Pavelpu27 Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 (upraveno) Ono je to složitý. Já měl lecos, ale jediná auta, která mě bavila vždycky a nikdy mě nazklamala, byly Hondy. Měl jsem postupem času 5x Accorda a vždycky maximální spokojenost. Subaru i BMW, které se u mě protočily, mě vždycky něčím zklamaly. Subaru se mi pořád sr.lo a BMW 325xi mi přišlo líné a nedomyšlené z pohledu praktičnosti. Služební jsem pak měl mondeo 2004 a poté dva superby. Mondeo bylo fajn, ale u TDCI se časem začaly objevovat problémy a brzdy byly slabé. Škodovky byly vlastně OK, nic tam nebylo vyloženě špatně, dvojité otevírání kufru bylo naprosto úžasné, ale ta auta jsou tak strašně bez emocí, že mě prostě nebavila. Suma sumárum - kdyby Honda v evropě dál prodávala Accordy, tak neváhám. Takhle fakt nevím, kam sáhnout v budoucnu. Určitě chci benzín. Mazda 6 je krásná, ale těm motorům trochu chybí koule. Zajímavé je, že to neplatilo v právě v Mazdě 3, kde se ty motory projevují naprosto parádně. Auto je hravé, perfektně vyvážené, je s ním i zábava a připadá mi, že za ty peníze je to nejlepší koupě. Nový Civic taky není špatný a s motorem 1,5 to jelo moc hezky, ale připadá mi už dost drahý. Upraveno 26. července 2017 uživatelem Pavelpu27
M3maniac Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 U ojetého auta je to vždy trochu nebo spíše víc o štěstí.... Jinak je to tak, sto lidí sto chutí. V těchto diskuzích ti bude každý radit to, co sám má nebo to co má on rád. A není se čemu divit, pokud dotyčný má subaru a je fanda značky tak bude fandit subaru, mě subaru nikdy za srdce nechytlo , až na wrc a CMR:-) Jednou jsem ho dovezl , bylo po 1.majiteli, servis jen subaru a po 400km motor ko při 126tkm. Ale podle mě prostě pech, ostatním bude jezdit treba 300tkm bez vad. Ja auta rozděluji na prakticka a auta zábavná či volnočasová. U těch praktických chci aby byly spolehlivé a měly pokud možno co nejnižší náklady, měli by člověka dopravit z bodu A do bodu B. Druhá skupina jsou ty auta zábavná, charismatická tam zase vyžaduji a očekávám cosi něčím vyjimečné, motor , zvuk, jízdní vlastnosti , zde jsou náklady už většinou jinde, ale člověk s tím prostě počítá pokud ho řídit auto baví a miluje vůni spálených gum a benzínu. A pak mám auta, které řadím do třetí kategorie , tím nemyslím kvalitou, řadím tam auta, které v sobe mají z každého něco, nezrujnují vás, maji pořád přijatelné provozní náklady, ale baví vás řídit. Prostě někdo má rád každy kilometr za volantem ( pokud nejste na D1 :-))) Tady podle mě patří, bmw, hondy, některé mazdy a i některé fordy... Někdo tady psal, že je zlej, že munu 11let starého auta odešly lambda sondy, není to perpet. mob., je to 11let staré ( prémiové auto ) které stálo kolem 2-3 mega a dnes si ho lidi koupi za 400... Na toto téma bych mohl psát hodiny, je nekonečné. Ještě k te 325ix jak tu někdo zmiňoval, tuto variantu si koupí jen někdo, kdo chce zabít to, čím trojkové bmw je. Je to podle mě jedna z nejméně povedenych kombinací. Ale já prostě nadržuji u bmw klasické koncepci a klasickým jízdním vlastnostem. Jinak bmw jedničkové řady jsem při zahájení výroby zavrhoval, neuměl jsem tomu golfu od bmw přijít ma chuť, postupem času po svezení mi došlo, že toto auto určitě patří do té třetí kategorie. A s šestiválcovým motorem dokonce do kategorie druhé !!! Takže šťastný výběr a hodně kilometrů bez nehody pro všechny.
Pavelpu27 Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 V 26. 7. 2017 v 9:48, M3maniac napsal: U ojetého auta je to vždy trochu nebo spíše víc o štěstí.... Jinak je to tak, sto lidí sto chutí. V těchto diskuzích ti bude každý radit to, co sám má nebo to co má on rád. A není se čemu divit, pokud dotyčný má subaru a je fanda značky tak bude fandit subaru, mě subaru nikdy za srdce nechytlo , až na wrc a CMR:-) Jednou jsem ho dovezl , bylo po 1.majiteli, servis jen subaru a po 400km motor ko při 126tkm. Ale podle mě prostě pech, ostatním bude jezdit treba 300tkm bez vad. Ja auta rozděluji na prakticka a auta zábavná či volnočasová. U těch praktických chci aby byly spolehlivé a měly pokud možno co nejnižší náklady, měli by člověka dopravit z bodu A do bodu B. Druhá skupina jsou ty auta zábavná, charismatická tam zase vyžaduji a očekávám cosi něčím vyjimečné, motor , zvuk, jízdní vlastnosti , zde jsou náklady už většinou jinde, ale člověk s tím prostě počítá pokud ho řídit auto baví a miluje vůni spálených gum a benzínu. A pak mám auta, které řadím do třetí kategorie , tím nemyslím kvalitou, řadím tam auta, které v sobe mají z každého něco, nezrujnují vás, maji pořád přijatelné provozní náklady, ale baví vás řídit. Prostě někdo má rád každy kilometr za volantem ( pokud nejste na D1 :-))) Tady podle mě patří, bmw, hondy, některé mazdy a i některé fordy... Někdo tady psal, že je zlej, že munu 11let starého auta odešly lambda sondy, není to perpet. mob., je to 11let staré ( prémiové auto ) které stálo kolem 2-3 mega a dnes si ho lidi koupi za 400... Na toto téma bych mohl psát hodiny, je nekonečné. Ještě k te 325ix jak tu někdo zmiňoval, tuto variantu si koupí jen někdo, kdo chce zabít to, čím trojkové bmw je. Je to podle mě jedna z nejméně povedenych kombinací. Ale já prostě nadržuji u bmw klasické koncepci a klasickým jízdním vlastnostem. Jinak bmw jedničkové řady jsem při zahájení výroby zavrhoval, neuměl jsem tomu golfu od bmw přijít ma chuť, postupem času po svezení mi došlo, že toto auto určitě patří do té třetí kategorie. A s šestiválcovým motorem dokonce do kategorie druhé !!! Takže šťastný výběr a hodně kilometrů bez nehody pro všechny.Koukám, že s tebou bych si o autech pokecal. Hodně bychom si rozuměli. Podepsal bych 100% tebou napsaného.
Sněhulák Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 Čím víc to tu čtu, tím víc jsem rozhodnutý jít do té mazdy...
Cool as Ice Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 Jak rekl Nietzche: prvni dojmy byvaji obvykle ty spravne )
spineshank Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 V 26. 7. 2017 v 12:40, Sněhulák napsal: Čím víc to tu čtu, tím víc jsem rozhodnutý jít do té mazdy... Myslím si že chybu určo neuděláš,auto pěkný,motory benz. slušný,výbava taky dobrá,jen potřeba ošetřit proti korozi,to je asi malé mínus u Mazdy.
Gustaf Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 Panove, jakej máte interval výměny brzdové kapaliny? Diky...
Frostie Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 V 26. 7. 2017 v 14:31, Gustaf napsal: Panove, jakej máte interval výměny brzdové kapaliny? Diky...Interval ne, ale v servisu mají měřič bodu varu a podle toho se to dělá. Pokud je nízký, mění se. Záleží na stylu jízdy.
Americkej Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 (upraveno) V 26. 7. 2017 v 14:31, Gustaf napsal: Panove, jakej máte interval výměny brzdové kapaliny? Diky...Bez okruhu v běžným provozu co dva roky, když převaříš, tak automaticky. Místo DOT 4 dávám DOT 5.1 ta má vyšší bod. Ono jde o to, že brzdovka vstřebá vodu z vlhkosti a pak se může převařit třeba u dlouhýho sjezdu v horách. Je to pár korun, to nikoho nepodělá. Edit: ješte si zjisti co chce konkrétní auto, ESP DSC a podobný hovadiny chtějí vlastní, většinou nižší viskozitu. Upraveno 26. července 2017 uživatelem Americkej
Cool as Ice Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 Nic neresim, nekoumam a menim kazde 2 roky. Brzdy jsou zaklad.
Gustaf Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 Ok,.diky...mam najeto 50k a nalepenéj štítek od Škodovky, že to mám v srpnu měnit. Tak to nechám udelat....
Sněhulák Odesláno 27. července 2017 Nahlásit Odesláno 27. července 2017 Četl jsem (jenom) několik negativních recenzí na kvalitu interiéru. Nemáš zkušenost? V 26. 7. 2017 v 13:36, spineshank napsal: Myslím si že chybu určo neuděláš,auto pěkný,motory benz. slušný,výbava taky dobrá,jen potřeba ošetřit proti korozi,to je asi malé mínus u Mazdy.
Sphinxx Odesláno 27. července 2017 Nahlásit Odesláno 27. července 2017 Pánové, dotaz na znalejší. Jak jsou na tom se spolehlivostí motory Audi 2.4 V6 benzín, kolem roku 2003? Má to někdo a jsou na něco náchylné? Nebo je to spolehlivá atmosféra. Předem moc díky.
eskimak Odesláno 27. července 2017 Nahlásit Odesláno 27. července 2017 V 27. 7. 2017 v 7:27, Sphinxx napsal: Pánové, dotaz na znalejší. Jak jsou na tom se spolehlivostí motory Audi 2.4 V6 benzín, kolem roku 2003? Má to někdo a jsou na něco náchylné? Nebo je to spolehlivá atmosféra. Předem moc díky.Ahoj, nemam ten motor no jeden cas som zvazoval pre manzelku a nacital som o tom vsetko co sa dalo. Vo vseobecnosti sa to dalo zhrnut asi tak ze nejake vyrazne problemy nema, no je to strasne slabe aj na staru malu A4 a zerie to rovnako ako 2.8 V6 ktora je na tom uz zatahom niekde uplne inde. A spolahlivostou je uplne super. Takze odporucanie bolo hladat 2.8 V6 (na tej som aj nejaky cas jazdil, no v starom Superbe).
Sphinxx Odesláno 27. července 2017 Nahlásit Odesláno 27. července 2017 Eskimak: Díkes, já jsem vyčetl, že tyhle Audiny mají komplikované podvozky a jsou dost náchylné, respektive tento motor, že je náchylný na papkání oleje. Mám v nabídce jednu krásnou 2003 s originálními 120tkm, což mi přijde super. Ale to, že je to lenivec je mi jasné, to si myslím, že i 1.8 T bude živejší, byť má míň koníků. Každopádně děkuji.
eskimak Odesláno 27. července 2017 Nahlásit Odesláno 27. července 2017 1.8T bude urcite zivsi. Ano, mas pravdu, olej tieto motory (rovnako ako 2.8) zeru. Ludia zhyckany z modernych dieslov do ktorych nalejes 8l oleja a o 30t km rovnakych 8l vypustis s tym mozu mat problem. Ta 2.8 na ktorej som jazdil zrala od nova az kym sla prec (cca 270t km) cca 0.8l/10t km.
spineshank Odesláno 27. července 2017 Nahlásit Odesláno 27. července 2017 V 27. 7. 2017 v 6:25, Sněhulák napsal: Četl jsem (jenom) několik negativních recenzí na kvalitu interiéru. Nemáš zkušenost?bohužel jen krátkodobé,takže v tomto ti moc asi nepomůžu,ale neměl jsem pocit že by něco nelícovalo,materiály příjemné,jen takové strohé uvnitř to je,ale to se mi právě líbilo
Sněhulák Odesláno 27. července 2017 Nahlásit Odesláno 27. července 2017 To zní dobře. Vypadá to je máme vítěze... Na ježdění po Brně to stačit bude... V 27. 7. 2017 v 9:00, spineshank napsal: bohužel jen krátkodobé,takže v tomto ti moc asi nepomůžu,ale neměl jsem pocit že by něco nelícovalo,materiály příjemné,jen takové strohé uvnitř to je,ale to se mi právě líbilo
spineshank Odesláno 27. července 2017 Nahlásit Odesláno 27. července 2017 V 27. 7. 2017 v 9:08, Sněhulák napsal: To zní dobře. Vypadá to je máme vítěze... Na ježdění po Brně to stačit bude...hatch nebo sedan??já bych šel do hatche asi
Sněhulák Odesláno 27. července 2017 Nahlásit Odesláno 27. července 2017 Jj, přesně tak to vidím. To by se dal slušnej kousek tak pod 400 najít, ne? V 27. 7. 2017 v 9:30, spineshank napsal: hatch nebo sedan??já bych šel do hatche asi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se