Přejít na obsah

ze Života .....

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jak říkal kamarád, když jeho děti řešili mazlíčka “rybičky jsou nejlepší domácí zvířátka. Když tě to přestane bavit, tak to celý vyleješ do hajzlu a zbytek odneseš do kontejneru. Maximálně 10min řešení. Ale co se psem 🤷🤷🤷?”

a jakej je teda rozdíl mezi myší s papírama a bez?

• Haha 1
Odesláno
před 5 minutami, Ajaj napsal:

Jak říkal kamarád, když jeho děti řešili mazlíčka “rybičky jsou nejlepší domácí zvířátka. Když tě to přestane bavit, tak to celý vyleješ do hajzlu a zbytek odneseš do kontejneru. Maximálně 10min řešení. Ale co se psem 🤷🤷🤷?”

S papírama múže řídit, bez papírů taky , ale nesmí jí chytit ! 

• Like 1
  • Haha 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 10 minutami, Ajaj napsal:

Nevím jak u myši, ale u koček a psů jsou papíry hlavně o jistotě původu - tzn. víš že je to zvíře z registrované chovatelské stanice, která má nějaký standardy a nějak se tam ke zvířatům chovají (respektive měli by, viděl jsem i stanice strašných hovad). Dál ti to říká něco o rodokmenu, to se hodí asi hlavne kvůli soutěžím. V neposlední řadě by to mělo znamenat, že má zvire za sebou nějaký základní testy a vakcinace. 

Toliko teorie, jak říkám, u myší nevím.

Upraveno uživatelem ragu
Odesláno
před 48 minutami, Ajaj napsal:

Rozvod riskovat nehodlám 🤣🤣, ale vylití do kanalizace mě už párkrát ( za dva dny co ji máme, napadlo ). A psa mám odmalička, ten hajzl si mě vždycky obmotat kolem prstu, ale nikdy mě nepřestal bavit. Už studuju ten chov rybiček.

Jo a taky by mě zajímal ten papír na myši? To fakt existuje?

Odesláno
před 2 hodinami, Klotzman napsal:

Matně si vzpomínám na nějaký odkaz na FB, kde byla nějaká fyzioterapeutka pro křečky a řešily se tam bloklý páteře a bolavý zádíčka... Jestli to dokonce nebylo tady v humoru. To bys měl ještě dostudovat, až ti dcera přijde, že Šoustálek nemůže udělat packama tááákhle, to bude pozdě hledat odborníka...

Křeček je super jako první zvířátko. Vůbec nepotřebuje krmit a ani vodu nechce. No a žije jen tak dva, tři dny 😉 Prostě do startu ideální. 👍

• Haha 4
Odesláno

S těmi myšmi, si vzpomínám, jako děti jsme měli bílý miši (krom jiného postupně 🙂) a jednou nám přinesla rodinná kamarádka černou, byla to nějaká speciální laboratorní myš a jmenovala se C57 Black mouse. Nikdo ze spolužáků a kamarádů černou neměl.

Odesláno
před 8 minutami, geometr napsal:

S těmi myšmi, si vzpomínám, jako děti jsme měli bílý miši (krom jiného postupně 🙂) a jednou nám přinesla rodinná kamarádka černou, byla to nějaká speciální laboratorní myš a jmenovala se C57 Black mouse. Nikdo ze spolužáků a kamarádů černou neměl.

Ještě že neměla označení C4 transportní myš for night mission ….. color : black 

Odesláno
V 17. 12. 2025 v 20:07, Micey napsal:

Kdepa nova doba. Holky si vymyslely, ze strasne potrebujou krecky. Ma ted nove kazda svuj pokoj, sou celkem zodpovedny, se zviratkama umej.. tak teda jo. Deset let zpet bych proste jel do prvniho zverimexu, koupil dva nahodny krecky a nejlevnejsi klec co vypada ze se za den nerozpadne a vsichni spoko. Ted, sousedka ma krecka (jako pro deti:)). Od ni se dozvis, ze krecek ze zverimexu za kilo je zlo. Neco poguglim a fakt, mnozirny spatny, blabla, krecek musi bejt naucenej na rucicku a zachudek, mit rodokmen, zadny krizeni mezi sourozenci a podobne. Tak si teda zarezervuju nejaky krecky u chovatelky. Musej to bejt syrsky, dzungarak je taky zlo. Poradnik dlouhej jak moje.. ruka, volam zacatkem prosince jestli jako vanocni krecek a vsechny chovatelky se mnou mluvej jak s debilem, ze se mam zapsat na dalsi a dalsi vrh. Mno abych to zkratil.. ted mi nekdo poslal vedeckou studii o vhodnosti ruznejch kolecek pro syrsky krecky a ze si to mam jako projit - https://www.researchgate.net/publication/7566846_Running_wheel_choice_by_Syrian_hamsters

Jo a kdo se musi ptat na to, kolik takovej blbej krecek od chovatele stoji, si ho ocividne nemuze dovolit:)

A klec musi mit minimalne metr.

Tohle me po ranu velmi pobavilo (rodina od pritelkyne ma pro zmenu papirovy psy. Ja do doby, nez jsem s ni zacal chodit, jako kluk z lontu moc nevedel co to je...), takze preji pevne nervy a doufam, ze se dockame pokracovani pribehu!! :) 

• Dát hlas 1
Odesláno
V 18. 12. 2025 v 15:23, Oskar napsal:

Křeček je super jako první zvířátko. Vůbec nepotřebuje krmit a ani vodu nechce. No a žije jen tak dva, tři dny 😉 Prostě do startu ideální. 👍

Žije podle toho co mu dáš na žrádlo.

Odesláno

Moje kámoška mimo spoustu dalších zvířat chovala morčata. Hrozně chválila dalšího kamaráda, který dle jeho slov, miloval ty malé chlupaté tvory. Ovšem poté, co jí někdo prozradil, že onen kámoš má hroznýše asi metr a půl, změnila názor 😀

• Haha 2
Odesláno
před 3 hodinami, sery.vlk napsal:

Našemu fretovi jsou u vánočního potkana papíry ukradený .-)

Vy máte vánočního potkana?? 

My vánočního kapra, mám ho rád na víně.

• Haha 1
Odesláno
před 1 hodinou, revue gt napsal:

No hlavně aby v tom víně nebyly kosti!✌️

Odesláno
před 2 hodinami, revue gt napsal:

Každému, co jeho jest. Vánočního potkana dostávají tradičně naše fretky (aktuálně tedy náš jeden fret). Bez příloh.

Je to tradiční dárek. Ještě z dob, kdy mého bratra tchán choval hady, pro které byl nucen provozovat vlastní chov potkanů coby krmiva. Takže o deputátní potkany tehdy nebyla nouze.

Odesláno
před 8 hodinami, sery.vlk napsal:

Každému, co jeho jest. Vánočního potkana dostávají tradičně naše fretky (aktuálně tedy náš jeden fret). Bez příloh.

Je to tradiční dárek. Ještě z dob, kdy mého bratra tchán choval hady, pro které byl nucen provozovat vlastní chov potkanů coby krmiva. Takže o deputátní potkany tehdy nebyla nouze.

a jak mu to servíruješ? 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...