Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To by samozrejme byla lepsi volba, je to nadhera. Ale kvuli kupe jsem to prave nedaval. Navic je to budgetove trochu jinde :D

Odesláno (upraveno)

To by samozrejme byla lepsi volba, je to nadhera. Ale kvuli kupe jsem to prave nedaval. Navic je to budgetove trochu jinde :D

Jasne, cena 116k je asi tak jedine co mne na tom aute vadi, ale zato poriadne.. skoda :)

Upraveno uživatelem tedwine
Odesláno

@Skopky-Sonny: Nevim, jestli teda koukas po novych nebo zanovnich autech a jestli je ta amerika podminkou, kazdopadne zvazovals treba Lexus IS F = 5l, 311kW (423k)?

Lexus se mi libí, ale ISko je na můj vkus malý a Fko už bude finančně úplně jinak náročný. Nehledě na to, že 2012+ jsou mnohem dražší. Takový GSko je fajn, ale 8 vál tam myslím nedávaj a nemáj náhodou některý modely variátor? To bych asi nechtěl...

Odesláno

nemáj náhodou některý modely variátor? To bych asi nechtěl...

Nie asi, to by si urcite do ziadnej ?chutovky? nechcel. Priatelka mala starsieho Outlandera 2.4i s variatorom, vtedy to s inym automatom nerobili, divna jazda slusne povedane.. Ked sme pre nu minuly rok sli kupovat nove SUV, skusali sme aj RX400h v domneni ze prevodovky toho typu sa vyraznym sposobom museli technologicky vyvinut, co urcite nastalo, avsak velmi rozpacity dojem (a to aj v kontexte triedy SUV) zostal.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj chlapi,

Jdu sem pro radu ohledně auta. Nepřipadám si ohledně aut jako úplný kopyto, ale když nemám jasno, tak se rád zeptám.

Hledám auto velikosti Fabie pro ženu do města, neboť je blondýna a odmítá řadit. Teď jezdí, teda spíš nejezdi s vw polo s manuálem.

Já s koupí malého auta s AT vnitřně nesouhlasím, ale co bych pro ní neudělal, že?

Největší výhrady mám k robotickým převodovkám. S CVT si nejsem jistý. Dsg u malejch moc nejsou. Nejlíp mi z hlediska komfortu a spolehlivosti vychází klasika HDM, která se bohužel spíš hodí k silnějším motorům. Takže pěknej guláš.

A ještě požadavky a omezení:

Cena do 200t, Najeto do cca 50t km, raději mladší ročník od 2010 výše.

Tím neříkám, že bych byl úplně proti, kdyby se našlo starší zachovalé auto.

Po dosavadním bádání mě zatím docela oslovila Suzuki Swift 1.2 AT (4st. HDM ), kterou si lidi chválí, ale je jich u nás hrozně málo.

Děkuji za rady a názory

Odesláno (upraveno)

https://www.autobazar.eu/cz/honda-jazz-13-hybrid-id10870706.html

Kolega má tohle a do města je to fajn, líbí se mi vnitřní prostor. Tchán má v peugeotu Berlingo robotickou převodovku, už jsem v tom něco najel a pro běžné ježdění je to naprosto v pohodě.

Upraveno uživatelem guzmic
Odesláno (upraveno)

Po dosavadním bádání mě zatím docela oslovila Suzuki Swift 1.2 AT (4st. HDM ), kterou si lidi chválí, ale je jich u nás hrozně málo.

Děkuji za rady a názory

Ten swift v automatu je parádní, jednoduchý a relativně nenáročný na údržbu. Měly to u nás holky v práci, po 3 letech najeto 150.000 km, krom výměn filtrů, kapalin a spotřebáku nula nula how.no  :)

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno (upraveno)

guzmic - přesně za tuhle cenu (198.000,- bez DPH) jsem před 6 lety koupil 3,5 roku starý Ford Mondeo Mk IV Combi ve velmi dobré výbavě. Mám ho dodnes, prostorné a poměrně komfortní auto, které nevyžadovalo kromě běžného servisu žádné investice. Pokud bych chtěl auto do města a kratší meziměstské cesty, asi by se hodilo něco menšího a teoreticky i hybrid (přestože jsem přesvědčen, že když to zvážím komplexně, ta auta asi nebudou moc ekonomická), ale u univerzálního auta pro rodinu s barákem není nad prostor, komfort, výkon a pořádný kufr...:-). Je zajímavé, jak rozdílné mohou být 2 stejně staré ojetiny za stejnou cenu...  

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odesláno

Tak post na který jsem reagoval, byl: hledám automat do města velikostí Fabie pro ženu. Tak to modeo v kombiku nebude asi moc splňovat. A ten jazz fakt jezdí za cca 4,5-5l benzínu což je super.

Odesláno

guzmic - vím na co jsi reagoval a nechci Mondeo dávat jako alternativu, jen mne zaujaly totožné ceny, totožné stáří a přitom nesrovnatelná auta. Mám zažité, že malé auto (pokud to není prémiová značka) bude v tomhle případě levnější než velké... A upřímně, hybrid je aspoň v mém případě zatím spíš mínusem. Ale mám k tomu předsudky a po odborné stránce o tom moc nevím, tak se mohu mýlit...

Odesláno

S tím Mondeem je to určitě myšlenek jako víc muziky za stejný prachy. Určitě dobrej kauf.

Hybrida (Toyota Auris ) jezdím sám a spokojenost, ale zatím ještě neklesly tak, abych o ně měl zájem i pro moji hezčí polovičku - např. Yaris Hybrid. Ekonomicky to taky na těch pár ujetých km ročně nedává smysl.

Ale kdyby peníze nehrály roli, tak je Yaris hybrid horký kandidát.

Raďte dál

Odesláno (upraveno)

Mi to přijde celkem OK. V R-Designu, tzn. většinou vyšší výbava - a tady zdá se skoro nic nechybí - to šlo nové určite přes mega, takže na roční auto solidní cenovka imo.

Jinak auto jako takové krása! Sám mam podobné, jen starší (2011) a nafta.

Nemít na cestě druhého sviště, neměnil bych ; a i tak chci zůstat u Volva.

Asi bych ale voželel pár km navíc a vofous starší a šel do V60 Polestar :)

http://auto-pruhonice.selekt.volvocars.cz/cs/used-cars/Volvo/V60/T6-R-Design-POLESTAR-AUT-qbbtutz7

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Moje zkušenost s poslední produkcí Volvo je velmi pozitivní. Ta T6 co tady dával Maxel pěkná... Ale pokud nemáš vyloženě zájem o 300k dělo, tak myslím, že ta T4 by byla na normální ježdění zcela dostačující a s bonusem balíčku asistentů, které bych po vyzkoušení v xc60 a xc90 bezpodmínečně chtěl v novém autě mít. Např. na delší cesty po dálnici nebo městské poskoky v koloně absolutně k nezaplacení.

Odesláno

Diky. Na tu T6 jsem taky koukal, ale co se tyce vybavy, tak oproti te T4 je to slabsi a akorat to bude vic zrat a jestli to da z 0 na 100 za 5 nebo 7 sekund mi je asi jedno :-)

Odesláno (upraveno)

Zdravím Volvisty, co říkáte na toto: http://auto-pruhonice.selekt.volvocars.cz/cs/used-cars/Volvo/V60/T4-R-Design-AUT-1maj-nqbs6ejl

Docela se mi to líbí, ale nemám s touto značkou zkušenost, nevím, jestli cena je odpovídající?

Kdybys ouplne nepotreboval automat, tak bych vedel o jedne velmi podobne V60 (vybavou, motorem i starim) v puvodni cenikovce skoro 1,2M o 100k mene. Muj sluzebak. Kdyztak SZ.

Pardon, omlouvam se, moje je nafta. Presto to tu necham, kdyby nahodou...

Upraveno uživatelem Murphy97
Odesláno

Nakolko som uz preluskal cely internet a nenasiel som odpoved tak by som rad poziadal o radu Vas. Chcel by som nejake premiove auto len neviem ktore vybrat. Viaceri tvrdia ze dnesne Bmw a Mercedesy sa kazia a ze Audi a Porsche menej. Mam v hladaciku tieto 4 auta : Mercedes GLE SUV, BMW X5, AUDI Q7 - tu v testoch dost chvalia a PORSCHE CAYENNE. Ktore by ste si vybrali Vy? Dakujem za kazdu radu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...