Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Sickday v praci nemame, ale dovolili nam vzit si dovolenou, misto nemocenske ;) Jinak muj nazor na to ojebavani je takovy, ze kdyz si ty tri dny ojebes na opici, nebo ze se ti proste nechtelo, tak az je budes opravdu potrebovat, mas prd... Asi bych to i jako sef/majitel resil takto, nijak bych to nekontroloval. A kdo bude cely rok zdravy, nevybere si je, tomu bych to volno dal o vanocich. Nikdo by o nic neprisel, nikdo by nemel komu co zavidet. Kdo by sickdays osulil, osulil by predevsim sam sebe...<br /><br />

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Penize az v druhym planu, bez par set tisic se da zit ale bez pratel to de hur.

Jak praví jedno přísloví: "dobrého přítele si važ daleko víc než peněz" ... Proto peníze nepůjčuju i když bylo těžké to kamarádovi vysvětlit.

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři

U nás také pro každého 3 sickdays.

A pak za každých odpracovaných 5 let další den navíc. Takže já už mám navíc navíc 3 (celkem tedy 6).

Jediná podmínka je, že jejich čerpání je možné až po vybrání standardní dovolené a nejdou převádět do příštího roku.

Ty sickday můžeš čerpat až po řádný dovolený? Nebo až ty sickdays navíc?

Pokud to první, přijde mi to divný. Proč si na nemoc brát dovolenou, když si můžeš vzít sickday? Od toho přece jsou, ne? :)

Odkaz ke komentáři

Štve mě zcela a naprosto papírování- vše se má v době internetu , e-mailu ( datovky ) a mobilu zjednodušit , ale opak je pravdou. Místo toho, aby mě stačilo, že mě občan napíše podnět na změnu e-mailem, musím po něm chtít i písemnou formu, zaevidovanou v podatelně ( u právnické osoby výpis z OR, plnou moc k zastupování, situační plánek ) a nelze si to zaevidovat u sebe ( jak jsem se doteď domníval a dělal to tak ), ale musím to odeslat na podatenu a prudit dalšího člověka. Odpověď pouze písemně, i když žadatel uvede , že stačí telefonické vyrozumění, či zaslání e-mailem ( kolik stojí peněz doporučená zásilka, kterou musím odesílat každou blbost, nemá cenu rozebírat ). Fakt mě tohle "zjednodušování" práce vadí. O umístění úředního razítka o 4 cm více vpravo, dle normy, se snad ani nemá cenu zmiňovat.

V době moderních technologií se dělaj od všeho snad 4 kopie v papírové podobě. No nic. Škoda slov.

Odkaz ke komentáři

Ty sickday můžeš čerpat až po řádný dovolený? Nebo až ty sickdays navíc?

Pokud to první, přijde mi to divný. Proč si na nemoc brát dovolenou, když si můžeš vzít sickday? Od toho přece jsou, ne? :)

A není to v reálu jedno?

Prostě mám 31 dnů volna.

25 dovolená + 3 sickdays + 3 za opracované roky.

A jestli si na nemoc čerpám dovolenou nebo sickdays, to je přece jedno, pořád je to o tom, že jich mám celkem 31.

Ale pravidla jsou taková, že sickdays (všechny) mohu čerpat až po vyčerpání řádné dovolené (přičemž je jedno, na co si je použiju).

Odkaz ke komentáři

Já včera touhle dobou došel k přejezdu a docela vážně uvažoval, jestli na ten vlak mám počkat. Nakonec jsem šel pryč, ale až do večera jsem si říkal, že jsem asi fakt měl počkat. Když jsem ho pak viděl jet, už jsem byl moc daleko. Tohle není dobře.

Co blbneš?

Odkaz ke komentáři

To jsou divny pravidla, ale nic proti. Sickdays jsou u nas take a cerpaji se tehdy, kdyz je cloveku blbe. Nevidim moc smysl v tom je mit a cerpat je az po dovolene. Navic nejsou automaticky, jsou pouze pro pripady nemoci nebo proste kdyz je cloveku blbe, Pak je vernostni dovolena, ktera lze vycerpat az po uplynuti radne.

Odkaz ke komentáři

Taky nevidim vyznam mit je napevno dane. Napriklad minuly rok jsem byl nejaky oslabeny - psychicke vypeti + stehovani + zdravotni problemy = celkove jsem cerpal 8x2 dny na nemoc. Letos jsem nebyl nemocny jeste ani jednou, tak jsem samozrejme necerpal. Jednoduchy a ucinny system. Kdyz jsem se bavil loni s majitelem, zda mu nevadi, ze tolik cerpam, tak se usmal a rika, ze mu je milejsi, kdyz mi zaplati 8x2 dny a vynecham fakt jen tech 16 dni, nez kdyz pujdu marodit minimalne 8x5 pracovnich dnu - budu mu chybet v praci celkove 40 dni a zaplati mi celkove vic...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...