Přejít na obsah

Vám to nevadí?

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 730
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No...

Dáš mi? vs. Dáš ?

je ,,mi" milejší.

Asi jsi myslel "mně". Jinak mi a mně je zaměnitelný a oba tvary jsou správně. Mi se teda s výjimkou nářečí nepoužívá na začátku věty, ale jinak je to jedno. Myslím, že v tebou uvedeným příkladu je "mi" běžnější a přirozenější tvar.

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co je na mi spatnyho? Priklad?

Třeba " mi se to líbi", že jo, tohle si myslel.

Občas to někde zaslechnu.

Ano. Nevím, jestli je to špatně, ale když tím "mi" namísto "mně" začíná věta, je to hrozný. Mně to přijde nepřirozený (třeba kdybych zrovna napsal: Mi to přijde nepřirozený.). Příklad? I tady na fóru se to objevuje.
Odkaz ke komentáři

To máte jedno. 

Při vzýkmuu na Uinvreztiě v Cmabrigdi zijsitli, že k tmou, aby byl čolěvk sochepn peřčíst psnaý txet, nmesuí být znkay ve solevch zapasné ve srpávénm přodaí. Stčaí, kydž josu na sývch msíetch jen pvrní a psolendí psínema. Lisdký mzoek tak je sochepn bez věštích prbloémů čsít i txet, ketrý zdnálviě ndáevá smsyl.

Odkaz ke komentáři

mohl by mi, prosím, někdo z moderátorů vysvětlit, proč vymazal můj včetejší příspěvek? ( Tedy pokud není v rozporu s pravidly poukázat na to, že si dá někdo práci s "certifikátem" a napíše k noži: rukověť: bahenní bříza"?

Děkuji

To je tvuj inzerat, abys do nej neco psal? 

Odkaz ke komentáři

Možná sis to splet.

Teda jestli narážíš na mě.

Afektované je "gratulace" (nebo dokonce s vykřičníkem), nikoli "gratuluju".

Gratuluji je podle mne taky v pohodě :-)

Tak to mám ale já, třeba to máš jinak...

Tak jsem se toho právě dopustil. A umocnil to vykřičníkem. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/89013-zenith-el-primero-10th-striking/?p=1538479

Finance osobně neznám ani jsem si tu s ním myslím nikdy nedopisoval.

V kontextu internetového fóra je méně osobní "Gratulace veliká!" naprosto OK.

Odkaz ke komentáři

To máte jedno. 

Při vzýkmuu na Uinvreztiě v Cmabrigdi zijsitli, že k tmou, aby byl čolěvk sochepn peřčíst psnaý txet, nmesuí být znkay ve solevch zapasné ve srpávénm přodaí. Stčaí, kydž josu na sývch msíetch jen pvrní a psolendí psínema. Lisdký mzoek tak je sochepn bez věštích prbloémů čsít i txet, ketrý zdnálviě ndáevá smsyl.

To je krásný...:-).

A jinak - je pěkné, že tu rozebíráte jestli je správně "mi" nebo "mně" a přitom půlka z vás nerozlišuje "mě" a "mně"... No fuj.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...