Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes jsem zajel za kopec pro první letošní dávku kafého k p. Pejškovi. Má několik novinek, uvidíme, jaké jsou.

• Colombia Excelso Organic La Esperanza
  • Colombia Supremo
  • Guatemala Maragogype
  • Tanzania AA FAQ north
Nové zásoby jsem načal mojí oblíbenou Kenyou. Zboží lze objednávat přímo v internetovém obchodě nebo na e-mailové adrese info@apecafe.cz nebo na tel. čísle 485 178 008. Ceny od 360,-/kg, nejdražší těsně pod 500,-/kg.

http://www.apecafe.cz/

• po 3 týdnech...
Odesláno

Dnes jsem zajel za kopec pro první letošní dávku kafého k p. Pejškovi. Má několik novinek, uvidíme, jaké jsou.

• Colombia Excelso Organic La Esperanza
  • Colombia Supremo
  • Guatemala Maragogype
  • Tanzania AA FAQ north
Nové zásoby jsem načal mojí oblíbenou Kenyou. Zboží lze objednávat přímo v internetovém obchodě nebo na e-mailové adrese info@apecafe.cz nebo na tel. čísle 485 178 008. Ceny od 360,-/kg, nejdražší těsně pod 500,-/kg.

http://www.apecafe.cz/

Musím říct, že je to dobrej typ na nákup. Vzal jsem na zkoušku 7 druhů, začal jsem u Keňa AA pokračuju Indonésie Sumatra a zatím vynikající za výbornou cenu. Zkouším druhy přípeavy, presovač, konvička, french press, překapávač a všechno super :-)

Odesláno

Já si zvykl na Etiopii /a vlastně moji známí tím pádem taky/ :-)

Etiopii jsem bral taky :-) Ja jsem ale spis zvedavej na Columbia Supremo :-)

Zkousel jsem pred tím jednodruhovky z doubleshot.cz ale nejak mi nesedly.

• po měsíci...
Odesláno

Vypijem 1 max 2 kavy denne...najlepsie velke espresso. Zo zaciatku som si do kavy daval 2x cukor a mlieko. postupne som presiel na 1 cukor....a momentalne pijem male preso bez cukru a bez mlieka....az teraz som prisiel na tu spravnu chut kavy....a neviem si predstavit ze by som si teraz dal do kavy 2x cukor...to by asi zalepilo =D

• po měsících...
Odesláno

Dovolím si oživit,toto vlákno.Dostal jsem presováč,tak jsem chtěl okusit,něco lepšího,než je v marketech.Díky zdejšímu vláknu,jsem okusil Miláno,pak od Apecafe Sweet,Exotic a Strong.Miláno je super,provoní celý byt.Jemná,kdo okusil,tak chválil.Zajel,jsem pro mí do vzorkové prodejny,byla upražená v den nákupu.Káva od Apecafe přišla poštou,pražená byla před měsícem.Vůně žádná,chut nic moc.I přes cenový rozdíl prostě zklamání.Až dojedu všechno co mám,vyzkouším Baristu od Tchiba a pak se rozhodnu co dál.

Odesláno

Káva od Apecafe přišla poštou,pražená byla před měsícem.Vůně žádná,chut nic moc.I přes cenový rozdíl prostě zklamání.

Ale ne, směsky u Pejška nekupovat. :sad01_anim: Zásadně čisté arabiky. Minulý týden jsem kupoval Dominican Republic Tipo Barahona AA, Guatemala Hue Hue Tenango, Kenya AA Rashid Moledina a Indonesia Sulawesi Kalossi GR1. Všechny kafe vynikající, úplně čerstvé, potí ze sebe olej.

Stojí za to vidět, jak vypadá Robusta pro kávu Standard - za 125 Kč kilo jsou nevyrovnaná a zlomková zrna z Vietnamu. To samé nebo horší se v Česku míchá do espresso směsí. :sick01:

• po měsících...
Odesláno

já jsem na doporučení objevil vietnamskou překapávanou, se Salkem, říkají tomu prý Caphe, ta věc na hrnečku se jmenuje Phin filtr...

post-23099-017646000 1360238540.jpg

Odesláno

To pebe: moc pěkný udělátko, připomíná mi to moje oblíbené Hario V60. Tohle vidím prvně. Salko bych sice vynechal, ale jinak věřím, že káva takto připravená má "něco do sebe".

Já jsem odložil espresso Gaggia do skříně, nějak mne to přestalo bavit. Naopak jsem přešel na jednoduchý french-press a Hario V60.

Odesláno

Bez toho Salka je to asi dost nepitelné, teda hlavně ta vietnamská káva. Salkem se to přeci jenom aspoň trošku osladí...nebo nic nevydržím :-)

ale v práci mi to chutná, je to takový malý obřad a koukat na tu kapají hnědou břečku do Salka mě baví :-)

Odesláno

Bez toho Salka je to asi dost nepitelné, teda hlavně ta vietnamská káva. Salkem se to přeci jenom aspoň trošku osladí...nebo nic nevydržím :-)

ale v práci mi to chutná, je to takový malý obřad a koukat na tu kapají hnědou břečku do Salka mě baví :-)

Dal jsem ti tohle "kafe" ve vietnamský restauraci po jídle a měl jsem pocit, že je to spíš dezert než káva.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Já se z vás zblázním, to sou hrozný p..oviny todle.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...