Přejít na obsah

Motorkáři

Doporučené příspěvky

Vybírám první helmu, co jsem zatím zkoušel, tak mi nejlépe sedla AGV K5. Máte někdo zkušenost? Recenze po netu v podstatě dobré, ale nerad bych něco opomenul, co mi jako začátečníkovi nedocvakne. Díky

Vybíral jsem něco bezpečnějšího, se sluneční clonou, vyndavatelným vnitřkem, možností intercomu a hlavně nízké hmotnosti. Cenově ideálně kolem desítky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 35 minutami, Dez123 napsal:

Vybírám první helmu, co jsem zatím zkoušel, tak mi nejlépe sedla AGV K5. Máte někdo zkušenost? Recenze po netu v podstatě dobré, ale nerad bych něco opomenul, co mi jako začátečníkovi nedocvakne. Díky

Vybíral jsem něco bezpečnějšího, se sluneční clonou, vyndavatelným vnitřkem, možností intercomu a hlavně nízké hmotnosti. Cenově ideálně kolem desítky.

zvážil bych i typ konstrukce, i když to asi hodně záleží na tom, na čem jezdíš... Já dlouze vybíral kvalitní překlápěčku, jelikož jsem chtěl mít pocit bezpečnosti srovnatelný plus mínus s integrálu, ale taky možnost si vyklopit ksicht na záda, jelikož jakmile stoupnou teploty, je pocit proudění vzduchu nade vše. A cenově se to kolem desítky dá pořídit určitě - Scorpion, LS2, HJC...

Odkaz ke komentáři

Integralku Scorpion EXO1000 muzu jen doporucit.

Mam ji asi 5. sezonu a krom vymeny plexi ( bylo uz doskrabany) maximalni spkokojenost. Jen ta slunecni clona by mohla jit spustit jeste o par mm niz.

Navic jako bonus to ma dofukovani licnic a skorepina je z kompozitu 😃

Odkaz ke komentáři

Já šel po integrálce Arai též do překlápěcí, konkrétně Scorpion EXOTECH Evo, která by cenově splňovala limit. Sklopená je solidně festovní a překlopená na jízdu v létě po městě ideál řešení. 

Odkaz ke komentáři

V 21. 1. 2025 v 9:22, Dez123 napsal:

Jestli Ti sedí ber ji, Mám K5S nevím kolik let a spokojenost. Zkoušel jsem i Arai, HJC atd a tahle prostě sedla. 

Odkaz ke komentáři

Jaký používáte držák na mobil/navigaci na řídítka motorky? Chystám se na týdenní výlet okolo ČR, převážně okreskama v pohraničí a bez navigace to jet nechci. 

Předem díky za tipy. Něco odolnějšího.

Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, (Miloš) napsal:

Jestli Ti sedí ber ji, Mám K5S nevím kolik let a spokojenost. Zkoušel jsem i Arai, HJC atd a tahle prostě sedla. 

Jak moc se ti vytlačila? Měl jsem jí v obchodě na hlavě cca 15 minut a přišlo mi to OK, prodavačky taky říkala, že sedí dobře a že se vytlačí. Doma jsem v ní seděl hodinu a pocitově mě tlačí líce. Mám XL, odpovídá dle obvodu na velikost, ale mám plnější tváře. Teď mám trochu stres, jestli jsem nevyhodil osmičku zbytečně. Jsem si tam měl možná posedět o něco déle, kritická chyba byla vzít s sebou přítelkyni, kterou to tam nebavilo a kybicovala ať ji vezmu a jdem. Ještě zvažuji, zda nekoupit výstelku XXL, ale nerad bych kupoval zbytečně, co jsem zkoušel jiné XXL, tak mi to bylo velké.

Odkaz ke komentáři

V 22. 1. 2025 v 18:40, Kotlick napsal:

Jaký používáte držák na mobil/navigaci na řídítka motorky? Chystám se na týdenní výlet okolo ČR, převážně okreskama v pohraničí a bez navigace to jet nechci. 

Předem díky za tipy. Něco odolnějšího.

Taky Quadlock. Muzes pouzit kod "Harvey" a mas 10% dolu a snad jeste zadarmo dopravu, nicmene mivaji obcas dost zajimavy slevy, takze bych to byt tebou hlidal a vydrzel s nakupem.

Jinak za sebe doporucuji bezdratovy nabijeni a taky koupit ty tlumice, protoze nekolika kamaradum bez toho odesel fotak na Iphoneu.

Odkaz ke komentáři

Trochu se zpozdenim, ale nerad cokoliv fotim, takze muj drzak na telefon viz foto z TV z GoPro :-). Po asi 300k na motorce (aktualne asi 460k) a ruznych drzacich, pokusech a navigacich sem zjistil, ze pokud mate neco co vibruje do riditek, at uz diky terenu nebo motoru, dycky to nakonec "odejde". Samozrejme na nejake popojizdky kolem komina nebo po asfaltkach je to vicemene fuk. Loni do Dakaru jsme ujeli par tisic km po nezpevnenych cestach, takze sem pouzil aktualni typ. Uz je dost stary, takze na nove telefony skoro nedostacuje, ale furt dobry.

Co se navigace tyce, tak uz je taky roky a stovky tisic km (vcetne cesty do Japonska a zpet - 43t km pres Rusko, Mongolsko, Koreu,...) odzkouseno pouzit nejaky druhy (lepe odolny a vodotesny) telefon. Navic vyhoda zalozniho zarizeni a pouziti mistnich SIM. Takze sem tady koupil starsi Motorolu za par kacek a pouzil ji. Offline stazene Mapy.cz se postaraji o zbytek.

Resizer_17378359777633.jpeg

Resizer_17378359718231.jpeg

Odkaz ke komentáři

Celkem tady šetřím komentama, nejvíc jich možná bude v tomhle vlákně, ale Xeno, seš frajer. Mě nikdy tohle dálkový cestování nelákalo, jsem možná i trochu xenofob 😂 Možná mě i zajímá, jak se kde žije, ale nemusím se na to nutně jet podívat. Mám motorku na pár chvil intenzivních zážitků kolem komína. Většina fotek co jsem sem dal je od Temelína 😂 Tvůj cestopis jsem zhltnul jak malinu a jestli si dál budeš pařit prdel a trpět ten diskomfort za mě, zhltnu ho znova. Díky.

Odkaz ke komentáři

Diky. Nicmene jsem spise sociopat a navic liny, takze s tim cestopisem do Dakaru to flakam. Ale budu to muset resit, protoze v kvetnu na setkani Motoroute ma Vojta prednasku a ja mu ve slabe chvili slibil, ze mu tam budu delat krovi.

Letos neco v planu mam, tedy hlavne pesky, uvidim jak to dopadne. V nejhorsim se solo pojedu odreagovat do Maroka prozmenu na Africe ;-).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...