Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ano máš pravdu, ten pocit z těch zbraní není srovnatelný. M71 maličká a lehká pistolka (ale je krásná 😍). ČZ85 velká ocelová potvora na kterou určitě nebude potřeba nic obtížně shánět. Navíc případný přechod na velkou ráži znamená být zvyknutý na identické ovládání.  Ach ty dilemata. Nejraději bych obě. 

Odesláno

Střelba z pistole .22 mě vždycky hned nebavila, už se jen válí v trezoru bez hnutí. I mladej (12 let) radši střílí 9mm. Kdybych mohl doporučit, pistoli 22 bych vynechal, ale je to věc názoru. Dlouhá malorážka je něco jiného.

Odesláno
  V 8. 12. 2023 v 8:28, partykiller napsal:

Střelba z pistole .22 mě vždycky hned nebavila, už se jen válí v trezoru bez hnutí. I mladej (12 let) radši střílí 9mm. Kdybych mohl doporučit, pistoli 22 bych vynechal, ale je to věc názoru. Dlouhá malorážka je něco jiného.

Rozšířit  

A proč tě nebavila? Protože dost nekope?

Odesláno

Nejsem sice žádnej instruktor, ale těch důvodů je asi víc. To že nekope je určitě pro mě jeden z důvodů, je to takový plivátko. Ale hlavně si myslím, že pravidelná i častá rekreační střelba z 22 tě nenaučí tu svalovou paměť v rukách a ramenou, která se po čase stane přirozenou když střílíš 9mm atd. To očekávání větší rány. To tělo tu silnější zpětnou vazbu pak prostě nečeká.  Ale posuzuju to jako člověk co zbraň nosí u sebe.

Odesláno

taky si dovolím přispět. Ono je to trochu jak s hodinkama. Něco chceš a něco tě pak bude bavit. On ti asi nikdo pořádně neporadí, co je lepší a jakou se máš dát cestou, co tě bude bavit. Třeba vyzkoušet. U nošení je, myslím, důležité střílet to, co nosíš. Podle mě nosit malorážku je blbina. Ale to je zbytečná diskuze, nosit nechceš. Musíš si zjistit, co tě na střelnici bude bavit a to pak střílet. Argument, že nebrat malorážku, protože je slabá, moc neberu, protože takto se dá argumentovat i proti 9mm a jít přes ráže dál a dál a skončit u "protiletadlového kanonu". 

Jak jsem říkal, je to jak s hodinkama, za chvílu toho taky můžeš mít plnou kabelku od té M71 po brokovnice a pušky... A nebo budeš mít jen tu M71 nadosmrti a budeš šťastný... A aby byl můj příspěvek kompletní, z této dvojice bych bral tu Berettu.

Pak tam ještě zmiňuješ spolehlivost CZ, ale to by bylo na těžkou debatu...

Odesláno
  V 8. 12. 2023 v 8:18, klobadysek napsal:

Ach ty dilemata. Nejraději bych obě. 

Rozšířit  

Nebudu Ti radit jakou zbraň si máš koupit, každému vyhovuje a sedí v ruce jinak, ale neomezuj se volbou jedné, když jich můžeš mít víc. Koupíš za rozumné peníze použitou, za stejné peníze nebo s malou ztrátou ji prodáš když nebude vyhovovat. A jestli uvažuješ jen nad terčovou střelbou pro zábavu, tak bych ani revolvery nevynechal.

Odesláno

Som ľavák a tak. Viem že nie každá zbraň je vhodna  pre ľaváka . Príklad niekedy je spusť viac na pravej polovičke alebo  tiahla sú umiestnené v ľavej strane zbranie a tých drobnosti je kopu niektorý vyrocovia naznačia oporu pravého prsta na ľavej pazbičke a to parádne prekáža v streľbe ľavou rukou.

Ked chceš strielať kup niečo nové . Keď chceš niečo na potešenie tak je to jedno čo kupiš . Cena zbrane je zanedbateľná  oproti cene nabojov .

Pre ľavákov je dobrá volba keď chceš strielať  v 22jke glock pripadne od GP . Ruger tiež ujde .

Revolver SA je pre ľaváka dokonalý náboje sa dávajú z prava. Klasicky revolver je parádny na zauzlenie rúk ľaváka .

Odesláno

Díky za názory. V tuto chvíli to vidím na tu M71. Ta 85 je pryč, tak dilema už není. Na začátek mi malorážka vzhledem k nákladům umožní toho nastřílet víc a pak se uvidí. Jak již bylo řečeno, jsem na začátku a bude tam nějaký vývoj, doufám.

Odesláno

Za 85 nesmúť ma problém práve v tom čo ju odlišuje od 75ky . 
Napriklad taká 82/83 je stvorená pre ľaváka bol k nej v predaji  aj adapter na 22lr ale ten kaliber 83/82 dnes už neláka .

Odesláno

Trezor rovnou na dlouhý, to dá rozum 😉

nikde není psáno, že v něm hned od začátku musí být dlouhé a hodně místa pro stohy střeliva se taky hodí...

• po 3 týdnech...
Odesláno

Nikdy nevíš, kdy ti někdo s legálně drženou zbraní zachrání kejhák. Magor, co chce vraždit si ji sežene i bez zbrojáku. A zastaví ho pak kdo?

Citace z vlákna o petici. Nechci plevelit tam, tak píšu zde. 

Existuje nějaký doložený příklad něčeho takového u nás? Nemyslím si, že by u nás byli lidi zrovna žhaví starat se o jiné. Na rozdíl od legislativy umožňující získání a nošení zbraní, která je u nás dle mého názoru celkem liberální, je naopak jejich použití posuzováno celkem přísně. Z tohoto důvodu si podle mě většina použití zbraně velmi dobře rozmyslí, pokud nepůjde o život jim nebo jejím blízkým. 

Odesláno

Traveller, legální držitelé zbraní Tě chrání, i když o tom nevíš, svou pouhou existencí. Pokud odzbrojíš slušné legální držitele, přičemž těch nelegálních lumpů se to z principu věci nemůže dotknout, dojde k značné nerovnováze ve společnosti. Viz Británie a nárůst kriminality páchané střelnými zbraněmi a násilných napadení bezprostředně po odzbrojení obyvatelstva. Věř, že by se to projevilo i ve Tvém životě. Už jen vědomí, že když vleze pár lumpů do cizího baráku, může rozespalej chlap maximálně mazat pro kuchyňák a u toho vyhrožovat mobilem by zásadně změnilo pravidla hry. A dále historicky je ověřené, že když někdo chce odzbrojit obyvatelstvo, nikdy to s ním nemyslí dobře.

Odesláno

Fakt doporučuju udělat si čas a projít si celý web zbrojnice.com. Obsahuje mnoho faktických informací a pomůže v rozhodování pořídit/nepořídit zbrojní průkaz, nosit/nenosit,  a hlavně vysvětlí NO a KN včetně posuzování českými soudy. 

Po zralé úvaze jsem si do mobilu uložil číslo na advokáta p. Gawrona...

Odesláno

Držení střelné zbraně civilní osobou ano, ale jen krátké na sebeobranu. Dlouhou bych nechal jen na střelnicích. Když mě to baví, budu chodit na střelnici, kde si ji zapůjčím. Dlouhé bych v civilním sektoru nechal jen prověřeným myslivcům, sportovcům.  Ono těch "pseudovojáků" je ve společnosti až moc. To je můj názor na problematiku a teď mě klidně kamenujte.

Odesláno

Pozadovat odejmuti zbrani obcanum je stejne idiotsky jako pozadovat uzavreni vsech filozofickych fakult, protoze na nich vzniknou masovi vrazi=sama zbran nestrilela strilel student FF s vymytym mozkem.

Proste musi se prijnout fakt ze jednou za dekadu se narodi psychous Hepnarova, spartakiadni vrah, Kalivoda, Roubal nebo ten co vystrilel FNO a jedine opet slusny obcan se zbrani se kterou umi zachazet a vyhodnotit situaci muze pomoct.

Doufejme ze ta hysterie casem polevi a pro nas se nic moc nezmeni.

Kazdopadne ja jdu v lednu na aprobaci pro stanovene zalohy statu a doporucuju to kazdymu Eckarovi pac si myslim ze pripadny restrikce na lidi s certifikaci MV to dopade snad nejměkčeji.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...