nickolas Odesláno 10. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2023 Právě teď, Frostie napsal: Netuším přesně v čem Ten k Romanovi. Já jeho postoj chápu a hodně ho sdílím. Chápu i tebe, prožil jsi tam spoustu let a máš tu zemi i lidi rád. Na rozdíl od spousty ostatních máš přímou zkušenost. Já tam nebyl. Znám hodně lidí co tam dělali, nebo jezdili do hor. Nedají na to dopustit. Ale v současné situaci jde nostalgie stranou. Nikdo nechce střílet vesničany za Uralem. Ale tu zemi a její lid reprezentuje zrůda, které je potřeba se naprosto jednoznačně postavit. A bohužel tu zrůdu hodně, ale opravdu hodně Rusů podporuje. V současnosti prostě není prostor na nic jiného, než že cokoliv ruského je absolutní tabu. Včetně Mrazíka ve vánočním televizním programu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 10. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2023 (upraveno) před 20 minutami, nickolas napsal: Ten k Romanovi. Já jeho postoj chápu a hodně ho sdílím. Chápu i tebe, prožil jsi tam spoustu let a máš tu zemi i lidi rád. Na rozdíl od spousty ostatních máš přímou zkušenost. Já tam nebyl. Znám hodně lidí co tam dělali, nebo jezdili do hor. Nedají na to dopustit. Ale v současné situaci jde nostalgie stranou. Nikdo nechce střílet vesničany za Uralem. Ale tu zemi a její lid reprezentuje zrůda, které je potřeba se naprosto jednoznačně postavit. A bohužel tu zrůdu hodně, ale opravdu hodně Rusů podporuje. V současnosti prostě není prostor na nic jiného, než že cokoliv ruského je absolutní tabu. Včetně Mrazíka ve vánočním televizním programu. Ale tak to se zase shodneme, navíc i jsem i ruštinu učil, ale u toho jde o to, propagovat spíš kulturu i reálie, ale ne vojensko-politické cíle. Navíc jsem měl asi i štěstí na normální lidi, bez vojensko-agresivních ambicí. Aby bylo jasno úplně, ruskou zemi a normální lidi tam mám celkem rád a nestydím se za to, což ovšem u mne nevede ke schvalování agresivní a imperialistické politiky Kremlu, kdekoliv, nejen na Ukrajině. V ostatním, včetně TV se shodneme plně. Upraveno 10. února 2023 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 10. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2023 No a proto jsem úplně nepochopil ten post o Romanovi. A k té propagaci kultury atd., Rusko i Čína toho dlouhodobě politicky zneužívají ke změkčení postoje k nim. Tj., když mají tak krásnou kulturu, přece nemůžou být špatní. Ale všechny tyhle soubory a umělce k nám posílají právě ti špatní. Neznamená to že je špatná kultura, ale že je zneužitá ke špatnému záměru. Jak říkám, já tě chápu, ale tohle je na delší diskusi na jiné platformě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2023 Pamatujete, jak se loni na jaře zprávy o "tajných amerických vojenských projektech" na Ukrajině šmahem označovaly za konspirace dezolátů a ruské dezinformace? https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/valka-na-ukrajine-pentagon-tajne-programy-kongres-odpurci.A230210_085044_zahranicni_pitt?zdroj=otvirak Rozhodně fandím Ukrajině, jen je holt třeba si furt připomínat, že pravda ve válce dostává přes p.del jako první a propaganda jede naplno na obou stranách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 10. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2023 Před hodinou, martar napsal: S tím sportem bych v principu i souhlasil. Jen nevím, proč ten dvojí metr - to samé by se dalo klidně použít i u kultury Je to míněno napůl jako sranda, ale je fakt, že si občas u některých - z veřejných peněz dotovaných - performancí, divadelních her a dalších umění "prchavého okamžiku" říkám PROČ... Mno, organizovaný sport je antickým vynálezem, substitující kulturu blbečkům. Taky to nemyslím smrtelně vážně. Trochu vážněji... v zásadě je největším problémem porcování medvěda, kdy se stát zavázal odvádět určitá procenta rozpočtu na "kulturu", přičemž v tom budgetu je souhrnně sport i kultura obecně. Největší procento jde potom na sport. Mnohem menší část jde tendenčně na tzv. živé umění a to nejen státních ale i krajských a městských dotací. Ve finále např. pro paměťové instituce zbyde nula nula nic. O platech v tomto segmentu se bavit nemusíme vůbec. Ale můžeš být klidný, třeba jak tu proběhla ta pseudokonceptuální exhibouška skákající na trampolíně - je to ultratrapárna - ale ta rozhodně státní rozpočet nevysaje. Celá struktura FAVU je krajně bizarní a to říkám s dost velkým povědomím kulturním segmentu. Nicméně, znám poměrně dost top výtvarníků a prakticky nikdo z nich na tom finančně není kdovíjak. To potom vznikají z ruky výtvarníka v top desítce J&T Bank art indexu série obrazů - "namalovala jsem spotřebiče, které jsem si ani ve slevě nemohla dovolit". před 48 minutami, nickolas napsal: Vím, proto jsem si levně kopnul do kotníku. Na jednu stranu bych s tím i souhlasil, na druhou, to může říct každej o každým. Já bych ty prachy (asi ne všechny) v tom sportu nechal, ale děckám. Profi sport ať si na sebe vydělá, vstupenky 2-3x dražší a smysluplný merch zvládnem. Sere mě že ďecka nemaj prakticky šanci sportovat pro radost. Ale rovnou uznávám, že moje doměnka, že když v dětským sportu bude víc peněz, tak přestane být výběrový, může bylt dost naivní. Když navážu na to financování, tak přesně jak říkáš. Nějak se vnitřně nedokážu srovnat s tím, že by se měl financovat nový stadion soukromému klubu, který má permanentně vyprodáno, vykazuje rekordní zisky a může kupovat hráče za horentní sumy. Chápu, že to generuje zisk přidruženým službám atd., ale stejně. A znovu jak říkáš, státem financovaný sport, do kterého musíš proniknout jako dítě ambiciózních rodičů a stát se profi, jinak si ani nepinkneš... to mi přijde hodně podivné a neobhajitelné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 10. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2023 (upraveno) před 3 hodinami, Frostie napsal: no, v tom případě je rétorika Romana I. s jeho antipostojem ke všemu z Ruska i na ty internety občas trochu kách. Ale to je jedno, zde ty dvojí metry mají tak nějak tradici. Tak hele frajere, když si mě už bereš do huby, pomůžu ti s pochopením psaného textu, možná jsem někdy nesrozumitelný. Takže sumář mého vidění situace. 1. historie ruska nebo sovětského svazu je založená na expanzi a rozšiřování své moci. Nejčastěji válkou. A kdo vyvolává válku a ubližuje jiným, je zmrd. A vždycky pro mě zmrdem zůstane. Tolik k politice a státotvornosti. 2. Ta oficiální politická linie se opírá o podporu nebo toleranci společnosti. Šmahem rusáky všechny neodsuzuju, nepřeju jim nic zlého, ale nechci s nimi sdílet jeden prostor. Ať si tam žijí svůj příběh, když jim vyhovuje, ale ať kurva nechají ostatní na pokoji. A jebu na jejich hlubokou slovanskou tesknou duši a těžký dějinný osud. Věř mi, že k tomuto postoji mě vede jen úcta k životu. A možná ti ty rusofile uniklo, že rusáci mají na svědomí jen ve 20. století několik milionu mrtvých vlastních lidí a vyvolané hladomory a genocidy. Všechno za podpory a tolerance společnosti. Tj. těch tvých normálních lidiček. A pak se tě chci ještě zeptat, jestli ty seš nějakej divnej arbitr toho, co je na internetech kách nebo jak tomu mám rozumět? jestli mě nějakej fanda ruska označuje jako toho , kdo je v jeho očích za hranou, je to pro mě vlastně kompliment. Takže dík Upraveno 11. února 2023 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 (upraveno) Romane, nehrotíš to s Frostiem zbytečně do osobní roviny? Normálně bych se neptal, ale u Tebe mě to vždycky znovu překvapí. Já jsem ročnik '70, takže jsem byl prvních 19 let svého života příslušníkem národa zabíjejícího kopečkáře na hranicích a disidenty v kriminálech a uranových dolech, národa perzekuujíciho vlastní občany, bezostyšně lhajícího ve všech médiích... a jsem rád, že nad námi Západ hůl nezlomil. A to jsem měl kliku, že jsem se narodil tady, kde ten humus trval jen čtyřicet let a předtím jsme byli demokracie. Oproti tomu kdybych se narodil v Rusku, byl bych členem národa, který demokracii nezažil v podstatě nikdy, až na pár divokých Jelcinových let. Problém je, že Rusko nelze izolovat, vždycky tu s ním nebo jeho pokračovatelem budeme. Díky jeho velikosti, zdrojům a vojenskému (i vojensky koaličnímu) potenciálu nelze zkrátka Rusko odignorovat. Relativně nedávno měla přece expanzivní choutky i řada velkých evropských států a jejich příslušníci se chovali hůř než zvířata... a (snad) z toho dokázaly/i vyrůst. Pořád doufám, že je Rusko prostě jen opožděné ve vývoji. - Arbitrem tu může být jedině Bert. Naštěstí neselektuje tak často, jak by o to někteří členové stáli, jinak by tu s těmi pěti zbylými byla strašná nuda Osobně netleskám při žádném vyloučení, spíš mi je to líto, ať už byl odejitý člen jakkoliv názorově odlišný. Odstřel si podle mne zaslouží jen spammeři a podvodníci. Upraveno 11. února 2023 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 před 9 minutami, martar napsal: Romane, nehrotíš to s Frostiem zbytečně do osobní roviny (...frajere, huby, pochopení psaného textu...)? Já jsem ročnik '70, takže jsem byl prvních 19 let svého života příslušníkem národa zabíjejícího kopečkáře na hranicích a disidenty v kriminálech a uranových dolech, národa perzekuujíciho vlastní občany, bezostyšně lhajícího ve všech médiích... a jsem rád, že nad námi Západ hůl nezlomil. A to jsem měl kliku, že jsem se narodil tady, kde ten humus trval jen čtyřicet let a předtím jsme byli demokratický stát. Oproti tomu kdybych se narodil v Rusku, byl bych členem národa, který demokracii nezažil v podstatě nikdy, až na pár divokých Jelcinových let. Problém je, že Rusko nelze izolovat, vždycky tu s ním nebo jeho pokračovatelem budeme. Díky jeho velikosti, zdrojům a vojenskému (i vojensky koaličnímu) potenciálu nelze zkrátka Rusko odignorovat. Relativně nedávno měla přece expanzivní choutky i řada velkých evropských států a jejich příslušníci se chovali hůř než zvířata... a (snad) z toho dokázali vyrůst. Pořád doufám, že je Rusko prostě jen opožděné ve vývoji. - Arbitrem tu může být jedině Bert. Naštěstí neselektuje tak často, jak by o to někteří členové stáli, jinak by tu s těmi pěti zbylými byla strašná nuda Osobně netleskám při žádném vyloučení, spíš mi je to líto, ať už byl odejitý člen jakkoliv názorově odlišný. Odstřel si podle mne zaslouží jen spammeři a podvodníci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 před 20 minutami, martar napsal: Romane, nehrotíš to s Frostiem zbytečně do osobní roviny? Normálně bych se neptal, ale u Tebe mě to vždycky znovu překvapí. Já jsem ročnik '70, takže jsem byl prvních 19 let svého života příslušníkem národa zabíjejícího kopečkáře na hranicích a disidenty v kriminálech a uranových dolech, národa perzekuujíciho vlastní občany, bezostyšně lhajícího ve všech médiích... a jsem rád, že nad námi Západ hůl nezlomil. A to jsem měl kliku, že jsem se narodil tady, kde ten humus trval jen čtyřicet let a předtím jsme byli demokracie. Oproti tomu kdybych se narodil v Rusku, byl bych členem národa, který demokracii nezažil v podstatě nikdy, až na pár divokých Jelcinových let. Problém je, že Rusko nelze izolovat, vždycky tu s ním nebo jeho pokračovatelem budeme. Díky jeho velikosti, zdrojům a vojenskému (i vojensky koaličnímu) potenciálu nelze zkrátka Rusko odignorovat. Relativně nedávno měla přece expanzivní choutky i řada velkých evropských států a jejich příslušníci se chovali hůř než zvířata... a (snad) z toho dokázaly/i vyrůst. Pořád doufám, že je Rusko prostě jen opožděné ve vývoji. - Arbitrem tu může být jedině Bert. Naštěstí neselektuje tak často, jak by o to někteří členové stáli, jinak by tu s těmi pěti zbylými byla strašná nuda Osobně netleskám při žádném vyloučení, spíš mi je to líto, ať už byl odejitý člen jakkoliv názorově odlišný. Odstřel si podle mne zaslouží jen spammeři a podvodníci. Jo hrotím, naprosto záměrně. Prostě mě serou tyhle vykladači soudů, co je a co není za hranou. Bez jakýchkoliv argumentů! Povyšují svůj osobní pcoit na obecnou pravdu. Co se týká našeho normalizačního coming autu, jsem starý jako ty. Od druhé světové války byl svět mocensky rozdělený mezi vítěze. A my jsme připadli do ruského vlivu, Západu jsme byli u prdele. Od roku 1946 od voleb si to tady Rusáci řídili. A vzhledem k jejich síle nebylo možné se jim vysmeknout. Nikdo z východního bloku to nedokázal. Takže to tady šéfovali Rusáci, od roku 1968 s pomocí armády. Že si nějací čeští sráči s chutí přisadili, je samozřejmé. Gaussova křivka je neúprosná a to platí i u sviní. Málokde čistý, většina tak trochu někdy svině jsme, někdo je kovanej. V devadesátých letech udělal Jelcin jednu obrovskou chybu. Souhlasil s tím, že země střední Evropy můžou vstoupit do NATO. Za to byl v Rusku hodně tepaný. Měl jen dvě podmínky. První, že v střední Evropa nevstoupí do NATO jako jeden bloK. Druhá, že se NATO nerozšíří k hranicím Ruska. Pokud si vzpomínám, dokonce byly úvahy, že se Rusko stane členem aliance. Samozřejmě že se jim na to Rusáci vysrali. Rusák nás vnímá jako nepřítele nebo v lepším případě jako kořist a jinak to není. Proč o tom melu. Podle mého názoru a nemám ho jsme ze své hlavy je možné Rusko izolovat. Postavit novou železnou oponu a uzbrojit ho. Vždycky budou respektovat jen toho, kdo je silnější. I teď se chtějí bavit jen s Amerikou.. Takže tvoje víra, že Rusko je jen opožděné ve vývoji, je podle mého soudu naivní. Pokud by svůj přístup expanzivního gaunera popřeli, popřeli by tím svoje DNA od počátku své státnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 před 13 minutami, martar napsal: Romane, nehrotíš to s Frostiem zbytečně do osobní roviny? Normálně bych se neptal, ale u Tebe mě to vždycky znovu překvapí. Já jsem ročnik '70, takže jsem byl prvních 19 let svého života příslušníkem národa zabíjejícího kopečkáře na hranicích a disidenty v kriminálech a uranových dolech, národa perzekuujíciho vlastní občany, bezostyšně lhajícího ve všech médiích... a jsem rád, že nad námi Západ hůl nezlomil. A to jsem měl kliku, že jsem se narodil tady, kde ten humus trval jen čtyřicet let a předtím jsme byli demokracie. Oproti tomu kdybych se narodil v Rusku, byl bych členem národa, který demokracii nezažil v podstatě nikdy, až na pár divokých Jelcinových let. Problém je, že Rusko nelze izolovat, vždycky tu s ním nebo jeho pokračovatelem budeme. Díky jeho velikosti, zdrojům a vojenskému (i vojensky koaličnímu) potenciálu nelze zkrátka Rusko odignorovat. Relativně nedávno měla přece expanzivní choutky i řada velkých evropských států a jejich příslušníci se chovali hůř než zvířata... a (snad) z toho dokázaly/i vyrůst. Pořád doufám, že je Rusko prostě jen opožděné ve vývoji. - Arbitrem tu může být jedině Bert. Naštěstí neselektuje tak často, jak by o to někteří členové stáli, jinak by tu s těmi pěti zbylými byla strašná nuda Osobně netleskám při žádném vyloučení, spíš mi je to líto, ať už byl odejitý člen jakkoliv názorově odlišný. Odstřel si podle mne zaslouží jen spammeři a podvodníci. Hmm já nevím. Frostie má talent napsat úplnou blbost. Trochu mi připomíná Ransdorfa. Kdy v některých věcech je brutálně vzdělaný (viz ve znáte Česko, rpzhledny jsou taky můj koníček) a občas je totální zmatkář a popleta. Já docela Romana chápu, jestli má ještě doma lidi z UA. Já měl dva týdny po začátku invaze doma maminku s dcerou. A když jsem viděl ty dvě úplně vyplašené holky, co měli na světě jen jednu igelitku věcí. A třetí den jim v Charkově vybombardovali dům a ony věděly že se ani nemají kam vrátit.... Vůbec jsem nevěděl jak k nim přistupovat. Vždycky si pamatunu jak jsem je vezl ke mně a každá UA vlajka jim udělala ve městě radost. Měl jsem připravenou večeři a holky jedly krekry, protože měly strach a odmítaly si cokoliv vzít. Pak jsem je vezl vyřídit vízum a Světlana se ptala přes překladač jestli se tady mají bát a jestli u mě večer budou v bezpečí. V ten den, kdy jim shořel dům jsem šel večer cvičit a dva chlapi v šatně říkali něco ve smyslu: tvl už teď je to tady samý zasraný šikmooký, teď tu chcou ještě ty opice z Afriky a teď ti zkurvení ukrajinci.... Ono je to těžký ustát a jsou nepřekročitelné hranice. Roman to ještě zvládá s grácií. Já to neumím. Strašně mě serou ty alibistické kecy, hlavně to neeskalujme a ať my jsme v pohodě. Tu sobeckost a "srabství". Chlap se má a v mém pohledu světa musí postavit zlu, protože k tomu na tom světě nakonec je. Marek Vácha má na lékařské obor lékařská etika. A mimo jiné studenty bere do Osvětimi a ukazuje jak by ti z těch koncentráků nebo Mengele byli v normálních letech vážení vědci, možná nositele nobelovek jen v rámci historických událostí morálně selhali. To fakt není primárně nenávist k Rusku. Jen jsou nějaké red lines, co by hlavně chlap neměl přejít a možná bez ohledů na následky. Za mě je to absolutně pochopitelné. Nasrat na tyhle lidi je to úbohý, hloupý a malý... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 Hezký. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 před 8 minutami, vojta1 napsal: Hmm já nevím. Frostie má talent napsat úplnou blbost. Trochu mi připomíná Ransdorfa. Kdy v některých věcech je brutálně vzdělaný (viz ve znáte Česko, rpzhledny jsou taky můj koníček) a občas je totální zmatkář a popleta. Já docela Romana chápu, jestli má ještě doma lidi z UA. Já měl dva týdny po začátku invaze doma maminku s dcerou. A když jsem viděl ty dvě úplně vyplašené holky, co měli na světě jen jednu igelitku věcí. A třetí den jim v Charkově vybombardovali dům a ony věděly že se ani nemají kam vrátit.... Vůbec jsem nevěděl jak k nim přistupovat. Vždycky si pamatunu jak jsem je vezl ke mně a každá UA vlajka jim udělala ve městě radost. Měl jsem připravenou večeři a holky jedly krekry, protože měly strach a odmítaly si cokoliv vzít. Pak jsem je vezl vyřídit vízum a Světlana se ptala přes překladač jestli se tady mají bát a jestli u mě večer budou v bezpečí. V ten den, kdy jim shořel dům jsem šel večer cvičit a dva chlapi v šatně říkali něco ve smyslu: tvl už teď je to tady samý zasraný šikmooký, teď tu chcou ještě ty opice z Afriky a teď ti zkurvení ukrajinci.... Ono je to těžký ustát a jsou nepřekročitelné hranice. Roman to ještě zvládá s grácií. Já to neumím. Strašně mě serou ty alibistické kecy, hlavně to neeskalujme a ať my jsme v pohodě. Tu sobeckost a "srabství". Chlap se má a v mém pohledu světa musí postavit zlu, protože k tomu na tom světě nakonec je. Marek Vácha má na lékařské obor lékařská etika. A mimo jiné studenty bere do Osvětimi a ukazuje jak by ti z těch koncentráků nebo Mengele byli v normálních letech vážení vědci, možná nositele nobelovek jen v rámci historických událostí morálně selhali. To fakt není primárně nenávist k Rusku. Jen jsou nějaké red lines, co by hlavně chlap neměl přejít a možná bez ohledů na následky. Za mě je to absolutně pochopitelné. Nasrat na tyhle lidi je to úbohý, hloupý a malý... Ne ne, holky u nás nebydlí. Mají u nás v domě pronajatý byt. My jsme jim s ženou jen trochu při ruce a za ten rok jsme se spřátelili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 Ale jo, kluci, naivní já trochu jsem, to uznávám. Jen jsem chtěl prostě připomenout, jak to bylo jestě nedávno v ruském satelitu zvaném ČSSR a jak to asi je dnes u velkého množství periferních států v Rusku, původně neruských, za posledních několik století zkolonizovaných rusákama. Pŕijde mi, že lidi tam hlavně nemají dost informací k utvoření relevantního názoru, jsou zmasírovaní dlouhodobou propagandou anebo se prostě bojí. Plus teda asi existuje něco jako psychologie občana velkého a silného státu (vídám to hlavně u ruských, francouzských a americkych turistů), to v tom postoji Rusů v konfliktu bude taky hrát roli. Jako Čech to ale nemám šanci pochopit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 Hele ja myslim, ze Rusku nikdo nikdy neslibil, ze se NATO nebude rozsirovat... takovyto zavazek nikdy nepadnul...Lonsky rok se to nekolikrat diskutovalo v navaznosti na zakladni rusky narativ o vyprovokovane agresi...Ono uz jen z principu.. proc by to nekdo sliboval a garantoval.. tim se zabetonovala akorat nova studená hranice.. a omezovalo svobodne rozhodovani statu o svem urceni... a skrze to klesala vaznost Nato..https://www.google.com/amp/s/theconversation.com/amp/ukraine-the-history-behind-russias-claim-that-nato-promised-not-to-expand-to-the-east-177085 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 ...dame si zase nejakou normalni zumpu ;-). Tady uz se nevleze "ani ho*no" :-D. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 (upraveno) před 50 minutami, petr_cha napsal: Hele ja myslim, ze Rusku nikdo nikdy neslibil, ze se NATO nebude rozsirovat... takovyto zavazek nikdy nepadnul... Lonsky rok se to nekolikrat diskutovalo v navaznosti na zakladni rusky narativ o vyprovokovane agresi... Ono uz jen z principu.. proc by to nekdo sliboval a garantoval.. tim se zabetonovala akorat nova studená hranice.. a omezovalo svobodne rozhodovani statu o svem urceni... a skrze to klesala vaznost Nato.. https://www.google.com/amp/s/theconversation.com/amp/ukraine-the-history-behind-russias-claim-that-nato-promised-not-to-expand-to-the-east-177085 Neslíbil. Jelcin lavíroval mezi Západem a opozicí siloviků v Rusku. Sice se skripenim zubu podepsal partnerství pro mír, ale v roce 1997 v Rusku vznikla Koncepce národní bezpečnosti RF. Dokument zdůrazňuje, že rozšiřování NATO dále na východ od svých aktuálních hranic v Evropě je pro Ruskou federaci zcela neakceptovatelné. To by představovalo pro RF zásadní hrozbu vlastní národní bezpečnosti. Dodává, že momentální nástroje pro zachování míru a zajištění bezpečnosti vglobálním měřítku pomocí Organizace spojených národů či v regionálním měřítku prostřednictvím OBSE nebo SNS jsou prozatím neefektivní. Nejde o to, co jim NATO slíbilo, ale o to, co si rusáci myslí, že jim slíbeno bylo. A o to se teď opírá ten malej zmrd. Upraveno 11. února 2023 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 před 8 hodinami, Roman I. napsal: Tak hele frajere, když si mě už bereš do huby, pomůžu ti s pochopením psaného textu, možná jsem někdy nesrozumitelný. Takže sumář mého vidění situace. 1. historie ruska nebo sovětského svazu je založená na expanzi a rozšiřování své moci. Nejčastěji válkou. A kdo vyvolává válku a ubližuje jiným, je zmrd. A vždycky pro mě zmrdem zůstane. Tolik k politice a státotvornosti. 2. Ta oficiální politická linie se opírá o podporu nebo toleranci společnosti. Šmahem rusáky všechny neodsuzuju, nepřeju jim nic zlého, ale nechci s nimi sdílet jeden prostor. Ať si tam žijí svůj příběh, když jim vyhovuje, ale ať kurva nechají ostatní na pokoji. A jebu na jejich hlubokou slovanskou tesknou duši a těžký dějinný osud. Věř mi, že k tomuto postoji mě vede jen úcta k životu. A možná ti ty rusofile uniklo, že rusáci mají na svědomí jen ve 20. století několik milionu mrtvých vlastních lidí a vyvolané hladomory a genocidy. Všechno za podpory a tolerance společnosti. Tj. těch tvých normálních lidiček. A pak se tě chci ještě zeptat, jestli ty seš nějakej divnej arbitr toho, co je na internetech kách nebo jak tomu mám rozumět? jestli mě nějakej fanda ruska označuje jako toho , kdo je v jeho očích za hranou, je to pro mě vlastně kompliment. Takže dík Souhlasím s každým slovem které jsi napsal. Frostie ať si píše co chce a vnitřní pocity z našich příspěvku i jejich hodnocení může diskutovat se stejně smýšlejícími lidmi jako je on. Jen zde nemůže čekat a snad je tak inteligentní, aby ani čekal, že mu tady za to budeme tleskat a adorovat ho. Doporučím mu snad jen, aby si přečetl o Katyni a nebo třeba o ruským politických pracovních táborech na Sibiři. Ta kurevstva co dokázala Sovětská, Ruska strana a vláda a ruský lid dělat jeden druhému, dokázal snad jen PolPotovi holomci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 (upraveno) ja rozpravam plynulo po rusky, bol som v rusku niekolkokrat, orientujem sa v tom co znamena byt rus, poznam rusku kulturu aj nekulturu a mam znamych rusov. Ano ludia su to vo vseobecnosti prijemni. Ale len k tym koho povazuju za "svojich". A pokial zvrtnes rec na politiku a historiu tak vacsina sa zmeni na psychopatickych paranoikov. Uprimne, tazko im to vycitat vzhladom na to v com po generacie vyrastaju, ale treba byt uprimny a pragmaticky - o to vacsi plot treba postavit. jazyk ruskej propagandy: je neprijatelne, aby ukrajina okupovala nase buduce uzemia. takze ten plot nech je poriadne velky.. Upraveno 11. února 2023 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 před 2 hodinami, petr_cha napsal: Hele ja myslim, ze Rusku nikdo nikdy neslibil, ze se NATO nebude rozsirovat... takovyto zavazek nikdy nepadnul... A jestli padnul, tak se nim nidko nedude chlubit mediim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 11. února 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 před 13 minutami, odjinud napsal: A jestli padnul, tak se nim nidko nedude chlubit mediim... Další z dementních komentářů. Buďto víš, že ten závazek padl, a pak napiš, kdy, kdo, jak ... atd. A nebo dementními řečmi nerelativizuj stávající už dost tak hroznou situaci. Kvalit člena @Frostieještě nedosahuješ, ale už teď jsi bezpečně usazen v první desítce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se