Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Když jedeš ve stupačkách, nepálíš nebo se neboucháš o ten vejfuck? Mě to připadá na jízdu v terénu děsně neergonomický. Teda myslím při offroadu ve stupajdách. A přijdou mi dost nízko i ta řidítka....Jinak jsem z toho nadšenej...jako fakt nádhera! Ukaž i boty!  :cheers:

• Odpovědi 14,9tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Cau Cyrile. Ve stupackach se chvilku da, ale neni to na dlouho. Navic mam z duvodu pohody i gumy na tech stupajdach. Riditka by samo pro off bylo potreba dat vejs, akorat ze ze standart vyrobcu nikdo zvyseni nedela ( resp jsem nenasel) a kdyz neco je ve statech, tak za nesmysl. Delat to na miru nebudu, na to chvilkove stani me to staci. Vejfuck tam ma kryt, takze OK. To spis to koleno, kdyz si vlezes bliz k nadrzi uplne pritahovalo mx kalhoty. Se sprckou se neda jezdit:) Normalne to vychazi na botu. Mam na laufu omotavku, takze ted je vse OK.

Spis vadi jak mas tu nohu na strane laufu vic bokem. Ale jde o zvvyk. A je to samozrejme off v te pohodove forme, i kdyz se nebranim nicemu a uz parkrta dostal za usi. Muselo se poladit pruzeni ve predu i v zadu, jinak by to moc neslo:)

Je to mazel, mam ho od roku 2010 a porad me strasne bavi. V podstate jsem kvuli tydle moto prodal i tripla. Strasne pohodova motorka. A moc pekna :)

Boty jsem vzal A´stary Toucan. Jsou to moje paty od Alpinestaru a vzdycky jsem spokojenej. Chtel jsem neco touringovyho, s goracem a co nejvice ochrany. Ve vyberu bylo Sidi Adventure, ty se me v realu moc nelibili, Daytony trans open, ty jsou super, ale chybi jim ten MX look a ty Toucany. Jsou to backurky.

Odesláno

cali - dole je útlum (soft-hard), nahoře mi to přijde jako dofukování vzduchu a růžicí pro hákový klíč se přitvrzuje/změkčuje. Ale možná kecám...

Návštěvník Strocek
Odesláno (upraveno)

k těm řídítkám, Já jsem kupoval na čízu za cca 1500,- Fehling hrazdy a nemůžu si stěžovat.

http://www.yacomi.cz/kategorie/riditka-zavazicka-a-rukojeti/riditka/

Určitě by se dali vybrat, výběr maj velkej a ty rozměry jsou vesměs univerzální. A velký hrazdy Scrambleru sluší   ;)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Mě se pak taky lepší stálo na stupačkách...

Upraveno uživatelem Strocek
Odesláno

Cau Cyrile. Ve stupackach se chvilku da, ale neni to na dlouho. Navic mam z duvodu pohody i gumy na tech stupajdach. Riditka by samo pro off bylo potreba dat vejs, akorat ze ze standart vyrobcu nikdo zvyseni nedela ( resp jsem nenasel) a kdyz neco je ve statech, tak za nesmysl. Delat to na miru nebudu, na to chvilkove stani me to staci. Vejfuck tam ma kryt, takze OK. To spis to koleno, kdyz si vlezes bliz k nadrzi uplne pritahovalo mx kalhoty. Se sprckou se neda jezdit:) Normalne to vychazi na botu. Mam na laufu omotavku, takze ted je vse OK.

Spis vadi jak mas tu nohu na strane laufu vic bokem. Ale jde o zvvyk. A je to samozrejme off v te pohodove forme, i kdyz se nebranim nicemu a uz parkrta dostal za usi. Muselo se poladit pruzeni ve predu i v zadu, jinak by to moc neslo:)

Je to mazel, mam ho od roku 2010 a porad me strasne bavi. V podstate jsem kvuli tydle moto prodal i tripla. Strasne pohodova motorka. A moc pekna :)

Boty jsem vzal A´stary Toucan. Jsou to moje paty od Alpinestaru a vzdycky jsem spokojenej. Chtel jsem neco touringovyho, s goracem a co nejvice ochrany. Ve vyberu bylo Sidi Adventure, ty se me v realu moc nelibili, Daytony trans open, ty jsou super, ale chybi jim ten MX look a ty Toucany. Jsou to backurky.

Čau. Dík. Sem si to myslel. A ten vejfuck je takhle originál? Páč jsem v inzerci objevil tuhle mašinu a tam je to vyřešený asi trochu víc funkčně. Ale nevyznám se v tom. Může to bejt jinej model. 

Odesláno

Cau, ten taky neni origo. Origo je jako ten muj, akorat ma dve koncovky nad sebou. Hele, ono si na to zvyknes a pak Ti to ani neprijde.

Odesláno

nasiel som obrazok aj s popismi ale stale neviem co je na co :D

Ahoj, já jsem s tlumičem pořád laboroval na motokrosu a také když jedeme s přítelkyní 2 na cestovní moto. Pokud si to dobře pamatuju, dole se nastavuje to, jak rychle se tlumič vrací (pokud máš pocit že sjede dolů a pak když jede nahoru má tendenci tě vyhodit ze sedla) = na motokrosu s tebou motorka ještě jednou skočí jen z energie akumulované v pružině. Nahoře se nastavuje tlumení pohybu dolů (tedy tlumící síla když se tlumič zmačkává) = to by šlo vysvětli tak, že je například moc měkký a neklade odpor když člověk doskakuje, nebo rychle vjede na nějaký hrb, tak hned sjede dolů. Pokud by toto nastavení bylo moc měkké tak ta motorka bude tak houpat a "plavat". Tou centrální pružinou jde nastavit předepnutí tlumiče = většinou výrobce udává, o kolik má moto klesnout, když na ní sedneš. Pokud se pružina víc předepne, bude od začátku tvrdší (bude větší síla potřeba tlumič zatlačit dolů) takže tímto by možná šlo částečně zredukovat pohyb tlumiče dolů, ale zase to bude chtít přidat na spodku na tom, jak se vrací. Není to úplně jednoduché si to nastavit ke spokojenosti. Snad jsem trochu pomohl.

Odesláno

Ve středu jsem ještě nevypadali nic moc...

a tady z dnešní vyjížďky po Sasku...

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Já už sem z toho TLDéa tak zblblej, že už jezdím taky po lese. Zatím teda jen po vokraji.

Odesláno

Chlapi byl nějaký Hells Angels sraz v Polsku? Jel jsem v neděli Ostrava-Brno a směr Brno jelo tak 40-60 různě tvrdých kluků, většina z nich měla Hells Angels vesty většinou Austria-Switzerland. Viděl jsem i prospekty a dodávky se členama Hells Angels na benzínkách (Úplně jako v Sons of Anarchy). Nefandím organizované zábavě na motorkách ale byl to zážitek vidět skupinky 10-15 jezdců na harlejích, většina z nich měla otevřené laufy. 

Odesláno

Zmizik a pohoda co ? :) Libi se me ta Tvoje mosnicka na strane.

Ivane, pekny to mas.

Tak se musim kluci udat :) V sobotu jsem se pekne povozil s kamosem. Ma litrika, japonce, bral na me ohled, ale stejne kdyz jsem se ho chtel drzet, musel jsem scrama drzet pod krkem. A pri najezdu 200km a vice, uz je to celkem vysilujici, motka dostala pekne za usi a ke konci uz jsem si pral hladove oko, nebo at se nekomu zacne chtit mocit... :) . No a protoze mam v planu dva delsi vylety po evrope s partou a uz asi nechci bejt za punkace, protoze to boli:) zacal jsem premyslet o cestovnejsim stroji. Zaclo to nad dveste litrama, ale protoze jsem zatim presvedcenej to na podzim dat pryc, koukal jsem na starsi a levnejsi motorky. A protoze me bavilo stary 1100gs co sem mel a dodnes ho drandi soused-kamarad, koukal jsem na boxerky...libi se me nahotinky, R1200r je draha, no tak uz nebudu napinat - koupil jsem krasnou r1150r :) Udajne ma pod 50tis km, 2005. Nevidim do ni, ale vypada jak nova, nikde nic viditelne netece, kabliky a hadice vypadaj OK, lak taky, plasty taky, okolo kardanu se taky zda vse OK. Brzdi jako prase, abs maka jak ma. Je krasna. A hezky se me ,,v ni´´ pri jizde sedelo. Ma hnusny, ale funkcni plexi, obrovsky kufry, abs, vyhrejvany hefty..., prislo me to ze to nejede:), pritom to jelo pekne... A vygooglil jsem si predchoziho majitele a je to nejakej el presidento bmw klubu v italii, tak doufam, ze mel moto rad a venoval mu patricnou peci. Servisku to nema, tak jsem nechal udelat olej a filtr a brzdovku. Lozisko v zadnim kole me po laickem pohmatu :) prislo OK. Asi si vymenim i olej v kardanu. Zeptam se Cyrila a Ivana, mam nechat udelat i ventily a klapky? Nebo se na to mam zatim vykaslat?

V patek by mela byt doma, tak hodim nejake fotky a kdyz stihnu papiry, asi zajedu na schnitzel do Alp. Jsem celkem natesenej, takhle gerontoidni a pohodlne a seriove vypadajici moto jsem jeste nemel:)

Odesláno

Čau. Gratuluju! ERko je pěkný. Co se týče servisu, tak doporučuji...udělat ventily, olej v motoru, olej v rozvodovce (poznáš podle toho co vyteče, jestli se tam něco nechroustá) a brzdovku určitě ano. pokud máš ABS. Do klapek ať se nikdo nesere, pokud to pojede. Jinak je to jen krok k horšímu. Pokud teda mechanik fakt přesně neví, jak udělat synchro na BMW. Je to trochu jiný.  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...