geometr Odesláno 31. října 2025 Nahlásit Odesláno 31. října 2025 Já mám designéry a architekty, kteří dokáží skloubit praktičnost a přání zákazníka a přidají k tomu případně nějaký svůj podpis, za machry. Ale každému se samozřejmě líbí něco jiného a také ne každý je ochoten naslouchat zkušenostem odborníků. To myslím obecně.
gunman Odesláno 31. října 2025 Nahlásit Odesláno 31. října 2025 Mi to přijde fakt pěkný a mít takový prostor a odvahu, tak si nechám klidně postavit něco podobnýho. Až bude hotovej i venek, tak si z toho Cegyho baráku sednem na prdel. Víme kulový, jakým stylem žije. Strávil jsem víkend v bytě ve Vanguard loftu, pro někoho naprosto šílenej prostor, ale dovedu si tam představit bydlet, i když ty jejich reklamy s buznama a podivínama mi taky nesedí. A to bydlím v běžným baráku na vesnici.
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 1. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2025 V 31. 10. 2025 v 19:05, gunman napsal: Mi to přijde fakt pěkný a mít takový prostor a odvahu, tak si nechám klidně postavit něco podobnýho. Až bude hotovej i venek, tak si z toho Cegyho baráku sednem na prdel. Víme kulový, jakým stylem žije. Strávil jsem víkend v bytě ve Vanguard loftu, pro někoho naprosto šílenej prostor, ale dovedu si tam představit bydlet, i když ty jejich reklamy s buznama a podivínama mi taky nesedí. A to bydlím v běžným baráku na vesnici. Já to stavěl, par věci je tam fakt jako bomba a pak jsou tam detaily, který nechceš. Ale styl to má. Vo tom zadna
CEGY Odesláno 2. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2025 Je to vestavba do stodoly. Bylo to jednodušší než rekonstrukce puvodniho domu, z kteryho by stejně nejspíš zbyly jen obvodové stěny. Nejsem fanouškem dnešního mainstreamu, kdy kombinace bilosedy fasady s antracitovejma oknama je vrchol architektury. Nicméně mi je jasné, že tenhle selský industrial se nebude libit všem. Černá linka by měla byt s nějakého nofingerprints matrose, tak uvidime. K ostruvku prijde dlouhej stul. Ty vrata od stodoly přijdou dát pryč, pak bude vyhled do zahrady. 4 1
hinkle Odesláno 2. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2025 Zajimave a neotrele. Gratuluji k odvaze do toho jit. 1
moco Odesláno 10. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2025 (upraveno) Rekuperace. Řešili jste, prosím, jak máte vyvedené nádechy a výdechy rekuperace u potrubí vedeného v podlaze? Nechci, aby se potrubí zbytečně zanášelo většími nečistotami vlivem gravitace. Mřížky dodávané firmou nemají žádnou jemnou síťku pro zachycení větších částic. Zajímá mě proto, jak máte tento detail vyřešený vy. Nebo mám zbytečné obavy? Upraveno 10. listopadu 2025 uživatelem moco
tommi_d Odesláno 10. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2025 před 4 hodinami, moco napsal: Rekuperace. Řešili jste, prosím, jak máte vyvedené nádechy a výdechy rekuperace u potrubí vedeného v podlaze? Nechci, aby se potrubí zbytečně zanášelo většími nečistotami vlivem gravitace. Mřížky dodávané firmou nemají žádnou jemnou síťku pro zachycení větších částic. Zajímá mě proto, jak máte tento detail vyřešený vy. Nebo mám zbytečné obavy? Prívod čerstvého vzduchu mám vedený v podlahe a odpadného v strope... žiadny problém neevidujem...
Hasňa Odesláno 10. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2025 No takhle to mám taky, ale to asi u mocoa nejde, proto se ptá. Má asi i odtahy v podlaze.
moco Odesláno 10. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2025 Jo, kvůli zachování výšky stropu v horním patře, to máme vedené v podlaze.
odjinud Odesláno 20. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2025 Resim ted zmenu uzemniho planu (ÚP) v obci, kde mam po rodicich chatu. Je to obec hned za Prahou (Zdiby), kde je take nekolik zahradkarskych osad. Zatim byla logika, ze se dalo v oblasti individualni rekreace (RI) stavet chatu v plose do 15 % pozemku (mam cca 900 m2) a do vysky dvou podlazi (ale max 6,5 m). Soucasne tam je léta ale zakaz nove chaty vubec stavet (a to i kdyz nejaka chata na pozemku stoji), takze se to resilo "rekonstrukci a rozsirenim rekr. objektu", kde se jaksi v ramci prubehu projektu zjistily jakesi neprekonatelne prekazky a projekt se zmenil na demolici stare chaty a vystavbu nove, vetsi. Takto prapodivne se tam postavilo legalne desitky novych "chat", resp. mensich domku, primarne uzivanych uz na trvale bydleni, protoze na metro je to cca 20 minut. Nove zrejme tento tyjátr odpadne, nicmene limit je nove navrhovan na plochu toho, co tam stoji (a ja mam tu chatu jen 50 m2) a taktez pocet podlazi dle stavajci chaty (a ja mam jen prizemi a nizkou půdičku nad tim). Cili i kdyz neplanuju vyhledove stavet, docela mi to snizuje hodnotu teto nemovitosti pro pripadny prodej. Dotaz tedy je, jak moc se tomu da branit, kdyz pripominku zrejme zamitnou. Verejne projednani navrhu ÚP je pocatkem ledna.
odjinud Odesláno 22. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2025 Nikdo neresil nic ohledne ÚP? (bránění se vůči navrhovaným změnám, návrhy změn stávajícího, moznosti ruzných výjimek...)
geometr Odesláno 22. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2025 Zkus si najít nějakou architektonickou nebo projekční kancelář, kde se územním plánováním zabývají, budou v tom kovaní.
P_P Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 Ahoj, uvažuji jak zastřešit bazén. Původně jsem chtěl pojízdnou terasu. ale tam se bazén neohřivá od slunce. Ale klasické zastřešení zase narušuje vzhled zahrady. Teď jsem našel možnost lamelového zastřešení, lamely z polykarbonátu umožní i solární ohřev. Máte s tím někdo zkušenost, dal si to někdo na bazén?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se