Přejít na obsah

Co nosíte (tentokrát na nohou)

Doporučené příspěvky

Blažek měl před pár lety, když začal kolekci bot tu nejvyšší cenovou relaci kolem 5k - opravdu kvalitní rámovky, šily to různý firmy, co já jsem pátral, tak to bylo všechno ze Španělska, většina těch modelů se dá doposud pod jinou značkou (např. Magnanni) koupit a ty ceny jsou kolem 300-400 USD. Z té doby mám od něj asi čtvery rámovky, jedny už to psychicky neunesly - nošení obden 4 roky - a to paradoxně odešly uvnitř, zvenku jako nové. No a ty zbylé troje jsou jako nové doposud. I teď mám jeho monky na noze. Tenkrát jsem to možná trochu předpovídal, tak jsem si za velice atraktivní cenu výprodeje koupil perfektní rámovky i dvoje totožný "do foroty". Za sebe můžu říci, že to jsou nejkvalitnější boty, co jsem v životě měl. Blažek tenkrát trochu tápal v marketingu a tak dal třeba ve final sale boty z šesti litrů na litr. Pak ale v dalších kolekcích začal prodávat i lepený srágory, i hadrový boty a to vše v nesmyslně nadmrštěnejch cenách a rámovky omezil jen na pár modelů a to v cenových nesmyslech 8k apod. Jak je na tom kvalita současné kolekce a kdo mu je šije nevím, ale ve final sale se mu rámovky už nedostanou ani pod 3-4k. A pro můj vkus aktuálně z bot nemá co nabídnout a 7-8k bych za jeho boty ani nedal. Ale zase jsem neměl nikdy třeba Loake, vyplašily mě tu ty recenze podrážek. LLoyd už bohužel taky není co býval, i když ten snad ani rámovky neměl. Po pravdě nevím, kam bych si teď šel koupit do kamennýho krámu v Praze boty. A to jsem koupil loni i pro mě domělou modlu Cesare Paciotti, a to je teda ultra nadražená ncimoc lepenka, ale zase nápaditý design no...

Upraveno uživatelem Radius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tu taky dřív plašil ohledně kožených podrážek Loake. Po asi dvou týdnech nošení jsem z toho byl hodně zděšenej jak to odešlo, ale od tý doby (teď asi půl roku) to je v podstatě beze změny a na žádnej problém se neschyluje. Je ale jasný, že to prostě odhází hlavně když je na chodnících posyp po zimě nebo jakýkoliv pevnej sajrajt. Mám i jejich jedny made in India, ty mají podrážku z výroby podraženou a tam se cca po 3/4 roce o nějakým opotřebení ani nedá mluvit. 

Odkaz ke komentáři

Já teda na jedněch botkách (Lloyd - nerámovky) zkusil chodit po kůži a nepodrážet, podrážka teda nejeví po třech letech známky zničení ale beru je pouze občas a jen do sucha, ale že bych v komfortu shledal nějaký plus tím nepodražením, to teda ne. Takže už bych taky dnes vše podrážel.

Odkaz ke komentáři

Vlastne pro kozenou podrazku neexistuje zadny racionalni argument. I sef LePremier vetsinou argumentuje, ze "pro ten pocit" nebo "proste kozena je kozena" nebo "nechate za 2 roky vymenit", atd. Presto delaji spoustu modelu s gumou, protoze je proste praktictejsi. 

Ale kdyz uz kozene, tak jsem byl prekvapen, jak jim ublizuje i koberec. Nekde byl clanek, kdy chozeni v kozenych podrazkach po koberci je fajn, pokud je do persan s dlouhym chlupem v naglickem panskem klubu, ale obycejny zatezak v officu muze fungovat jako smirgl.

Odkaz ke komentáři

Já si teda chůzi po kůži docela užívám. Je to určitě jen o tom pocitu, jsou to prostě takový sváteční pracovní botky. Ten koberec bych tak nepřeceňoval, tyhle články na mě působili jako alibi na všemožný reklamace a vše je to ve stylu, že "čím míň je budete nosit tím víc vám vydrží..".

Odkaz ke komentáři

Já si teda chůzi po kůži docela užívám. Je to určitě jen o tom pocitu, jsou to prostě takový sváteční pracovní botky. Ten koberec bych tak nepřeceňoval, tyhle články na mě působili jako alibi na všemožný reklamace a vše je to ve stylu, že "čím míň je budete nosit tím víc vám vydrží..".

To je jasny. Jen je to hlavne o pocitu, ne o prakticnosti.

Odkaz ke komentáři

Za sebe považuji kožené podrážky taky trochu za snobárnu. Na jedněch monk strapech jsem jí nechal a ochozený to až tak není, spíš se do podrážky zavrtávají malé ostré kamínky, nepříjemné je to hlavně na hranách, kde to na některých místech vypadá fakt dost blbě... Když se podrazí pořádně, tak to takřka vizuálně nejde poznat, při chůzi už zcela určitě ne (ve smyslu zhoršení).

Odkaz ke komentáři

Když o tom přemýšlím, tak by se to asi fakt dalo nazvat snobárna, jak píšeš. Mám stejný zkušenosti, každej písek se do toho zavrtává, musim myslet, jestli bude ten den sucho. Když jsou nečekaný pochůzky po městě, tak z toho pak bolí nohy a na hladký dlažbě ala nákupní galerie je to jak na bruslích. A ano, jekor to šmirgluje. Takže jsem si ten pocit zkusil a už chci jenom gumovky.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si objednal nejaky te kremy od Saphiru a par kartacu na doplneni stavajicich a k tomu jsem rovnou objednal 12 napinaku, tak az prijdou dam vedet, jak je to s kvalitou :clap:

napinaky jsem kupoval zde http://www.langer-messmer.de/Schuhspanner

pri koupi 12 kusu (snad mi to bude stacit) vychazi ta cena stejne jako u Bexley, oproti kterym, ale maji uchytku.

Odkaz ke komentáři

Tedy pánové, nevím jak vy, ale já si těch koženejch podrážek vyloženě užívám. Když je to udržované, tj. jednou za 14 dnů až tři týdny to namažu tukem na kůži (ten speciální Colonil myslím stejně moc nefunguje), tak absolutně neřeším jestli prší atd, dá se to nosit pořád. Ty chestery (je fakt, že mají podrážku tlustší) jsem vůbec nešetřil, nosil jsem to i na štěrkovém posypu v zimě, na polňačkách a štěrkových cestách, betonu, dlažbě a prostě to pořád drží. Nestalo se mi, že bych měl v botách mokro i když kaluží byl dostatek. Schválně jim dávám zabrat, prostě je normálně používá, jsem zvědav, kdy je budu posílat na renovaci. Zatím to nevypadá. Že jsem toho v nich nachodil hodně, ale nohy mě z nich ještě nebolely. Akorát zimní boty kupuju s gumovou podrážkou, protože na ledu či zmrazkách to nebude úplně ono.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...