Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak píšeš,že budeš mít hlavní zdroj tepelko. To máme i my,Nibe voda vzduch. Tam je problém jaro,podzim. Čerpadlo má problém s teplotami lehce nad nulou,tzn. podlahovka nestíhá reagovat,tak si přitopíš krbem. Ale to je par dni do roka. Přes zimu máme nějakých 23 stupňů v baráku,teď zhruba 21,5.
V ložnici mam podlahovku dost přiškrcenou (máme stále otevřené dveře kvůli malé).
V koupelně máme napojený žebřík na podlahovku-doporučuji vlastní okruh a pokud možno koncový.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Kdyz jsme pred 5 rokama opravovali barak, meli jsme v pronajatym byte akrylovou vanu. Mel jsem z toho plastovyho “pohmatu” osypky, takze doma mame smaltovanou zeleznou (Kaldewei). Nemenil bych.

• Like 2
Odesláno

Smalt je smalt. Taky bych akrylát nesnes, přijde mi to jako šunt. Argument "studí"... Já nevím, já si teda nesednu nejdřív do vany a potom pouštím sprchu / napouštění. Buď napouštím a lezu pak do teplý vody (to už teda málokdy), nebo si nejdřív nařídím sprchu, čímž se vana ohřeje a pak tam lezu.

• Like 2
Odesláno (upraveno)

Tak já mám zkušenost s obojím a záleží i na okolnostech.

Když jsem měl smaltovanou vanu v celkově teplejší koupelně s neomezeným přísunem horké vody, tak to bylo ok.

Smaltovaná vana v chladnější koupelně s nedostatkem horké vody (z bojleru) který tu vanu naplní jen tak tak, tak to nebylo ok. 

Smaltovaná prostě víc chladí, záda i vodu. Ale každý ať si vybere dle svého. Já osobně plast nebo cotoje.

A to ještě buď smaltovaná plechová nebo pořádná litinová, ty jsou zase nezničitelný.

Upraveno uživatelem Jerryl
Odesláno

přeptám se na váš názor na centrální vysavač, davali jste? a má to v dnešní době robotických vehementů vůbec smysl? 

(manželka si myslí, že bysme to chtěli. )

• Haha 1
Odesláno
  V 30. 3. 2025 v 17:43, hopa26 napsal:

přeptám se na váš názor na centrální vysavač, davali jste? a má to v dnešní době robotických vehementů vůbec smysl? 

Rozšířit  

Já ho razantně manželce zamítnul – na podzim ho bude firma montovat 🙂

Ne, teď vážně, myslím, že v dnešní době ručních vysavačů, je to zbytečnost a vysávat v domě budou děti, ony si nějak už poradí s tím, co bude 🙂

• Like 1
  • Díky 1
Odesláno
  V 30. 3. 2025 v 17:43, hopa26 napsal:

Rozšířit  

je to nesmysl, jen pak budeš pořád řešit, kam dáš tu dlouhou hadici a že máš za barákem další krabici, která ti tam bude překážet

Odesláno

Dneska bych do toho taky už nešel, automatické vysavače se značně zlepšují, ruční jsou lehounké a výkonné. Navíc pak řešit kam ho umístit. Do projektu jsme si jej nedal, ani mne to nenapadlo. 

Odesláno

Rok 1994 s průměrnou mzdou 6984Kč. Hypotéky byly až od roku 1995 s úrokem 9,75%.IMG_0485.thumb.jpeg.7c973601c01c6d85917772f14e1f747c.jpegIMG_0484.thumb.jpeg.a68bc1a42578374320ab57c65a9d57a9.jpeg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...