Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zbožňuju neomylné přispěvatele, kteří se suverenitou sobě vlastní trousí do veřejného prostoru absolutní pojmy jako: nikdy, vždycky, všichni, zcela jistě .... atd. Kde bereš tu jistotu, že opravdu nikdo o sdělení, které nám poslal Pozorovatel, nemá zájem? Z hlediska výrokové logiky je to, co jsi napsal, přece úplná píčovina. 
Většinou se takovýchto faulů dopouští lidé nepříliš chytří .... 

Mohl bych ti kontrovat tím, že "Většinou se takovýchto faulů dopouští lidé nepříliš chytří..." je bez podložení statistikou podobná blbost a navíc pokus o ad hominem.

Ale pojďme to raději uzavřít tím, že vlivem událostí za poslední den lidi občas reagují emotivněji, než by chtěli a dopustí se chyby/argumentačního faulu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj napriek obrovskej tragédii ktorá sa u Vás odohrala sa treba pripraviť na to , že politici následne pojebú hlavne tých normálnych držiteľov zbraní, u nás som už zachytil info že ideme to riešiť- máme veľa držiteľov a cez 500tisíc zbraní medzi nimi ........hovno sa porieši, tomuto sa nedá nijako zabrániť .............. úprimnú sústrasť rodinám 

Upraveno uživatelem rado74
Odkaz ke komentáři

Zabranit necemu takovemu preventivnimi opatrenimi jiste s velkou pravdepodobnosti lze. Ale malokdo z nas chce zit v zemi typu Severni Korea. V otevrene a svobodne spolecnosti takovemu typu utoku zabranit proste nelze. Kdyz instalujeme ramy, vybere si jine misto, kdyz zakazeme legalni zbrane, sezene si nelegalni. Kdyz vymytime nahodou (ciste utopicky) i ty nelegalni, pouzije neco jineho - vybusniny z bezne dostupnych surovin, ziraviny, jedy nebo se proste nekde projede autem. Jsme extremne bezpecna zeme a delat plosna opatreni na zaklade jednoho takoveho excesu nepovede k nicemu jinemu, nez omezovani vsech, bez realneho ucinku. Kdo vymeni svobodu za trochu bezpeci, nezaslouzi si ani jedno.

Odkaz ke komentáři

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-policie-zasahuje-na-i-p-pavlova-muz-ma-mit-u-sebe-granat-40455279#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=PLMLOn9hetk-202312222226&dop_id=40455279&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Ty vole, sotva pár desítek minut po tragédii na UK. Já bych osobně zaved minimálně sekání rukou už- to není normální tohleto co se to tu děje už, nějaká zkurvená nová satan sekta, nebo co se to tu jako děje??! 

Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, Duke650 napsal:

Co se tu jako děje? Nic extra, to se jen nemalá část obyvatelstva projevuje extrémním způsobem - někdo má atrapu granátu, někdo má chuť sekat ruce...

Já tak nějak pozoruji čím dál větší frustraci a nárust agrese ve společnosti. A jde to vidět uplně všude. Myslím, že v následujících letech se máme ještě na co "těšit"

Na nějaké soudy a hodnocení okolností konkrétní kauzy je myslím ještě příliš brzy. 

Odkaz ke komentáři

před 47 minutami, Duke650 napsal:

Co se tu jako děje? Nic extra, to se jen nemalá část obyvatelstva projevuje extrémním způsobem - někdo má atrapu granátu, někdo má chuť sekat ruce...

To ti přijde v pohodě tohle srovnání? Tak si třeba uvědom že až ten blb nebude mít v ruce maketu, ale opravdovej granát a rozhodně se ho hodit jen tak pro nic za nic, třeba z nudy na Tvý dítě, že by k tomu nemuselo třeba dojít. A jestli to nechápeš a budeš stavět mě na stejnou úroveň jako třeba tohohle debila, tak je mi tě (nás všech) líto, protože přesně kvůli takovým jako ty se tady tomu tak skvěle daří.

Takže žádnej trest, jdi mu raději ještě pogratulovat. A já jdu blejt.

Odkaz ke komentáři

Jeronimo +1

O tom byl můj příspěvek. Snažme se zachovat chladnou hlavu, kriticky vyhodnocovat "informace" přinášené senzacechtivými médií, neskákejme jim na clickbaity, nespekulujme o něčem o čem víme úplný ho.no, 90% článků je marných, Jinak řečeno nenechte cloumati svým majestátem pánové 

Odkaz ke komentáři

Gargameli prezentuješ neschopnost porozumět psanému textu resp.  v tom mém vidíš to, co chceš vidět. Chápu, stres atd.

Na 99% jsem si jistý že ty i já máme stejný názor na tu tragédii. Oba jsme normální a máme obavy o své nejbližší (ten den jsem byl v Praze pro syna který tam studuje jinou VŠ).

Hlavní rozdíl je, že situaci nerozdmýchávám projevy "hněvu spravedlivych". A neberu si osobně ani tvoje obvinění. Ne že by mi to bylo u prdele, dotklo se mne to.

Ale chápu, když někdo mylně pod tlakem emocí vyplivne úvahu "Duke nesouhlasí s mým názorem na X, takže Duke fandí tomu X" a nehodlám se s tebou hádat ... jen věřím že časem vychladneš  a nenaběhneš si na vidle. PČR se snaží monitorovat online prostor a už demonstrativně sebrali několik horkých hlav.

Odkaz ke komentáři

@gargamelked chces oko za oko, prepni si na spravy z Gazy. nech vies o com to bude.

ja by som to tiez sekal jak v Starom zakone, ale drakonicke tresty nie su uplne zarucene riesenie tohto problemu. Asi spolahlivo odradia borca s umelym granatom alebo inbred pubertaka ktoremu sa nechce do skoly tak tam zavola ze na hajzli je bomba, ale pachatela co strielal v Prahe toto neodradi. mozno skor aj viac motivuje.

jednoducho si treba priznat ze velka cast obyvatelstva nezvlada raketove tempo civilizacneho rozvoja za posledne tri dekady. Mozgy presytene informaciami a zbavene prekazok, k tomu odcudzenie, samota, absencia kvalitnych socialnych kontaktov, alternativne reality, narcisizmus a rozjebane dopaminove centra v mozgu vyustia do depresii a hlbokej zivotnej frustracie, co sa bude prejavovat extremnym spravanim - od hedonistickej dekadencie cez nabozensky a politicky extremizmus az po akty bezprecedentneho nasilia.  Nova doba, nove problemy.

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, Duke650 napsal:

Jeronimo +1

O tom byl můj příspěvek. Snažme se zachovat chladnou hlavu, kriticky vyhodnocovat "informace" přinášené senzacechtivými médií, neskákejme jim na clickbaity, nespekulujme o něčem o čem víme úplný ho.no, 90% článků je marných, Jinak řečeno nenechte cloumati svým majestátem pánové 

Jo, s tímhle souhlasím, ale jinak pánové nevím kdo co zvládá nebo ne, stresem nestrpím, jen neuvěřitelnou lítostí nad oběťmi a pozůstalými. Takovýhle šmejdy okamžitě eliminovat ze společnosti normálních lidí, co třeba zrovna chtěli jít do školy. Svět se asi opravdu dočista zbláznil.

Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, instant napsal:

jednoducho si treba priznat ze velka cast obyvatelstva nezvlada raketove tempo civilizacneho rozvoja za posledne tri dekady. Mozgy presytene informaciami a zbavene prekazok, k tomu odcudzenie, samota, absencia kvalitnych socialnych kontaktov, alternativne reality, narcisizmus a rozjebane dopaminove centra v mozgu vyustia do depresii a hlbokej zivotnej frustracie, co sa bude prejavovat extremnym spravanim - od hedonistickej dekadencie cez nabozensky a politicky extremizmus az po akty bezprecedentneho nasilia.  Nova doba, nove problemy.

Naprosto souhlasím. 

clapping-applause.gif

Odkaz ke komentáři

Bohuzel to tak je. Nedavno jsem zahledl clanek v Hospodarkach o rozvoji deti, byl tam zminovany i Jan Muhlfeit a jeho program na rozvoj deti a identifikaci silnych stranek. V clanku se psalo, ze v dnesni dobe musi mozek cloveka za tyden zpracovat tolik informaci, co pred 100 lety za cely zivot. To zrychlovani je silene.

Napr. nejuzsi elita Silicon Valley si je toho v dnesni dobe moc dobre vedoma, ve velke mire svoje deti vychovavaji tak aby byly temer jen offline a snazi se maximalne omezit jejich interakci s aplikacemi, socialnimi sitemi atd.  Uz roky zpatky kdyz jsme tam jeste bydleli se obcas objevili clanky, ktere mluvili o tom jak ti stejni lide kteri doma nemaji pro deti wifi tlaci zbytku spolecnosti svoje aplikace ktere jsou postaveny tak aby vylozene budovaly navykovost...

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

Muhfeitův kanál mám na youtube v odběrech a pravidělně si ho v práci pouštím. Ten si prošel solidním peklem. 

Dřív když umřel na ostrovech nějaký Jindřich IV, tak by jsme se to dozvěděli třeba za týden. Dnes když se něco přihodí, tak je informace hned všude a okamžitě, někdy ještě dřív a v ix možných verzích.

Sociální sítě jsou právě jedny z prostředků co rozhazují dopamin. Taky se tam občas zapomenu. Mám ve sledování mimo jiné nějaké kanály s jogou a občas mi to vyhodí reels s kočkama co si v legínách dávají nohy za hlavu, ap. No a nepodívej se na to, že jo. Takže algoritmy FB, IG, YT fungují bezvadně. Na jiných sítích nejsem. Na děti a jejich mozeček to funguje bezvadně. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...