lloffass Odesláno 12. února 2020 Nahlásit Odesláno 12. února 2020 (upraveno) Tuší někdo jak jsou na tom teda ty Volva s bezpečností, spolehlivostí, kvalitativně? Velikost už si nějak pořeším dle potřeby :-).Otec má 4 roky Xc90, teď má najeto něco ke stovce. Před ní měl XC60, minulou gen., tu prodával po šesti letech, kdy měla na hrbu kolem 130 tkm. Celkem deset let, za které jsem ho slyšel nesčetněkrát říct, že další bude zase Volvo. Nepamatuju si nějaký zásadní servisní problém. 1x se táhlo nějaké trápení s chybovou hláškou motoru, které se po opakovaných vyšetřováních nakonec vyřešilo nějakou aktualizací softwaru. Jinak si žádný zádrhel za tu dobu nevybavuju. Zejména v tom novém všechny asistenty (ACC, pruhy, popojíždění v koloně...) fungují z mého pohledu velmi dobře. Jízda není žádná řidíčská nirvana, ale to asi nikdo nečeká a nechce. Spíš opravdu klidný pohodový přesun. Na Grossglockner si umím představit lepší auto, ale na x set km po dálnici ideál bez výhrad.Toliko má skromná zkušenost. Edit: poznámka ke kvalitě Nikde nic ani po delší době nevrže, kůže na sedačkách vypadá určitě líp, než za stejnou dobu v Passatu nebo v Mazdě. Zpracování a kvalita vnitřku si dle mého nezadá s Audi a BMW. Upraveno 12. února 2020 uživatelem lloffass
Murphy97 Odesláno 12. února 2020 Nahlásit Odesláno 12. února 2020 (upraveno) Tuší někdo jak jsou na tom teda ty Volva s bezpečností, spolehlivostí, kvalitativně? Velikost už si nějak pořeším dle potřeby :-). Ado,miris na posledni, nebo predchozi generaci sedesatek?Pokud predchozi, tak mohu poskytnout nejake informace po vice jak 3 letech jezdeni.Pripadne dej vedet v SZ... Upraveno 12. února 2020 uživatelem Murphy97
Tom4 Odesláno 12. února 2020 Nahlásit Odesláno 12. února 2020 Myslím že psal operák takže kouká na nový. V okolí mám xc90 novou asi dva roky a vše ok, a xc40 asi půlrok a taktéž spokojenost.
ewolucionar Odesláno 12. února 2020 Nahlásit Odesláno 12. února 2020 Pani,skusenosti s motorom Amg 63s? Realne,brat ci nebrat? Dakujem
Porsche_911 Odesláno 12. února 2020 Nahlásit Odesláno 12. února 2020 Pani,skusenosti s motorom Amg 63s? Realne,brat ci nebrat? DakujemMotor Amg 63s neexistuje. Pokud se ptáš na M157, brát po 2013. Pokud M176/177 tak brát klidně všechny roky.
ewolucionar Odesláno 12. února 2020 Nahlásit Odesláno 12. února 2020 Motor Amg 63s neexistuje. Pokud se ptáš na M157, brát po 2013. Pokud M176/177 tak brát klidně všechny roky. dakujem :-))
antitomas Odesláno 12. února 2020 Nahlásit Odesláno 12. února 2020 AdaMoss: mam uz pate Volvo, aktualne XC70 D4 Inscription Polestar, rv 7/16. Uz jsem nekolikrat premyslel o Passatu, A6 nebo BMW 3GT (vnitrni prostor vzadu vetsi nez u XC70 - byl to nejvetsi favorit).Nakonec jsem skoncil zase u Volva. Po cca 12 letech s touto znackou (V50 a 4x XC70 jak v benzinu tak nafte) muzu rict, ze problemu minimum. Vetsinou jen bezna udrzba, pripadne vymena dilu co odesel "starim/unavou". Za me muzu Volvo doporucit, mel jsem na tyden novou V90 CC a super. Bohuzel s mistem vzadu pri vyssi postave ridice (mam 195 cm), to neni zadna slava, vic je snad i v Oktavce.Nicmene tusim, ze pri dalsi zmene auta skoncim zase u Volva.U nas s tim jezdi hlavne zena s detma a ta na to neda dopustit. Velky, pohodlny a o bezpecnosti se u neni asi potreba bavit.
Murphy97 Odesláno 12. února 2020 Nahlásit Odesláno 12. února 2020 Myslím že psal operák takže kouká na nový. V okolí mám xc90 novou asi dva roky a vše ok, a xc40 asi půlrok a taktéž spokojenost. dily, Tome, priznavam, necetl jsem to cele...
AdaMoss Odesláno 13. února 2020 Nahlásit Odesláno 13. února 2020 Díky kluci za komentáře. Mířím na současnou V60 a zatím mluvi vše pro. Zajdu se na ně podívat naživo a uvidím, jaký budou podmínky financování. Nicméně to vidím nadějně :-). Ještě jednou díky za vaše názory a zkušenosti.
Maxel Odesláno 13. února 2020 Nahlásit Odesláno 13. února 2020 Nová V60 je parádní povoz! Celkově jsou poslední generace hodně vymazlené.Z mého pohledu jim "chybí" jen cosi plnotučnější motorizace ; aspoň pěti, lépe šestiválce.Měl jsem na víkend půjčenou V90 CC a je to super svezení. Soukromně jsem vlastnil V60 (model 2011, pětiválec) dva roky, teď služební S60 (2016, čtyřválec) cca rok. Ani na jedno nemůžu říct křivého slova.Soukromé je teď BMW (F11) a řikam upřímně, až nastane čas na posun dál, bude to zpět Volvo.
Micey Odesláno 13. února 2020 Nahlásit Odesláno 13. února 2020 Já teda od pár známejch slyšel pár hrúzostrašnejch zkazek o spolehlivosti, co se týče Volvo produkce poslední dva, tři roky. Což mohla bejt smůla, co já vim.
pjanek Odesláno 13. února 2020 Nahlásit Odesláno 13. února 2020 Máte někdo Audi (D4) S8 Plus / S8 / A8? Zkušenosti, spolehlivost, spokojenost, finanční náročnost na servis..? Díky.
lloffass Odesláno 13. února 2020 Nahlásit Odesláno 13. února 2020 Já teda od pár známejch slyšel pár hrúzostrašnejch zkazek o spolehlivosti, co se týče Volvo produkce poslední dva, tři roky. Což mohla bejt smůla, co já vim.Já bych se přikláněl na smůlu... Jak jsem psal výše, v rodině byly dvě Volva, kolega v práci má doma novou XC60 a novou V60 a taky bez jediného problému.
lykan Odesláno 13. února 2020 Nahlásit Odesláno 13. února 2020 Chlapci, nemá někdo zkušenosti s tímto kočárem?OPEL INSIGNIA KOMBI ST 1.6 CDTI 136K AT6rok 2016reálné zkušenosti, auto by jezdilo každý den 20 km do práce a zpět tj. 40-50km/den 85% dálnice 3-4 dovolené za rok tak 20 tis km celkově. něco takového:https://www.autobazar.eu/cz/opel-insignia-st-st-16-cdti-136k-sport-at6-id14814867.html Ahoj,par Insignii jsem ve firme otocil, tak snad aspon malinko relevantni zkusenosti mam. + co z naseho fleetu vim, tak se to uplne extremne nesere. Auta jezdi/jezdila na servis po 30t km a co vim, tak ok. Kolega z tymu na jedny najel pres 100t a nic. Odchazelo cidlo ABS, to je ale bolistka cely tyhle generace Opelu. Jenom bacha na ctyrkolky kvuli zadnimu diffu.+ docela pohodlny, sedacka tuha (to me osobne vyhovuje).+ byvaji docela pekne vybaveny kvuli slevam, ktery ma Opel nastaveny - infotainment bez barevnyho displaye je dost retro- stupidni regulace teploty pres dotykove plosky- jizdni vlastnosti spis napohodu, neni to nejak zvlast obratny ani zabavny- AT je menicova klasika, zase spis tezce napohodu. Pokud ma auto jizdni rezimy, tak ve sportu je to trochu lepsi- mensi vnitrni prostor i kufr nez Octavia III 1.6CDTI+ docela kultivovanej, tocivej motor- zere o litr vic oproti 1.6 TDI (ale zase vic jede)- na Insignii IMHO slaby, pokud chce clovek jezdit na pohodu, tak asi ok
guzmic Odesláno 13. února 2020 Nahlásit Odesláno 13. února 2020 Ahoj,par Insignii jsem ve firme otocil, tak snad aspon malinko relevantni zkusenosti mam. + co z naseho fleetu vim, tak se to uplne extremne nesere. Auta jezdi/jezdila na servis po 30t km a co vim, tak ok. Kolega z tymu na jedny najel pres 100t a nic. Odchazelo cidlo ABS, to je ale bolistka cely tyhle generace Opelu. Jenom bacha na ctyrkolky kvuli zadnimu diffu.+ docela pohodlny, sedacka tuha (to me osobne vyhovuje).+ byvaji docela pekne vybaveny kvuli slevam, ktery ma Opel nastaveny - infotainment bez barevnyho displaye je dost retro- stupidni regulace teploty pres dotykove plosky- jizdni vlastnosti spis napohodu, neni to nejak zvlast obratny ani zabavny- AT je menicova klasika, zase spis tezce napohodu. Pokud ma auto jizdni rezimy, tak ve sportu je to trochu lepsi- mensi vnitrni prostor i kufr nez Octavia III 1.6CDTI+ docela kultivovanej, tocivej motor- zere o litr vic oproti 1.6 TDI (ale zase vic jede)- na Insignii IMHO slaby, pokud chce clovek jezdit na pohodu, tak asi okDíky moc za rady.takže v podstatě vše ok. primárně tím bude jezdit manželka práce a zpět cca 40-50km za den 90% dálnice v jedné osobě.100kw bude v pohodě popř. stačit a určitě to zvládne i ty 3-4 dovolené za rok v plném obsazení + občasné výlety.Spotřeba je mi jasná, tuším že, v tom automatu to bude jezdit kolem 6-7L. (teď má starou astru 1.6 benzín automat a jezdí za 7-7.5L) takže žádný divoch není.Trochu mě překvapuje ten vnitřní prostor, fakt je to takové "malé"? Čtyři dospělé osoby tam vlezou předpokládám v pohodě?
vaba Odesláno 14. února 2020 Nahlásit Odesláno 14. února 2020 Díky moc za rady.takže v podstatě vše ok. primárně tím bude jezdit manželka práce a zpět cca 40-50km za den 90% dálnice v jedné osobě.100kw bude v pohodě popř. stačit a určitě to zvládne i ty 3-4 dovolené za rok v plném obsazení + občasné výlety.Spotřeba je mi jasná, tuším že, v tom automatu to bude jezdit kolem 6-7L. (teď má starou astru 1.6 benzín automat a jezdí za 7-7.5L) takže žádný divoch není.Trochu mě překvapuje ten vnitřní prostor, fakt je to takové "malé"? Čtyři dospělé osoby tam vlezou předpokládám v pohodě? Mám od 09/19 novou Insignii a vybíral jsem ji na základě prostoru v kufru - aby se mi tam vešel bágl na hokej - a vyšla mi nejlépe - cca 1,2 x1,1 m.Motor 2 l nafta, automat 8°, zatím najeto 22 000 km, spotřeba 7,2
dan83 Odesláno 14. února 2020 Nahlásit Odesláno 14. února 2020 AdaMoss: mam uz pate Volvo, aktualne XC70 D4 Inscription Polestar, rv 7/16. Uz jsem nekolikrat premyslel o Passatu, A6 nebo BMW 3GT (vnitrni prostor vzadu vetsi nez u XC70 - byl to nejvetsi favorit).Nakonec jsem skoncil zase u Volva. Po cca 12 letech s touto znackou (V50 a 4x XC70 jak v benzinu tak nafte) muzu rict, ze problemu minimum. Vetsinou jen bezna udrzba, pripadne vymena dilu co odesel "starim/unavou". Za me muzu Volvo doporucit, mel jsem na tyden novou V90 CC a super. Bohuzel s mistem vzadu pri vyssi postave ridice (mam 195 cm), to neni zadna slava, vic je snad i v Oktavce.Nicmene tusim, ze pri dalsi zmene auta skoncim zase u Volva.U nas s tim jezdi hlavne zena s detma a ta na to neda dopustit. Velky, pohodlny a o bezpecnosti se u neni asi potreba bavit. Prosim te, jakou mas nebo jsi mel spotrebu s tema naftovyma XC70?
911 Odesláno 16. února 2020 Nahlásit Odesláno 16. února 2020 co rikate, zdejsi znalci BMW, na 328i? 180kw, 2012? maji tyto motory nejake trable. diky. bylo by to jako druhe auto do rodiny.
Somalec Odesláno 16. února 2020 Nahlásit Odesláno 16. února 2020 Motorově OK, mělo by to být N51 R6 - přímovstřik s Vanosem. Udělat kontrolu DISA jednotek na sání, kontrolu stavu Vanosu a má to pouze elektronickou měrku na olej - tedy jen čidlo, nemá klasickou měrku. Dále kontrola podtlaků a odlučovače oleje - je to taková klasická vada od M54
antitomas Odesláno 16. února 2020 Nahlásit Odesláno 16. února 2020 dan83:XC70 D5 AWD (2009), 6 st. AT: dlouhodoba cca 8,5 lXC70 D4 (2016, uprava Polestar), 8st. AT, FWD: dlouhodoba 7,4 l. Dneska Presov - Brno za 6,8 l
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se