Přejít na obsah

vybírám káru

Doporučené příspěvky

Myslím, že pokud to nebude obluda typu Multipla...tak to bude ok. Dostal jsem otázku, zda je lepší koupit novější a menší (swift,fabka,yaris, MB A...) nebo starší a větší (mondeo,octa,mazda 6, atd...) a já Vám nevím..starší auto jsem nekupoval už pár let, takže nemám odpověď..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jako tak je rozpočet 100kkč dost hraniční v poměru toho, co od toho očekáváš, za 100-120tkč to žádná hitparáda nebude, určitě ne u aut typu Mondeo nebo Mazda 6. Tady mě napadají dvě auta. 

1) větší, Octavia I, motor 1.6 MPi, potažmo ten 1.8 Turbo

2) menší, Fabia I, motor 1.4 MPI 44/50/55/75 kW, ideál je asi 50kW

V bazarech jich jsou mrtě, ale v 85% naleštěné bídy v tomto rozpočtu ... bohužel.

Z téhle poptávky nemůže vyjít nic kloudnějšího než Škodovka (servisní nároky, spolehlivost, bezpečnost) 

Odkaz ke komentáři

Ale on má limit kilo, takže doporučovat dva nejpřeceněnější modely ojetin je fakt mimo. A taky se nejvíc kradou, což bych bral jako velké mínus.

A 50 kW na fabku je zoufale málo. Stačí to u druhého auta tak na otočku do Lidlu (ale nesmíš udělat moc velkej nákup). Mít u hlavního auta takhle slabej motor fakt nechceš.

Odkaz ke komentáři

Pajero Pinin, minimalne z Reichu se najde spoustu do 100 k, 4x4, spolehlivy GDI, ale zas na zenskou asi drsny auto... :)

Nebo Nissan Xtrail...

Co se magických takřka nulových servisních nakladu skodovek tyce, je malo obdobnych chytrejch vyroku, které me dokážou uplne rozesmat... +- vse stoji cca stejne, nekde je něco levnejsi, i jiny znacky zas něco jiného. Primarne bych se ale koukal po autech, u kterých nemusíš pocitat s castym servisem. Jaksi majitelum skodovek s motorem 1,2 a 1,4 TSI muze but "nizka cena servisu a nahradnich dilu" k nicemu... O abnormalne vysoke cene ojetych skodovek CR ani radsi nemluvim.  :)

Ale jelikož vidim, ze tam davate i návrhy, u kterých 4x4 nenajdete, tak si myslim, ze relativne mlady vozy, tj. rocnik 2006-7-8 jde ulovit u korejcu. To je presne ta dobra, kdy ty auta mely celkem dobře kvality, ale porad byly nedoceneny, tak do 100 litru benzinova Sonata, nebo Magentis je IMHO skvela volba, ale nebal bych se ani jejich CRDi. V rodine mame zkušenost jen s Accentem a to z roku 96, ale po 6 letech služby a 400 tisíc km, maximalni spokojenost. A od ty doby se ještě o hodne zlepsili sikmaci.

Upraveno uživatelem BeeK86
Odkaz ke komentáři

Pajero Pinin, minimalne z Reichu se najde spoustu do 100 k, 4x4, spolehlivy GDI, ale zas na zenskou asi drsny auto... :)

Nebo Nissan Xtrail...

Co se magických takřka nulových servisních nakladu skodovek tyce, je malo obdobnych chytrejch vyroku, které me dokážou uplne rozesmat... +- vse stoji cca stejne, nekde je něco levnejsi, i jiny znacky zas něco jiného. Primarne bych se ale koukal po autech, u kterých nemusíš pocitat s castym servisem. Jaksi majitelum skodovek s motorem 1,2 a 1,4 TSI muze but "nizka cena servisu a nahradnich dilu" k nicemu... O abnormalne vysoke cene ojetych skodovek CR ani radsi nemluvim. :)

Ale jelikož vidim, ze tam davate i návrhy, u kterých 4x4 nenajdete, tak si myslim, ze relativne mlady vozy, tj. rocnik 2006-7-8 jde ulovit u korejcu. To je presne ta dobra, kdy ty auta mely celkem dobře kvality, ale porad byly nedoceneny, tak do 100 litru benzinova Sonata, nebo Magentis je IMHO skvela volba, ale nebal bych se ani jejich CRDi. V rodine mame zkušenost jen s Accentem a to z roku 96, ale po 6 letech služby a 400 tisíc km, maximalni spokojenost. A od ty doby se ještě o hodne zlepsili sikmaci.

Moje první auto byla Sonata Hyundai. Taková ta velká kulatá. Místa v tom bylo neuvěřitelně hodně,vzadu se dalo provést fakt ledacos :-) Měl jsem 2.0 benzín. Moc to nejelo a zralo to tak 8 až 10 L. Motor byl nesmrtelnej prodával jsem ji za 30 tis. Kč když měla najeto 450 tis. km. Co byl ale velký problém byla koroze. Co jsem potkaval podobné Sonáta tak všechny zrezlé kolem zadních kol a pak prahy. Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

Když se s tím jezdí na pohodu, je to normální auto, hlavně spolehlivá čtyřkola za hubičku a nemusí mít strach z přejdíždění díky výkonu, což všechny ženský mají.

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Jeho manželka bude jezdit, ne babička ;) Když se s tím jezdí na pohodu, je to normální auto, hlavně spolehlivá čtyřkola za hubičku a nemusí mít strach z přejdíždění díky výkonu, což všechny ženský mají.

Bude s tim jezdit nevlastni tchyne souseda jeho brachy a v zivote sem neslysel vo zensky, ktera by kvuli predjizdeni mela 'strach z vykonu'.

Odkaz ke komentáři

panove, potřebuju obnovit vozový park pro rodiče...

Ja to pochopil tak ze v tom bude jezdit tengeho matka?

Je to presne tak..

..mini kolem 100k asi nebude úplně cenově odpovídat . Ta Mazda 6 není špatná... Od Pepy to je nějaký vytuněný kus..

Sphinx: OK, ale Škoda bude holátko s mnoha set tisíci km..navíc z facky není nadšena vizuálně a co si budeme povídat ..

Jak jsou na tom třeba seaty? Čtyřkolka tu nemusí byt.. Na chatu a na zimu stačí i 2wd.

Rozpočet je 100k plus minus..nemluvím do toho neb nemám kecat kolik za to chce dat.

Upraveno uživatelem tenge
Odkaz ke komentáři

Dyť to říkám, ne? Je to tengeho vdálená snacha! :clap:

Karla: "Ta záhadná postava tam dole v zahradě, to jsem byla já, Tomáši.?

Tomáš: "Ty, Karlo? Myslel jsem, že to byla Hedvika.?

Karla: "Kdepak, Tomáši. V té době Hedvika právě rodila tvé dítě.?

Tomáš: "Mé dítě? Myslel jsem, že je to Karlovo dítě.?

Karla: "Karel Hedviku vůbec neznal.?

Tomáš: "Ale jestli Hedvika rodila mé dítě, pak ty, Karlo, jsi...?

Karla: "Ano, Tomáši. Jsem tvá sestra.?

Tomáš: "To není možné!?

(Na scénu vejde Tomášův otec, Tomášova matka, švagr a teta.)

Otec: "Má pravdu, Tomáši.?

Tomáš: "Nemohu tomu uvěřit, vždyť tys mi, švagře, říkal..."

Švagr: "Nejsem tvůj švagr.?

Tomáš: "Ne?"

Švagr: "Jsem tvůj bratranec.?

Tomáš: "To ovšem mění celou situaci.?

Teta: "Ne tak docela. Já totiž nejsem tvá teta."

Tomáš: "Ty nejsi má teta, tetičko?"

Teta: "Ne. Jsem tvoje vzdálená snacha.?

Tomáš: "Ale v tom případě jsem tě obelhal, tatínku.?

Otec: "Nedělej si výčitky, milý synu. Já totiž nejsem tvůj otec. Jsem tvůj syn.?

Tomáš: "A maminka?"

Otec: "To je babička z otcovy strany.?

Tomáš: "To je hrozné. Jsem tedy úplný sirotek. Ale nevadí. Hlavně, že jsem konečně poznal pravdu!?

Upraveno uživatelem MadButcher
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...