OndraPod Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 (upraveno) Taky cekam na Primacafe jak na smilovani Vzal jsem pro sychr TamDem smes z Doubleshotu a je to dobra ovocna kava, ale ja mam proste radsi klasiku.Prijde mi ze ta ovocnost je vzdycky na ukor "kavovosti" a mne to pak prijde jako bych pil druhaka, proste je to takovej cajicek no i pri extrakcnim pomeru kolem 50%.Kvalita zrn a rovnomernost prazeni je taky lepsi u PC. EDIT: PC ma v nabidce take par ovocnejsich kav, napr. moje oblibena Honduras SHG TOP Santa Rosa. Upraveno 4. ledna 2017 uživatelem OndraPod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 Když někdo kávu usmrcuje tak tmavým pražením jako třeba právě PC, tak je velmi snadné to provádět konzistentně a rovnoměrně. A vzhledem k tomu, že se jedná o obyčejnou komoditní kávu (byť se pan Konečný snaží PC prezentovat jako "pražírnu výběrové kávy"), tak kvalita zrn také není nijak oslnivá. Jen se to prostě tím pražením všechno lépe skryje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 Nic proti PC nemám, sám jsem od nich kávu v několika druzích také bral, ale v poslední době mi spíše imponuje ApeCafé, http://www.apecafe.cz/ Je to asi i o vkusu a chuti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 Když někdo kávu usmrcuje tak tmavým pražením jako třeba právě PC, tak je velmi snadné to provádět konzistentně a rovnoměrně. A vzhledem k tomu, že se jedná o obyčejnou komoditní kávu (byť se pan Konečný snaží PC prezentovat jako "pražírnu výběrové kávy"), tak kvalita zrn také není nijak oslnivá. Jen se to prostě tím pražením všechno lépe skryje...Tak urcite... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 Se musim přiznat, že tu chválu na PC taky moc nechápu, chvíli jsem od nich na doporučení kafe bral, ale moc dlouho mi to nevydrželo. Třeba cerstvakava mi přijde kvalitnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuborg Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 Já jsem začal s lepší kávou na mokakonvičkách, ale od té doby co jsem si koupil Aeropress, tak nedělám nic jinýho. Momentálně jedu Kikafe z Olomouce a Rebelbean z Brna, obojí vynikající, ale nic pro ty, co nemají rádi aciditu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 Tak urcite... Vím, že pan Konečný má až fanatické zastánce, se kterými je zbytečné diskutovat o čemkoliv modernějším než je tmavě pražené "italské" espresso připravované ideálně v single miskách a/nebo z robusty. A ani netvrdím, že je to vysloveně špatně - každému co jeho jest. Ale to, že Primacafe prodává prachobyčejnou komoditní kávu a konzistentních výsledků dosahuje hodně tmavým pražením, je prostě fakt. Nejvíc mi na tom vadí to, že má tu drzost svoji kávu prezentovat jako výběrovou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irma Bunt Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Čistě ze zvědavosti - můžeš sem dát foto? Na měď to nakonec moc nevypadá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomNguyen Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Rád bych požádal o radu s přípravou s dripperem, (hario V60) Pokusil jsem si to udělat, ale teče to hrozně rychle a tím pádem je doba louhování minimální. Nevím co jsem udělal špatně. Káva jsem mlel na fine, fine coarse, stejnej výsledek, vodu snažím tam lít co nejpomaleji, aby to celé nerozvířilo, pokousil jsem filtry před přípravou namočit, i nechat původní suchý a je to stejný. Jo, a filtr mám ten hnědej Hario Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Sice to tak nedělám,ale na těch mých bílých Hario filtrech(1-2 šálky) je myslím ,že by se káva měla pomalu kapkami doprostřed filtru "zvlhčit" bez toho ,že by spodem vytékala na cca 30sekund a pak krouživým pohybem ve směru otáčení hodinových ručiček :-) pomalu zalévat aby to trvalo 3 minuty.Nesledoval jsem čas ,ale určitě mi to proteče dříve nicméně já se tím nestresuji.Používám dripper vpodstatě jen v práci kde mám ruční mlýnek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Kolik dáváš vody a kolik kávy? Když začneš na 15g kávy, 250g vody, tak už víceméně zbývá jen hrubost mletí, kterou bys měl přizpůsobit tomu, aby ses dostal do intervalu 2-3 minuty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Tady je návod od Doubleshotu :https://www.doubleshot.cz/jak-spravne-pripravit-kavu/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glob Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Na měď to nakonec moc nevypadá To vypadá na Lodos Istanbul. Pánové ho stále v Lomnici nad Popelkou vyrábějí. Www.lodos.info Můžeš promlít rýži na jemné mletí, pak povolit, co nejvice mlecí kameny a čistit mezizubním kartáčkem a profoukat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Spíš je to obecně nějaký typ tureckého mlýnku na kávu, co dělá (dělalo) asi hodně výrobců (Lodos nemá skládací kličku). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
efreeti Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Shaním dobrý termohrnek co netece. Prevazne pouziti auto/kancl, velikost kolem pul litru.Lidi na netu hodne doporucuji Starbucks prave proto ze netece, nevim jestli to neni jen masirka...muzete nekdo neco doporucit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robl.7 Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Starbucks fakt neteče.... 2 roky deního používání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peto86 Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Shaním dobrý termohrnek co netece. Prevazne pouziti auto/kancl, velikost kolem pul litru.Lidi na netu hodne doporucuji Starbucks prave proto ze netece, nevim jestli to neni jen masirka...muzete nekdo neco doporucit? Ja mám skoro rok Contigo West Loop a je bez problémov. Je trochu drahší, mne stál ale za to... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glob Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Spíš je to obecně nějaký typ tureckého mlýnku na kávu, co dělá (dělalo) asi hodně výrobců (Lodos nemá skládací kličku).Tak Lodos je stará firma a původní mlýnky skládací kličku měly. Alespoň ty, které jsem viděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Starý sem neviděl, tak je to možný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2017 Mám plastový tumbler Starbucks už cca 5 let a pro přesuny domov/práce je podle mě ideální. Zaprvé neteče, takže ho můžu bez obav hodit do brašny. Zadruhé to není typický termohrnek, ale má "jen" dvojitou plastovou stěnu, takže už cestou můžu v klidu čaj/kávu popíjet a neopařím se. Žena má to samé v nerezovém provedení klasického termohrnku - také neteče a udrží čaj skutečně horký několik hodin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se