instant Odesláno pátek v 20:37 Nahlásit Odesláno pátek v 20:37 (upraveno) @Dez123 to je len v cislach vyjadrene to, co hovoria ostatni. az na ten libivy dizajn cinskych motoriek, to si teda dovolim s lamizolom nesuhlasit, hoci je to cisto subjektivna vec a kazdy si moze slintat nad cim chce @Maro Ano, ale na rovinu, Bandit nie je nieco, cim by si sa chvalil pri bare. Tam proste namiesto japonskeho zihadla pride cinska ubozka. Dva valce, dobra cena, effendi kupi. Pointa je tu v tom, ze ked sa rozpravame o silnej autentickej znacke, vobec nie je dolezite, co mas v garazi, ale co mas nalepene nad postelou. Cinania branding (resp to co my nazyvame znackou) jednoducho nechapu. u nich su ti vyrobcovia proste fabriky. vsetko je len o produkte, parametroch a cene. Jedna vec je, ze na postavenie silnej znacky potrebujes dlhy cas, ale hlavne potrebujes silny leadership a ludsky pribeh. Emociu. Nejaky, hoci marginalny pribeh, to chce vzdy. Soiciro Honda, ako sa nori do zumpy aby nasiel zubnu protezu najlepsieho zakaznika, ktory ju tam ozraly vyblil; Harley a Davidson, kamarati zo skoly ktori postavili svoj prvy bajk v stodole; Siegfried Bettmann, nemecky Zid, 12te dieta v poradi, sa stane obcanom spojeneho kralovstva a stvori jednu z najvacsich motocyklovych znaciek historie. Atd atd. Cinska emocia = zlavovy kupon do draho vyzerajuceho obchodu v ktorom si nikdy nenakupoval. Takze pribeh o tom, ako sudruh Zhang z dediny v severnej cine zacal opravovat sijacie stroje, potom seriou stastnych nahod, uplatkov, chlastaciek a tvrdej prace zacal vyrabat motocykle a dnes jazdi zduty v maybachu do roboty uz len kazdy druhy den a cez weekendy "kurvy chlast a chlebicky v Macau" - taky asi nikdy neuvidime. Jednak oni toto za tym nedokazu uvidiet. Je to vzdy kolektiv, team, proste to maju v hlavach poukladane inac. Navyse, verejne rozpravat, ze som uspesny, to je riskantne, lebo by sa to mohlo vykladat aj tak, ze sa chvalis bohatstvom a to je uz objektivne nebezpecne. Prevychovne tabory maju v case zimy termostaty obzvlast pokazene. Alibaba je dobry brand.. ozaj, ako sa ma Jack Ma? Takze autenticke pribehy znaciek a zakladatelov su v Cine.. nie su. Rydzo cinske brandy stvorene pre zvysok sveta su anonymne, nahodne zhluky pismen, blbiny ze aj amazon brand registry sa z toho otocia kolecka. Voge, Loncin, Lifan.. Ti osvietenejsi kupia zavedenu europsku znacku, Benelli, BSA atd.. ale aj tam koncia len tym, ze opatruju firemne nastenky a muzea, ale ziadny osvieteny leader, alebo hoci aj potomok rodiny zakladatela v boarde, tak to za tym nikdy nie je a nebude. Myslim, ze skutocny cinsky brand v zmysle ako ho definujeme my este aspon dekadu-dve nebude realita - ak to vobec niekedy bude mozne. Doba je dnes ina, velmi rychla a cinania su coraz vacsi mimozemstania. Chce to posun v mysleni a hodnotach celej spolocnosti. Alebo inac povedane, skutocnu slobodu. A ta tam v najblizsej patrocnici rozhodne naplanovana nie je. Upraveno pátek v 20:41 uživatelem instant 6
Maro Odesláno pátek v 21:07 Nahlásit Odesláno pátek v 21:07 Mas pravdu v te emoci, ale nemáš podle me pravdu v tom, jak to funguje. Na to znam moc devadesatkovych členů Bandit Pico a jiných obskurnich "MC" spolku, kteri jsou na tyhle hujdy nalezite hrdí a exot jsem naopak ja. Cena je důležitější, než pribeh a emoce, tihle lidi maji neuvěřitelnou schopnost zpetne racinalizace, první se kupuje a pak se hledá pribeh. Nemám na to data, ale neni náhoda, ze mezi motorkářema těchhle oddílu je enormni množství lidi ne uplne úspěšných v životě s ne zrovna znacnym kapitalem. Triumphy si kupujou "Prazaci" oni maji "poctivé japonske železo" na ktere jsou náležitě hrdí (co na tom, ze ho maji proto, ze nic lepšího si nemohli dovolit, proste aby se cítili sami se sebou lip, tak musí v hlavě z te motorky udělat to, co je vlastně to nejlepsi možné a ze to maji ne proto, ze to bylo levné, ale proto, ze to je superiorni stroj). A tihle lidi nekupujou pribeh dvou kluků, co stavěli motorku v garáži, tihle lidi by ji asi chtěli, ale muzou su dovolit max Royal star a tak si k tomu připraví historku, nakonec si nad tu postel povesi tu Yamahu a vysvetli ti, ze jsi kokot, kdyz jsi dal 3x tolik za HD s polovicnim vykonem. A pokud maji vic peněz, koupí si novodobou jawu a postaví si nad tim pribeh o patriotismu jakkoliv je to absurdni. Na konci dne jsou motorky, jako hodinky. Zbytna vec, kterou řeší pár lidí a jsou schopni za ně utrácet statisíce, většina lidi je nenosí, a ti, co je maji, maji nejakou módní značku a radost z toho, kdyz všem v rodine dovezli fejky z turecká za setinu ceny a v jejich svete jsi za kokota ty s roládama. A dám ruku do ohně za to, ze takových je více než nas. A v tomhle kontextu je podle me CF moto nebo Benelli na úrovni Steinhartu, coz je jeste furt půl bídy, i kdyz na ruku bych si to nedal, ale podívej se, kolik lidi je i tady nosí a jak jsou "cenene".
Kairos Odesláno pátek v 21:39 Nahlásit Odesláno pátek v 21:39 před 28 minutami, Maro napsal: Triumphy si kupujou "Prazaci" oni maji "poctivé japonske železo" na ktere jsou náležitě hrdí Tohle jsem nepochopil z prispevku uplne nejvic
cali Odesláno pátek v 22:58 Nahlásit Odesláno pátek v 22:58 Ja som si to skusil s nozmi, mam mnoho nozov a uprimne som si skusil vybudovat vztak aj k cinskym nozom, kupil som v priebehu casu asi 10 kusov, nie uplne najlacnejsich, ale proste ani v jednom to nebolo. Technicky im vobec nic nechybalo a cena je dobra, titan je titan a ocel je ta spravna, vsetko sedi, vsetko licuje, casto aj lepsie nez inde (ehm, Mikov)... ale hned na prvy podrz to ucitis, ze to proste len sekaju jak ten Bata cvicky aby si zarobili ale ziadne srdiecko. Asi najokatejsie je to s novymi AlMarmi, kupte si na ebay stareho eagla (bude teda stat 10K pouzity) a porovnajte s novym z ciny za dvojku. Rozmery totozne a celkom aj kvalita, ale s japonskym sa vydrzis mazlit dve hodiny zatial co cinana len obratom bacis do krabice ze ok nozik.
instant Odesláno sobota v 01:18 Nahlásit Odesláno sobota v 01:18 2 hours ago, Maro said: Mas pravdu v te emoci, ale nemáš podle me pravdu v tom, jak to funguje. Na to znam moc devadesatkovych členů Bandit Pico a jiných obskurnich "MC" spolku, kteri jsou na tyhle hujdy nalezite hrdí a exot jsem naopak ja. Cena je důležitější, než pribeh a emoce, tihle lidi maji neuvěřitelnou schopnost zpetne racinalizace, první se kupuje a pak se hledá pribeh. Nemám na to data, ale neni náhoda, ze mezi motorkářema těchhle oddílu je enormni množství lidi ne uplne úspěšných v životě s ne zrovna znacnym kapitalem. Triumphy si kupujou "Prazaci" oni maji "poctivé japonske železo" na ktere jsou náležitě hrdí (co na tom, ze ho maji proto, ze nic lepšího si nemohli dovolit, proste aby se cítili sami se sebou lip, tak musí v hlavě z te motorky udělat to, co je vlastně to nejlepsi možné a ze to maji ne proto, ze to bylo levné, ale proto, ze to je superiorni stroj). A tihle lidi nekupujou pribeh dvou kluků, co stavěli motorku v garáži, tihle lidi by ji asi chtěli, ale muzou su dovolit max Royal star a tak si k tomu připraví historku, nakonec si nad tu postel povesi tu Yamahu a vysvetli ti, ze jsi kokot, kdyz jsi dal 3x tolik za HD s polovicnim vykonem. A pokud maji vic peněz, koupí si novodobou jawu a postaví si nad tim pribeh o patriotismu jakkoliv je to absurdni. Na konci dne jsou motorky, jako hodinky. Zbytna vec, kterou řeší pár lidí a jsou schopni za ně utrácet statisíce, většina lidi je nenosí, a ti, co je maji, maji nejakou módní značku a radost z toho, kdyz všem v rodine dovezli fejky z turecká za setinu ceny a v jejich svete jsi za kokota ty s roládama. A dám ruku do ohně za to, ze takových je více než nas. A v tomhle kontextu je podle me CF moto nebo Benelli na úrovni Steinhartu, coz je jeste furt půl bídy, i kdyz na ruku bych si to nedal, ale podívej se, kolik lidi je i tady nosí a jak jsou "cenene". obskurne maskacove MC spolky s Banditmi su fakt domena tejto casti Europy. to je anomalia po pade komunizmu. chudobni ludia si kupuju lacne veci. jednoduche. a ze si to spatne ospravedlnuju - a co. ma ma to rozculovat? Oni su trapni, nie ja a ked uz sme pri tom, toto sa deje pri kupe cohokolvek, od trabanta po Rollsa. Treba mat k tomu dobry pribeh, lebo vzdy to niekomu moze vadit - taki uz su ludia, no. k porovnaniu s hodinkami - pozri, ak sa niekdo tesi z fejkov, kupy lacnych napodobenin apod. to je ako vyhonit si ho a tesit sa ze som usetril za poriadnu kurvu, pripadne ze som zachranil polovicu majetku, lebo som sa neozenil. a hovorit si "som borec a grandiozne som vyjebal so zivotom". Ze si ta cina najde kupca - ano, urcite si najde, ale ved dopraj aj pustemu pracujucemu plebsu trochu prchavej radosti. Ziju len raz, nech maju co chcu. Nakoniec, ved my, zlomyselna mestska slachta, rozpustili zbohatlici, kaviarenski povalaci, dedici, rentieri, kryptobaroni a chronosexuali, my tie cinske motorky nekupujeme a ani ich kupovat nezacneme - my ich budeme odporucat nasim nepriatelom! 1 2
marty87 Odesláno sobota v 07:27 Nahlásit Odesláno sobota v 07:27 před 10 hodinami, Maro napsal: Já jsem k tomu vývoji skeptický. K vyjmenovanym značkami bych podotkl, ze KTM je taky Čína a Triumph se dělá v Asii ale ve vlastní továrně, to je za me ok. KTM je Čína pouze řada 790, do 390 včetně je to Indie. Řada 1390 je Rakousko. Triumph vlastní fabriky v Thajsku. Harley pro Evropu chodí z Thajska. Jde o to, že komplet vývoj a všechno je v Evropě nebo USA. A pouze samotná výroba je jinde. To je jako s Apple produkty, nikdo o nich neřekne, že jsou Čína (všichni vědí, že se tam vyrabějí)a jakej maj hype, protože je to prostě americká firma, tak nevím proč se na některé evropské moto značky pohlíží jinou optikou…
ATOM Odesláno sobota v 08:00 Nahlásit Odesláno sobota v 08:00 Nejsem sice motorkar (syn ano), ale vase vlakno sleduji Syn (17let) je fanda do veteranu a poridil si 750ku Nimbus 1951 v krasnem zcela originalnim stavu. Nez na ni bude moci za nekolik mesicu usednout, bude se bavit s renovaci nejakych drobnosti. 6 1 3
Maro Odesláno sobota v 08:18 Nahlásit Odesláno sobota v 08:18 (upraveno) @marty87 protože je podle mě rozdíl, pokud si postavíš vlastní fabriku jako Triumph, nebo kupujes hotové díly jako BMW. Jedno bych si koupil, druhé ne. Apple bych do toho netahal, protoze to, co říkáš ty, nevadí jenom jejich majitelům a jsme zpátky u te zpětné racionalizace činy, ktere jsem se tady vysmival a vlastně potvrzuje to, co jsem psal, že čeká i motorky. Pohlížet treba na Benelli jako na Apple je úsměvné. U BMW je to asi vic na místě, no přesto tvrdím, že čímkoliv, co nema boxer, nema smysl se zabývat. Ale jak jsem psal výše, klidne je pravděpodobné, ze většině to nevadí, lidi to zatím kupujou, neni teda asi důvod pro Číňana to nezkusit naprimo s Voge a myslim si, ze (bohuzel) uspeje. Navíc spotřební elektronika je přece jenom neco jiného a Čína tam je dost na výši. Upraveno sobota v 08:24 uživatelem Maro
(Miloš) Odesláno sobota v 09:48 Nahlásit Odesláno sobota v 09:48 Já myslím, že úspěch čínskejch značek leží na straně spotřebitele, stejně jako párky bez masa se vyrábí jen a jen proto, že to kupujou lidi, kterejm je jedno co žerou. Tak tohle kupujou lidi, kterejm je jedno, na čem seděj, leskne se to a vypadá to jako motorka, nějakou dobu to z bodu a do bodu b funguje. Jak má fungovat skutečná motorka nemají tušení a už vůbec ne díky čemu. A stejně by to asi nevyužili, protože jejich schopnosti to ovládat jsou tak nějak přímoúměrný kvalitě stroje, takže to můžou klidně chválit. Kdo si kupuje "pořádnou" motorku, musí už mít nějakou zkušenost a ví poměrně jasně, proč právě tuhle. 1
lamizol Odesláno sobota v 10:21 Nahlásit Odesláno sobota v 10:21 Ta úměra s tím jídlem neni úplně přesná. Jíst musíš, ale motorku nepotřebuješ, ale rozumim jak si to myslel. Jasně že si toho číňana někdo koupí a časem se ta kvalita bude zlepšovat. Kopčej, kupujou technologie, přetahujou vývojáře, spolupracujou s osvědčenejma značkama. Číňana si koupí kdo nemá kačky (mlaďas) a nebo kdo do toho tya prachy nechce dát. Podle mě kdo do toho nechce ty prachy dát, bude někdo kdo s motorkama začíná a vlastně neví. Dost bych se divil, kdo celej život jezdí na mašině, nalítá statisícový proce, si koupí v čtyřiceti a vejš číňana. Takovej podle mě neexistuje (IMHO pochopitelně). Kdybych rozvážel picu v Praze a dostal bych čínu skůtra, bylo by mi to fuk a nebo je mívaj taky v autoškolách, tak tam to taky chápu, ale když bych si chtěl udělat radost a že motorky nám dělaj radost, tak si nemůže nikdo koupit číňana . Zase na druhou stranu určitě bych nikoho nezavrhoval, se povyšoval atd, že si koupil číňana. Neznamená, že nemůže prozřít a nebo prostě bude spokojenej a někomu to bude stačit. Určitě si své místo na trhu najde, ale nedával bych tomu moc velkou váhu, právě z důvodu "nepotřebnosti" motorky.
cali Odesláno sobota v 11:42 Nahlásit Odesláno sobota v 11:42 Az bude CFMOTO Iphone medzi endurami tak ho budu uznavat majitelia aj ostatni, ale bude potom podla toho aj stat. Inak lacne motorky pre bezneho Frantu ktoremu to staci dokazu aj Japonci, dokonca aj litrove, viz novy Hornet. Mimochodom prepocitajte si zo srandy kolko stal pred 20 rokmi 900Hornet a kolko by podla inflacnej kalkulacky stal dnes, potom porovnajte s novym. 1
klobadysek Odesláno sobota v 13:19 Nahlásit Odesláno sobota v 13:19 (upraveno) před 2 hodinami, lamizol napsal: Ta úměra s tím jídlem neni úplně přesná. Jíst musíš, ale motorku nepotřebuješ, ale rozumim jak si to myslel. Jasně že si toho číňana někdo koupí a časem se ta kvalita bude zlepšovat. Kopčej, kupujou technologie, přetahujou vývojáře, spolupracujou s osvědčenejma značkama. Číňana si koupí kdo nemá kačky (mlaďas) a nebo kdo do toho tya prachy nechce dát. Podle mě kdo do toho nechce ty prachy dát, bude někdo kdo s motorkama začíná a vlastně neví. Dost bych se divil, kdo celej život jezdí na mašině, nalítá statisícový proce, si koupí v čtyřiceti a vejš číňana. Takovej podle mě neexistuje (IMHO pochopitelně). Kdybych rozvážel picu v Praze a dostal bych čínu skůtra, bylo by mi to fuk a nebo je mívaj taky v autoškolách, tak tam to taky chápu, ale když bych si chtěl udělat radost a že motorky nám dělaj radost, tak si nemůže nikdo koupit číňana . Zase na druhou stranu určitě bych nikoho nezavrhoval, se povyšoval atd, že si koupil číňana. Neznamená, že nemůže prozřít a nebo prostě bude spokojenej a někomu to bude stačit. Určitě si své místo na trhu najde, ale nedával bych tomu moc velkou váhu, právě z důvodu "nepotřebnosti" motorky. A hele namátkou člouvěk co jezdil roky Triumphy, je mu přes 60 a je nadšený z Voge. A to jsem to fakt nehledal. Upraveno sobota v 13:19 uživatelem klobadysek
Dez123 Odesláno sobota v 13:28 Nahlásit Odesláno sobota v 13:28 Zase na druhou stranu, to třeba přitáhne mladý, když si na novou motorku vydělají za pár měsíců na brigošce. Podobně jako u mechanických hodinek, spousta lidí nejdřív koupí levný mrdky, pak první Seika...
instant Odesláno sobota v 13:57 Nahlásit Odesláno sobota v 13:57 31 minutes ago, klobadysek said: A hele namátkou člouvěk co jezdil roky Triumphy, je mu přes 60 a je nadšený z Voge. A to jsem to fakt nehledal. 5 dni stare ale ok, KTM su pravdepodobne horsie popolniky ako toto. jednoducho, cenovka je castokrat najlepsia inovacia. starosti pridu az po kupe. 1
lamizol Odesláno sobota v 15:43 Nahlásit Odesláno sobota v 15:43 před 2 hodinami, klobadysek napsal: A hele namátkou člouvěk co jezdil roky Triumphy, je mu přes 60 a je nadšený z Voge. A to jsem to fakt nehledal. Na dalším videu už moc nadšenej neni a taky jsem moc nehledal
marty87 Odesláno sobota v 17:05 Nahlásit Odesláno sobota v 17:05 @Maro BMW jediné, co jim vyrábí Číňané, je motor 900, to je vše. Veškeré BMW kromě 310, se vyrábí v Nemecku, tak moc nechápu ten hejt. Nehledě na to, že 4 vál a 6 vál motory jsou top.
instant Odesláno sobota v 21:43 Nahlásit Odesláno sobota v 21:43 osemvalcovy dvojliter sououoouuooo daco take. 450kg, so mnou a pani veselo cez pol tony. ma to o 13cm dlhsi razvor akp gw.. dizajnovo okopcena star venture a gw. v zaklade $30tis, u nas ak vobec tak plus kurz a dph. uz vidim ako sa davy patdesiatnikov hrnu podpisovat leasingy na cinsky statusovy symbol od firmy ktora doteraz nevyrobila jediny motpcykel
solidus Odesláno neděle v 10:57 Nahlásit Odesláno neděle v 10:57 Kuci, sorry, ale tohle je dojmologie a jen se vzajemne ubezpecujete, ale to spis prani otcem myslenky. Jeli jste na tom???? Mam v garazi aktualne novy V4 1100 Tuono, Svartpilena 801, CB1100ex, dva veterany a okruhovku R6. Troufnu rict, ze trochu jezdit umim a ze dokazu poznat dobrou motorku. Dva mesice uz mam i CFMOTO 450MT. A vse, co pisete, je minulost. Pritomnost je, ze Cina uz prakticky dohnala ostatni znacky. Ta motorka je tak dobra, ze jsem se rozhodl zainvestovat a vyresit jediny jeji podstatny nedostatek - postavil jsem ji na Ohlinsy. Vetsina lidi by to asi neresila. Kazdopadne z ni ani na ni nemam pocit, ze bych se smiril s necim horsim (protoze to bylo levne) nebo ze bych pri jizde rikal, je to jen cina. Tyhle myslenky nemam a je pro me plne srovnatelna se vsim ostatnim, co v garazi mam. Je fajn, ze se zda, ze Honda do toho ted zacina slapat i cenove, protoze treba litrovej Hornet je neskutecna nabidka. 2
(Miloš) Odesláno neděle v 11:37 Nahlásit Odesláno neděle v 11:37 solidus: To není třeba, každej máme jiný chutě a preferujeme jiný parametry. Mě se teda 185kg na zdechlou 450 zdá brutální. A to je obecně u většiny, cena za kilo se zdá ještě lákavější... Mám MM Granpasso, esence radosti, ovladatelnosti a navíc pohodlí. To všechno bez zbytečný elektroniky. Krom samolepky co lepí na svý hujdy si číňan vzal i ten skvělej motor a udělal novej X cape 1200, líbí se mi to, stejně jako ty menší 650, ale svýzt se na tom nechci. Má to o 60Kg víc...A to je kurva hodně. Nicméně, určitě se to bude někomu zdát super. Každému co jeho jest... Čím víc kilo, tím víc motorka...
instant Odesláno neděle v 11:48 Nahlásit Odesláno neděle v 11:48 46 minutes ago, solidus said: Kuci, sorry, ale tohle je dojmologie a jen se vzajemne ubezpecujete, ale to spis prani otcem myslenky. Jeli jste na tom???? Mam v garazi aktualne novy V4 1100 Tuono, Svartpilena 801, CB1100ex, dva veterany a okruhovku R6. Troufnu rict, ze trochu jezdit umim a ze dokazu poznat dobrou motorku. Dva mesice uz mam i CFMOTO 450MT. A vse, co pisete, je minulost. Pritomnost je, ze Cina uz prakticky dohnala ostatni znacky. Ta motorka je tak dobra, ze jsem se rozhodl zainvestovat a vyresit jediny jeji podstatny nedostatek - postavil jsem ji na Ohlinsy. Vetsina lidi by to asi neresila. Kazdopadne z ni ani na ni nemam pocit, ze bych se smiril s necim horsim (protoze to bylo levne) nebo ze bych pri jizde rikal, je to jen cina. Tyhle myslenky nemam a je pro me plne srovnatelna se vsim ostatnim, co v garazi mam. Je fajn, ze se zda, ze Honda do toho ted zacina slapat i cenove, protoze treba litrovej Hornet je neskutecna nabidka. ja nehovorim o tom, ze nie su schopni postavit motorku. ja hovorim o tom, ze nie su schopni postavit silny (motocyklovy) brand.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se