AdaMoss Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2019 Vážím si toho, díky moc! Ale zas to nehroť...teda pokud ti to listováni katalogy nečiní radost :-). Zatím mám pořád čas a reálná situace je taková, že do OWG mám hodně daleko :-D.
kuncák7 Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2019 Vážím si toho, díky moc! Ale zas to nehroť...teda pokud ti to listováni katalogy nečiní radost :-). Zatím mám pořád čas a reálná situace je taková, že do OWG mám hodně daleko :-D.Činí mi to radost a bolest zároveň :-).Scházel mi jen krůček ke zkompletovani slušně sbírky od Fortisu. Už je to minulost.
Návštěvník Ondra Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2019 Ja jsem na tom blbe (nebo dobre? )... ackoliv formalne jsem stale OWG, tak hodinky nenosim zadne, protoze mi na ruce vadi... i takhle muze skoncit chronomagor, ktery se tu poprve registroval v 12/2005 a vystridal odhadem ke stovce kousku... ale "zlatou eru" jsem si teda uzil
siwi Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2019 ... Co mi zní dobře: Seiko, JLC, Omega, Rolex, IWC Co bych zvážil:Patek Philippe, Vacheron Constantin, Audemars Piguet,Tudor, Glashutte Original, Panerai, Fortis, Alpina ... Nechci do toho zbytečně moc vrtat, ale kolik lidí tady by krom Seika, Fortisu nebo snad Alpiny nosilo hodinky takových značek při opravdu všech příležitostech?
AdaMoss Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2019 Těch lidí bude dost, o to bych se nebál. Vždyť si vezmi, kolik je tu Rolexáků, kteří to prakticky nesundají z ruky, o Omega ani nemluvě. Navíc jak jsem zmínil někde na začátku, pro speciální zacházení si plánuju nechat Géčka :-).
siwi Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2019 Tak v kombinaci s Géčkama by to měly ustát všechny, to je pravda.
AdaMoss Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 To je asi na zvážení každého z nás, co je ten moment, kdy přezuje hodinky z každodenních na nějaké tooly. Já třeba zas taková citlivka nejsem. Že bych si je sundával na mytí nádobí nebo štípání dřeva, to asi ne. Na druhou stranu když budu doma třeba malovat, tak to bych pak nerad čistil z hodinek barvu :-).
shewcza Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 To je na zvážení každého soudruha co s nimi bude a nebude dělat, ale do sekání dřeva bych se s automaty přece jenom raději nepouštěl.
kuncák7 Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 To je asi na zvážení každého z nás, co je ten moment, kdy přezuje hodinky z každodenních na nějaké tooly. Já třeba zas taková citlivka nejsem. Že bych si je sundával na mytí nádobí nebo štípání dřeva, to asi ne. Na druhou stranu když budu doma třeba malovat, tak to bych pak nerad čistil z hodinek barvu :-). Nedobře bys udělal s tím štípáním dřeva. Z vlastní a bohaté zkušenosti bych fakt nedoporučoval. Proti tomu malování zvládnou vpoho.
Mr. Igelit Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 Taky už jsem vlastně OWG. Ke svým hlavním hodinkám mám nejobyčejnější Gčka pro ty případy, kdy bych očekával, že můžu hodinky odřít či s nima někde praštit, ale přesto bych potřeboval mít na ruce čas. Zároveň ty Gčka stály 1500, takže mě nemrzí když měsíc leží v šuplíku. Když jsem měl vícero hodinek, tak mě štvalo, že je musím během týdne všechny unosit (nejsem ten typ, co by si ospravedlnil mechanické hodinky ležící v hodinkovnici s nošením párkrát za rok). Teď to mám daleko jednodušší, hodinky už vůbec neřeším, nosím jedny. A dost mi to usnadňuje fakt, že za poslední měsíc udělaly 0s, takže se na ně můžu spolehnout aniž bych je musel každý týden přeřizovat :-) Jinak pokud jde o štípání dřeva a jiné podobné aktivity, tak já teda nevim, ale bylo by mi dost nepohodlný mít cokoliv na ruce, natož ocelový hodinky. Osobně to mám tak, že pokud oblíkám tepláky (po příchodu domů) nebo "pracovní věci", tak jdou hodinky stejně dolů...
ramon Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 Nedobře bys udělal s tím štípáním dřeva. Z vlastní a bohaté zkušenosti bych fakt nedoporučoval. Proti tomu malování zvládnou vpoho.Pokud držíš sekyru v pravé ruce a hodinky hodinky nosíš na levý, jak to má většina lidí, tak no problem
vietor007 Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 Haha, idealny klub. Ja som vlastne nervozny ked mam viac ako jedny Uz roky som OWG. Vzdy ma potom serie ze neviem ktore vziat. Takto neriesim. Boli casy ked som mal 6-7kuskov, ale uz sa k tomu asi nevratim. Kupil som nedavno na skusku druhy kusok ale hned siel dalej, nie preto ze sa mi uplne nepacil ale bol navyse .Na druhej strane ten jeden kusok striedam pravidelne, ako ponozky. Predsa len, je tolko krasnych hodiniek Momentalne takto:
AdaMoss Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 Nedobře bys udělal s tím štípáním dřeva. Z vlastní a bohaté zkušenosti bych fakt nedoporučoval. Proti tomu malování zvládnou vpoho. Už jsem to tady na fóru párkrát zaregistroval, že štípání dřeva se některým mechanickým hodinkám nelíbilo. Já jsem to zatím nikdy neřešil. Můžu vědět, co se v tvém případě stalo? To malování jsem uvedl jako příklad zase ze své zkušenosti. Hodinky se tím nezničí, ale čistit tu barvu ze zářezů na korunce nebo nateklou mezi pouzdro a lunetu byl celkem vopruz :-).
martar Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 Těch 200m pro OWG je podle mne naprostý minimum. Na jednu stranu jsou členové, kteří tvrdí, že 50 - 100m na aquapark (což nejsou jen prsíčka, ale i tobogan, skoky do vody, nebo třeba jen blbej kraul, znak či motýlek) stačí, a dokládaj to tabulkama od Omegy nebo IWC (aby pak v inzerci při prodeji svých potápek zdůrazňovali, ze hodinky nikdy nebyly ve vodě )... na druhou stranu tu jsou profíci hodináři, kteří tvrdí, ze žádný hodinky do vody nepatří. Protože - kdo z nás každej rok před dovolenou přetěsňuje? Sám jsem Trojhodinkovej muž a lepší to určitě nebude, ale všem OWG tady ve vlákně ohromně fandím
Bells Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 Martine ty máš ale vodní komplex, to už známe Mimochodem jsem živoucím příkladem toho, že WR100 v pohodě stačí, protože jak víš, já se svými Alpinami, které mají WR100 byl všude možně a ne nesundával jsem je. Kraul, skoky do vody i potápění zvládají naprosto v klidu.
kuncák7 Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 Už jsem to tady na fóru párkrát zaregistroval, že štípání dřeva se některým mechanickým hodinkám nelíbilo. Já jsem to zatím nikdy neřešil. Můžu vědět, co se v tvém případě stalo? To malování jsem uvedl jako příklad zase ze své zkušenosti. Hodinky se tím nezničí, ale čistit tu barvu ze zářezů na korunce nebo nateklou mezi pouzdro a lunetu byl celkem vopruz :-).Jednou jsem si nechal nedopatrenim na ruce Igeny a hodinu jsem jel celkem 107 minut. Od té doby na ruce baterkace.Jsem bohužel ten druh co musí mít na ruce neustále hodinky, na nic je nesundavam, ač toho občas lituju (obzvlášť u práce na autě v motorovém prostoru)Já s nima právě i maluju. Pak patří k rituálu je pečlivě vyčistit.
kuncák7 Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 Těch 200m pro OWG je podle mne naprostý minimum. Na jednu stranu jsou členové, kteří tvrdí, že 50 - 100m na aquapark (což nejsou jen prsíčka, ale i tobogan, skoky do vody, nebo třeba jen blbej kraul, znak či motýlek) stačí, a dokládaj to tabulkama od Omegy nebo IWC (aby pak v inzerci při prodeji svých potápek zdůrazňovali, ze hodinky nikdy nebyly ve vodě )... na druhou stranu tu jsou profíci hodináři, kteří tvrdí, ze žádný hodinky do vody nepatří. Protože - kdo z nás každej rok před dovolenou přetěsňuje?Sám jsem Trojhodinkovej muž a lepší to určitě nebude, ale všem OWG tady ve vlákně ohromně fandím Pamatuju, žes měl skromnym odhadem i 200ks, takže beru :-).
AdaMoss Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 Já teda ze sebe nechci dělat nějakýho potápěče, s přístrojem jsem to nikdy nezkoušel a ani mě to neláká, ale i s blbým šnorchlem mám vyzkoušené, že 5-7m v pohodě dám. Šnorchluju rád a prakticky kdekoliv to jen jde...S WR50 bych bych do toho nešel vůbec, WR100 už jo, ale hlodalo by mi to. WR150 bych už asi neřešil, ale těch moc není, čili WR200 mi přijde jako cajk. Druhou stranou co to prakticky znamená z pohledu servisu opravit vytopené hodinky? Když se s tím neotálí dlouho, jediné, co mě napadá, že to může odnést je lumi a ciferník ne?
Milan Praha Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 já sem vlastně OWG ... Stein ocean one titanium 500 ... jen do divadla mám oblekovky Omegy / Max Billy, na výlety s veteránem Igeny, na rande Orisky a 10 hodinek co nenosím :-d OWG si dovedu představit asi jen se safírovejma Moonama a to zase nejsou úplně hezký moony :-d takže platilo by na OWG dovej moony jedny hesalit a jedny safír ???? :-d
AdaMoss Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2019 Jednou jsem si nechal nedopatrenim na ruce Igeny a hodinu jsem jel celkem 107 minut. Od té doby na ruce baterkace.... Nic proti Primkám, ale ty neberu jako etalon hodinek pro každodenní nošení. Když to srovnám třeba se střelbou, kde bych řekl, že ty rázy budou větší, tak tu dnešní moderní hodinky bez problému zvládají. Nebo viz například filo-boxer, ten své hodinky taky zrovna nešetří. Mě tyhle akademický debaty baví...i když to nikam nevede :-). Nakonec prostě budu muset něco vybrat a zkusit, co to vydrží :-D.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.