Filip.J Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 No já když si na .357 revolver poskládám ruce pěkně palec za palec, tak ten levý už mám pod přechodem mezi válcem a hlavní, těsně pod válcem. Takže když z toho pak ten válec vysypu do terče, tak mi to ten palec očadí. Vlastní přebíjenky, plameny z toho lítají jak Šmakovi flusance z tlamy. Ale to stačí utřít mastným hadříkem, nikdy mi to neublížilo, jakože obouruč střílím nejčastěji... umazat se od řetězu bicyklu je horší. 1
gandalf Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 Jo a to jsem taky čet, že to popálení nikdo nikdy neviděl v praxi. A palec prej závěr taky ještě nikomu neutrhnul, ačkoliv to nějakýho blba zranilo, ale to už to chce tomu jít opravdu hodně naproti. Urban legends.Já jsem na střelnici viděl pár rozpáraných palců, když se cvičilo vypouštění kohoutu "přes palec", ale to bylo jen těsně po přezbrojení. Taky jsem viděl několik poranění kůže mez palcem a ukazovákem /blbý úchop/.
Sickboy Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 Ale utrženej palec se prej nestal nikdy. Poranění nějaký určitě jo. Ale jsou to spíš věci, co jsem se tak dočetl nebo doslechl samozřejmě. Vypouštění přes palec už ani moc nechtěj při zkouškách a nový zbraně maj decockery. Dokonce i na slavný CZ75 jsem to zahlídnul. Takže to vyžaduje asi celkem slušnej um se poranit. Ale bude to jako s tim náhodnym výstřelem. Dokud se mi to nestane, tak to nepochopim. A pak už mi to bude jasný ale pozdě. Stejně cejtim v kostech, že ten revolver potřebuju. Je to dost podobný jako s hodinkama.
Návštěvník Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 blam tu zminil Hard Task a ted par dni zpet vydali borci dalsi video, tenokrat zamerne na dlouhe zbrane. Kdo ma tri hodky casu, doporucuju! :-)
blam Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 Třeba vypouštění přes palec cvičíme stále v práci s CZ82. Je to hrozný. Kdo toho moc nenastřílí a v armádě i mimo se ke zbraním moc nedostane tak má celkem problém to natrénovat. Za dobu co toto pitomé cvičení trénujeme to prásklo jen jednou a s velkým štěstím se nic nestalo. Dřív než jsem poznal téměř bezúdržbové Glocky tak bych si pistoli s kohoutem koupil s chutí. Takto není co řešit.
Jeremy Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 blam tu zminil Hard Task a ted par dni zpet vydali borci dalsi video, tenokrat zamerne na dlouhe zbrane. Kdo ma tri hodky casu, doporucuju! :-)Nejzajímavější mi na tom přijde ta sekce s nástřelem pušek a kam to pak chodí na jiné vzdálenosti.Jinak to úvodní slovo si mohli odpustit, skoro jsem to vypnul.. :-/
cali Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 Třeba vypouštění přes palec cvičíme stále v práci s CZ82. Je to hrozný. Kdo toho moc nenastřílí a v armádě i mimo se ke zbraním moc nedostane tak má celkem problém to natrénovat. Za dobu co toto pitomé cvičení trénujeme to prásklo jen jednou a s velkým štěstím se nic nestalo. Dřív než jsem poznal téměř bezúdržbové Glocky tak bych si pistoli s kohoutem koupil s chutí. Takto není co řešit. Tak zatracovat koli CZ82 zbrane s kohutom obecne asi nie je uplne fer ci? Ono aj striker fired ma nejake muchy, napriklad nepremacknes neodpaleny naboj.
blam Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 (upraveno) Tak zatracovat koli CZ82 zbrane s kohutom obecne asi nie je uplne fer ci? Ono aj striker fired ma nejake muchy, napriklad nepremacknes neodpaleny naboj. Ne tak kvuli 82/83 nic nezatracuji. Jen jak jsem zkusik Glocka tai zatim nic jineho nechci. Znam se a chute se mi meni lety tak se tu nechci poustet do nejaky uvah a diskuzi. Kazdopadne kouhout u zbrane se mi jevi potencionalne jako problem pri taseni. Preci jenom kde neni nic na zachyceni za odev tak se tam nic nechytne. Upraveno 1. září 2016 uživatelem blam
Ivan Lelák Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 Když jsem si před 15 lety kupoval G30, kohout mi spíš chyběl, do té doby jsem měl S&W 5906 a B92FS a nosil jsem vždy s nábojm v hlavni, vypuštěným kohoutem a zajištěno. Bylo to 100% bezpečné, výstřel nehrozil ani při pádu, při tasení se palcem odjistilo a už jen mačkala spoušť. U Glocku jsem věřil pověstné bezpečnosti a nosil nataženo, takže odpadalo odjištění a rovnou se střílelo, navíc bez natahování úderníku spouští. Přesto mi podvědomě, byť asi neoprávněně, přijde lepší ten "revolverový" způsob klasického vypuštěného kohoutu. Ale třeba kamarád nosil 1911 s nataženým kohoutem, zajištěnou zbraní a neviděl na tom nic špatného. Asi je to o pocitu a jak je člověk se zbraní sžitý, zachycení pojistky a kohoutu o oděv bych se rozhodně neobával.
Tomas_2002 Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 (upraveno) Nejhorší stav je mít někdy nadrcnuto a někdy ne. Ve stresu to musí být paráda. :-) A navíc si nedokážu představit, že si nadrcneš pokaždé, když se začne situace zhoršovat, třeba když se začnou srocovat cigáni. To, bude akorát červený hadr. Naprosto souhlasím. Abych při přechodu z "klidné" do "neklidné" čtvrti musel pistoli vytáhnout z pouzdra, nabít a zas ji dát zpět, no tak to by mi přišlo divný. Upraveno 2. září 2016 uživatelem Tomas_2002
Sharkoon Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 Nema nekdo zkusenost s pouzdrem kde se tahem dolu zbran natahne, nekde jsem to videl, ale nemuzu ted najit kde. Neco jako tohle . Videl jsem nekde video kde to prezentoval nejaky clen zasahovky a velmi to vychvaloval. Tohle reseni se mi libilo z te pozice, ze clovek prakticky nema nabito/natazeno a zvladne to jednoduchym pohybem jedne ruky. Pri pouziti slabe ruky to uz smysl trochu nema no ...
Filip.J Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 Tohle jsem přehlídl: K tomu nadrcnuti...Já myslím, že není třeba mít neustále včelku v komoře. Za předpokladu, že člověk dostatečně vnímá okolí. Útok nebo jakákoli riziková situace většinou nepřichází jak blesk z čistého nebe. Taky je jasný, že když du za tmy prázdnou ulicí, mám nadrcnuto.Ale jinak rozumím tomu, že to mít natáhlý pořád, neni na škodu... To myslíš vážně? Chtěl bych vidět, jak máš nadrilováno tasení a zapíchnutí do terče na oba způsoby a jak ve stresu vždycky přesně víš, kdy máš po tasení nadrcnout a kdy už máš nadrcnuto.To jako že když půjdeš po ulici (nemusí být večer a ta ulice může být plná lidí) kolem hospody a z ní se najednou vyvalí skupinka rvoucích se ožralců a ti se začnou rozlížet, koho by přibrali do pranice, tak tam před nima na veřejnosti vytáhneš pistoli a nadrcneš si?
USER47 Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 (upraveno) ...Ale třeba kamarád nosil 1911 s nataženým kohoutem, zajištěnou zbraní a neviděl na tom nic špatného...Pokud vím, klasický 1911 se takhle nosej běžně a je to asi nejlepší řešení. Při nošení s nábojem v komoře a spuštěným kohoutem je riziko výstřelu při pádu nebo i při sklouznutí palce u natahování kohoutu (přičemž natažení je nutný, protože 1911 je SA only), při nošení bez náboje v komoře zase schází pohotovost, protože v případě útoku musíš mít obě ruce volný a čas na našprcnutí náboje do komory. Při nataženým kohoutu a zapnutý pojistce by nemělo dojít k výstřelu při pádu, a i pokud hlavní pojistka selže, 1911 ještě mívaj tu druhou pojistku pod kohoutem. Zároveň je to při tasení pohodlný a rychlý, protože jen odjistíš a střílíš rovnou s krátkou SA spouští. Upraveno 2. září 2016 uživatelem USER47
Ivan Lelák Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 USER47 - souhlasím, já to psal spíš jako reakci na to, že kohout může být potenciálním problémem při tasení. Mám 2 bezkohouty a nikdy jsem neměl problém, stejně jako s bůhvíkolika kohouty, pistolemi i revolvery. Také mne pobavila ta možnost ožehnutí při výstřelu z revolveru...:-).
Sickboy Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 Obecně se ale dneska tvrdí, že pojistka stála daleko víc lidí kejhák, když nedokázali rychle odjistit, než kolik způsobilo nechtěnejch postřelení nezajištění zbraně. I policie ČR to ví. :-) Nosit 1911 na obranu mi nepřijde až tak dobrej nápad, pokud nebojuju v Ardenách.
Kristian.nov Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 Tohle jsem přehlídl: To myslíš vážně? Chtěl bych vidět, jak máš nadrilováno tasení a zapíchnutí do terče na oba způsoby a jak ve stresu vždycky přesně víš, kdy máš po tasení nadrcnout a kdy už máš nadrcnuto.To jako že když půjdeš po ulici (nemusí být večer a ta ulice může být plná lidí) kolem hospody a z ní se najednou vyvalí skupinka rvoucích se ožralců a ti se začnou rozlížet, koho by přibrali do pranice, tak tam před nima na veřejnosti vytáhneš pistoli a nadrcneš si?Nemám zdaleka tolik zkušeností se střelbou, ale mám víc než dostatek zkušeností se stresovejma situacema, třeba právě v tý hospodě. Krizovou situaci prostě vycítíš. A být ve střehu a nejlépe vzít nohy na ramena je pořád to nejlepší co můžeš udělat. Nějak nevím proč bych měl v tebou popsány situaci vůbec tasit..Nic netvrdím, možná by mě něco vyvedlo z omylu, ale v mém případě na to mám prostě takový názor...
dlubix Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 Nemám zdaleka tolik zkušeností se střelbou, ale mám víc než dostatek zkušeností se stresovejma situacema, třeba právě v tý hospodě. Krizovou situaci prostě vycítíš. A být ve střehu a nejlépe vzít nohy na ramena je pořád to nejlepší co můžeš udělat. Nějak nevím proč bych měl v tebou popsány situaci vůbec tasit..Nic netvrdím, možná by mě něco vyvedlo z omylu, ale v mém případě na to mám prostě takový názor... V tomhle máš pravdu, ale faktem je, že jednou mít nadrcnuto a jednou ne, je horší, než nemít nadrcnuto nikdy.
Kristian.nov Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 V tomhle máš pravdu, ale faktem je, že jednou mít nadrcnuto a jednou ne, je horší, než nemít nadrcnuto nikdy.Jo, v principu to tak určitě je...
Filip.J Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 V tomhle máš pravdu, ale faktem je, že jednou mít nadrcnuto a jednou ne, je horší, než nemít nadrcnuto nikdy.Přesně tak jsem to myslel. Na krizovou situaci máš mít nadrilováno a připraveno všechno tak, abys nad tím nemusel přemýšlet - což ten dvojí stav nošení vylučuje. Jestli máš se stresovými situacemi zkušenosti, překvapuje mě tenhle postoj o to víc. Nemusíš hned tasit, jde o to, že některé situace můžou eskalovat pěkně rychle a ty se budeš soustředit na to, jestli máš nadrcnuto nebo ne, místo abys to měl na autopilota a mohl se věnovat právě tomu rozhodování "fight or flight"... Nechtěl jsem chytračit (i když už to tak vypadá, že jo ), ale přijde mi to kapku nebezpečný. Nicméně musím pro trochu objektivity dodat, že na žádném kurzu jsem zatím nebyl, jenom mám za sebou pár závodů vč. LOSu a podobných "combat" akcí a něco "nasušeno"... Zato jsem jednou tasil v sebeobraně, střílet jsem naštěstí nemusel.
Kristian.nov Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 Přesně tak jsem to myslel. Na krizovou situaci máš mít nadrilováno a připraveno všechno tak, abys nad tím nemusel přemýšlet - což ten dvojí stav nošení vylučuje. Jestli máš se stresovými situacemi zkušenosti, překvapuje mě tenhle postoj o to víc. Nemusíš hned tasit, jde o to, že některé situace můžou eskalovat pěkně rychle a ty se budeš soustředit na to, jestli máš nadrcnuto nebo ne, místo abys to měl na autopilota a mohl se věnovat právě tomu rozhodování "fight or flight"... Nechtěl jsem chytračit (i když už to tak vypadá, že jo ), ale přijde mi to kapku nebezpečný. Nicméně musím pro trochu objektivity dodat, že na žádném kurzu jsem zatím nebyl, jenom mám za sebou pár závodů vč. LOSu a podobných "combat" akcí a něco "nasušeno"... Zato jsem jednou tasil v sebeobraně, střílet jsem naštěstí nemusel.Jo máte pravdu kluci, můj problém je asi v tom, že mi prostě ještě nenarostly koule to nosit nadrcnutý... Ale to přijde :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se