Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Exp 1..  Da se koupit neco jeste usedlejsiho a nudnejsiho..? Samozrejme je to vec subjektivni, treba se fakt nekomu uprimne libi, ja tomu ale moc neverim..  Jejich kouzlo bude spocivat spis v napisu na cifru. Mozna jsem moc ale "mladej" a v 50-60ti si budu rikat, jak jsou to vlastne bajecny hodinky, kdo vi :) BB58 jsou vyladeny hodinky po technicke i designove strance, krasnej retro kousek.. Jde jen o to, jestli uneses, ze to jsou "jen" Tudory a ne Rolexy.. 

• Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pro mě jsou univerzální finální owg watche asi DJ v nějaký decentní verzi (smooth, oyster, silver nebo black index dial). Necelych 40mm maji DJ41, ale ty asi neseženeš za cenu Exp1. Další možností jsou nodate OP 39, ale zase jen bílý nebo černý (univerzální barvy a navíc jako bonus vsechny indexy s lumi).

Odesláno (upraveno)

Jinak ještě k poznamkám o nudnosti OP a DJ, které tu asi zazní: vycházím z toho, že fáze "final OWG" už z principu indikuje jistou míru ztráty zájmu o hodinky, takže už nejde o to aby "bavily", ale aby sloužily (chronomagor v aktivní fázi buď není OWG, nebo jedny hodinky furt střídá).

A protože vyjimky potvrzují pravidlo, u aktivního chronomagora si s trochou fantazie umím jako hodinky pro "final OWG mód" představit nějaký nářez, nějaké PP, VC, AP nebo ALS v drahým kovu (v bilým zlatě nebo tantalu), případně v oceli u modelů, kde je ocel dražší a s lepším zhodnocením než zlato, platina apod. Ale to je v tomhle vlákně vzhledem k nastavenému budgetu trochu OT, sorry.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Podle mne jsou OP39  nejuniverzálnější hodinky co jsem viděl.

svatá pravda, jednoduché, pěkné a dají se nosit k saku i triku
Odesláno

Serza- nechci tu nic rozdmýchávat, jen mě to opravdu zajímá- co tě vede k výběru universálů bez data? Chceš hodinky kvalitní, přesný, ale co tě vede k tomu, že překousneš absenci datumovky? Pro mě osobně je tohle prostě trochu nepochopitelný. Vadí ti další komplikace? Nechceš nastavovat datum?

Jen mě to opravdu zajímá, sbírám si tak nějak podklady a vnitřně si tohle prostě odůvodňuju pro sebe :-), nehledej za tím rejpání či popichování prosím. 

Odesláno

Hele datum by se hodil o tom žádná ale jsem horolezec a dobrodruh a ty expy mi přijdou jak pro mě stvořený. Tak to datum bych oželel. Jen koukám na alternativy než dosetrim ( je to přeci jen darda za rolady) .mavic mě trochu štve ze nejsou nikde na obchodě na zkoušku a čekačka atd. Trochu mě to všechno kolem nákupu expů otravuje s nějak mi to kazí nadšeni.

Odesláno (upraveno)

Aquaterry jaou supr-nezene,ale expy to nikdy nebudou...mel jsem nekolikrat oboje a aquaterry se mi okoukaly celkem rychle vzdycky a pokud je dneska cena za novy jak za expy-pro me jasna volba...

Jinak jestli nepotrebujes novy popremyslel bych o tech 14060...popripade pritalcit na pilu a vzit s datem no,ale podle me potreba neni-nodate jsou supr..

Obecne jsou plechovky na noseni asi jako lepsi...mam rad keramiky,ale o pohodlnosti uz proste nemuze byt rec no :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem snake
Odesláno

Co tak Oris 65? Já osobně jsem je pořídil na konci února a od té doby jsem OWG. Asi třikrát jsem měl někdy o víkendu quartzky ale jinak s nima makám na zahradě, koupu se v moři i v řece, co jsem je dostal do ruky tak jsou kontinuálně v chodu. Objevujou se i škrábance a opotřebení, nešetřim je. Já osobně jsem ještě hodinkově k vyšším metám nedospěl. Jo, asi bych už k v klidu dokázal opodstatnit koupi hodinek třeba za kilo, ale myslím že bych nedokázal s nima zacházet jako s toolwatch a nešetřit je ani zbla. Tak jen moje troška ke zvážení ....

Odesláno

Nerozčilujte mě, on vybírá hodinky na úrovni expů a vy mu nabízíte čínskou Eternu, levnej Oris a nádražáckej Ball:)

Nedej se zvyklat a pořiď si něco pořádnýho!

Odesláno

Hele datum by se hodil o tom žádná ale jsem horolezec a dobrodruh a ty expy mi přijdou jak pro mě stvořený. Tak to datum bych oželel. Jen koukám na alternativy než dosetrim ( je to přeci jen darda za rolady) .mavic mě trochu štve ze nejsou nikde na obchodě na zkoušku a čekačka atd. Trochu mě to všechno kolem nákupu expů otravuje s nějak mi to kazí nadšeni.

Tak si napis do statusu, ze bys rad ty expy vyzkousel a urcite se najde clovek, kterej ti je necha dat na ruku, stejne jako ti tady vsichni radi poradi s vyberem, to je prece super. Jo s smi se to do dat i do tech statusu, tak dobrý;-)

Odesláno (upraveno)

Tak je možné mu ponúknuť aj niečo od Alpiny (Alpiner 4), Warda (C65 Trident Vintage), Damaska (DA3x) alebo Sinnu (556i), ak by ti bolo málo  :lol2:

Ja obdivujem to, že vôbec uvažuje len o jednych. Ja mám 4 kusy a zdá sa mi málo  :frusty:

Nerozčilujte mě, on vybírá hodinky na úrovni expů a vy mu nabízíte čínskou Eternu, levnej Oris a nádražáckej Ball:)

Nedej se zvyklat a pořiď si něco pořádnýho!

Upraveno uživatelem Diablo1st
Odesláno

Serza- nechci tu nic rozdmýchávat, jen mě to opravdu zajímá- co tě vede k výběru universálů bez data? Chceš hodinky kvalitní, přesný, ale co tě vede k tomu, že překousneš absenci datumovky? Pro mě osobně je tohle prostě trochu nepochopitelný. Vadí ti další komplikace? Nechceš nastavovat datum?

Jen mě to opravdu zajímá, sbírám si tak nějak podklady a vnitřně si tohle prostě odůvodňuju pro sebe :-), nehledej za tím rejpání či popichování prosím. 

Tak ty treba datum pouzivas ale me je to celkem putna :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...