17k. Jinak ještě díky za hezkou neděli, jelikož jsme se malinko pohádali a budu mít tichou domácnost. 😀

• Haha 1
Odesláno

Já tenhle Sage 878 mám.

První jsem pořídil takový ten s barevným displayem, kde si člověk naklika co chce za kafe, aby to zvládla i žena.

Po asi roce a něco jsme zjistili, že nás už ten display sere a umíme si kafe udělat podle sebe a koupil jsem tenhle “blbější”. Po nějaké další době jsem dokoupil lepší mlýnek (Timemore 078s) a ten integrovaný vůbec nepoužíváme, ale kávovar jako takový na 1-2 kafe denně nám vlastně pořád stačí a byť tam určitě jsou rezervy, tak kafe lepší (alespoň dle našich chuti), než v lecjaké kavárně na tom zvládnu udělat.

Jediná věc co mi chybí je manometr. Kvůli tomu zase výhledově zvažuji výměnu.

S tím doporučením na kurz souhlasím, ať už vybereš jakýkoliv kávovar!

Odesláno
před 5 hodinami, Petr.S napsal:

Děkuji za náměty, názory a zkušenosti. Má to vše svojí logiku a jsem stejného názoru. Ale žena má svoji hlavu a trvá na vybraném. 😀 Není tedy za 20k, ale ve slevě za 17k. Jinak ještě díky za hezkou neděli, jelikož jsme se malinko pohádali a budu mít tichou domácnost. 😀

Ahoj, chápu, představa manželek je často velký "poháněcí motor", ale je dobré také trochu hledat. Tvou manželkou vybraný model - podívej se na do odkazu a zaměř se na údaj reklamovatelnost, to si myslím, že zrovna není ok.

https://www.alza.cz/sage-ses878btr-d5630024.htm?evt=ac&pos=1&sqid=LuigisBox_5b3a4679-3bde-4935-95bd-24aed0dcac5f

Doma mám ECM s hlavou E61 už 7 let bez jakékoliv závady + mlýnek Eureka - naprostá spokojenost.

Do kanceláře jsem šel s ekonomickou variantou Gaggia - kávovar je v dražší edici BF

https://www.bunacafe.cz/gce24bcss-gaggia-new-classic-e24-bc-stainless-steel

mlýnek DF54, já mám teda černý, ale za ty prachy v této cenové kategorii pro mě nebylo co řešit

https://coffeesource.eu/collections/elektricke-kavomlynky/products/kavomlynek-df-54

je to funkční ekonomická varianta pro mě Ok.

• Like 1
Odesláno

Tak z druhého tábora - Sage mám, je to kompromis, když si s tím budeš hrát, vyrobíš taky fajn kafe i latté. Lepší, než z leckteré kavárny. Mlýnek mele. Záleží taky, čím to krmíš. Údržba běžná, za 4 roky bez jediné závady. Asi tak.

• Like 2
Odesláno

Pánové kde seženu tohle těsnění nebo O kroužek do pakovky?

Vnější rozměr 13 mm tloušťka 1.7 mm. Je to na přívodu páry do nádoby s mlékem.

IMG_20251031_183134.jpg

IMG_20251031_183158.jpg

Odesláno (upraveno)

Pokud najdeš takový rozměr, tak kdekoli. Ale 9,6x1,7 nevidím. Takže podle typu mašiny na ebay třeba.

Upraveno uživatelem Jocker

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...