Přejít na obsah

Davosa Ternos alias Rolex Submariner

Mischa80

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 118
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ze ty mrchy Rolexky furt takhle nekoho rozcilujou a provokujou :D

Ale chapu to, taky jsem sveho casu vasnive diskutoval. Ubehlo par let, clovek neco vyzkousi a bud se nekam posune, nebo ne. Je nutne si uvedomit nekolik veci:

1) O smyslu Rolex nejvice diskutuji ti, kteri je srovnavaji s levnejsima znackama. Snad jsem tu jeste nevidel vlakno na tema: ?Koupil jsem si Suby. Udelal jsem dobre? Nemel jsem radsi vzit Davosu??.

2) Suby jsou u nas brany jako top hodinky, ale ve zbytku zapadniho sveta je to jen entry level do sveta hodinek. Nebo nekdo, kdo chce koupit hodinky, tak vezme Suby, protoze to je urcity standard. Treba jako koupit si Oktavku. To je Cechuv mokry sen. Pripadne ti, co se o auta nezajimaji, tak to proste berou jako standard.

3) Rolex ma proste vice nez stoletou historii, kdy kazdy sroubek a index vypracovali k dokonalosti. Vsechno si delaji inhouse. Davosa je prosta montovna dilu.

4) Rolex ma perfektne zmaknuty marketing, uz historicky. Mista, udalosti, osobnosti, toho vseho vyuziva perfektnim, ale nevtiravym zpusobem.

5) Nema duvod byt levnejsi, lidi to porad kupuji. Bezte se projit po 5th Avenue v NYC. Rolex boutique narvany, u Omegy hleda par lidi Moony nebo Bondovky, u Paneraie lidi zkousi, jestli vypadaji jako Stallone. Zenith, Hublot, IWC maji prazdno. Grand Seiko porada ruzne akce, aby aspon o sobe par nadsencum dalo vedet...

Stejne tak by se dala uvest rada negativnich pohledu na Rolex. Proste nejlepsi je zkusit a udelat si svuj nazor.

Taky jsem hledal ruzne homage vseho mozneho, ale nakonec sly vzdycky pryc, protoze ten pocit z nich clovek stejne nema. Lepsi se je fakt kousnout a dosetrit na hodinky, ktere clovek chce. At to jsou Suby, PO nebo Marky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve zkratce, jsem tu skoro 8 let, sel jsem po stope - Alpha- Sandoz- Steinhart,Davosa - Rlx , na zacatku tady jsem se rlx guru smal a hadal bych se z kazdym do krve o sve pravde.

Vyzkousel jsem skoro vse. Ted jsem spokojenej, smirlivej skoro s kazdym zde a myslim si sve.

Doporucuju kazdymu si to projit a pak se prit ( je blbost se v tomhle prit se snakem ci frantikem, wizardem i andym a par dalsima, ty toho maj hodinkove za sebou jako malokdo tady, magori - mir :-)).

Odkaz ke komentáři

Ty ses Kuncaku prave dobrej ukaz toho, ze kdyz se chce, tak to jde.

Pokud jde o pocty kusu, tak jsi toho taky malo nemel ;)

A ja se s nikym nepru. Vzdyt jsem sam zacina na Invicta 8926ob a ten pocit, ze mam Suby, mi vydrzel asi pul roku ;)

Odkaz ke komentáři

Podoba stejná, značka jiná, ceny se liší řádově. Laik si klepe na čelo, chronomagor slintá. Tohle video napoví, v čem je ten běžně neviditelný rozdíl.

No toto je zrovna špatný příklad. Zde se jedná o zcela jinou oblast a sice  klasické hodinky, kdy cenu tvoří náročné zdobení strojku, zlacené loga, zcela jiná konstrukce cejchování, ciferníku atd - tištěné oproti plastickým zlaceným atd. Cenu tedy tvoří šperkařské umění a čas strávený na montáží hodinek + samozřejmě renomé značky atd. 

U tzv. potápek je to trochu jinak,  zde jde hlavně o funkcionalitu a odolnost - takto byly původní potápky zkonstruovány. Zde hodnotu netvořilo zdobení ale funkce. Rozdíly v kvalitě  jsem uváděl výše..  ( vynechám-li ten statut) 

Mimochodem - Rolex prodá cca 1mil hodinek ročně a má 2tis zaměstnanců, jedny hodinky V PRŮMĚRU  tak v Rolexu smontuje pracovník za 4hodiny, u Patek Phillipe jich prodají asi 50tis/rok a mají také 2tis zaměstnanců. Tj. Jeden zaměstnanec stráví asi 90hodin nad montáží  1ks hodinek. 

Odkaz ke komentáři

No ale to Rolex skutečně byl :-) První ve vodě. Proto ma pro mnoho lidi punc vyjimecnosti.

První odolné vůči vodě rok 1851, další skutečně vodotěsné v roce 1916 Borgel - ten přinesl asi nejvíce inovací - konstrukci korunky, dýnka atd. Mrknete na "mercedes" ručky. A jen doplnění první " submariner"

Rolex byl založen v r 1915 (ti angličani nejdřív vozili nátahy z CH, a pak si založili továrnu, kterou přesunuli do CH) , Jejich "první" byly v 1926.

post-61026-0-43345900-1519035723_thumb.jpg

post-61026-0-83884300-1519035733_thumb.jpg

post-61026-0-55994900-1519035745_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

pro kolegu ridice5 - Snad se nebudes prilis zlobit, ale Tvoje prispevky jsou klasicke vykriky zacatecnika, co po par hodinach na foru nabyl dojmu, ze musi dale sirit svuj pohled na svet.. Respektive svoji nenavist k Rolexu a lidem, co si tyhle hodinky kupuji. Ano, vsichni jsou prosti duchem a jen Tobe, osvicenemu, se zjevila ta  velka pravda.. :) Budiz Ti utechou, ze tohle se tu s zeleznou pravidelnosti opakuje jiz nekolik let, a proto nejsi prvni ani posledni troll.  

At uz se Ti libi ci nelibi cenova politika, marketing nebo snad design, tak Rolex patri mezi nejuspesnejsi hodinarske firmy na svete a zrovna Tebou poplivany Suby jsou nejvetsi ikonou mezi hodinkama vubec. Tva tvrzeni jsou mylna, ale asi Ti je nechci ani rozporovat.. Cena je prepalena (alespon z pohledu nas, vychodoevropanu, ze zeme plne montoven a subdodavatelskych firem..), ale podobne to mas i v automobilovem prumyslu atd.  Je na zvazeni kazdeho, jestli chce original, pribeh, historii, zajimave ulozene penize atd. nebo prazdnou cinskou skorapku v podobe Davos, Steinu a jinych kopirek..  Ale budiz, nemam nic proti lidem, co si tyhle znacky kupuji, nemam dokonce ani nic proti tem samotnym firmam. Konecne ja sam jsem mel hned nekolik modelu a kdo vi, treba si v budoucnu dalsi Steiny poridim.. Zkratka at si taky nosi a kupuje, co chce.. Kdyz uz ale tak fandis kopirkam, chtelo by to alespon trochu respektu k jejich predloham. 

Snad casem najdes vice vnitrniho klidu..  :whistling:  

Odkaz ke komentáři

driver5: svym postojem docilis akorat toho, ze se lidem zacne Davosa akorat hnusit. Proc te tak zere Rolex? Mne se Davosa napriklad libi, ale kdyz ctu tve nazory, tak bych si hodne rozmyslel si koupit neco od nich. Nikdy by me nenapadlo tady nekomu pisat, ze ma fejk, nebo podobny plky. Ty ale zaujimas opacny utocny postoj, kdo ma origos Rolex je hnup. Nechapu...

Odkaz ke komentáři

Teda aby moje srovnani nebylo pochopeno spatne - urcite jsem tim nechtel zavrhnout Davosy a dalsi znacky, ktere se inspirovaly. Stejne tak nezavrhuju ty, kteri si je koupi. Sam jsem si tu pred lety moc nedokazal zduvodnit cenu mnohem levnejsich hodinek nez Rlx, ale jak clovek vyzkousi dalsi a lepsi, pochopi, ze rozdil opravdu (potapky-nepotapky) neni jen v cene. Drivera nema smysl komentovat, pokud to fakt myslel vazne.

Odkaz ke komentáři

Ale fuj.  Sem si myslel že se bavíme o výkonu,  ne o marketingu.

Takové ambifie taky nejsou kdovíjaký zázrak,  ale zkus to nahodit směrem na východ.  Budeš exkomunikován.

Mě by třeba zajímal nějaký skutečný srovnávací test výkonosti.

Něco jako udělali izraelci v sedmdesátých letech.  Tenkrát jim z toho vyšla eterna.  A i když se to nikde nepíše,  tak si myslím že jim rolex jen o kuličku neprošel.  Tihle chlapíci gelde neřeší.  A to že rolex submariner je pro salóní potápeče pravda je.  A ani se tim nijak netají.  

Odkaz ke komentáři

pro kolegu ridice5 - Snad se nebudes prilis zlobit, ale Tvoje prispevky jsou klasicke vykriky zacatecnika, co po par hodinach na foru nabyl dojmu, ze musi dale sirit svuj pohled na svet.. Respektive svoji nenavist k Rolexu a lidem, co si tyhle hodinky kupuji. Ano, vsichni jsou prosti duchem a jen Tobe, osvicenemu, se zjevila ta  velka pravda.. :) Budiz Ti utechou, ze tohle se tu s zeleznou pravidelnosti opakuje jiz nekolik let, a proto nejsi prvni ani posledni troll.  

At uz se Ti libi ci nelibi cenova politika, marketing nebo snad design, tak Rolex patri mezi nejuspesnejsi hodinarske firmy na svete a zrovna Tebou poplivany Suby jsou nejvetsi ikonou mezi hodinkama vubec. Tva tvrzeni jsou mylna, ale asi Ti je nechci ani rozporovat.. Cena je prepalena (alespon z pohledu nas, vychodoevropanu, ze zeme plne montoven a subdodavatelskych firem..), ale podobne to mas i v automobilovem prumyslu atd.  Je na zvazeni kazdeho, jestli chce original, pribeh, historii, zajimave ulozene penize atd. nebo prazdnou cinskou skorapku v podobe Davos, Steinu a jinych kopirek..  Ale budiz, nemam nic proti lidem, co si tyhle znacky kupuji, nemam dokonce ani nic proti tem samotnym firmam. Konecne ja sam jsem mel hned nekolik modelu a kdo vi, treba si v budoucnu dalsi Steiny poridim.. Zkratka at si taky nosi a kupuje, co chce.. Kdyz uz ale tak fandis kopirkam, chtelo by to alespon trochu respektu k jejich predloham. 

Snad casem najdes vice vnitrniho klidu..  :whistling:  

No skvělé , konečně , prosím, prosím, která má tvrzení jsou mylná ? :-) 

Odkaz ke komentáři

Ktera?

Tak treba ze Davosa ma wr 500m. Vlakno je o modelu ktery ma wr 200m. To ze Rolex/Omega dela jen 300m je taky omyl. Velikosti 38-42mm, vsechno ostatni nefunguje - sam o pozdeji pises ze by potapky mely mit alespon 42-44, napr. Squale. Lupa u data - to je teda argument v diskusi o potapkach. Strojek 2824 - ten Rolex opravdu nepouziva. A tak dale...

Ze ti prijde ujete dat za hodinky kilo/dve/tri je naprosto v poradku. I digisky od tamana ukazujou cas. Ale rict ze vsechno je vlastne kopii neceho je proste blabol. Ano, vyrobci se skutecne zhusta inspiruji u ostatnich. Ale inspirace a totalni obslehnuti je krapet rozdil.

Ale jak uz zaznelo, tohle je nikam nevedouci debata, ktera se tady s zeleznou pravidelnosti opakuje a vypada furt stejne.

Ja jsem si taky pred deseti lety rikal ze Rolexy si koupi jenom zoufaly zbohatlik bez spetky predstavivosti a nutkavou potrebou ukazat ze na to ma. Dneska si dovedu predstavit, ze bych nektere jejich modely s klidnym srdcem unosil. Opravdu to tak nemusi mit kazdy. Hodinarskych firem je spousta a kazdy si najde tu svou. Ale ty tady pises opravdove blaboly. Howgh.

Odkaz ke komentáři

axel: Chápu, že sis svět značně zjednodušil na černou a bílou  Bavíme se tu o tom, co je kopie, inspirace a jakou má hodnotu ta či konkrétní značka. Docela zajímavá diskuse - zejména u hodinek    A pokud rozkryjete trochu historii, tak pochopíte, že hodinářský průmysl je velmi provázaný a navzájem se inspiruje. ( Rolex  - pravda dokázal dříve již známé atributy konsolidovat a nejdéle ze všech udržet jejich kontinuitu - to se nikomu nepodařilo) Nicméně kdyby jsi více vnímal mé příspěvky, tak by si se dozvěděl, že většina hodinářského průmyslu se odehrávala na malém prostoru a logicky byl značně provázaný. Řada firem pracovala souběžně na tom samém, vyráběla si navzájem komponenty - např. Squale vyráběl těla pro takové velikány jako Blancpain, Jedny z prvních vodotěsných hodinek byly už v 19stol, prakticky souběžně v roce 1915 vyrobili hodinky na chlup stejné několik výrobců např rolex, electa atd, v neuvěřitelném roce  1924 pan Harwood si nechal patentovat automatický nátah Ještě neuvěřitelnější je vynález přelom 19 a 18stol - Tourbilllon. Rolex byly první,co si nechaly ZAREGISTROVAT vodotěsný chronograf ( neplést s pojmem " PRVNÍ  vodotěsné" ). Jinými  slovy, co nebo kdo byl první je značně ošemetný pojem. Nelze, tedy říci, kdo co kdy přesně vymyslel, kdo byl první. Byl to Rolex, který to prostě první oznámil v novinách ? nebo někdo jiný dříve, který to ale do novin nedal ?

JInými slovy, hodináři se od sebe inspirovali neustále a od začátku a co vymyslel jeden, druhý trochu posunul , kombinovali mezi se sebou, někdo zanikl, část jeho originalit pohltila jiná firma a více rozvinula.... to je UŽITNÝ DESIGN. A jako takový zcela správně není možné patentovat ( pár z vás sedí na silně inspirovaných židlích, sedačkách, nosí " kopie" džínů, triček) . 

Možná se pletu, ale v době kdy panoval quartzová krize a stovky hodinářů chcípaly hlady, tak přišli investoři - koupili je  ( např. squale)  a možná jedinou záchranou bylo sáhnout po osvědčených designech, na který měli tak nějak všichni právo ( všichni toho přece nějakým způsobem byli součástí )   a zkusili resuscitovat tento průmysl mechanických hodinek. A povedlo se. Řada hodinářských firem to oslavila kolekcemi s názvem " Heritage"

Myslím, že je potřeba poděkovat všem výrobcům hodinek za snahu a podíl a myslím,  že každá firma si zaslouží ve svém portfoliu mít klasické tvary jako dědictví či záznam vývoje - prostě část historie hodinek, ale je důležité,  aby si vybudovala následně svoji vlastní linii vývoje. ( viz. krásně je to vidět na vývoji designu Lexusu - to je auto) 

Tak jsem zase naplival na Suby :-) ach jo, a ještě k tomu začátečník - doprčic, Axelovi nesahám ani po kotníky....  

Odkaz ke komentáři

Nějak nechápu, co se furt řeší. Cenotvorba Rolexu je čistě věc Rolexu, když to umí prodat za raketu a je poptávka (což očividně je), proč by prodávali levněji? Je v tom skutečně ta hodnota? Čistě technicky vzato spíš ne, i když vezme člověk v potaz materiály, vývoj, marketing, patenty a já nevím co ještě, určitě to nedá desetinásonek ceny nějaké Davosy. Bohužel pro nás, takhle racionální uvažování tady nefunguje, myslíme na značku, ikonický design, tradici, status a tu raketu jim prostě dáme. Takhle to funguje u aut, oblečení a dalších x věcí.

Suby nemám a přemýšlím o nich vyloženě jen z marnosti a zvědavosti, nicméně koupit si Steinhart, připadal bych si jako nosit tašku s Gucci vzorem z H&M, Davosa může být třeba takovej lepší Benetton, ale furt by mi vadilo nosit na ruce něco, čehož největší přidanou hodnotou je to, že z dálky, při správném světle, úhlu a postavení Měsíce vůči Saturnu může vypadat jako Rolex.

Upraveno uživatelem ragu
Odkaz ke komentáři

Nickolas:

Tak postupně. 

- psal jsem, že např. Davosa prof ( professional) má 500m (  to nejsou ty na obrázku)  , má jiné proporce oproti modelům rolex, omega co mají 300m  - co je na tom chybně nechápu - aha - ty sis myslel, že říkám, že na obrázku jsou hodinky s 500m a že rolex/omega mají jen max 300m

- velikosti 38 až 42 bylo psáno v souvislosti, s tím, že je to v případě " Potápek" běžný rozsah, takže možnost nějakých odlišností se zmenšuje, to vůbec nesouvisí s mým zamyšlením, na tím, co jsou vlastně " správné" potápěčské hodinky, které by měly být spíš větší než menší ( 42, klidně až 44) 

- lupu - asi nebudu komentovat - to byl asi z tvé strany nějaký omyl

- rolex nemá 2824 - to je pravda, Omega ano, šlo o to definovat objektivně rozdíl kvality strojku

- to, že vše je  kopie něčeho je bohužel pravda ve svém původním významu a vše už tu bylo a budeš se s tím muset smířit

- ani nevím. kde jsem psal, že mi připadá ujeté dát za hodinky kilo/dvě/tři ? to mi budes muset někde vyznačit 

- ani, že nevím, že jsem psal , že automaticky, kdo má rolex je blb,  myslím, že jsem zminoval  část lidí, kteří si je z těchto důvodů  ( ukzat , že na to mají) kupují a za  Rolex holt nemůže, to bylo vždy a u všeho a ty mi jsou nesympatický... 

Tak asi budeš muset přihodit to " a tak dále "  ;) 

Odkaz ke komentáři

Drivere, michas tady vic veci dohromady. Jedna vec je mit v designu neco, co je zazite a co funguje a na druhou stranu je to proste okopirovat. Dej vedle sebe Suby, skx007, Orient Mako. Kazde maji lumi rucky, cernou lunetu, ale nikdo nemuze rict, ze ty hodinky jsou okopirovane od sebe. Kazde maji svuj design. Davosa a Steinhart moc presne vedi, proc maji design jaky maji. To si tady nic nenalhavejme

Jeste me zajima Omega a 2824ka strojek. Kde ho maji? Nerypu, jen se rad necham poucit. Nezpochybnuju, ze ETA pouzivali...

Jinak jsi to zatim extra nikomu moc nenandal, ale snazis se roztomile

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odkaz ke komentáři

Tady ridic zkratka potrebuje tech 50 prispevku, tak se snazi rozpoutat flame a do hledacku si vzal Rolex, to je takova ta jistota, ze se nekdo ozve... A uz zazehnul plaminek a ted do nej bude foukat a foukat. Jasny, ja Ti ted mam tu Tvoji snusku kravin vyvracet... :D Jen bych Ti pripomenul, ze tohle vlakno neni o prehazovani Tveho hnoje, ale o hodinkach Davosa Ternos..   Svoje uvahy  a rozbory ohledne Rolad bys proto mel smerovat do jineho vlakna. Treba si nejake zaloz.. Tam se budes moci vyradit a tu znacku poradne vosolit..! :boxing:   Obavam se ale, ze sem to opravdu nepatri.. 

Ta zminka o Ete 2824.. Bomba :)  A tohle taky neni spatny:

citace (Driver5): 

Taky jsem tak trochu chtěl nahlodat místní Rolex sektu, která si myslí, že Rolex jsou ty jediné " opravdické" ty " první" a nejlepší " doopravdické " potápěčské" hodinky....  

..... převedeno na peníze je rozdíl mezi např. Davosa a Rolex cca 20tis....

Existují značky se stejně zajímavým rodokmenem, profesionálně používané a stojí 20tis.. 

A taky jsem chtěl uklidnit kolegu, že ten kdo nemá rolex a má nějaké jako že kopírky, tak není zoufalec, protože s kopírováním je to složité a také je to složité s tím, kdo byl " první"  -  byt si ti, co tajně sní o Rolex to o těch druhých myslí.

Mě osobně je sympatičtější člověk, co se opravdu potápí nebo se pohybuje na lodích apod a čas od času se dostane do situace, kdy jde pod vodu s hodinkama, na lunetě si odpočítává čas - třeba kdy udělá další navigaci, a potřebuje robustní hodinky, nezávislé na baterii, vodotěsné, dobře čitelné za každého počasí ,  než blb, co se pohybuje po kavárnách a myslí si, že pokud někdo nemá na ruce rolex nebo omega , tak je trapnej . 

Tesat to kamene..

Jinak hlava dobry..? Vsechno doma v pohode..? :D

Tady to casem fakt zapadne, ale kdyz si zalozis svoje "hate" vlakno na Rolex, bude to pekne pohromade,prehledne.. :) 

Papa... ^_^

Odkaz ke komentáři

Tak asi budeš muset přihodit to " a tak dále "  ;)

No, já myslím že vyloženě "muset" asi nebudu, ale...

Vzal jsem nějaké tvé výroky, propojil je s jinými, přidal k nim něco svého, nějaká fakta a nějaké domněnky a celé to dal dohromady tak, jak jsem potřeboval a jak se mi to hodilo.

Udělal jsem vlastně totéž, co tady celou dobu předvádíš ty.

Odkaz ke komentáři

Trochu mi to tu připomíná apel na nákupčí firemních vozů, aby nekupovali ty předražený hrůzy z Boleslavi :-)

P.S.: Hrdě nosím homáž Subů a jsem šťastnej, co si o tom kdo myslí mě nevzrušuje. Kdybych na to měl, tak si koupím Suby a budu ještě šťastnější.

Upraveno uživatelem Mr. Igelit
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...