Cukov Odesláno 14. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2015 Po patnácti letech jsem se zažral do Dne trifidů. Úplně jsem zapomněl jak skvělá knížka to je. A četl si Noc trifidů? Volně navazující díl, sice není od Wyndhama, ale myslím si, že je to psaný s citem a ohledem na prvotní klasiku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 14. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2015 A četl si Noc trifidů? Volně navazující díl, sice není od Wyndhama, ale myslím si, že je to psaný s citem a ohledem na prvotní klasiku.Mám to v plánu, teprve včera jsem se dozvěděl, že někdo napsal sequel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 14. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2015 (upraveno) Murakamiho jsem zkusil, ale nemůžu si pomoct - úděsná nuda. Tolik vychvalované Norské dřevo je dle mého plytký příběh až nereálně nevyrovnaných jedinců, 1Q84 mělo potenciál skvělé fantasy/sci-fi, který se zvrhnul opět do rozplizlé sociologicko-psychologické užvaněnosti. Kafka na pobřeží je tak trochu autorova egomasturbace.Samozřejmě je možné, že tomuto autorovi prostě nerozumím, problém ovšem je, že kolem mě tuna lidí říká, jak skvěle píše. Buď jsem blbej anebo oni nepřiznají, že tomu nerozumí rovněž.Z japonských autorů tak pro mě asi mimo mangy zbývá Naoya Shiga.Hele, jak která kniha. To máš jak Márqueze, taky je to svým způsobem utahané. Nepletu-li si to, tak v Norském dřevu bylo dost narážek na japonské zvyky vs. soudobá společnost. Jak staré lidi zavedou do lesa, kde zabloudí a zemřou, Aokigahara apod. narace na mytologii a tradice. Celé to bylo takové zadumané a sedlo mi to.Oproti většiněě mám radši kratší knihy Afterdark a Sputnik. Kafka na pobřeží je přeceňovaný. Třeba ta linie s kočičíma flétnama je jak špatné fantasy. Byla to myslím až třetí/čtvrtá kniha v české mutaci a ve slovenštině Murakami vyšel již dřív. V té době se v Anglii paperbacky Murakamiho válely už všude. Spojení Kafka ("to je ten nejlepší českej spisovatel že") a Murakami začalo všude skloňovat, tak to všichni znají.Kdyžtak dej šanci Hard-Boiled Wonderland. Je to svižnější. Japonsko má jinak dost dobrých autorů z podobného ranku. Kobo Abé - Tvář toho druhého je klasika. Od odeonu ve stejné sérii s Murakamim vydali dvě knihy Jasutaka Cucuiho (Paprika a Peklo) a to je trochu do Borgese. Argo vydávalo Kaneharu, ale to je takové holčičí. Hlavně ale u Arga vyšel Murakamiho jmenovec. Rjú Murakami a jeho knihy V polévce Miso, Piercing. Miso je perfektní kniha a mělo by snad dojít na zfilmování Cronenbergem. Piercing také dobré. Vše kolem dekadence soudobého japonska, úchylek atd. Čáry nebyly špatné a Nekonečná, téměř průhledná modř prý není moc dobrá kniha, ale nečetl jsem. Nebo taky Kazuo Ishiguro - Neopouštěj mne. Perfektní kniha na jedno odpoledne. Upraveno 14. července 2015 uživatelem azeppelin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 14. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2015 Díky za tip, azeppeline Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Tématický úryvek.MURAKAMI, Haruki. Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování. Vyd. 1. Praha: Odeon, 2015, 273 s. ISBN 978-80-207-1615-6. Cukuru pohlédl na hodinky Tag Heuer na levém zápěstí. Ukazovaly padesát minut po osmé. Do expresu už začai nastupovat lidé. Jeden za druhým se se zavazadly v rukou hrnuli dovnitř a sedali si na vyhrazená místa. Odložili tašky do polic a pak si v klimatizovaném vlaku trochu vydechli a napili se něčeho vychlazeého. Za okenními skly jste je při tom měli jako na dlani. Tyhle hodinky zdědil po otci jako jednu z mála viditelných věcí. Krásný starožitný kousek z počátku šedesátých let. Pokud je po tři dny nemáte na ruce, přestane se v nich natahovat péro a ručičky se zastaví. Což je tedy trochu nepohodlné, ale Cukuruovi se to naopak líbilo. Byl to kus opravdu nádherně čisté hodinářské práce. Možná dokonce až umělecké práce. V těch hodinkách nebyl jediný krystal, jediný mikročip. Všechno v nich poctivě fungovalo na samé precizní miniaturní pružinky a ozubená kolečka. A i teď, po téměř půlstoletí nepřetržitého chodu, ukazovaly čas až s překvapivou přesností. Cukuru si v životě sám žádné hodinky nekoupil. Nosil vždycky jen nějaké laciné, co od někoho dostal, a dál ho to už příliš nezajímalo. Stačí, když mu ukážou přesný čas, a je to. Takový byl jeho názor na hodinky. Na každodenní záležitosti mu bohatě stačily nejjednodušší digitálky Casio. Když proto jeho otec zemřel a odkázal mu na památku tyhle zřejmě hodně drahé hodinky, necítil Cukuru žádné zvláštní pohnutí. Pružinu v hodinkách bylo však třeba udržovat v chodu, a tak je začal dennodenně nosit, víceméně z povinnosti. Jak to však jednou zkusil, rázem se do hodinek celý zamiloval. Líbilo se mu, jak sedí na ruce, jak jsou příjemně těžké, jak jejich mechanismus tichounce tiká. Dokonce se teď začal víc než dřív dívat, kolik je hodin. A vždycky, když to udělal, mihl se mu na dně mysli sotva znatelný otcův stín. Jakákoliv podoba s reálnými osobami na fóru je čistě náhodná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 No vida Murakamiho, jak se asi japonsky řekne, že koza dojí krev.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 No vida Murakamiho, jak se asi japonsky řekne, že koza dojí krev.. Yagi sakuny? chi ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 ????????????? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 ????????????? ?????, když už Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Bozinku, ja ani netusil, ze je tu japanologicka frakce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 (upraveno) Ale Murakami je stoprocentně hodinkově pozitivní. Na autogramiádě jsem jej viděl s JLC a třeba tady má PAM. EDIT: je tu taky dost whisky nadšenců, tak dost často píše o Cutty Sark. V tom se nevyznám. Upraveno 17. července 2015 uživatelem azeppelin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2015 Po Šógunovi (mimochodem ten závěr ... ale ne, pšt ) jsem chtěl dát něco lehčího a právě jsem dočetl "Léta s Top Gear" od Clarksona a hrozně příjemné čtení. Jsem rád, že má někdo podobný názory na globální oteplování, arabáče, dnešní přizdisráčství a tak .... jo a taky je to o autech. Trochu. Tak co bude dál? Mám tu Dunu, Zločin a trest, Markétu Lazarovou ...ale taky Vránu ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 18. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2015 Neodolal jsem a koupil do Kindla tu Rychlopalbu od Kopřivy.Česká kriminálka s věrně popsaným prostředím policie, hodnotím velmi vysoko.Líbílo se mi to moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2015 Tak jsem zhltnul Krysaře od Dyka. Vždycky jsem si to chtěl přečíst, je to krátký, zajímavě napsaný a můžu to vřele doporučit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2015 ?????, když užTo moje byl nástřel odpovědi, ale správněji asi ????????????????? Watashi wa kanzen'na handobaggu o motte iru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2015 Načetl jsem knížku od Mo Haydér, Kůže. Až později jsem si fšiml, že to píše baba. To vypovídá o dílku. Tak jí už nečtu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jebiga Odesláno 28. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2015 ahoj,nevim kde pořádně napsat moji prozbu ale enkomu jsem pujčil knihu a musim ji mit doma pokud ji nekdo ma a bude ji chtit prodat myslim ze se urcite domluvime dekuji moc Vase pozadavky prosim do SZ jedna se o knihu: Deník (1959 - 1974)Pavel Juráček dekuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 12. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2015 Během dovolené jsem celkem zhltl http://www.beletrie.eu/knihy/bratri-belsti.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 16. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2015 Stalkera uz tu nekdo urcite zminoval. Prave jsem to docetl a nebylo to vubec spatny. Nektery pasaze teda pritazeny za vlasy, ale cist se to rozhodne da. Ted jdu zkusit Mossad - Izraelské tajné války. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 27. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2015 Četl jste někdo to "198"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se