bohus76 Odesláno 14. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2016 Nepřetlakové misky se dají dokoupit. Mlýnek taky. To jsem bral jako samozřejmost, nebo ne? Dají se i upravit Já dnes http://kava.heureka.cz/hausbrandt-caffe-espresso-nonnetti-zrnkova-kava-1-kg/ z mokka konvičky jako Lungo /káva s horkou vodou 1:1 /. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 14. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2016 Tak abych do toho vnesl ještě větší zmatek, tak já jsem předpokládal, že slovy předemletou myslí tu, kterou si sám namele .... Doufám, že RedAce666 nemá pravdu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 14. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2016 Dají se i upravit Já dnes http://kava.heureka.cz/hausbrandt-caffe-espresso-nonnetti-zrnkova-kava-1-kg/ z mokka konvičky jako Lungo /káva s horkou vodou 1:1 /.Odvrtával jsem někomu dvojté dno u Krupse a na svém prvním Delongi bylo sítko rozebiratelné. Tak jsem ten gumový a plastový ekelhaft všecek vyházel pryč. Tak abych do toho vnesl ještě větší zmatek, tak já jsem předpokládal, že slovy předemletou myslí tu, kterou si sám namele .... Doufám, že RedAce666 nemá pravdu :-)Aha, tak já už raději mlčím, nebo se zase do něčeho zapletu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 I takhle to jde doma... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Dost dobrá crema!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Přesně!Trochu mi to připomíná fotky Honzy Valy, nebudeš ty kluku z Brna? :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 15. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2016 Díky! Z Brna né - od pražení (Doubleshot) po focení všechno v Praze. :-) Po delší době mám kafe (zimní Tam Dem), který mi nejen chutná, ale navíc takhle nádherně vypadá. Z tý bottomless páky je to vždycky uplný porno... Na Vánoce se mi kromě kávového předplatného sešlo asi 2kg kvalitního zrna, tak se tím postupně propíjím a jsem od té doby ve stavu většího či menšího kofeinového předávkování :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 16. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2016 Skode tech nesmyslnych barevnych filtru... Ale jinak radost pohledet! Uz se tesim, az si rano udelam dve dvojity Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 16. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2016 Díky! Z Brna né - od pražení (Doubleshot) po focení všechno v Praze. :-) Po delší době mám kafe (zimní Tam Dem), který mi nejen chutná, ale navíc takhle nádherně vypadá. Z tý bottomless páky je to vždycky uplný porno... Na Vánoce se mi kromě kávového předplatného sešlo asi 2kg kvalitního zrna, tak se tím postupně propíjím a jsem od té doby ve stavu většího či menšího kofeinového předávkování :-) Jasně, těším se na nějakej dspbch sraz a můžem pokecat i o kafi, přecejen Brno je v posledních letech takovou kofeinovou Mekkou u nás. B-less páky jsou na focení vděčný, zejména ve spojení se sklem, kam to teče. Pokud by tě to víc lákalo, můžu doporučit brněnský ateliér Davida Židlického a okruh lidí kolem něho, včetně už zmiňovanýho H. Valy. Honza navíc řádí po Brně ve staré 244, je to prostě ta správná krevní skupina Skode tech nesmyslnych barevnych filtru... Ale jinak radost pohledet! Uz se tesim, az si rano udelam dve dvojity Mně se ty filtry zdají naopak docela smysluplný, myšleno vizuálně, jako cesta od zeleného zrna až ke cremě ve full colour. Takovej foto vtípek, za mě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 20. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2016 (upraveno) Před relativně krátko dobou jsem slíbil, že sem lípnu nějaké to povídání, neřkuli recenzi, o Handpressu. Vezměme to tedy popořádku. PROČ? Protože jsem kávomil, a na cestách mi chybí kvalitní presso. Pravidelně na hotelové snídaně nosím nějakou drobnější hotovost a přemlouvám přítomné číšníky, aby laskavě zapomněli na to, že budu pít unifikovanou žbrundu, kterou už před hodinou nachystali, nyní ji udržují skoro teplou, a trapně jí říkají káva. Den se má zkrátka začínat lépe, takže mazej pro 25 mililitrů kofeinu a nekecej lokaji :-)Bohužel, tuhle taktiku někdy nesthnu uplatnit, takže jsem se rozhodl obsloužit se na cestách, především pak i mim hotel, sám. CO? Konkurenti byli celkem dva. Proti Handpressu stálo minipresso Wacaco. Tak nějak v Česku nejde tyto dva přístroje v reálném čase vyzkoušet a porovnat. Nezbylo mi než se ponořit do říše odkazů, reklam, a nikam nevedoucích debat, tedy do sféry internetu. OK. Po několika hodinách čtení a koukání vyhrálo Handpresso. Nejvíc mne asi přesvědčia recenze z jútúbu, kde díky tomuto udělátku přítomný Drkáva (opravdu takto, ale už nevím jak přesně psáno), vykouzlil skvělou cremu. Vůni ani chuť webowky nedodaly, takže mi obraz výroby a výsledku musely stačit. Původně jsem uvažoval o verzi Wild Hybrid, která vypadá jako pumpička na kolo, musíte do toho nalít jinde připraveno horkou vodu, a pak teprve připravovat presso. Uvědomil jsem si však, že spoustu času trávím v autě, na lodi, nebo třeba i v éru, a to znamená, že mám pořád po ruce živých 12 voltů. Finální ozhodnutí se tedy přiklonilo k verzi Auto Hybrid. Ptáte ? li se, co furt s tím hybridem mám, tak vězte, že firma konečně dostala rozum, a typovou řadu do které bylo nutné cpát hotové kapsle, rozšířila o produkt, kam můžete kromě průmyslové kapsle s podezřelým obsahem vložit i kapsli s vlastní ručně umletou kávou. No, a tento strojek se pyšní právě dovětkem Hybrid. KDE? V ČR kdekoli, ceny jsou jednotné. PŘÍSLUŠENSTVÍ Byvše chudý žid, pohrdl jsem továrně vyráběným tamperem, za který si firma žádala směšných 800,- Kč. Namísto toho jsem zběsile zariskoval, a do soudtruhu upnul kus habrového dřeva. Myslím, že těch 10 minut práce a náklady limitně se blížící osmi stům halířů za to stály. Handpresso nám dále nabízí skvělé plastikové hrníčky. Blicí smajlík jsem už dneska párkrát použil, takže zůstanu u gentlemanského vyjádření: děkuji, nechci. Už jste někdy zkoušeli nahřívat plastikovej hrníček? Já tedy ne, a zkoušet to opravdu nebudu. Pro věčné rejpaly, kterých se na tomto fóru vyskytuje celá řada ? a mnozí z nich jsou mými přáteli, podotýkám, že nevím, kde budu nahřívat hrníček v autě či v letadle, ale přístup do motorového prostoru v lodi mám luxusní. Bez ohledu na nahřátí, či nenahřátí hrníčku opravdu považuji konzumaci dobrého presíčka z plastu za faux pas. Za mně tedy vyhrála restaurační klasika z Makra, protože ji používám i doma, a pokud tedy na cestách něco rozflákám, hravě to doplním. Mlýnek. Ponechám na ctěném čtenáři a kávomilovi, co si zvolí. Já mám na cesty Porlex Tall a jsem spokojenej jak želvička. Už zbývají jen dóza na kávu, dóza na cukr, plátěný ubrousek, kávové lžičky a jedna vychytávka na konec ?. Měnič napětí 230/12 :-) Může se Vám stát, že nebude 12v po ruce, ale naopak bude přítomno 230. Ve firemní nabídce je jakýsi cenový a velikostní nesmysl. Hledejte jinde. Mně už jeden Česká pošta dopravuje, takže předpokládám, že někdy koncem března (ano, to není překlep, jde přeci o ČP) budu mít set kompletní. PRVNÍ VAR Dopadl perfektně. Kávu jsem na základě rad Drkávy namlel o něco hrubší, a čirou náhodou asi trefil z výkopu. Na mém Mazerovi místo 1,5 přesun na 2,0. Kávu jsem za pomoci malé kávové lžičky nasypal do sítka, přičemž část skončila vedle. Myslím, že takhle dopadne každý, takže přítomnost víčka od dózy na kávu je vítaná. Sítko je dole opravdu sítko, tedy měkké. Tvrdá podložka pro upěchování je zcela nezbytná. Protože tamper byl vyroben na míru, nenastal problém. Do Handpressa jsem podle návodu nalil potřebné množství vody, do adaptéru vložil sítko s kávou, zkontroloval těsnění, a přístroj uzavřel. Protože ještě nemám měnič, tak jsem v domácí obuvi vyrazil z baráku do: lodiautaletadla Varianta b je sice nudná, ale správná. Tak trochu jsem si připadal jako pubescent, který chodí do své zbožňované herky poslouchat muziku, případně uspokojovat jiné potřeby, ale co se dá dělat. Nastartoval jsem, a do zdířky 12 v zabodl adaptér. ON. To jako, že jsem to zapnul. Probuzený přístroj mě uvítal zběsilým ješením motorku, který vyráběl potřebných 15 barů. Přitom zároveň slibně začala během pár sekund stoupat teplota na teploměru, kterým je Handpresso vybaveno. Asi po minutě motorek zmlkl a přestal se zvukově přetlačovat s tím motorem, co má údajně náskok díky technice. Asi za další minutu se teplota dostala do požadovaných hodnot, a hned třikrát zapípal hlásič. Po vypnnutí a zamknutí auta a sprintu domů jsem celé to nadělení přesně podle návodu otočil hlavou dolů a zmáčkl symbol šálku. To, co se lilo dolů už na první pohled vonělo a vypadalo jako presso. Crema nastoupila někdy okolo 20 sec. Výsledkem bylo kvalitní hutné, nepřepálené, chuťuvě konzistentní presso s faj vůní a cremou. Schválně jsem vařil z kávy, ktero běžně proháním v mé domácí mašině. Konstatuji, že produkt se nerovná tomu, co mi doma teče z kávového monstra. Na druhé straně však s veškerou odpovědností říkám: tohle se fakt povedlo. Tenhle malej halzlík od Handpressa se klidně může poměřovat s domácími pákovkami za desítku a více. Tcháňata vyrábí presíčko na Intense od DeLonghi, a ta nesahá Handpressu ani po kotníky. ČIŠTĚNÍ Doporučuji opatrně, přeci jenom sítko není kovové a všude možně přiléhá ke konstrukci stroje. Doporučuji s ním tedy za účelem vydolování puku nemlátit (jak jsme zvyklí), ale opatrně puk načnout, a pak už jen jemně vyklepnout. Ostatní úkony jsou standardní. Do budoucna mne zajímá zanášení a čištění celé soustavy. O tom ale až za dlouho. ZÁVĚR Je to fajn mašinka, která rozhodně pravému kávomilovi poskytne nezbytnou první pomoc, než nalezne nějakou milou kavárnu s výbornou kávou a příjemnou obsluhou. Oficiální fotky a návod si najděte sami :-) beztak už je ten můj příspěvek dlouhý jak týden před výplatou. Upraveno 20. února 2016 uživatelem Bert Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 20. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2016 Berte díky za recenzi, ale to si kua nemoh napsat, že to je shit a všem nám ušetřit ty 4 litry? Jak mám doma vysvětlovat, že mi těch 6 nástrojů nestačí a nutně potřebuji sedmý? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chocholusik Odesláno 20. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2016 teda som vygooglil video o co ide pre tych lenivsich: a dnes som cistil moju masinku tak si idem dat, pekne citanie a rozsirenie obzorov, dakujem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 20. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2016 Zajimavy Berte, diky za vycerpavajici info. Ja jsem znal jako Handpresso jen tu rucni pumpicku, tak sem k tomu byl dost skepticky, ale ta auto verze uz vypada opravdu pouzitelne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 21. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2016 Nad handpressem začínám taky uvažovat, na cesty by to byla dobrá hračka.Doma piju nejradši kávu Moca Brasil FEST, dělanou na tomhle veteránovi. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2016 Měl by někdo ze zdejších milovníků kávy tip na nějakou dobrou literaturu? Mám poměrně dosti zainteresovaného otce, respektive poslední dobou se s kávou dosti rozjíždí a napadlo mě, že bych mu mohl dát nějakou knihu/knihy, ve kterých by se dočetl více, např i z historie apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2016 Jozef Augustin, U kávy o kávě a kávovinách Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kytkosaurus Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2016 Zkus Knihu o kave od Petry Vesele Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2016 Díky, mrknu na to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2016 Ta je myslím do začátku super Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jimmy-Jimmy Odesláno 8. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2016 Knihu od Petry Veselé mám a je to pěkné čtení, Dělá i kurzy, kde je to zajímavé. Dále dělá školu kávy i Roberto Trevisian http://www.skolakavy.cz/web/default/o-nas/roberto-trevisan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se