Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Nejlepší je, že ať je to lopata nebo inženýr, že první co řekne, když dorazí na místo je: "Kdo vám todle dělal?" :D :D :D Myslí tím cokoli ve svém a v nejbližších třech oborech. :D 

Odesláno

No u nás to bylo tak, že táta "pomáhal" kamarádovi a tak mu veškerou rekonstrukci našeho bytu přenechal ... obklady na zdech v koupelně jsou křivý, vana je špatně obložená, mezi zdí a futrem u mě do pokoje je mezera jak prase, větráky v koupelnách nefungujou(zabetonovali to nějak, nechápu ...) ...  Teď když nějakej řemeslník přijde k nám do koupelny, tak přesně tuhle větu použije :-D ....

Odesláno
  V 14. 10. 2013 v 9:37, montemar napsal:

nebo:

- kdy uz nam prijedete oblozit ten vchod, mluvil jste o konci prazdnin?

- jéžiš, my toho ted mame!

jo! tohle taky znám. Jak jsou všichni strašně byzy, nestíhaj....

Odesláno

Bohužel, myslím, že u spousty řemeslníků a firem je to jen výzva ke korupčnímu jednání z vaší strany...prostě, za drobný příplatek zase až tak byzy nebudeme...a zkouší, jak dlouho to vydržíte

Odesláno

Kamarád dělal střechu na baráku, přijela partička a první co bylo "Jó milej pane todle bude problém, jak tak na to koukám, to bude problém". Ani nemrkl okem, posadil je do auta a řekl, že si sežene někoho, pro koho to problém nebude. Koukali jak puk a marně vysvětlovali, že to zvládnou... I když já za sebe misím říct, že sem měl partu na doporučení, udělali co řekli, v termínu kterej sme si domluvili, na drobné dodělávky přijeli obratem a ani po více než třech letech sem nenašel jedinej problém. Takže dá se...

Odesláno
  V 14. 10. 2013 v 9:44, JimmyTulip napsal:

By mě zajímalo, kde teda jsou, když tohle přesně říkaj všichni lidi, že se jim řemeslníci vymlouvaj, že nestíhaj :-P

tak tohle vim nahodou naprosto presne. alespon v pripade zamecnika, kterej zakazku prodlouzil o 2 mesice

/v hospode/ :D

Odesláno

V Praze pro vyber remeslnika funguje takovy pravidlo - "neber firmu z Prahy" :-) Me se to osvedcilo. Levnejsi a pracovitejsi kluci, navic sikovny. U prazskejch firem vzdycky prijel namachrovanej idiot, kterej potom poslal jednoho ukrajince a jednoho rumuna, aby to udelali.

Odesláno (upraveno)

Ale tak je jasný, že se dá. Děda byl na nákupu ve městě a koukal tam, jak nějací chlapi nahazujou barák a šlo jim to pěkně od ruky, tak si je hned domluvil, aby mu taky nahodili chatu. Přijeli za dva dny, omlátili omítku, sutí zacpali díry na přijezdový prašný cestě(protože to nikde nechtěli vzít), zateplili, nahodili barák, nahodili sklep, opravili komín a bylo ... děda byl spokojenej :)

Upraveno uživatelem JimmyTulip
Odesláno
  V 14. 10. 2013 v 6:37, organic napsal:

A to jsem si myslel, že česky mluvící personál ve stavebnictví bude lepší než parta ukáček.

Každej, kdo měl co dělat s řemeslníkama, má pak na léta zábavných historek. Já teda musím říct, že UKáčka, který mi dělali kanalizaci jsem si ze zoufalství namluvil přímo od lopaty v příkopu a byli to nejlepší makáči, co jsem doma měl. Vždycky položili jeden kus trubky, zatemovali, zavolali mě abych si to zkontroloval (byl jsem tehda doma marod), zasypali a vykopali další kus. Jednouc jsem s nima byl domluvenej na pondělí - v neděli odpoledne jeden přišel a omlouval se, že se v noci tak strašně ožral, že nemůže zítra přijít, tak abych to věděl. Přijel mi to říct tramvají, bydlel na druhým konci města. Jó, kde jsou ty časy. Česká firma mi měla dělat jednou v září omítku, všechno domluvený, zábory, kontejnery, sousedi....a vys.ali se na to. Šéf se ozval v prosinci, že teda "zejtra jdou na to". Byl jsem zrovna v autě a řval jsem tak, že lidi na chodníku přecházeli na druhou stranu.

Odesláno
  V 14. 10. 2013 v 9:20, Zmizík napsal:

Nejlepší je, že ať je to lopata nebo inženýr, že první co řekne, když dorazí na místo je: "Kdo vám todle dělal?" :D :D :D Myslí tím cokoli ve svém a v nejbližších třech oborech. :D 

ty znáš všechny "řemeslníky", co mi dělali na baráku? ...to maj asi nějaký profesní pozdrav ;)

Odesláno skrzevá Ťapaťuk

Odesláno

Díky chlapi, vidím, že v tom srabu nejsem sám. Balím svou kvalifikovanou práci a jedu zkontrolovat předělanou vodu. Odpoledne přijede vodař to spojit a udělat tlakovou zkoušku.

Odesláno

Jo,ja mel taky jednoho moc sikovnyho zednika,kdyz delal kuchyn,tak se ptal,kdy tam budeme davat tu DIZEGTOR,kdyz jel kupovat obklady do koupelny,hrozne se divil,ze mu toho zbylo asi sedum metru navic...prej se asi seknul...no,asi po tejdnu jsem mu dal prachy,co si "vydelal" a slusne mu rekl,at okamzite vypadne.

Odesláno (upraveno)
  V 14. 10. 2013 v 9:20, Zmizík napsal:

Posledně, když mi maník přišel na výměnu kotle, taky po obhlídce toho starého opovržlivě utrousil: "Který lempl vám to dělal?" Tak mu na to říkám: "Vy!".  

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno
  V 14. 10. 2013 v 14:56, lucid napsal:

Posledně, když mi maník přišel na výměnu kotle, taky po obhlídce toho starého opovržlivě utrousil: "Který lempl vám to dělal?" Tak mu na to říkám: "Vy!".

))) a co on na to?

Odesláno

Nám zase zedník štípl hromosvod, takže není. Některé stěny jsou už od pohledu křivé a firma, která dělala střechu, tak rodičům dluží poměrně dost peněz. Úplně ideální stav je asi platit až po skončení realizace a když je vše po předání v pořádku. Ovšem na to skoro žádná firma nepřistoupí.  

lucid : jak reagoval ? :D

Odesláno

Začal koktat, že to už je přeci jenom nějakých 15 let a že dnes jsou jiný technologie a že ten kotel taky nic moc. Přitom to byl on, kdo nám jej tenkrát doporučil. No, kličkoval jako kybernetická myš. Nevím, zda to mělo příčinnou souvislost, ale původní odhad ceny pak snížil. Kdybych nevěděl, že je to opravdu slušný řemeslník, tak bych jej znovu nevolal. Nicméně mne to dobře pobavilo.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...