Baldic Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 Co je na mi spatnyho? Priklad? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OLine Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 No...Dáš mi? vs. Dáš mě?Mě je ,,mi" milejší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomNguyen Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 "Mně" a "mi" má být 100% zaměnitelné nebo ne ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 No...Dáš mi? vs. Dáš mě?Mě je ,,mi" milejší.Dáš mi? baba chce trtkatDáš mě? přes hubu asi tak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OLine Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 Se nebiju. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 "Mi" místo "mně". Hrozný.Třeba " mi se to líbi", že jo, tohle si myslel. Občas to někde zaslechnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 (upraveno) No...Dáš mi? vs. Dáš mě?Mě je ,,mi" milejší.Asi jsi myslel "mně". Jinak mi a mně je zaměnitelný a oba tvary jsou správně. Mi se teda s výjimkou nářečí nepoužívá na začátku věty, ale jinak je to jedno. Myslím, že v tebou uvedeným příkladu je "mi" běžnější a přirozenější tvar. Upraveno 2. října 2015 uživatelem USER47 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 Co je na mi spatnyho? Priklad?Třeba " mi se to líbi", že jo, tohle si myslel. Občas to někde zaslechnu.Ano. Nevím, jestli je to špatně, ale když tím "mi" namísto "mně" začíná věta, je to hrozný. Mně to přijde nepřirozený (třeba kdybych zrovna napsal: Mi to přijde nepřirozený.). Příklad? I tady na fóru se to objevuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 To MI prijde mnohem horsi to jasny,misto jasne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 (upraveno) Mě sere takový to skloňování typu "malé koťata" apod. Tady i jinde bohužel na denním pořádku:(. Upraveno 2. října 2015 uživatelem USER47 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 2. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2015 Já jsem posledně napsal v nějaké recenzi Vjetnam, a jelikož jsem na to přišel moc pozdě, nešlo to opravit. To jsem se málem poblinkal.... ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 :-) ještě si měl jednu možnost: Větnam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pafka Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 mohl by mi, prosím, někdo z moderátorů vysvětlit, proč vymazal můj včetejší příspěvek? ( Tedy pokud není v rozporu s pravidly poukázat na to, že si dá někdo práci s "certifikátem" a napíše k noži: rukověť: bahenní bříza"?Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 To máte jedno. Při vzýkmuu na Uinvreztiě v Cmabrigdi zijsitli, že k tmou, aby byl čolěvk sochepn peřčíst psnaý txet, nmesuí být znkay ve solevch zapasné ve srpávénm přodaí. Stčaí, kydž josu na sývch msíetch jen pvrní a psolendí psínema. Lisdký mzoek tak je sochepn bez věštích prbloémů čsít i txet, ketrý zdnálviě ndáevá smsyl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 Znam to a stejne jsem si toho vsiml az u ctvrteho radku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 mohl by mi, prosím, někdo z moderátorů vysvětlit, proč vymazal můj včetejší příspěvek? ( Tedy pokud není v rozporu s pravidly poukázat na to, že si dá někdo práci s "certifikátem" a napíše k noži: rukověť: bahenní bříza"?DěkujiTo je tvuj inzerat, abys do nej neco psal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 5. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2015 Možná sis to splet.Teda jestli narážíš na mě.Afektované je "gratulace" (nebo dokonce s vykřičníkem), nikoli "gratuluju".Gratuluji je podle mne taky v pohodě :-)Tak to mám ale já, třeba to máš jinak... Tak jsem se toho právě dopustil. A umocnil to vykřičníkem. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/89013-zenith-el-primero-10th-striking/?p=1538479Finance osobně neznám ani jsem si tu s ním myslím nikdy nedopisoval.V kontextu internetového fóra je méně osobní "Gratulace veliká!" naprosto OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 6. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2015 (upraveno) Sice dovedu přehlédout skoro cokoliv, ale toto mě v jednou inzerátu opravdu dostalo..... Prosím vás od kat ste Upraveno 6. října 2015 uživatelem mondeo2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 6. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2015 To máte jedno. Při vzýkmuu na Uinvreztiě v Cmabrigdi zijsitli, že k tmou, aby byl čolěvk sochepn peřčíst psnaý txet, nmesuí být znkay ve solevch zapasné ve srpávénm přodaí. Stčaí, kydž josu na sývch msíetch jen pvrní a psolendí psínema. Lisdký mzoek tak je sochepn bez věštích prbloémů čsít i txet, ketrý zdnálviě ndáevá smsyl. To je krásný...:-). A jinak - je pěkné, že tu rozebíráte jestli je správně "mi" nebo "mně" a přitom půlka z vás nerozlišuje "mě" a "mně"... No fuj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 6. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2015 ... no a dost možná, když neví, jestli napsat "mě" nebo "mně", namastí tam "mi". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se