Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prototyp Jawa 1000 : Toto je úplný nesmysl za 1,5 mega. Za ty prachy raději pořídím 2 ks STREETFIGHTER V4 S . Litrová motorka s 83 kW, to bude hotové peklo.

Odesláno

Kluci, to tak nesmite brat. To je jako s hodinkama ;-). Vemte si, kolik jedincu je schopno dat "nesmyslne" castky za nejake stare Prim. Ale jen v te nasi kotline. Nekde "venku" by na vas koukali jako na blazna. Je to "brnkani" na podobnou strunu (znacka, tradice, historie, apod.). V podstate to vystihuje stare porekadlo: "Kazdy den se narodi "blbec", jde o to ho najit a "neco" mu prodat. 
Z meho pohledu - kdyz se prodaly "kolotoce" typu Prim Liaz Dakar, tak uz se proda vsechno :-). 

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Jako jo, Xeno, ale i tak je nejaky limit bizaru 😀 hnusna čínská mrdka prim liaz Dakar je vlastne celkem přesné přirovnání k te hnusné indicke mrdce. Teď si vem, ze by jeste ke všemu misto za 30, coz je samo o sobě výsměch, byly za 4 kila.

Upraveno uživatelem Maro
Odesláno
před 11 hodinami, cali napsal:

Nejsem ochotný za tohle utratit tolik peněz, ale své kupce si to myslím najde a kdoví, může to být i dobrá investice. Nedělám si iluze, že by na tom někdo víc jezdil a možná na to Jawa i sází, protože jsem tak úplně nepochopil toto: "Jak ale bude vypadat vaše mašina, je čistě na vás. Jawa potvrdila, že litry jde personalizovat dle přání zákazníka, který si může vybrat nejen vlastní barvu, ale třeba i dodavatele jednotlivých dílů". Jakých dílů? Pneumatiky, tlumiče, zrcátka, výfuk, řetěz, brzdy, čalounění sedla, co je tím myšleno? Asi by to nemělo být něco, co má vliv na jízdní vlastnosti a co nemá Jawa otestované. Pochybuju ale, že by tenhle prototyp někdo testoval i v provedení, v jakém byl na výstavě..

Odesláno

Ja myslim ze termin uvedenia z pohladu dotacnych podmienok uz nebolo mozne dalej posuvat, tak proste museli dat co mali. No a keby to dali za pol mega, tak by to bol len normalne prerazeny kram, ale stale by hrozilo ze si to par uchylov z hecu objedna a oni to budu musiet fakt vyrabat... takze to dali za 1M5 a je klud.

• Dát hlas 1
Odesláno

Tak mame s "Robertem" (dle vzhledu robota jmenem Roberto z Futuramy) nejakych 900km. Uz sem ho mel vcelku rozebraneho a zpracovani je perfektni. Dokonce v urcitych detailech i lepe nez sem zazil u jinych znacek. Neco je samozrejme trochu horsi, ale zase je to trochu daň za hmotnost. 

Objevil se mi jeden problem a to unik chladici kapaliny, kdy na ovalny natrubek domku termostatu pouzili "klešťovou" sponu, ktera drzi kulaty tvar a nepritlaci hadici po celem obvodu. Nahrazeno klasickou sroubovaci sponou (takto je to u verze PRO). 

K motoru neni co, je to KTM, snad jen je tam prepracovane mazani a zkraceny interval vymeny, aby neodchazely vacky. Ale to ukaze cas.

Podvozek je neuveritelny. Zatim sem zkousel jen lehky teren, jsme v zabehu. Ovsem tohle je velika parada. Nizka hmotnost a jeste nizke teziste (nadrz kompozit a z vetsi casti pod sedlem).  Jeste musim trochu poladit zadek, ale uvidim, jestli se to nezlepsi, az tam pridam textilni brasny. Prijdou na nosice Yakk, ktere sem tam instaloval. 

USB zasuvky jsou od vyrobce uz nainstalovane, takze mi zbylo pridat hefty od Oxfordu. Trosku mi chybi teplomer, teplotu to ukazuje jen, kdyz je pripojeny telefon. Ale to casem asi budu resit jinak. Navigaci mam stejne svoji, takze tam zrejme pujde jiny kokpit. Uvidime.

Celkove vyrazne lepsi, nez sem ocekaval a to sem ocekaval hodne. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Jinak ta Jawa, cenu nastavili tak aby toho nemuseli zbytečně moc vyrábět.

Par lidí se najde. Je to víceméně clickbait. Nic víc. Cenu mohli dát klidně 5 mega. Je to jedno.

Odesláno

Vladar91:

Proc sem nesel do Tenere:

- cena asi stejna, jak chytnes prodejce

- Tenere vyrazne horsi podvozek do terenu, 43 vs. 49! mm vidle, vyrazne nizsi zdvihy, horsi moznosti nastaveni (cela "streva")

- Tenere nizsi vykon (o dost vzhledem k hmotnosti)

- Tenere moc elektroniky - imo,  kontrola trakce, elektronicka skrtici klapka (jaxe po*ere "ride by wire" v Africe, si v haji) 

- Tenere ma vyrazne vyssi hmotnost (cca o 28kg vic) 

- Tenere ma o 4 litry mensi palivovou nadrz

- Tenere ma cca dvoj az vicenasobne vyssi cenu nahradnich dilu a prislusenstvi.

• Dát hlas 5
Odesláno

Musím říct, že Kove se vyšvihlo 800 enduro važící 180kg, to je fakt bomba.

Očividně první číňan, který vyřešil jednu z jejich největších bolestí.

Odesláno

Roky sem motorky servisoval a prodaval, sveho casu byly jedine rozumne masiny japonske. Za 480k km za riditkama mi rukama proslo !minimalne! 50 typu motorek. Kdyby mi nekdo pred deseti lety rekl, ze si koupim cinskou motorku a jeste novou, do krve bych se s nim hadal, at uz to nehuli ;-). Osobne nejvetsi problem nevidim v cinanovi ale v tom, ze vsichni vyrobci sli s kvalitou dolu. Navic evropske restrikce a povinnosti a narizeni na cokoliv udelalo z fabrik nekonkurence schopne molochy. Kdyz si prohlidnete jakekoliv detaily na vsech soucasnych masinach, na kazdem kousku je znat uspora. A cena? Kdyz sem kupoval Roberta, byly tam na prodej tri Multistrady. Jedna nova a dve jete (12k a 15k km). V krasnem stavu. Nova s cenou 750k kc a ojete s cenou 450k kc. Za vybavene trinactkove GeeSo das taky 3/4 mio.

A jeste k te Tenere, nize davam par polozek pro srovnani. LED blinkry, voditko retezu, stupacky (na Kove i Titan vychazi levneji nez hlinik na Tenere) a dalsi. Srovnejte si sami....

Svet se zblaznil.

• Sad 1
Odesláno
před 3 hodinami, Xenomorfus napsal:

Za 480k km za riditkama

🤍

tak to je slušnej nájezd, ale u Tebe mě to vlastně ani moc nepřekvapuje :D ..... 

Odesláno
Před hodinou, Kairos napsal:

To je fakt husty srovnani 👍

Jako nejvic mne stve, ze z nas fakt delaji idioty. Kousek plastu s oranzovyma LEDkama a kablikem. Vyrobeno stejne v cine. A nebo kousek hliniku se 4 sroubama. Teda pardon, se trema ;-).

Před hodinou, zceyee napsal:

🤍

tak to je slušnej nájezd, ale u Tebe mě to vlastně ani moc nepřekvapuje :D ..... 

Tak to vis, vetsina chlapu zacala na fichtlu ve 12-ti a od 17-ti zacala honit baby a ja furt motorky ;-). 

Odesláno
18 hours ago, Vladar91 said:

Jinak ta Jawa, cenu nastavili tak aby toho nemuseli zbytečně moc vyrábět.

Par lidí se najde. Je to víceméně clickbait. Nic víc. Cenu mohli dát klidně 5 mega. Je to jedno.

moje očy krvacaju. uš to sem nedavajte. au.. audopyči

• Haha 1
Odesláno

Já nemám za řídítky 480 tisíc km, jen něco přes 300, ale asi už se nezměním a na větší ježdění prostě čínskou motorku nechci. Chápu, doba se mění, ale já aspoň v tomhle zůstanu klasikem. Vlastně jednu čínskou motorku mám, je to replika Hondy Gorilla, legendárního minimotocyklu z 60. let minulého století, od čínské firmy Jincheng. Kupoval jsem ji v roce 2012, byla to legální replika s požehnáním Hondy, která je už dlouho nevyráběla, jen každých 10 let výroční model. Podobné repliky vyrábělo několik dalších čínských továren, již neoficiálně. Ty stály dost za prd, moje Gorča byla celkem dobrá a najel jsem na ní přes 30 tisíc km, ale při bližším ohledání je vidět, že co vyrobil stroj, vypadalo krásně, na co sáhnul člověk, bylo špatně. A to, co vyrobil stroj, bylo sice krásné, ale zčásti z nekvalitních materiálů - což třeba u nábojů kol byl problém, pokud člověk měnil rozetu a trochu víc ji dotáhnul. Ano, dnes jsou čínské motorky někde jinde a budou na tom postupně ještě lépe, ale tohle zjišťování nechám na jiných. Koroze, materiály, výdrž 100 a více tisíc km, dostupnost náhradních dílů, to zatím neumím posoudit. Svezl jsem se na 3 motorkách CF, na každé asi 50 km. Na pohled krása, nicméně na konci vyjížďky jsem se utvrdil v tom, že moje 20 let staré BMW R1150 GS Adventure je snad vším, kromě elektroniky, podsvícení ovladačů atd., výrazně lepší (byť těžké a bez výkonu). Ale čínské motorky jsou tady a mají jistě budoucnost, s tím bohužel nic nenaděláme, pokud je nepřestaneme kupovat. Omlouvám se, nemyslím to zle a všem majitelům čínských motorek přeji dlouhodobou spokojenost se svou volbou.

Odesláno
před 21 hodinami, Xenomorfus napsal:

Roky sem motorky servisoval a prodaval, sveho casu byly jedine rozumne masiny japonske. Za 480k km za riditkama mi rukama proslo !minimalne! 50 typu motorek. Kdyby mi nekdo pred deseti lety rekl, ze si koupim cinskou motorku a jeste novou, do krve bych se s nim hadal, at uz to nehuli ;-). Osobne nejvetsi problem nevidim v cinanovi ale v tom, ze vsichni vyrobci sli s kvalitou dolu. Navic evropske restrikce a povinnosti a narizeni na cokoliv udelalo z fabrik nekonkurence schopne molochy. Kdyz si prohlidnete jakekoliv detaily na vsech soucasnych masinach, na kazdem kousku je znat uspora. A cena? Kdyz sem kupoval Roberta, byly tam na prodej tri Multistrady. Jedna nova a dve jete (12k a 15k km). V krasnem stavu. Nova s cenou 750k kc a ojete s cenou 450k kc. Za vybavene trinactkove GeeSo das taky 3/4 mio.

A jeste k te Tenere, nize davam par polozek pro srovnani. LED blinkry, voditko retezu, stupacky (na Kove i Titan vychazi levneji nez hlinik na Tenere) a dalsi. Srovnejte si sami....

Svet se zblaznil.

Tohle je tak trochu nefér srovnávání. Srovnávat "autorizované" originální příslušenství 🙂 s aliexpresem... Na Tenerku nakoupíš ty samé díly z Alíka stejně jako na KOVE možná ho bude v nabídce i víc..

Odesláno
V 10. 3. 2026 v 13:01, Xenomorfus napsal:

Tak mame s "Robertem" (dle vzhledu robota jmenem Roberto z Futuramy) nejakych 900km. Uz sem ho mel vcelku rozebraneho a zpracovani je perfektni. Dokonce v urcitych detailech i lepe nez sem zazil u jinych znacek. Neco je samozrejme trochu horsi, ale zase je to trochu daň za hmotnost. 

Objevil se mi jeden problem a to unik chladici kapaliny, kdy na ovalny natrubek domku termostatu pouzili "klešťovou" sponu, ktera drzi kulaty tvar a nepritlaci hadici po celem obvodu. Nahrazeno klasickou sroubovaci sponou (takto je to u verze PRO). 

K motoru neni co, je to KTM, snad jen je tam prepracovane mazani a zkraceny interval vymeny, aby neodchazely vacky. Ale to ukaze cas.

Podvozek je neuveritelny. Zatim sem zkousel jen lehky teren, jsme v zabehu. Ovsem tohle je velika parada. Nizka hmotnost a jeste nizke teziste (nadrz kompozit a z vetsi casti pod sedlem).  Jeste musim trochu poladit zadek, ale uvidim, jestli se to nezlepsi, az tam pridam textilni brasny. Prijdou na nosice Yakk, ktere sem tam instaloval. 

USB zasuvky jsou od vyrobce uz nainstalovane, takze mi zbylo pridat hefty od Oxfordu. Trosku mi chybi teplomer, teplotu to ukazuje jen, kdyz je pripojeny telefon. Ale to casem asi budu resit jinak. Navigaci mam stejne svoji, takze tam zrejme pujde jiny kokpit. Uvidime.

Celkove vyrazne lepsi, nez sem ocekaval a to sem ocekaval hodne. 

No a "ukrást" motor KTM kterej je sám o sobě dost problematickej, včetně jeho chronickejch problémů je prostě příkladně Čínský. A to že Čínský motorky zválcujou tradiční výrobce v nižším a středním segmentu je mi jasný a počítám s tím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...