Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

V 12. 3. 2025 v 10:43, Zeeberdee napsal:

Pojezdy měnili, výztuhy dávali. Ale nejde to otevřít, teda jen s využitím hoooodně velký síly. 

Rozšířit  

aha, já jsem to pochopil, že dveře "drhnou" během pojezdu. Takže se špatně ovládá klika?

Tu kliku na těch fotkách moc nevidím, ale musí tam být určitě ta správná, klasická tam nejde osadit.

Taky je potřeba si uvědomit, že tou klikou zvedáš křídlo, který bude mít, dle mého odhadu, více než 300kg, spíše více. Dveře těchto rozměrů navíc nemají nikde ve vzorkovně vystavené, takže si to ani nemůžeš vyzkoušet a případně porovnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojezdy měnili, výztuhy dávali. Ale nejde to otevřít, teda jen s využitím hoooodně velký síly. 

Rozšířit  

A zkoušel jsi namazat všechny do sebe zapadající kovové části (zámky) na dveřích i rámu?

Jako je to rada jak z Receptáře, ale mi se osvědčilo 2x ročně namazat všechny kovové části které o sebe třou masným krémem na ruce (Indulona apod.). Byla to rada servisáka, který přijel od dodavatele oken, poté co jsme se nastěhovali. Některé okna/dveře se hůř zavíraly, kliky šly strašně ztuha. Tak jsem jim zavolal, jestli by na to koukli. Přijel, prošel to a říká mi, všechno to pěkně sedí, jen to chce promazat. Zašel do auta pro Indulonu a bylo to.  

Odkaz ke komentáři

V 12. 3. 2025 v 12:10, Kotlick napsal:

A zkoušel jsi namazat všechny do sebe zapadající kovové části (zámky) na dveřích i rámu?

Jako je to rada jak z Receptáře, ale mi se osvědčilo 2x ročně namazat všechny kovové části které o sebe třou masným krémem na ruce (Indulona apod.). Byla to rada servisáka, který přijel od dodavatele oken, poté co jsme se nastěhovali. Některé okna/dveře se hůř zavíraly, kliky šly strašně ztuha. Tak jsem jim zavolal, jestli by na to koukli. Přijel, prošel to a říká mi, všechno to pěkně sedí, jen to chce promazat. Zašel do auta pro Indulonu a bylo to.  

Rozšířit  

Servisák Vám doporučil mazat kování Indulonou? To je fór, ne?🤣

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Taky jsem na to čuměl jak puk, ale evidentně to funguje. Všechno krásně chodí a dovírá se. My moc okna neotvíráme, protože máme rekuperaci, ale dveře a portál jdou od té doby perfektně. Proběhnu to na podzim a na jaře a pohoda. Jde jen o ty části, kde jde kov na kov. 

Odkaz ke komentáři

V 12. 3. 2025 v 11:18, Josef01 napsal:

Já u spousty věcí nedělám ekonomickou rozvahu, prostě to tak chci, třebaže na tom ekonomicky tratím. Při větší spotřebě domu a dražší energii to začíná být zajímavé, zvláště, když se nabíjí elektroauta. Někdo tady uváděl, že dostal tarif 2,90 Kč/kWh, za to se FVE vyplatit finančně nemůže (na to ani nemusím dělat kalkulaci), ale jak jsem psal, je to o nezávislosti a také, kdoví co bude za rok, zvláště v dnešní době.

Někdo to už tady psal, že zafouká větší vítr a mají výpadek, každý to má jinak. 

A nakonec, budoucí majitel Maserati si také nedělá ekonomickou analýzu :)   

Rozšířit  

Nezávislost beru, ta má pro každého jinou hodnotu a těžko ji nacenit.. Pak může jít i stranou ekonomická stránka věci. Přirovnávat ale FVE k Maserati.. Sakra, Pepo, neblbni.. :D 

Odkaz ke komentáři

V 12. 3. 2025 v 13:28, obrbobr napsal:

Servisák Vám doporučil mazat kování Indulonou? To je fór, ne?🤣

Rozšířit  

vhodné je mazivo WD, ale indulonu má každý po ruce, nestéká a nešpiní jako grafitová pasta. Pak je tu kasta chemiků, kteří preferují ramsay a podkasta lékárníků používající čistou vaselínu. 

Osobně preferuji variantu v spreji a na panty tu indulonu (indoor) ,grafit (outdoor) :-D. 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

u nás na vsi finišují a končí práce na rybníku. moji dvorní poradci a pravé ruce (bràcha s Pajdou) tam dřou každý den.  mám z toho radost, protože se na to budu koukat okna.

je za tím strašně moc práce, úsilí, peněz a domlouvání což asi na první pohled není vidět. čím jsem starší, tím víc oceňuji ten tah a chuť vymazlit neskutečně náročné dílo do úplného finále.20241011_163645.thumb.jpg.43bd3f9736228742074377d8e89dab62.jpg 

IMG-20241015-WA0008_copy_768x1024.jpg

20250310_173724_copy_1280x960.jpg

20250310_173854_copy_1280x960.jpg

20250311_105900_copy_1280x960.jpg

20250312_133506_copy_1280x960.jpg

Upraveno uživatelem hopa26
  • Like 5
  • Díky 4
  • Dát hlas 5
Odkaz ke komentáři

My máme poloviční křídlo a taky musím trochu zabrat,ale pak už to jde samo.
Jinak to pod tím je stopro purenit,teď otázka jestli jen jedna síla,nebo tak jak my,na celou šířku rámu (zdvojený s eps vložkou)
Podložené to je-mělo by být cca co půl metru.
Určitě proměřit laserem,když to bude cajk zkusil bych ještě promazat WDckem-jsou tam na to otvory.
Jinak dostat to ven-podlaha by měla být cajk,spíše to odserou špalety (kotvení)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

V 12. 3. 2025 v 13:39, Axel napsal:

Nezávislost beru, ta má pro každého jinou hodnotu a těžko ji nacenit.. Pak může jít i stranou ekonomická stránka věci. Přirovnávat ale FVE k Maserati.. Sakra, Pepo, neblbni.. :D 

Rozšířit  

Šlo jen o přirovnání, že ne vše musí mít ekonomický smysl :) 

Odkaz ke komentáři

@Kotlick   a ostatni.

Diky, vyridim to svym otrokum.

Mam od zacatku co se do toho pustili spoustu nafoceneho a natoceneho spoustu materialu, a rekl bych ze i docela unikatniho. 😀  Kdybyjste u toho mohli byt, smali byste se strasne- vasni, zapaleni, vzteku a domlouvani cimz se resilo spoustu problemu i necekanych situaci. 

Jak jsem si tam chodil tocit svuj domek jak roste a tak sem se zajmem pozoroval progres.

Tohle je uz druhy rybnik co v obci provadi, klucí zurocili zkusenosti z toho prvniho. 

20241011_164219.jpg

20241011_170948.jpg

Upraveno uživatelem hopa26
Odkaz ke komentáři

Dodavatel a výrobce by měli přijet příští týden a zkusit zvenku posunout jeden roh portálu a tím to srovnat. Tak jsem na to zvědavý. špalety a sádroš to podle mě odnesou tak jako tak, ale to bude to nejmenší. Pak dám vědět, jak to dopadlo. Ještě jednou díky za názory. Pro mě pro příště? křídlo Max 1,5m nebo klasický balkónovky.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Podávám zprávu o výsledku. Zevnitř vysekali otvor po celé délce portálu až na základovou desku, natlačili jej dovnitř, srovnali a znovu ukotvili. Práce na celý den. Portál funguje nyní ok. 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...