runner Odesláno 28. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2023 Letos jsem se konečně taky odhodlal pořídit gril. Normálně máme trojnožku u ohniště, ale na terasu a celoroční přípravu bych rád gril na uhlí. Dneska jsem v Hornbachu zběžně omrknul to kamado a to Lko by bylo ok. Ale ten buschbeck vychází lépe (i když asi trochu menší, tak na terasu pro pár lidí by to bylo pořád ok). Uvažoval jsem i nad tim kodiakem kvůli záruky, navíc když už je prodejna doslova přes kopec. Ale říkám si, na tom se snad nemá co pokazit ne? Má smysl připlatit? Díky za postřehy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2023 Není li cena limitem, doporučuji se orientovat podle příslušenství. U toho Hornbachu se mi zdálo poněkud chudé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 28. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2023 Ten hornbach byl spíš jenom pro ujasnění si velikosti. Uvažoval jsem jestli by nestačilo i to malé s tím, že by bylo i mobilní. V podstatě počítám s tou cenou za kodiaka, ale ten buschbeck je za polovic... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 29. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2023 Ujasni si nejprve jakou chceš velikost. Pokud má být "mobilní" tak toho moc nevymyslíš. I tahle malá princezna má 22 kg. https://www.klarstein.cz/Princesize-kamado-gril-keramicky-11-uzeni-BBQ-pomale-vareni-cerveny-Cervena.html?gclid=EAIaIQobChMI9KreqPfP_gIVQgmLCh1l0Qn6EAQYEiABEgIuEvD_BwE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrasss Odesláno 19. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2023 Na doporučení @Bert jsem pořídil tohoto krasavce. O víkendu otestován a předčil veškeré očekávání. Nemůžu se dočkat na uzení, grilování, pečení chleba a hlavně neapolske pizzy! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 23. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2023 Přestalo mě bavit se trápit s nefunkčními grily u mých rodičů i u tchána i tchýně. Navíc pro mě nepochopitelně odmítli si "zastavět" zahrady námi navrhnutým a námi financovaným grilem s pracovní plochou. Takže jsem si v Lidl shopu koupil na vyzkoušení ten jejich přenosný bezkouřový grill. Někdo zde psal, že to není úplně marné. Dotaz: Jaké bezkouřové uhlí mi doporučíte? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 23. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2023 tiez mame bezdymovy, pouzivam uhlie co k nemu bolo, lotusgrill a pohoda...dymi len mast ked kvapka na uhlie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2023 Chlapi doporučte mi něco na vyčištění připečené mastnoty z grilu. Teď jsem dělal klobásky a vypeklo se dost mastnoty. Mám nerezový plynový gril. Mastnota je zejména v odkapovém plechu pod hořákama ale i pod ní. Na hrubší nečistoty/připáleniny používám jednou za čas pěnu z DM na trouby, ale na mastnotu neumím nic moc najít. Když tak dejte tipy co používáte na grily vy, vyzkouším to třeba postupně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2023 V 23. 6. 2023 v 14:22, safi napsal: Přestalo mě bavit se trápit s nefunkčními grily u mých rodičů i u tchána i tchýně. Navíc pro mě nepochopitelně odmítli si "zastavět" zahrady námi navrhnutým a námi financovaným grilem s pracovní plochou. Takže jsem si v Lidl shopu koupil na vyzkoušení ten jejich přenosný bezkouřový grill. Někdo zde psal, že to není úplně marné. Dotaz: Jaké bezkouřové uhlí mi doporučíte? Safi, jakékoli kvalitní, nerozbité, dřevěné uhlí je po minutě na tomto (větráčkem opatřeném) grilu bez kouře. Já osobně jej mám na lodi. Kupuji v cizině cokoli, co se mi trochu líbí. U nás na své grily toto: https://www.grilguru.cz/servis-les-drevene-uhli-gastro-10-kg?gclid=Cj0KCQjwnrmlBhDHARIsADJ5b_kVypnznxwPgG168iJC9X9NqQHd0ZxdmhILCpEomUhifzdTuxUSOxcaAqq6EALw_wcB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
giptrick Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2023 V 12. 7. 2023 v 11:37, Kotlick napsal: Chlapi doporučte mi něco na vyčištění připečené mastnoty z grilu. Teď jsem dělal klobásky a vypeklo se dost mastnoty. Mám nerezový plynový gril. Mastnota je zejména v odkapovém plechu pod hořákama ale i pod ní. Na hrubší nečistoty/připáleniny používám jednou za čas pěnu z DM na trouby, ale na mastnotu neumím nic moc najít. Když tak dejte tipy co používáte na grily vy, vyzkouším to třeba postupně Používám toto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 14. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2023 Díky zkusím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan156 Odesláno 14. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2023 Koupil jsem na terasu gril ninja woodfire. Vybíral jsem dlouho, kvůli umístění hned vedle obýváku jsem nechtěl nic co moc kouří a z čeho je bordel. Ale stejně tak jsem chtěl víc než elektrický / plynový. Tohle je takový hybrid, kde je základ elektrický, ale je u toho malá pec na dřevěné peletky, které maso i prostor sezení krásně ovoní (nebo taky ne když nechcete) Tim ze je to jen na vůni, tak je minimální spotřeba a tedy i minimum popela ktery se dá hned nasypat ke kytkam. Na 2 hodiny grilování je třeba asi 30-40g peletek (což je sotva hrst) Dá se na na tom krom grilování také udit, péct, apod. Když je ready zahouka že je čas vložit jídlo / otočit / vyndat (toto je dle nastaveného času, není tam sonda). Tedy pro ty co si to chtějí jen užít a nechtějí to moc řešit je to ideální. Zatím po asi 6 grilování musím říci že jsme opravdu nadšení. (Negativem bych hodnotil to, že je poměrně malý, grilovací plocha 36*26cm, tedy ideálně pro 2 max 4 s tím že jinak na pokračování) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2024 Čištění proběhlo. Sezóna zahájena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 30. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2024 Hele fakt je to tak super to keramické vajco? Já už 3 roky mám nějakou kravinu na plyn z Hornbachu a grilovacky uplne v klidisu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2024 V keramice a na plynu je to zcela rozdílné grilování. Přečti si v tomto vlákně něco dozadu. Za mne po letitých zkušenostech: keramika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 30. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2024 A těch 15k za ten větší je teda dobrá cena? Díval jsem se na nějaký Green Egg a to je násobně dražší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2024 Ano, je skvělá. Počítej ale ještě tak cca 3 litry na příslušenství. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2024 před 2 hodinami, Bert napsal: Čištění proběhlo. Sezóna zahájena. Počasí dnes velmi dobré,také jsme grilovali,sic jen na dřevěném uhlí a plechovém grilu,ale to nevadí stejně jsme to sežrali Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2024 .... a to je na grilování to nejlepší .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 30. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2024 Jop. Kamos, co nema hluboko do kapsy uz asi pred 15-ti rokama mel takove to japonske vajco (nebo minimalne japonsky znel nazev ;-). ). Cena uplny nesmysl, ale tvrdim, ze neexistuje lepsi gril. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se