hufnor Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 V 11. 3. 2022 v 9:32, Roman I. napsal: Rozšířit Taky mě to onehdy napadlo. Se tak nějak prakticky ukázalo, že asi nebudem takové skety, jak nás vykreslovali ti praštěnci, kteří ty průmyslově pašované náklady naprosto zdravých snědých mladíků vydávali za chuděrky uprchlíky. Jak opravdu vypadá uprchlík jde vidět na libovolné fotce z východních hranic Polska, Slovenska, atd. Překvapivě tu haldu ženských s děckama nenecháváme přespávat v mrazu někde pod mostem. Zábavné je, jak halda US i jiných médií furt cpe ten jejich pošahaný narativ, že důvodem je tu čistě a jen to, že jsou tihle uprchlíci bílí. Prostě nic nemůže být skutečný problém nekompatibilních kultur/kolize mentálního nastavení, ale musí to být nutně tím, že jsme rasisti a vadí nám, že jedni jsou "černí".
wawrik Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 Naozaj nechápem potrebu riešiť tieto marginálne kokotiny pri takejto zásadnej téme, ako je agresia na Ukrajine. Hlava mi to neberie.
Návštěvník Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 V 11. 3. 2022 v 10:01, wawrik napsal: Naozaj nechápem potrebu riešiť tieto marginálne kokotiny pri takejto zásadnej téme, ako je agresia na Ukrajine. Hlava mi to neberie. Rozšířit Máš vlastně pravdu. Jen jsem si spíš povzdychl, protože mám třeba Polsko a Poláky dost rád a sraly mě ty stereotypy pohledu na ně. Ale to teďka není podstatné.
Gustaf Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 (upraveno) Někdo si hezky pohrál na FR24 Volací znak výbornej.... Upraveno 11. března 2022 uživatelem Gustaf
Lou Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 Nechci prikladat do ohne, ale kdyby muzi z Ukrajiny nemeli zakazano opustit stat, tak bychom tu ted meli v azylovych centrech mlade Ukrajince s ajfounama v teplakach adidas.
ragu Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 V 11. 3. 2022 v 10:55, Lou napsal: Nechci prikladat do ohne, ale kdyby muzi z Ukrajiny nemeli zakazano opustit stat, tak bychom tu ted meli v azylovych centrech mlade Ukrajince s ajfounama v teplakach adidas. Rozšířit A?
Lou Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 A uz by jely flamy a hejty, stejne jako kdysi na migranty z vychodu.
vanderB. Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 Flamy a hejtu už tu dávno jsou, bohužel... vybírám namátkově
Gustaf Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 V 11. 3. 2022 v 10:55, Lou napsal: Nechci prikladat do ohne, ale kdyby muzi z Ukrajiny nemeli zakazano opustit stat, tak bychom tu ted meli v azylovych centrech mlade Ukrajince s ajfounama v teplakach adidas. Rozšířit No, představ si to...i na Ukrajině znají tyto značky. Nejsou to neandrtálci...
skalis Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 V 11. 3. 2022 v 10:55, Lou napsal: Nechci prikladat do ohne, ale kdyby muzi z Ukrajiny nemeli zakazano opustit stat, tak bychom tu ted meli v azylovych centrech mlade Ukrajince s ajfounama v teplakach adidas. Tyhle ajfouny. Da to praci, kdyz clovek zdrha pred bombardovanim prodat iphone, skodovku/bavoraka/audi a poridit 5510 a zigulika, aby ten utek byl charakterni.
Lou Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 Prosim, nechapejte me zle. Chtel jsem rict, ze uz tak lidem vadi, ze si tu Ukrajinky chodi nakupovat. Kdyby se k tomu pridali jeste jejich muzi a nedejboze to nebyli uplni chudaci, pro spoustu lidi by to byl rudej hadr pred ocima. I uprchlik musi pro spravneho Cecha splnovat urite parametry. Jinak je to spatne.
safi Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 V 11. 3. 2022 v 11:30, Lou napsal: Prosim, nechapejte me zle. Chtel jsem rict, ze uz tak lidem vadi, ze si tu Ukrajinky chodi nakupovat. Kdyby se k tomu pridali jeste jejich muzi a nedejboze to nebyli uplni chudaci, pro spoustu lidi by to byl rudej hadr pred ocima. I uprchlik musi pro spravneho Cecha splnovat urite parametry. Jinak je to spatne. Rozšířit Pro jisté skupiny to je rudý hadr už nyní. Ze širší rodiny jsem si vyslechl informaci, jak viděl ukrajince nakupovat v obchodním centru a nedej bože sedět v Costa Cofee i s dětmi... na to přece normální obyvatel ČR nemá...
pebe Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 V 11. 3. 2022 v 12:09, safi napsal: Pro jisté skupiny to je rudý hadr už nyní. Ze širší rodiny jsem si vyslechl informaci, jak viděl ukrajince nakupovat v obchodním centru a nedej bože sedět v Costa Cofee i s dětmi... na to přece normální obyvatel ČR nemá... Rozšířit Tak zrovna Costa Coffee je dost hnusný
safi Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 V 11. 3. 2022 v 12:13, pebe napsal: Tak zrovna Costa Coffee je dost hnusný Rozšířit možná to byl Starbucks, je to jedno...
Boris313 Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 A bude hůř. Odněkud jsem slyšel názor že jsme ve fázi "šití roušek". Obrovská jendota, soucit, soudržnost. Pak se to začne rozpadat. Nedejbože když někomu v obchodě prodá cigarety ukrajinka a pak začne kámošům na pivu v pondělí dopoledne vykládat jak nám tady zabírají pracovní místa. Je potřeba si zachovat zdravý rozum a reflexi, protože takových chytrých názorů bude jen přibývat.
safi Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 (upraveno) V 11. 3. 2022 v 12:24, Boris313 napsal: A bude hůř. Odněkud jsem slyšel názor že jsme ve fázi "šití roušek". Obrovská jendota, soucit, soudržnost. Pak se to začne rozpadat. Nedejbože když někomu v obchodě prodá cigarety ukrajinka a pak začne kámošům na pivu v pondělí dopoledne vykládat jak nám tady zabírají pracovní místa. Je potřeba si zachovat zdravý rozum a reflexi, protože takových chytrých názorů bude jen přibývat. Rozšířit Jasně, ale zároveň lze reálně očekávat, že méně kvalifikovaná česká pracovní síla může být ukrajinskou pracovní silou ohrožena. Osobně si myslím, že v průběhu 2-3 let by české reálné HDP mohlo vrůst... takže v dlouhodobém pohledu by to ČR mohlo posílit. Upraveno 11. března 2022 uživatelem safi
Návštěvník Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 (upraveno) IMHO teď nikdo nemůže vědět, co bude za 14 dní natož za měsíce nebo roky. Je to situace, na kterou žádný stát ani ekonomika nejsou připraveni. Hlavně je pořád aktivní ta válka. Nevíme, jak skončí, nevíme kdy skončí, nevíme prostě nic. Podle mě se teď jede krizový management na plné pecky, super rychle se improvizuje, ale jak to bude dlouhodobě? Upraveno 11. března 2022 uživatelem Roman I.
Boris313 Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 V 11. 3. 2022 v 12:33, safi napsal: Jasně, ale zároveň lze reálně očekávat, že méně kvalifikovaná česká pracovní síla může být ukrajinskou pracovní silou ohrožena. Osobně si myslím, že v průběhu 2-3 let by české reálné HDP mohlo vrůst... takže v dlouhodobém pohledu by to ČR mohlo posílit. Rozšířit Souhlas, jenom ne každý to pochopí.
Conrad Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 Nemusíte se mnou souhlasit, ale na změně nálad se podílejí i tou mediální masáží média, je v nich jen Ukrajina a část lidí je tím už tim přesycena, čeho je moc toho je příliš, jinak objektivní zpravodajství je potřeba o tom žádná.
guzmic Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Odesláno 11. března 2022 V 11. 3. 2022 v 8:35, eskimak napsal: Mozno staci ze maju mimo UA trvaly pobyt a uz sa na nich mobilizacia nevztahuje. Tak je to tusim na Slovensku. Rozšířit To nevím teda, dva kluky poslali od nás už domů do UA, někteří co tam byli zase na dovolené, tak už nepustili zpět na Slovensko.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se