Přejít na obsah

Oblíbené pivo

safi

Doporučené příspěvky

Frostie: Top bylo Leffe-oba druhy to je mňamka. 7.schod je kvalitni pivo, ale mě až tak nebere, prostě je to kvalitní ležák.  Jinak to pivo Porter byl úkrok stranou, to už nechci vidět. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já byl minulý týden u Melichárka v Horce nad Moravou, pro nějaký zásoby a Petr zkoušel vařit takovou jednu pivní zajimavost - ROGGENBIER 16%. Je to šíleně hustý, teče to jak olej, perfektně hořký, takový kousek pivní historie. Petr nadával, že to vůbec nešlo scezovat a že už to vařit nebude. Dostal pak radu od sládka z Krakonoše, že má přidávat do sladu rýžový slupky.

Text od pivovárku Melichárek:
Weissenbier nebo ALE to není. Je to něco mezi. Doslovný překlad je Žitné pivo. Tento pivní styl zmizel v roce 1516 při zavedení zákona o čistotě piva Reinheitsgebot. Pšenice to ustála, žito nikoliv. Tento pivní styl se vrátil v osmdesátých letech 20.století. A o co se jedná? Vařeno jako bavorské pšeničné pivo, jen místo pšeničného sladu se použije slad žitný. Minimálně 50%.

cfdd462d08b99986440b728775674d2a.jpg

ˇ9f3576fc8b2f729b35535ae619baf9c7.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po 4 týdnech...

Tak jsem zajel podpořit náš místní pivovárek koupí bedýnky a od minulé návštěvy se rozrostla zásoba sudů vrácených od hospodských, aby jim v tom neležely peníze. Na fotce jich je cca 3,5 tis ks a to ještě větší místo mají za rohem, takže cca 8 tis prázdných sudů. Ale prodej lahvového stoupl, tak snad nám vydrží 🙂

IMG_0293.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...