Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já jsem taky vyučenej truhlář a dělám to ještě pořád. Akorát to  mám přesně obráceně, dělám tak 90 % masiv a 10% lamino, letos jedna kuchyň z lamina jinak samý masiv. I tu velikou vestavěnou skříň z masivu, co tu long zmiňoval, že se bude kroutit jsem dělal a v poho, jen se musí trochu vědět čemu se kde při výrobě vyvarovat. Teď jsem dodělal třeba tohle:

Tak ta koupelna je úžasná ;) skvělá práce, palec nahoru :) 

Odesláno

Já jsem taky vyučenej truhlář a dělám to ještě pořád. Akorát to  mám přesně obráceně, dělám tak 90 % masiv a 10% lamino, letos jedna kuchyň z lamina jinak samý masiv. I tu velikou vestavěnou skříň z masivu, co tu long zmiňoval, že se bude kroutit jsem dělal a v poho, jen se musí trochu vědět čemu se kde při výrobě vyvarovat. Teď jsem dodělal třeba tohle:

Lorcha musím moc pochválit. Mám od něj jen jednu drobnost. K ní jsem dostal ještě větší drobnost, vařečky/lopatky, a Lorchu, fakt na Tebe vzpomenu skoro každej tejden, když o víkendu vařím, ptz tohle Tvoje nářadí je naprosto nepřekonatelný :notworthy:

Odesláno

Prachati a nesoudní... jeden tady brečí že mu truhlář s mozkem v hlavě drze nevystrouhal postel z jediného kusu "masivu" (jaký by byl výsledek už výše napsali povolanější), zítra tu bude jinej řvát že Bentleymu na potažení interiéru nestacil jedinej buvol - a pozítří dalšímu Patek odmítne vykovat hodinky z jediného kusu zlatého nugetu...

Diky dostal jsem zachvat smichu. Jinak pro Lorch.......koupelna je nadherna. Na kolik to tak vyslo, cistej material. Klidne do SZ.

Odesláno

Nedá mi to neříci něco k tématu masiv-spárovka-laťovka. Jsem už dosti starý člověk a vím, že rodiče měli doma nábytek (manželskou postel, prádelník, toaletu a noční stolky), které koupili jako vybavení bytu i s bytem někdy v roce 1935 už jako staré. Byl to krásný nábytek, navrchu dýha kanadská bříza, ale uvnitř laťovka! Ta veliká čela manželské postele byla i pro mě, jako kluka, poměrně lehká. Víte, co by vážila z masivu???!!! No a tento nábytek je doposud u mého bratra na chalupě a stále výborně slouží svému účelu. Takže je to nábytek starý bezmála 100 let a stále slouží. Nejde tedy o to, zda je to masiv - proč mít metrákový a hrozně drahý nábytek z masivu, když stejnou službu udělá dýhovaná laťovka, ale musí to být dobře udělané. To už, možná, dnes umí málokdo a v tom to asi bude.

Odesláno

Nastvalo me, ze jsem prehlidl pri nakupu objektivu, ze je urcen pro Canon a ne pro Nikon. Nechapu jak se mi to mohlo stat... Jeste jsem pro to musel az na postu, i kdyz jsem byl cely den doma. 

Odesláno (upraveno)

Nedá mi to neříci něco k tématu masiv-spárovka-laťovka. Jsem už dosti starý člověk a vím, že rodiče měli doma nábytek (manželskou postel, prádelník, toaletu a noční stolky), které koupili jako vybavení bytu i s bytem někdy v roce 1935 už jako staré. Byl to krásný nábytek, navrchu dýha kanadská bříza, ale uvnitř laťovka! Ta veliká čela manželské postele byla i pro mě, jako kluka, poměrně lehká. Víte, co by vážila z masivu???!!! No a tento nábytek je doposud u mého bratra na chalupě a stále výborně slouží svému účelu. Takže je to nábytek starý bezmála 100 let a stále slouží. Nejde tedy o to, zda je to masiv - proč mít metrákový a hrozně drahý nábytek z masivu, když stejnou službu udělá dýhovaná laťovka, ale musí to být dobře udělané. To už, možná, dnes umí málokdo a v tom to asi bude.

Rozdíl je v tom že v třicátých letech byla laťovka přidanou hodnotou. Když sesazenku po protažení příčně vzali silnější dýhou, nejen z jedné strany poddýžkou.

EDIT: jak tu vidím pořád skloňovanou váhu LTD vs. masiv. Mám pocit že si nerozumíme. Ta váha o které pořád mluvíte není v typu materiálu masiv vs. LTD. To si spíš platete s voštinou. Sesazenka je masiv z přířezů, LTD je sesazenka z přířezů plus příčné předýhování/přelepení překližkou. Nižší váha bude potom logicky ve stejném materiálu u sesazenky s příčnou dýhou - tedy LTD. Záleží na materiálu sesazenky. Rozdíl je u průmyslového plošného materiálu jen že si kvalitu tak neohlídáš a je v tom naprané kde co s variabilní kvalitou. Když to bude částečná voština apod. tak to bude vždycky někde ošizené a méně odolné. S tím se dá počítat u konstrukcí jako s výplní. U čela postele rámová konstrukce z masivu se stojnama, přičemž zavrtání kování na luby jdou do masivních stojen. Ale aby nějaký expert dal centimetrový nákližek na LTD desku a někam fikl nosný bod pro kování, to není úplně ok.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno

Nemusíš mi to zvýrazňovat, já to vidím dobře. Opravdu to nemyslím osobně vůči Tobě. Je to přirozeně profese od profese. Ale to co píšeš je spíš argument pro podporu mého tvrzení, že tam kde to jde dám radši na živnostníka 600/h v úměrné kvalitě provedení a osobním přístupu než velké firmě 1200/h aby koncový člověk neměl ve finále ani dvě kila.

Nezvýraznil jsem to schválně.měl jsem trochu kalup a už jsem to prostě nechal tak.Ve strojařině,je to samo o strojích co něco stojí a někdo to prostě musí zaplatit.

Odesláno

Stavební firma z KM (název klidně pře SZ), rekonstrukce jedný místnosti, podhled se světlama, nový omítky, vymalovat, vylít podlahu pro kobercáře a udělat díru na klimu. Měli na to 3 týdny, prvních 14 dní langsam, "mladej pane, to se stihne". V pátek kalup, nebyla vylitá podlaha. V pondělí měla jiná firma pokládat koberce, dodneška je podklad mokrý. Nábytek dovezli z výroby včera, krabice mám všude po celým baráku.

No patro bude dělat někdo jinej.

Odesláno

Stavební firma z KM (název klidně pře SZ), rekonstrukce jedný místnosti, podhled se světlama, nový omítky, vymalovat, vylít podlahu pro kobercáře a udělat díru na klimu. Měli na to 3 týdny, prvních 14 dní langsam, "mladej pane, to se stihne". V pátek kalup, nebyla vylitá podlaha. V pondělí měla jiná firma pokládat koberce, dodneška je podklad mokrý. Nábytek dovezli z výroby včera, krabice mám všude po celým baráku.

No patro bude dělat někdo jinej.

....stejně dobrej. V týhle zemi má každej tři doktoráty, ale rukama už umí dělat jenom pár fachmanů...

Odesláno

Nechápu bretya a jeho komentáře...asi jedu na jiné vlně nebo málo hulím.

Nie nie, zďaleka nie si sám, kto krúti hlavou  :cheers:

F.

Odesláno

mozna, ze jsme tady na ty zedniky zbytecne prisny.. zaslouzi si i chvalu...

me se treba stalo, ze barak jeste stoji, cihly drzi, po podlahach se da chodit, strechu neodfoukl vitr..

... tak takhle asi moje pozitivni zkusenost se stavebnim remeslem...

Odesláno

Mám dobrého zedníka ,a to je víc než výhra.Ale dnes mě naštval ten můj malý spratek,/3roky/ spláchnul ten osvěžovač co visí za okraj záchodu a žena samozřejmě,je to "nějaké ucpané".Tak musel jít Geberit dolů,smrdím jak pes a celý byt taky.Naštěstí už je to v pohodě a než dojde domů,tak fotr vychládne :-)   .

Odesláno

Jo jo já jsem  musel z geberitu odšoubovat mísu, a sáhnout pro ten osvěžovač do kolenu roury tak 50 cm dozadu a dolů. ASI TAK STOKRÁT SE MI ZVEDNUL KÝBL, ale to tak že hrozně.

Po návštěvě bytu s bouchlým nebožtíkem má druhá nejvíve EKL ZKUŠENOST.

Mám dobrého zedníka ,a to je víc než výhra.Ale dnes mě naštval ten můj malý spratek,/3roky/ spláchnul ten osvěžovač co visí za okraj záchodu a žena samozřejmě,je to "nějaké ucpané".Tak musel jít Geberit dolů,sm.dím jak pes a celý byt taky.Naštěstí už je to v pohodě a než dojde domů,tak fotr vychládne :-)   .

Odesláno

Já bych ty dřívější zedníky moc nechválil. Když jsem pokládal plovoucí podlahu v obýváku, položil jsem první 2 řady, v rozích jsem byl u stěny a uprostřed jsem byl 8 cm od stěny na 4m délky zdi. Při obkladu stěny v předsíni dilema, jestli horní lištu dát vodorovně nebo podle parapetu. Taky rozdíl 3 cm na 1,5m šířky stěny.

Návštěvník Matiniela
Odesláno

Dolní osmičky. Začaly se pořádně prořezávat, když mě přestala bolet čelist po vytrhnutých horních osmičkách.  :furious:

Odesláno

Že si někdo ze střechy mýho auta udělal kluziště, spíš ji teda použil jinak, každopádně z výsledku radost nemám. Lidi jsou hovada...

Tak to naštve!

Odesláno (upraveno)

Tak jsem hned z příjemné vyjížďky na kole zabrousil pro víno, koupil dvě láhvinky červeného, dal do baťužku, kde mám veškerý věci na kolo včetně nové bundy Mammut a pic s baťohem o zeď :furious: Plná taška vína, no lepší než plná taška Evy a Vaška, to jako jo, ale stejně to nasere" No a k tomu mi volaly, že ráno ve čtyři jedu do Zlína asi milion km, nebo kolik to vlastně je, ale myslím, že od nás z kotěhůrek asi dost" A takovej hezkej večer to mohl bejt ...sakra

Upraveno uživatelem African
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...