tedwine Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Kamaráde nezlob se na mě, ale to sou bláboly hrozný.Bateriová technologie za posledních 40 let pokročila tempem paleo vývoje. Jasně, až někdo vymyslí jak vyrobit grafenovou baterku, která nebude stát bambilion, pak si budem povídat, ale do tý doby je to dead end prostě a grafen sleduju už víc jak dekádu a nikam se to neposunulo.I s dojezdem 1000km je to špatně. Dokud nebude všechno poháněný nukleárníma reaktorama, tak ta eletrika do tvýho "čistýho" auta bude stejně daleko špinavější než ropa. Nehledě k tomu, že při výrobě baterek zasereš tu planetu víc, než kdyby sis nechal 30 let starou V12.Nene, ekologiu sem nateraz netahajme, to je zvlast kapitola. A 1000 km je luxusny dojazd neblbni
efreeti Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Fungujou ty google mapy dobre, kdyz si zaplatim aktivaci app-connect u discovery media 6,5 my 2016?
JoyStick Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Nene, ekologiu sem nateraz netahajme, to je zvlast kapitola. A 1000 km je luxusny dojazd neblbni Neni. Ne když Ti nabití trvá 4 hodiny. A neni to o ekologii, je to celkově o konceptu tý technologie a vůbec myšlenky eletrickejch aut. Je to v současný chvíli kokotina prostě. Nikam to nevede a v dohledný době ani nepovede. Neni na to ani infrastruktura. Dovedeš si představit, že si jen blbejch 10% populace pořídí elektromobil a začne to kolem pátý odpoledne nabíjet? Vyhoří Ti všechno včetně pouličního osvětlení. To je jak u blbejch todle, nějakej koště se nadchne pro myšlenku, přesvědčí ostatní košťata že je to supr nápad, bez toho aniž by měl jakejkoliv pádnej argument a davový šílenství je na světě.Řekni mi 3 hlavní důvody, proč TY chceš elektromobil? Nota bene Elektro-sporťák. ?
Tomas_2002 Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 U tohoto motoru ti v dnešní době ani snad tažné nedovolí nasadit. Ale třeba se pletu. Jo, dovolí. Já mám tažný i na Fabii MPI 55kW. Jen když tam není z výroby tak musíš vyměnit půlku auta
Filip.J Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 ...musíš vyměnit půlku auta ...včetně toho motoru (Sorry, nedalo se odolat)
tedwine Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Neni. Ne když Ti nabití trvá 4 hodiny. A neni to o ekologii, je to celkově o konceptu tý technologie a vůbec myšlenky eletrickejch aut. Je to v současný chvíli kokotina prostě. Nikam to nevede a v dohledný době ani nepovede. Neni na to ani infrastruktura. Dovedeš si představit, že si jen blbejch 10% populace pořídí elektromobil a začne to kolem pátý odpoledne nabíjet? Vyhoří Ti všechno včetně pouličního osvětlení. To je jak u blbejch todle, nějakej koště se nadchne pro myšlenku, přesvědčí ostatní košťata že je to supr nápad, bez toho aniž by měl jakejkoliv pádnej argument a davový šílenství je na světě.Řekni mi 3 hlavní důvody, proč TY chceš elektromobil? Nota bene Elektro-sporťák. ?Ondro nic, hovoris zcasti demagogicky, bezvyznamna diskusia.. ze ja som do prepecenho petrolhead prostredia nieco daval
JoyStick Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Ondro nic, hovoris zcasti demagogicky, bezvyznamna diskusia.. ze ja som do prepecenho petrolhead prostredia nieco daval Co je na tom demagogickýho? Dávám Ti naprosto konkrétní racionální argumenty proč je to hovadina. Pokud máš protiargument proč nemám pravdu, sem s ním.
tedwine Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Co je na tom demagogickýho? Dávám Ti naprosto konkrétní racionální argumenty proč je to hovadina. Pokud máš protiargument proč nemám pravdu, sem s ním. To by bolo minimalne na 1 stranu, nechce sa mi do toho pustat, fakt. Berme to tak ze som nic nepovedal alebo admin at to zmaze
Pavelpu27 Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Bohužel, takhle to dopadne vždycky. Někdo začne chválit E-mobilitu, někdo mu předloží pár argumentů, proč je to, podle něj, hloupost a zastánce EV řekne, to je na dlouho, o tom se nemá cenu bavit. Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk
tedwine Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Bohužel, takhle to dopadne vždycky. Někdo začne chválit E-mobilitu, někdo mu předloží pár argumentů, proč je to, podle něj, hloupost a zastánce EV řekne, to je na dlouho, o tom se nemá cenu bavit. Odesláno z mého SM-G920F pomocí TapatalkMoment moment. Ja nerobim celkovo z elektromobility modlu, si si nieco precital hodnebspatne. Vyjadrujem sa ku konkretnemu jednemu modelu. Ale teda ok, vecer este skusim nieco napisat k teme, no efektivita podla prostredia sudim ze bude o hovne. Takze zase to pojde dokola a nikam. Preto sa mi ani nechce rozpisovat, no dam to.. este posledny krat..
eskimak Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Cela diskusia sklzla do riti. Tedwine napisal ze uzasne Porsche, uplne ho chapem, je krasne. Nikdy nerozporoval efektivitu, ekologiu ani ziadne ine veci okolo. Napisal ze s 1000km dojazdom by to bolo pouzitelne, co si tiez myslim. That's all.
JoyStick Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Marťas ale já bych strašně rád aby to fungovalo, abych měl ve všem od mobilu po auto grafenový baterky, který mi vydrží měsíc nabitý a dojedu s nima do Ruska, abych měl eletriku za pár korun, protože Nuclear, aby ten odpad kterej z toho leze pálila sekundární powerplant a nezbylo z toho nic (ano i tahle technologie existuje), jenže vono to tak neni kamaráde, vono je to tak, že doluješ nikl, zinek, měď a další základní prvky po celý zeměkouli brutální chemií, nejenom že to je drahý, ničíš všecko včetně spodní vody na míle daleko, ale hlavně jen samotnej transport těch komponent je ekologickej nesmysl. Neni to na dlouho, todle sou argumenty, který prostě ničim nezvrátíš, ta diskuse nemá pro EV v tuhle chvíli pozitivní konec.Samozřejmě že dolování ropy je taky ne zrovna ekologickej proces, ale vesměs je celkem čistej, taháš ze země surovinu, nepouštíš tam zpátky bordel. Občas se stane katastrofa (většinou kvůli hamižnosti korporací a přesluhování tankerů), ale v porovnání s baterkama je to furt zlomek. Je to velmi jednoduchá diskuse, neni totiž o čem polemizovat, ty čísla mluví jasně a čísla prostě nevochčiješ, i kdybys tisíckrát chtěl.
tedwine Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Cela diskusia sklzla do riti. Tedwine napisal ze uzasne Porsche, uplne ho chapem, je krasne. Nikdy nerozporoval efektivitu, ekologiu ani ziadne ine veci okolo. Napisal ze s 1000km dojazdom by to bolo pouzitelne, co si tiez myslim. That's all.Presne tak. Skoro si mi usetril 15 min zo zivota. Ale este to je potrebne doplnit. Tak vecer kluci..
JoyStick Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 jo máš pravdu, mě prostě tenhle baterkovej fanatismus sere, klidně ať to někdo smaže, s marťasem se pobavim u drinku o tom, nebudu to tu dál plevelit.
Duke650 Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Já teda do toho nechci nikomu kecat a taky si myslím svoje o slepé uličce, ale tedwine tady rozhodně nehlásá žádné zelené fanatické bludy.jen se mu prostě líbí pěkné a silné auto, toť vše
eskimak Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Ja si naopak myslim ze elektromobilitu ako buducnost uz nezvrati nic. Nevravim ze s tym suhlasim alebo nesuhlasim. Ale zaroven si myslim ze si auta elektrinu nebudu vozit so sebou (mozno malu rezervu ano) ale budu si ju vyrabat (palivove clanky, foto, nuklearny reaktor, hlboky zemny vrt pod autom, medzigalakticky presun energie z hviezdy...).
H-B Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Hele nereste tu elektormobilitu jako tema. Na to muze byt jiny vlakno. Ja si o ni taky myslim svoje, ale v ramci vlakna to beru tak, ze by si Tedwine vzal Tycan a ja si muzu jen prat, aby me v nem nekdy svezl . Krasnej design, dustojny jizdni vykony... A co se tyka cest treba na hory - pokud je to myslene v kontextu elektriny jako pohonu a ne typu auta, muzu rict, ze jsem letos byl s kamaradem v Italii s Teslou X a cesta byla v pohode. Dve mensi dovcaknuti, kdy jsme si behem jednoho dali obed a u dalsiho kafe. Nepocitoval jsem to, jakoze stojime nekde v desti a cekame veky, az se auto nabije . Zastavky byly ne nepodobny tem, ktery realizuju pri cestach vlastnim benzinovym autem.
geometr Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Kluci, tady se mužete realizovat do aleluja: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/105109-auta-na-alternativn%C3%AD-pohon/page-72&do=findComment&comment=2404267
wawrik Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 Bohužel, takhle to dopadne vždycky. Někdo začne chválit E-mobilitu, někdo mu předloží pár argumentů, proč je to, podle něj, hloupost a zastánce EV řekne, to je na dlouho, o tom se nemá cenu bavit. To však nie sú argumenty, ale melodramatické výkriky peteolheada. Nič proti, ale od racionálnej diskusie to má ďaleko. Elektromobilita je skvelá vec, a ja osobne nevidím žiadny problém, aby už dnes nemohla koexistovať vedľa spaľovákov. A tú animozitu, polarizáciu a neschopnosť racionálnej diskusie vskutku nechápem.
DavidLC Odesláno 9. října 2019 Nahlásit Odesláno 9. října 2019 To však nie sú argumenty, ale melodramatické výkriky peteolheada. Nič proti, ale od racionálnej diskusie to má ďaleko. Elektromobilita je skvelá vec, a ja osobne nevidím žiadny problém, aby už dnes nemohla koexistovať vedľa spaľovákov. A tú animozitu, polarizáciu a neschopnosť racionálnej diskusie vskutku nechápem.Koexistovat vedle sebe, to jsi napsal dobře. Jenže teď se mluví v číslech, jakože do X let X procent aut bude jezdit na elektriku. Plánuje se to jak údernická pětiletka a to je trochu kách. Ono to (dle názorů odborníků) opravdu nejde. Nechat tomu volný průběh s možnou technickou podporou. A třeba jiné, smysluplné řešení. Ale ne hrr. A třeba to slepá ulička bude, ale když se cestou velké firmy nažerou, tak pro ně to nebude špatné...Osobně si to na mé popojížďky představit dovedu, ale na dovolenou bych tím nejel :-) Prostě druhé, městské, auto. Nebo auto na zábavu... A už jsi se svezl v Ravce ? :-))
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se