Přejít na obsah

Padělky - kvalita začíná být nebezpečná

Doporučené příspěvky

nebo něco jako u LV větu "pravost kabelky neoverujme ale prosíme abyste s tím co máte na ramenou opustila prodejnu" :)

V LV nerikaji, ze je to fake. Rikaji to takhle: "tato kabelka nebyla vyrobena v atelierech Louis Vuitton" :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi, kdes jsem slyšel něco o tom,  že někdo udělal napodobeninu lepší originálu.  Když to prasklo,  tak se ti dotiční omlouvali s tím,  že jim to nedalo,  a lehce to vylepšili.

Bohužel si nepamatuji o co šlo a v jakém oboru se to událo.

Jen si pamatuji že to nebyla žádná vyloženě prkotina.

Já přecházím na strategii,   je to fík za pár kaček.  Aby lidi nezáviděli.  Soukromou radost mi to udělá stejně, byť bych se hanbou propadl nosit fík nějaké renomované značky.

No, zas až taková hloupost to není. Kdysi dávno jsem měl v ruce falzifikát stodolarovky tzv. superdolary. Kvalita papíru, ochranné prvky, vše jako na originálu. Obtížné i pro odborníky. Bůh nám pomáhej, pokud to někdo udělá s hodinkama :)

Odkaz ke komentáři

Ochranné prvky na dolarech byly (kdysi dávno, jak říkáš :) ) naprosto nedostačující, spíš jen špatný vtip v kontextu moderních možností ceninového tisku. I proto to taky byla nějvíce pad?lávaná měna. Kdo před deseti lety měnil USD třeba v Jakart? nebo Singapuru, asi si vzpomene, co s těmi bankovkami všechno exchangeman prováděl..

Odkaz ke komentáři

Propojim jednu zajimavost ze sveta faku/falz. Zil byl jeden roztomily vystrednik jmenoval se Han van Meegeren a dokazal krasne malovat dokonala falza starych mistru. Teprve konfrontace s tvrdou realitou ho donutila priznat se (k hruze i udivu vsech odborniku kteri jeho faky povazovali za bezpochyby prave) nachytat se nechal i Herman Goering ;) jeho faky jsou v ceneny minimalne na urovni originalu. Vse je relativni i fake muze byt krasny a cennejsi nez original. Jsou to ale paradoxy :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Propojim jednu zajimavost ze sveta faku/falz. Zil byl jeden roztomily vystrednik jmenoval se Han van Meegeren a dokazal krasne malovat dokonala falza starych mistru. Teprve konfrontace s tvrdou realitou ho donutila priznat se (k hruze i udivu vsech odborniku kteri jeho faky povazovali za bezpochyby prave) nachytat se nechal i Herman Goering ;) jeho faky jsou v ceneny minimalne na urovni originalu. Vse je relativni i fake muze byt krasny a cennejsi nez original. Jsou to ale paradoxy :)

Jenže tenhle pán maloval v duchu starých mistrů vlastní mistrovské obrazy. Ty které označil svým jménem nikdo nekupoval, protože nebyl slavný. Tak to zkusil jinak a pomstil se tak celému zástupu ,,znalců" kteří nepoznali vůbec nic. Byl to sice veliký a pečlivý machr, ale dnes by to asi nedokázal, se všemi možnostmi laboratoří a spektrální analýzou by se nedostal za první obraz. Nebo by to dělal jinak, ten by na to asi měl kuráž. Takhle mu naopak dlouho nevěřili že jsou ty obrazy falza, a odborníky přesvědčil až když namaloval jedno dílo přímo ve vězení. No, to je něco jiného než udělat kopii ,,Scheisspausen"....

Odkaz ke komentáři

Ses jako malej díval na Dobrodružství kriminalistiky a chtěls zamachrovat!

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Známej teď naletěl při koupi jachtů, který jsem mu podle fotek posvětil, nepoznal jsem ani hovno a to už je nějakej čas nosím na ruce...On to paradoxně odhalil podle boxu, ten se mu moc nezdál, tak šel k AD, tam hned řekli, že box je od pohledu levej, ale že hodinky vypadají ok, s jistotou by to ale mohli říct až po otevření, tak je nechal otevřít a po čtvrt hodině zkoumání pod mikroskopem konstatovali, že je to fejk, strojek z cca 80% origo díly Rolex, ciferník fejk, tah a spona fejk, pouzdro nebyli schopní určit, pravděpodobně origo, musel by se prej udělat rozbor materiálu, luneta fejk...Teď, když už to vím, našel bych na nich jednu věc, která nesedí, před tím jsem myslel, že je to způsobený úhlem focení...

post-14887-0-68266100-1471638713_thumb.jpg

post-14887-0-03971900-1471638727_thumb.jpg

post-14887-0-59921800-1471638742_thumb.jpg

post-14887-0-30325000-1471638755_thumb.jpg

post-14887-0-00744100-1471638780_thumb.jpg

post-14887-0-71276500-1471638795_thumb.jpg

post-14887-0-94225200-1471638814_thumb.jpg

post-14887-0-75136400-1471638827_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Uff, drsná story.. Nepozná se to ani podle cvakání/chodu lunety?

Takže je to jakoby částečně z originál dílů a zbytek levnější? Zase byly levnější v nákupu tak se to vykrátí :D o důvod víc nakupovat u AD nebo tady na fóru od prověřených členů.

Odkaz ke komentáři

Mirku, nevíš náhodou kolik za ně prodávající chtěl? 

Já se přiznám, že tohle je jeden z mála modelů co se mi líbí, ale nepoznal bych vůbec nic. To je síla. Na druhou stranu když mám pochybnost, jdu k AD. 

Odkaz ke komentáři

Tak to je zajimavy, nebyl to tak uplne fejk jako skladacka, divny je ze se to vyplati, pouzdro a casti strojku origo musi stat dost prachu a casu sehnat je.

Známej teď naletěl při koupi jachtů, který jsem mu podle fotek posvětil, nepoznal jsem ani hovno a to už je nějakej čas nosím na ruce...On to paradoxně odhalil podle boxu, ten se mu moc nezdál, tak šel k AD, tam hned řekli, že box je od pohledu levej, ale že hodinky vypadají ok, s jistotou by to ale mohli říct až po otevření, tak je nechal otevřít a po čtvrt hodině zkoumání pod mikroskopem konstatovali, že je to fejk, strojek z cca 80% origo díly Rolex, ciferník fejk, tah a spona fejk, pouzdro nebyli schopní určit, pravděpodobně origo, musel by se prej udělat rozbor materiálu, luneta fejk...Teď, když už to vím, našel bych na nich jednu věc, která nesedí, před tím jsem myslel, že je to způsobený úhlem focení...

Odkaz ke komentáři

Ono asi i to pouzdro bylo levý, nicméně tak dobře udělaný, že to okem a ani pod mikroskopem nešlo na 100% poznat. A pro PayPal stačilo potvrzení, že prostě nejsou origo...ten strojek je ale mazec, asi skládačka z náhradních dílů...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...