financ Odesláno 14. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2020 (upraveno) V 1. 5. 2020 v 11:32, Petrando napsal: diky, jak to bude, tak tak padne nejedna lahev Na lahev se těším :-) (tu co už mám od tebe doma) Máš krásný výhled. Mně ten tvůj barák furt něco říká. Nemáš číslo 666? Edit, už vím, je to polovina, 333 :-) Upraveno 14. května 2020 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 před 4 hodinami, financ napsal: Na lahev se těším :-) (tu co už mám od tebe doma) Máš krásný výhled. Mně ten tvůj barák furt něco říká. Nemáš číslo 666? Edit, už vím, je to polovina, 333 :-) jes, 333 stribrnych krepelek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamenec Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 před 9 hodinami, Petr.S napsal: Tak konečně se něco děje, základy by asi byly... To jsou nějaký prefa základový pasy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 Mělo by to tak být. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 před 3 hodinami, Petrando napsal: jes, 333 stribrnych krepelek Jsme vedel, ze ten barak znam. Kde skoncily ty stary oktavky ze dvora? Garaz budes mit luxusni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Odesláno 15. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2020 před 3 hodinami, financ napsal: Jsme vedel, ze ten barak znam. Kde skoncily ty stary oktavky ze dvora? Garaz budes mit luxusni takova mala prirucni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 nechce se mi zakladat nove tema, tak to hodim sem, snad to tu castecne patri: mate nekdo zkusenost s meteostanicema? chtel bych merit rychlost a smer vetru a srazky + k tomu mit par venkovnich i vnitrnich teplotnich cidel. cidla bezdratova, udaje zobrazovat na displeji nekde v baraku a pres LAN nebo wifi moznost uploadu dat na nejaky weather portal... Nechci do toho montovat inteligentni dum, ale vychazel jsem z toho, ze kdyz se muzou venkovni markyzy automaticky schovat, kdyz je silny vitr, dest, zatazeno... ze bude existovat jednoduchy modularni system typu ridici jednotka, zobrazovaci jednotka a libovolne mnozstvi cidel... Ale mam dojem, ze se snazim smontovat dve zarizeni dokupy, delaji se bud meteostanice s anemometrem a srazkama (pripadne dalsi funkcionalitou), casto bez moznosti pripojeni dalsich cidel (v cenove kategorii kde hledam), pripadne domaci stanice s moznosti pripojit desitky cidel, ale na ty se neda napojit anemometr. hrat si s tim a stavet to na raspbery nemam momentalne cas. mel jsem predstavu, ze do 4-5 tisic sezenu neco od oregonu nebo garni, ale nechci za to davat pres deset tisic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 Jediný o čem vím, že umí spojit vnitřní čidla a anemometr, je Netatmo. Ale tam je pro tebe asi moc omezení - cena, počet připojitelnejch čidel, je to bez displeje.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 @Anela ak si trocha technicky typ a chce sa ti hrat tak mozno Arduino. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal_R Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 K Netatmu jsem koupil nejlevnejsi android tablet, na kterem bezi jenom Netatmo aplikace, prilepil na zed a mam displej taky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 Blížíme se do finále. Omítka a spárování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 diky za rady a tipy, netatmo uz je moc. koupil jsem zatim garni 735 na prechodnou dobu, protoze merit to chci uz letos. a jak dostavime barak, zjistim co to opravdu bude chtit a postavim to na tom arduinu @Dokusan vypadaji moc pekne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 Včerejší stav, co mám zprávy, tak už by mělo být zabetonováno. No a příští středu stavba. Už je to alespoň veselejší pohled. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondras_CZ Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 litej beton? takhle rychle stavět? nahnal bych tam kvalifikovanej dozor a zkontroloval si vlhkost betonu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 Jelikož tomu nerozumím, nemohu s Tebou vést diskuzi, ale samozřejmě jsi mi nasadil brouka. Volal jsem kamarádovi, co se v tom pohybuje a říkal, že pokud budou stavět za sedm dní, tak je to v pohodě, záleží ještě, jak budou stěny kotvit. Myslím, že v těch základových pasech byly nějaké trny, na které to budou asi vařit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondras_CZ Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 mam za to, ze doba zrani po vyliti by mela bejt aspon 4 tydny, jeste bych si to ohlidal, byt tebou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 I kdyby to tak bylo, nemám bohužel co hlídat. Do stavby nemám možnost jakkoliv zasahovat. A to, že je to v pořádku mi potvrdil i kamarád, tak tomu budu věřit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 V 20. 5. 2020 v 12:42, Anela napsal: nechce se mi zakladat nove tema, tak to hodim sem, snad to tu castecne patri: mate nekdo zkusenost s meteostanicema? chtel bych merit rychlost a smer vetru a srazky + k tomu mit par venkovnich i vnitrnich teplotnich cidel. cidla bezdratova, udaje zobrazovat na displeji nekde v baraku a pres LAN nebo wifi moznost uploadu dat na nejaky weather portal... Nechci do toho montovat inteligentni dum, ale vychazel jsem z toho, ze kdyz se muzou venkovni markyzy automaticky schovat, kdyz je silny vitr, dest, zatazeno... ze bude existovat jednoduchy modularni system typu ridici jednotka, zobrazovaci jednotka a libovolne mnozstvi cidel... Ale mam dojem, ze se snazim smontovat dve zarizeni dokupy, delaji se bud meteostanice s anemometrem a srazkama (pripadne dalsi funkcionalitou), casto bez moznosti pripojeni dalsich cidel (v cenove kategorii kde hledam), pripadne domaci stanice s moznosti pripojit desitky cidel, ale na ty se neda napojit anemometr. hrat si s tim a stavet to na raspbery nemam momentalne cas. mel jsem predstavu, ze do 4-5 tisic sezenu neco od oregonu nebo garni, ale nechci za to davat pres deset tisic. My jsme na "větrné hůrce" a tak mě tato data taky zajímala. Dokonce mi zbyl kabel připravený na soláry, který vede z půdy do technické místnosti. Hrat si s raspbery, na to nemám moc čas. Takže zatím jsem to nedotáhl, protože vždy do toho něco přišlo a nebo jsem tu myšlenku už opustil. Takže díky za připomenutí. Koukal jsem se na ty meteostanice Garni a např. Garni 940 by mohla odpovídat tvým požadavkům, ale asi tam nepřipojíš další čidla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 ano ano, na Garni 940 se mi libilo, ze umi merit UV index, ale asi se k ni neda pripojit externi cidlo, stejne tak k Garni 935 pc. Garni 975 ma moznost pripojeni externich cidel, ale neni skladem a nejsem si jisty jestli by se mi ten LCD displej neokoukal... uvidime co bude delat ta Garni 735 a pak casem se vrhnu na to arduino - mam v kanclu tri kolegy, co si s tim hraji a jeden na tom postavil cely inteligentni dum a ten uz mi i ukazoval, co ktere teplotni cidlo umi, jak je presne... pry i ten anemometr postavime Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 21. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2020 Před hodinou, Ondras_CZ napsal: mam za to, ze doba zrani po vyliti by mela bejt aspon 4 tydny, jeste bych si to ohlidal, byt tebou Betón má po 28 dňoch požadovanú pevnosť, ale bežne sa necháva pár dní "vyzreť" a začne sa na ňom stavať. Ono než sa postaví hrubá stavba a strecha dovtedy stačí vyzrieť viac ako dosť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se