Přejít na obsah

RED WING boty - výběr


Doporučené příspěvky

Přátelé, v tomto vlákně panuje nějaké zvláštní klima. Již poněkolikáté jsem zde musel mazat prodejní inzerát. Znovu, pro nositele RED WING opakuji, že k prodeji slouží k tomu určené vlákno Ostatní - prodej, koupě, výměna. S hříšníkem jsem si již psal. Nyní bez dalšího: pokud mi znova budete přidělávat práci, toto vlákno přestane existovat. Debata skončena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den!

Přispěju svojí troškou. Třeba tím někomu pomůžu ušetřit peníze i bolest.

Standardně nosím boty vel. 42, délka chodidla přesně 27 cm. Jedny Iron Rangery jsem si koupil asi před rokem a půl. Nosím v nich silnou ortopedickou vložku, proto jsem koupil vel. 42, po poradě s panem majitelem Denim Heads. Moc mi pomohl, proto mi bylo trochu líto koupit zánovní ne moc nošené z druhé ruky za 4.000 a neudělat mu kšeft. Ale k tomu ještě příležitost bude. Mám v nich moře místa vpředu před palcem, naopak nárt mě tlačil desítky hodin. Na jedné noze mám po úrazu vbočený palec, čímž trpěl protější malíček. Dnes jsou to mé denodenní boty, pohodlné, pěkné na pohled, užiju i do práce do kanceláře. Celoročně.

 

Chtěl jsem koupit ještě jeden pár, abych měl na střídání. Tentokrát menší, bez vložek. Na redditu jsem se dočetl, že člověk s přesně stejně dlouhou nohou jako mám já, a také s podobně úzkou, nosí vel. 41. Což mi přišlo děsivě málo. Nicméně v denimheads mě opět přesvědčovali, že to bude dobrý.

Objednal jsem na spartoo, vyzkoušel, všechno sedělo, stejně jako kdysi v denimheads, a vrátil. Eshop se choval slušně, kvalita dobrá, nemám námitek. Vrátil jsem je a koupil přes inzerát od chlápka, kterej si je nechal dovézt a zjistil, že mu nejsou. Za 6.500 to neberte. Zašel jsem v nich hned do města, všechno dobrý.

Jenže (!) zanedlouho mě začaly děsně tlačit vpředu u prstů. A to tak, že hodně. Došel jsem k tomu, i po telefonické poradě  p. Hrubešem, že mi nejsou malý, nýbrž zlehka velký. Ne tolik, aby mi tam noha jezdila, nicméně dost na to, aby se při chůzi svedla dopředu a prsty tlačily. Koupil jsem tedy obyč. vložku v obuvi, tlak se přesunul na nárt (kde po pár měsících poleví) a problém je zatím vyřešen. Nyní v nich stačí chvíli trpět, víc mi taky dřou patu, pochopitelně. Těším se, že budou za rok nejpohodlnější na světě.

S péčí to nepřeháním. Jsou to boty na práci, takže by měly něco vydržet. Občas utřu, jednou za čas máznu, aby prokoukly... Nejeden hipster je prý tak moc ošetřovat, až je rozmáčel a rozpadly se předčasně.

Původní podrážka u staršího páru se docela výrazně ochodila na patě. Novější jsou s vibramem, takže uvidím, co vydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Minulej týden mi přišla voskovaná bunda Barbour, a dneska tyhle 8875 Irish Setter Moc Toe Oro-Russet Portage. Do kompletní uniformy Chronomagora už mi chybí snad jen ty Raw Denim jeans, ale na to ještě časem dojde.

IMG_0752.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám tu Irish Setter limitku taky, ještě jsem je teda nevytáhnul, zatim jedu furt IR. Nahoře u kotníků mi ty konce trochu letí, přijde mi, že tobě taky. Mohl by si to blejsknout? Co jsem koukal i na YT když znova podrážej RW MT, tak to někomu letí taky, tak mi přijde, že to je snad u RW normální, taky za ty prahy, že jo...  :default_smile:

WhatsApp Image 2024-01-24 at 18.45.54.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to jak píšeš, za ty prachy, co bys dneska chtěl 😉 U mě je zřejmě jedna bota celá trochu vyšší, ale jinak je to celý ušitý imho moc pěkně. Posledních pár let si zkouším šít hodně věcí z kůže sám (peněženka, pouzdra …), tak jsem na nedokonalosti zvyklej. Hlavně patinku aby to chytilo pěknou 🙂

IMG_0753.jpeg

IMG_0754.jpeg

Upraveno uživatelem Waya03
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoši, já po první zkušenosti ve 2016, kdy mi přišly stejný boty, ale každá jinak ušitá, už objednávám 2 - 3 páry, z toho si jeden "složím" a ostatní vracím. Takže možná kvůli mě dostáváte takový zmetkový páry 😂

Amíci se s tím fakt neserou a sekají to jako rohlíky. Prakticky nikdy se mi nestalo, že bych z krabice vyndal pár, kterej by k sobě sedl výškou, šířkou, někdy ani odstínem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Barevnost jsem už jednou reklamoval, každá bota jinak barevná, na začátku tohohle vláka je to zmíněný i s fotkama. To ale bylo jediný a že jsem těch RW měl hodně. Ty blbě barevný byly kupovaný přes Deniheads, nebyly skladem, museli objednat), takže dalo by se říct prověřenej šopík. S reklamačkou nedělali vůbec problémy. Od tý doby jsem na žádných RW co jsem koupil nic nenašel, že bych musel vracet, až tohle. Když vidim, že to je vlastně normálka, tak mě to nějak extra netrápí, v kamenným krámu bych si vybral jinej pár, ale bral jsem to přes nějakej zahraniční ešop, a né zrovna levnej, tenkrát nikde nebyly, tak jsem je koupil tuším, že něco k desítce... (asi i DPH). Krom toho hořejšku jsou zpracovaný parádně, takže jsem v klidu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já se jdu pochlubit novýma Moc Toe a tady je už s nima vytapetováno 😄 Včera dorazily 8875, moje celkově třetí RW a druhý Moc Toe. Tímto jsem vyřešil nutnost podražení mých 875, které nechám někdy na léto. 

Co té barvě říkáte @Strocek @Waya03? Já jsem z té červenohnědé nadšenej - připadají mi jako 875, které ztmavly po použití Mink Oil 🙂 Na těch mých jsem zatím žádnou vadu ani nesouměrnost nenašel.

Takže mě čeká měsíc utrpení, ale co se dá dělat...

IMG_3426.thumb.jpeg.de844567e86065ec4ec9187c438c4fc4.jpeg

IMG_3423.thumb.jpeg.681ad23057f049a5656f1c6ec6761f30.jpeg

IMG_3421.thumb.jpeg.a9df78d789da56b080ddd7003507b6c1.jpeg

IMG_3422.thumb.jpeg.2ed53d9312a22e5922b38bcf9f6aa8b4.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš to pěkný! Mě ta barva taky bere a klidně by mohla bejt víc do červena. Kdysi moje první MT 8131 byly hodně do červena, pak je (IMHO) dělali trochu tmavší. Ta červená je super, měl jsem kdysi červený i čuky, kdyby měli červený IR  když jsem si je kupoval, šel bych do nich asi taky :default_smile:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Strocek napsal:

Máš to pěkný! Mě ta barva taky bere a klidně by mohla bejt víc do červena. Kdysi moje první MT 8131 byly hodně do červena, pak je (IMHO) dělali trochu tmavší. Ta červená je super, měl jsem kdysi červený i čuky, kdyby měli červený IR  když jsem si je kupoval, šel bych do nich asi taky :default_smile:

Ty 8131 měly hlavně krásný logo na boku, což už se teď moc nevidí.

Jinak kupoval jsem na www.prm.com, dříve sneakerstudio. Tam jsem kupoval už podruhé, všechno v pohodě , v neděli večer jsem objednal a v úterý v poledne dorazily. Mají tam teď 15% slevu. 

Spartoo poslední dobou nemá v nabídce nic moc od RW a Denimheads sice ano, ale cena je tam plná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...