Bert Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června @Harry pomoc, kde jsi ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června Tak po laické montáži to hned poslat na 100m může znamenat, že třeba ani nezasáhne terč. Proto píšu, začít na 50m a pak vzdálenost postupně zvyšovat dle jeho cílové představy a hlavně možností střelnice. U nás v "okolí" Ostravy je nejvíce 300m a to až v Olomouci..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rado74 Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června (upraveno) před 5 hodinami, Pozorovatel napsal: Tak po laické montáži to hned poslat na 100m může znamenat, že třeba ani nezasáhne terč. toho by som sa nebál, hlavne stále nevieme aké komponenty budú použité, o akú konkrétnu zbraň sa jedná, či pôjdu na optiku krúžky alebo niečo jednodielne, aká optika- to sa ťažko radí ja mám skúsenosti z časov keď som strielal Long range a všetko som si riešil sám , dobre osadiť optiku je tiež umenie preto som hneď v úvode napísal že by som to riešil s niekým čo už má skúsenosti, aby to po pár ranách nezmenilo nástrel a ide všetko od začiatku lebo často sa to stáva, niekedy za to môžu nekvalitné komponenty, niekedy zlé osadenie optiky - aj strelivo môže byť na hovno na koniec aj strelec je to trošku veda ... diskutujeme, hľadáme riešenie nič viac Upraveno 17. června uživatelem rado74 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 28. června Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června Prolezl jsem nějaké zbranove fóra, ale nejsem z toho moc moudrý, tak se zkusim zeptat tady. Mam čerstvý zbrojak a tedy vybírám první zbraň. Hlavní požadavek je, aby byla přátelská k levorukemu střelci. Na kurzech byla klasika 75 a tam na většinu ovládacích prvků musím prehmatavat. Zasobnik ukazovackem ještě cca uvolnim, ale ovládání pojistky nebo zachytu závěru jsou mimo dosah levé ruky. Zbran (minimálně prozatím) neplánuju nosit, takže použití primárně jenom na střelnici, čili nějaké extra požadavky na velikost a pohodlné nošení nemám, spíš mi půjde o uživatelskou přílevětost a přesnost. Budu rád za jakýkoliv tip, který by mě nasměroval dál a předem díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 28. června Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června Musel bych více zapátrat a ani nevím, jestli se ještě dělá, ale oboustranná vždy byla CZ 85 Combat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KurtCz Odesláno 28. června Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června Je spousta pistolí s oboustranným ovládáním. Třeba HK P30L, oboustranné vyhození zásobníku a oboustranné vypouštění závěru. Vnější pojistku nemá, takže o starost míň. ... Myslím, že podobně to má i Glock. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perkele Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Doporučil bych jít k tuzemské zbrojovce z Uherského Brodu - v konfigurátoru v češtině si je možné krásné nakonfigurovat celou zbraň, včetně různých velikostí rámu, barev, pažeb, spouští, mířidel atp. a mezi nimi je i možnost levoruké konfigurace již z výroby. Není nutno přehazovat doma, i když to samozřejmě taky jde. Když bys měl možnost, zajdi do některé z jejich továrních prodejen a osahej si, který typ Ti bude sedět. Já byl v prodejně u Hlavního Nádraží v Praze - pánové profesionální, poradili, nechali mě osahat si všechny typy až jsem si vybral P10SC - to jest kratší rám s delším závěrem. V tom jejich konfigurátoru se pak dá trochu vyblbnout a budoucí zbraň si lehce vytunit dle vlastních představ.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Díky, zkusím. Já se chtěl ČZ spíše vyhnout, jsem k nim tak nějak asi iracionálně přezíravý, nevím proč. Ale je pravda, že zákaznický servis bude asi domácího výrobce nejlepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Jako první zbraň bych určitě doporučil nějakou SA/DA (CZ, Jericho, Beretta atd.). Až po tom, co se více vystřílíš, tak třeba toho Glocka nebo jinou moderní služební. Ono taky záleží, co chceš střílet. Mě se třeba strašně líbí: https://www.czub.cz/firearms-and-products-product/cz-shadow-2-orange Asi si ji budu muset jednou pořídit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Já vlastně zatím ani nevím, co chci střílet, jsem v téhle oblasti vlastně úplný nováček. V podstatě ale aktuální cíl je něco, co se mi bude pohodlně obsluhovat bude to v rámci možností přesné, aby mě to bavilo, abych viděl nějaký posun a postupné zlepšování a abych na limity zbraně narazil spíš později, než dříve. Pak už asi budu vědět, jakou další zbraň(ně) a proč chci a až si budu stoprocentně jistý, že vše v klidu ovládám, pak třeba začnu zvažovat nošení. Zároveň jsem trochu hracicka, takže nějaká možnost "tuningu" je pro mě vlastně taky zajímavá, především ve funkčním smyslu (třeba kolimator bych casem chtel vyzkoušet). A zároveň se mi nechce úplně za pistoli dávat (zatim) 50. Představa cenová byla kolem 20 až 30 max (ale uznávám, že to je hodně formováno glocky, na které jsem se původně díval a které jsou vlastně docela levné v porovnání s ostatníma značkama) Určitě si asi zaplatím nějaké zkoušení, abych věděl, co přesně mi sedne, ale na to potrebuju vybrat střelnici s vhodnou nabídkou, aby mi pak na zkoušku neservirovali jenom pravoruke zbraně, tak si chci udělat první nějaký předběžný seznam vhodných modelů, které v nabídce hledat. Zatím myslím, že glock 17 nebo 19 by cca mohl splňovat požadavky (nevim, jak ale s přesností), ale v ruce jsem ji neměl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Já měl jako první zbraň Glocka 19, ale je fakt že jsem ji primárně nosil. V práci jsem furt nosil Phantoma, spoustu jsem z toho vystřílel tak jsem pak v civilu věděl co chci a co ne. Teď půjdu do P10C, měl jsem ji půjčenou a oproti G19 mi naprosto vyhovovala. Ale střílel jsem z opravdu spoustu kousků. Určitě si toho vyzkoušej co nejvíc, mě třeba vubec nevyhoval S&W, model teď nevim ale byl to soupeř glocka a čz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stuky Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června před 18 hodinami, KurtCz napsal: Je spousta pistolí s oboustranným ovládáním. Třeba HK P30L, oboustranné vyhození zásobníku a oboustranné vypouštění závěru. Vnější pojistku nemá, takže o starost míň. ... Myslím, že podobně to má i Glock. Já se přidávám. H&K P30L, anebo spíš P30. Navíc mají výbornou ergonomii, možnost přizpůsobit si grip, resp. vyměnitelné side panels and back panel (vel. S, M a L). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Teď mám sice Glocky, ale kdybych si měl koupit svojí první zbraň, byl by to Shadow SP-01 https://www.czub.cz/firearms-and-products-product/cz-75-sp-01-shadow Zvlášť, pokud není na nošení. Na střelnici i soutěžích udělá za ty prachy dost parády Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Tvl, prerostla cz75 za 27k. Pamatuju dobu, kdy Shadow 2 byl za 26k vcetne plne vybavy. Btw je levoruke ovladani precenovane, ale pokud se spatne orientovani (neni to funkce ruk, ale oka), tak s Echelonem neudelaji krok spatnym smerem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Dle gusta každého soudruha O CZ se toho dá napsat mraky, ale jediné ji nelze odepřít a tím je ergonomie. Vyzkoušel jsem spoustu zbraní, ale žádná mi neseděla v ruce jako CZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perkele Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Docela zajímavá možnost je taky vyzkoušet nabídku od strileni.com Já tam byl pár let nazpátek, měl jsem nějaký balíček snad 20 různých zbraní. Super bylo, že před střelbou tam měli vyskládané na 5 stolech všechny možné kvéry - od malých pistolí, přes kulomety až po odstřelovačku Barret. A všechny bylo možno si osahat, ty co jsem neměl v balíčku šli přikoupit na místě (zkoušel jsem desert eagla v .50 - překvapivě dobře se to drželo a koplo to míň, než jsem čekal). Nicméně, pistolí tam měli skutečně hodně (aspoň 50+), takže taky možnost, co může pomoci s výběrem. A když nic jinýho, tak je to poeticky strávené odpoledne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Borec s cerstvym zbrojakem ani nevi, jak se ma spravne drzet zbran. Sice mi treba glock nesedi, tak s nim nastrilim vyborne a po nejakem case mi "nesedi" v ruce nic jineho jak gecko. Zvyknout se da na vsecko, ale kupovat dnes noveho Shadowa 1 je vyhazovani penez, kdyz existuje dvojka, ktera je proste vyrazne lepsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Díky za tip na to střílení.com to vypadá dobře, vyzkouším. Jinak přesně to, co píše ggrand je přesně další moje obava a důvod, proč jsem sem napsal - jasně, priorita je, aby to sedlo do ruky, ale zas nechci skončit s něčím, co je už dávno prekonane/zastaralé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 29. června Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června Je 1911 zastaralá? Asi ne, ale mě třeba ta koncepce vůbec nesedí, a to jsem měl půjčené hodně drahé a vyladěné kvéry. Popravdě, tady už není moc co vymyslet a v současné době všechny dostupné pistole odvedou svou práci (jde jen o určení, cenu a preference). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 30. června Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června před 12 hodinami, Maro napsal: Díky za tip na to střílení.com to vypadá dobře, vyzkouším. Jinak přesně to, co píše ggrand je přesně další moje obava a důvod, proč jsem sem napsal - jasně, priorita je, aby to sedlo do ruky, ale zas nechci skončit s něčím, co je už dávno prekonane/zastaralé Jsem amatér, ale skoro bych řekl že je možná lepší nejdřív ovládat úchop a pak tím (když už víš jak to poskládat v ruce) vybírat kvér. Ale chápu že to chce na něčem zkoušet, proto bych se odrazil něčím (třeba to Géčko, které se dá asi bez peoblémů koupit i z druhé ruky a dobře prodat) a pak ladit "svůj" kus. I z toho důvodu bych koukal po nějakých kurzech, kde ti řeknou víc lidi, co to používají. Ale jen názor.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se