ggrand Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Odesláno 8. září 2015 Je. Seika mají pro mě nezaměnitelné kouzlo. Jejich divery a oblekovky mají velmi specifický design, který mi sedl. Tohle jiní asiati nemají.
kamilb Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 .... Proboha, to nedokážou udělat titanové 4 šroubečky kvarckám za 40 klacků?! :D ...Ale umí, na MM600 6159 byly z titanu,stálo to dost peněz a úsilí.Řezat závit do titanu není jednoduché a ten bude vždy drsnější než z oceli.Korodovalo to mezi shroudem a pouzdrem stejně,no a v tom případě by titanový šroubeček už nevyšrouboval nikdo.Někde jsem četl že šroubek byl sice pocínovaný stejně jako je pocínovaná ocelová korunka ale je měkký.Proto je doporučena každé tři roky výměna - pokud je mácháš ve slané vodě. Jinak jako další způsob ochrany před korozí je nechat hodinky přes noc ve sladké vodě aby došlo k rozpuštění krytalů soli.Mě na těch "bezúdržbových" vadí ta složitá výměna baterie s tím že ti tlakovku v evropě stejně nikdo neudělá,a ještě že ty pidinožičky nemají díry,tak snad asi proto tam nějaký barbar narval klasické stěžejky.
instant Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 ze sa nanho nevyjebes, ved pise ze o vyblitky nema zaujem.
CEGY Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Já bych, jako jeden z majitelů zmínil,že gumovej řemen už byl s gumovým očkem, když se kupovaly na WUS. Taky jsem se na to optal. Kupoval to tedy vrcan, což asi není tajemství.
ggrand Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 (upraveno) Titanové slitiny a hlavně technologie na jejich zpracování a obrábění jsou tu už dost dlouho na to, aby šroubečky nebyly problém, zvlášť, když pouzdro problém není. Neříkám, že titanové šroubky korodovat nebudou, ale budou mnohem méně. Navíc mám zkušenosti, že na rozdělávání jsou naopak nejhorší kombinace různých materiálů jako ocel+dural atd., nikoliv 2 stejné kovy.Edit: Nechtěl jsem nadávat na lidi tady z fóra. Historii hodinek znám. Upraveno 9. září 2015 uživatelem ggrand
kamilb Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Jakákoliv další moje reakce,by skutečně byla chybou a především ztráta času.Děcka už leží v posteli tak jim jdu místo toho před spaním přečíst pohádku,asi něco od Sekory,třeba Brouka Pytlíka.
CEGY Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Jakákoliv další moje reakce,by skutečně byla chybou a především ztráta času.Děcka už leží v posteli tak jim jdu místo toho před spaním přečíst pohádku,asi něco od Sekory,třeba Brouka Pytlíka.Myslíš od Seikory, ne?
CEGY Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Voe,nemůžu se smát to je vážná věc Moc vážná...
instant Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 (upraveno) ja len rozmyslam podla coho ma nickname ten chlap.. gGGRAND ak to nahodou cita niekto, kto nema bipolarnu poruchu a nebodaj by si z toho chcel odniest nieco uzitocne, miniem 10 minut: 1. quartzove tunaky maju srobiky ocelove, alebo ocelove +PVD. Maju vacsinou nerezove puzdra, aj shroudy. tento cierny zivocich ma titanove puzdro a keramicky shroud, a kolegu ggranda irituju ocelove skrutky. zanovito sa dozaduje skrutiek titanovych, majuc pred ocami znacne neludovu cenovku novych hodiniek. Skutocne nie su to bezne lacne Seiko kvarcky, ani bezne drahe Seiko kvarcky. A ak argumentuje cenovkou, dovolim si tvrdit ze to je asi jediny validny argument v tejto, v mnohych vyznamoch ponurej konverzacii. 2. Emperor tuna, donedavna vlajkova lod, ma skrutky "udajne titanove". Aj ked ich mam v supliku, skumat to urcite nemienim. Kolega kamilb poukazal na uskalia pouzitia titanovych skrutiek. Budme uprimni, titan ma zmysel pouzivat ako spojovaci material najma v pripade, ze sa vyzaduje jeho zakladna vlastnost, a to je pevnost, a ze je k dispozicii rozpocet na prekonavanie jeho zakladnej nevyhody: ze je v periodickej tabulke prvkov hned vedla Blata. (napr vsetky skrutky pouzite v automobile Pagani Zonda su vyrobene z titanovej zliatiny). Ale aby nieco drzalo shroud, na to skutocne bohate staci nerezova skrutka. Obavam sa ze v tych drahsich Seikach su titanove skrutky hlavne z dovodu ceny - proste sa to uz patri. Jednoducho sudruhovia v Ginze maju tu hranicu nastavenu mierne vyssie nez kde by ju kolega ggrand ocakaval. 3. Na margo spajania a rozpajania dvoch materialov a suvisiacich problemov. Ponuka sa mi tu mala prednaska o Galvanim, Voltovi, pitvanej zabe a olizovani kovovych plieskov. O hlinikovom pribore a amlagamovych plombach, ci o skorodovanych hlinikovych dverach na ocelovej karoserii VW Phaeton. Ale nebudem tu plytvat casom. Kadopadne galvanicko-korozny potencial titanu nebol doposial preukazany, preto sa vyuziva v medicine ako material na implantaty (zuby, klby), a to veselo v kombinacii s medicinskym nerezom. Inak povedane, je mozno strkat ocelove sroby do titanoveho puzdra, korodovat ani inak sa to "zapekat" nebude. Pri pouziti nerezovych skrutiek a nerezovych "matic", tj dvoch nerezovych ploch, zvlast ak nejde o vysoko tvrdeny nerez, si ale treba davat pozor na jav zvany studeny zvar (ang. cold welding, resp galling). 4. Jediny dovod, preco nie je stastny napad pouzit ocelovu skrutku do titanoveho puzdra, je ze ocelovy srobik + trochu necitliva laba = puzdro na vymenu. Proste ten srob ma oproti titanu aldovsky tvrdy zavit. Tak mozno mame pre ggranda dovod cislo dva. Kazdopadne na tychto hodinkach je nelogickych veci omnoho viac - uz len pouzitie krehkej keramiky na shroud, tj na suciastku ktora ma absorbovat narazy do skal pri potapani a pod, nedava zmysel. To je ako porcelanova prilba na motorku. Je to jednoducho trochu posh verzia tool hodiniek. Su pekne, a ja by som to uz dalej neskrabal. 5. Instantova rada pre majitelov titanovych tunakov znie: hodinky pravidelne umyvaj v cistej vode, na HEX srobiky nesahaj kym nemusis, a ked musis, poziadaj najblizsieho neurochirurga. Ocelove tunaky by som naopak rozoberal a cistil pravidelne. Seriozny hex tool spravnej velkosti je povinnost, a spravne namazany zavit tiez. Ak by ste nahodou strhli hlavu na skrutke a potrebovali nahradu, skuste yobokiesa alebo LINK A zazvonil zvonec, a pohadke jak od Seikoru je konecSpecs Guide To All Seikos Shrouded Divers.pdf Upraveno 9. září 2015 uživatelem instant
petr_cha Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Kdyby tam uz nebyl Seikora, tak by se skoro hodilo Sherlockovo: "jak proste, milý Watsone".... Zas na druhou stranu, kde by byl svet bez Watsonovskych otazek :-) http://m.love.iprima.cz/clanky/jak-proste-watsone-veta-kterou-literarni-sherlock-holmes-nikdy-nevyrkl
JirikH Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Titanové slitiny a hlavně technologie na jejich zpracování a obrábění jsou tu už dost dlouho na to, aby šroubečky nebyly problém, zvlášť, když pouzdro problém není. Neříkám, že titanové šroubky korodovat nebudou, ale budou mnohem méně. .Titan nekoroduje, je naprosto inertní a nealergický. I proto se používá v chirurgii, přesněji v ortopedii. Pokud začne jevit známky koroze, je to naprosto nevhodnými příměsemi. Mám dvoje titanové hodinky, jedny z roku 1997. Absolutně bez koroze.
siwi Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 https://www.youtube.com/watch?v=fQklj6o4OqQ
ggrand Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 A je to tu zas...výblitky.Titan a slitiny z něj korodují. Dokonce i v lékařství. Jsou o tom zmínky. Hodinky z titanu nekorodují ? A co je to "to" na povrchu, co se velmi jednoduše škrábne? Odtut pramení ona často zmiňovaná škrábavost titanových hodinek. Samozřejmě není titan jako titan.Nemá cenu se tu bavit o elektronegativitě a jiných veličinách, protože se bavíme o sloučeninách a navíc mající různou strukturu.Za další neznám ani přibližně složení materiálu pouzdra, proto si ani trošičku nedovolím tvrdit, že závit pouzdra je blato vůči šroubu. Co tam máte dál?Takže hoši, omlouvám se, že jsem vám šáhl na hračku a hlavně na ego. Zvlášť když je vidět, že už nevíte co by, tak nahrazujete fakta osobníma narážkama...malí Jaryni.
azeppelin Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 A přitom taková pěkná malá věcička, takovej titanovej šroubeček.
JirikH Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 A je to tu zas...výblitky.Titan a slitiny z něj korodují. Dokonce i v lékařství. Jsou o tom zmínky. Hodinky z titanu nekorodují ? A co je to "to" na povrchu, co se velmi jednoduše škrábne? Odtut pramení ona často zmiňovaná škrábavost titanových hodinek. Samozřejmě není titan jako titan.Nemá cenu se tu bavit o elektronegativitě a jiných veličinách, protože se bavíme o sloučeninách a navíc mající různou strukturu.Za další neznám ani přibližně složení materiálu pouzdra, proto si ani trošičku nedovolím tvrdit, že závit pouzdra je blato vůči šroubu. Co tam máte dál?Takže hoši, omlouvám se, že jsem vám šáhl na hračku a hlavně na ego. Zvlášť když je vidět, že už nevíte co by, tak nahrazujete fakta osobníma narážkama...malí Jaryni.Dobře, koroduje prakticky jakýkoliv kov. S titanem se setkáme pouze ve formě slitiny. Atmosférická koroze je zanedbatelná. Nevím, co máš na mysli, ale z mých titanek se neseškrábne nic. Pokud jde o nauku o materiálech nebo konkrétní provedení něčeho, na to jsem nereagoval. Jen jsem měl na mysli to, že v normálních podmínkách slušná nebo lépe kvalitní slitina titanu prakticky nekoroduje.
instant Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 (upraveno) ona nekoroduje ani ked ju niekomu strcia do panvy aby mu drzala hnatu na svojom mieste toto je titan ktory je s najvacsou pravdepodobnostou velmi blizko tomu zazracnemu tvrdemu titanu Seiko, (= bezny "hodinkovy titan" je na tom vyrazne horsie). Je tam specificka poznamka o blativosti v pripade trenia o ine kovy, aj trenia o rovnaky material. LINK myslim ze ggrand tymto dosiahol na novu metu a za tie vyblitky patri na ignore list Upraveno 9. září 2015 uživatelem instant
ggrand Odesláno 10. září 2015 Nahlásit Odesláno 10. září 2015 Jelikoz napr. pri pouziti titanu v ustech se obcas objevuji zpravy o jeho korozi zvlaste v miste treni, pouzivaji se nahrazky na bezkovove bazi, treba keramika.No a na domnenky od instanta asi netreba reagovat. Asi dnes nebudu spat za tu drzost nesouhlasit s mistnim guru, ze ktereho jsou vseci pripokakani, at siri jakoukoliv blbost.
petr_cha Odesláno 10. září 2015 Nahlásit Odesláno 10. září 2015 Uz se trochu zacinam ztrácet v tom, co je jadrem sporu.... Nejdrive jsi chtěl titanovy sroubky, a ted to skoncilo u toho, ze titan je naprd a rezne... To uz mi zacina pripominat tu story s dulkovou korozi :-)
kamilb Odesláno 10. září 2015 Nahlásit Odesláno 10. září 2015 (upraveno) Heleď ggrande,jsem ve věku kdy už jsem pochopil že mi ke štěstí v životě žádný guru asi nepomůže,ani Jára.Na odháčkování mi stačí manželka.Na druhou stranu dokážu sklopit hlavu a s pokorou přijmout radu,jako třeba teď tu o použití ignore.Takže to je vše.Nazdar Upraveno 10. září 2015 uživatelem kamilb
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se