Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

tak nám dnes namontovali okna. myslel jsem si, že když většina firem okna za měsíc vyrobí a za týden namontuje, budem nejpozději v půlce února mít barák zasklený!

začali jsme 2.1. rozesláním poptávek a do dvou hodin mi volal technik z jedné z oslovených firem, a už 3.1. jsem měl v mailu první nabídku. říkal jsem si wow, to je fofr :) nakonec ale realita byla taková, že jsme celý leden objížděli firmy, srovnávali profily a možnosti a ceny dekorů a doplňků, protože fakt ne každý nabízí totéž a někdo dá sice levněji profil, ale zase si nechá připlatit za dekor, případně má na dekor delší čekací lhůtu. byla to ale docela zábava a nakonec jsme začátkem února vybrali dodavatele z regionu, který nám poměrem cena / výkon vycházel nejlépe.

další měsíc jsme pak strávili pilováním detailů objednávky a nakonec, už začátkem března, jsme okna mohli zadat do výroby. u zadávání oken mě jako laika zaskočilo jak může být zrádný termín dvojdílné okno - to má totiž uprostřed pevný sloupek a málem jsme skončili tak, že by v dětských pokojích byly úplně zbytečně okna se sloupkem, místo dvoukřídlého okna. když mi to říkal technik co byl zaměřovat otvory, tak mi to ještě nedošlo, co tím myslí (oba jsme jen mávali rukama u prázdného otvoru), ale naštěstí jsme si toho pak na papíře všimli.

no pak už to zase běželo celkem podle původního plánu :) hurá na další práci

Odesláno

Tvl Afri, mit na pozemku bufet s okýnkem a posezením, to nemá chybu! Doufám, že v tý chajdě je pípa a soupravička na párky v rohlíku :)

Dobrý nápad, všechno bude :-) A věřte, nevěřte, ono to má i docela prostorný sklep, takže děti dole, dospělí nahoře :-) Fritzl by z nás měl radost....

Odesláno (upraveno)

Sklep, říkáš? Tady máš pár vkusných doplňků pro inspiraci. Jde nám tu především o bezpečnost dětí, samozřejmě!

post-17198-0-72415800-1587118711_thumb.jpg

post-17198-0-07170600-1587118734_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Americkej
Odesláno

Tak jsme dodělali vloni zahradu s tím, že zahradní domek doděláme někdy v budoucnu. Odvezli jsme přebytečnou hlínu, co zbyla, trávník je fajn. No a není tomu ani rok a zahradní domek je na pořadu dne. :)

No z původního plánu "jen nářadí, kolečka, a sekačka" je tady akce, "taky by tam mohla být vířivka" (taková ta nafukovací). Budu si to dělat asi sám ze dřeva, tedy co zvládnu, tak mám otázky na ty, co už jste si tím prošli.

Je to v lehkém svahu. Do země bych chtěl vrtat co nejmíň. Udrží mi to zemní vruty, nebo jsou alespoň betonové pilíře nezbytné? Stavební povolení jste řešili, nebo ne?

Jaký jste měli nakonec rozpočet na takový domek? Je mi jasné, že záleží na rozměru, ale jen tak pro představu.

Odesláno

Ahoj, nemáte někdo v okolí nějakou šikovnou hlavu, co by mi pomohla s dotací na dešťovku? Dávám do země jímku, svedl jsem okapy a nyní je potřeba znalecký posudek. Moc děkuji za tipy a reference

Odesláno

Beet i plot se dá dělat je na vrutech, ale i u toho plotu jsme raději betonovali, zahradní domek máme na patkach a zabetonované. Jestli to máš ve svahu tak bych koketoval s tim to zapustit a udělat si pod tím domkem sklep. Pokud ho nemáš pod barákem. To mi docela chybí, protoze chlazené pivko nebo vínko je super a klidně můžeš uskladnit i jabka nebo brambůrky. Ale to už je o hodně betonu :-) My máme domek cca 4,5 x 3,5.

Odesláno

Beet i plot se dá dělat je na vrutech, ale i u toho plotu jsme raději betonovali, zahradní domek máme na patkach a zabetonované. Jestli to máš ve svahu tak bych koketoval s tim to zapustit a udělat si pod tím domkem sklep. Pokud ho nemáš pod barákem. To mi docela chybí, protoze chlazené pivko nebo vínko je super a klidně můžeš uskladnit i jabka nebo brambůrky. Ale to už je o hodně betonu :-) My máme domek cca 4,5 x 3,5.

Zas tak velký svah to není. :) A sklep už by byl mimo rozpočet.

Odesláno

Je na Morave nejaka firma co dokaze opravit pohledove betony? Odsalovali mi venkovni betony na pergole a hruza bes... :(

Odesláno

Tak jsem si konečně přečetl návod Epoxybanu až do konce a na druhý pokus snad gůd :-)

Kde se to dá koupit a co to stálo? Potřeboval bych něco do garáže, kde mi beton drtí stojany motocyklů a tohle vypadá, že by to mohlo vydržet.

Odesláno (upraveno)

Kde se to dá koupit a co to stálo? Potřeboval bych něco do garáže, kde mi beton drtí stojany motocyklů a tohle vypadá, že by to mohlo vydržet.

Epoxyban barva pro extrémní zatížení + protiskluzová úprava viz odkaz. Já to objednal u našeho vesnického prodejce barev, plechovka stála 1900,- ale udělal cenu a mrmlal že nějak zdražili a protiskluz asi čtyři stovky, ale koupíš ho kdekoliv i na eshopech. Vydrží to i vysokozdvižné vozíky, tak by to u tebe mohlo také vydržet :-)

https://www.levne-barvy.cz/p/protiskluzova-prisada-do-epoxybanu-0-25kg?gclid=CjwKCAjwssD0BRBIEiwA-JP5rKKfrSJD9elbI3czaKGs9bizJ4f6PVZMJiA7VRDAsz5iiK_cDwwFuhoCZuMQAvD_BwE

https://www.balshop.cz/epoxyban-epoxidova-barva-na-podlahy-pro-extremni-zatez-ral-7045-seda-5-kg/?gclid=CjwKCAjwssD0BRBIEiwA-JP5rNZEKFFbgVVwMf2ORP7sePzkTSqfBiCNe9uOEO53flkI9-o1Q--FJhoC5T0QAvD_BwE

Upraveno uživatelem African
Odesláno

Ja mam ten ekoban a vydrzi stojan i olej saknouci mezi karterama na cezete. Normalne to cas od casu prejedu benzinem a je zase cisto. Sel jsem do vodni baze, protoze nesmrdi. Pokud to muzes vyvetrat, ber sysntetiku nebo ten epoxid

Odesláno

Ta zátežová podlaha je dobrej tip.

Proč sem lezu: budu dávat na pergolu trapéz polykarbonát. Myslel jsem, že celou horní plochu pergoly vyspáduju, ale z roviny to vypadá blbě. Takže jsem ji zase srovnal a trapéz i laťovou konstrukci trochu vyklenu.

Chci se zeptat lidí s praktickou zkušeností - -

Otázka 1: myslíte, že se trapéz zvládne bez problémů na 4m délky prohyb "kolmo na vlnu" o 4 cm?

Otázka 2: do čeho jste šli vy? Hladká nebo s rozptylovou krupičkou? Čirá nebo bronz? A stačí těch 0,8mm proti kroupám nebo orkánům? Na kroupy dávají záruku 10 let.

Díky.

post-30813-0-59336400-1587215450.jpg

Odesláno

Je na Morave nejaka firma co dokaze opravit pohledove betony? Odsalovali mi venkovni betony na pergole a hruza bes... :(

Jestli jsi někdy natahoval omítku nebo něco stěrkoval, zvládneš to i sám. Opravná betonová stěrka, případně dekorační betonová stěrka. Mám to deset let na plotě i na sloupcích pergoly, vystaveno dešti, sněhu, mrazu, slunci, bez jakéhokoliv problému. Navrch jsem to rok po realizaci stěrky natřel penetrací a fasádní barvou v barvě domu.

Odesláno

...

Chci se zeptat lidí s praktickou zkušeností - -

Otázka 1: myslíte, že se trapéz zvládne bez problémů na 4m délky prohyb "kolmo na vlnu" o 4 cm?

Otázka 2: do čeho jste šli vy? Hladká nebo s rozptylovou krupičkou? Čirá nebo bronz? A stačí těch 0,8mm proti kroupám nebo orkánům? Na kroupy dávají záruku 10 let.

Díky.

49-20150121143000.jpg

Ja mam cirou s jemnou kapickou a libi se mi to.. ale treba prime odpoledni slunecni svetlo te porad bude bodat do oci.. a myslim, ze jsme nebrali tu nejtensi, ale to si ted nevybavuju..

1cm na metr je v norme stavarske roviny ne? :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...