M10 Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Zatím nikdo nevymyslel jinej systém, jak zaplatit úředníka, když na něj přijdeš, sem s ním. A ty naturálie, to je nadsázka, odlehčení, tak to tak ber . Já vím, že sou na nás lidi naštvaný a maj dojem, že nic neděláme ( já taky, třeba na městskou policii ), ale fakt to tak není ( i když jsem skoro furt na netu, tak pracuju- odpovídám na e-mailové dotazy ohledně práce ).jasan, nadsázku chápu ... nechci tady rozjíždět, flame, ale jiný systémy určitě vymyšlený jsou, jenomže to by se pak nedalo tak krást, kdyby se zavedly Co třeba dát daň jednu jedinou, ze zisku, a to 10% a nezdaňovat práci a netvořit umělé daně DPH , spotřební atd, atp, a je vymalováno. Jenomže na to mi dalších sto lidí navrhne proč to nejde a dalších sto lidí vysvětlí, že je to přesně naopak... takže nechme daně daněmi.A já si sice myslím, že ve státních službách jsou primárně zaměstnáni lidé, které soukromý sektor pro neschopnost nechce a sami se o sebe postarat (rozuměj uživit) neumí, nicméně to není nic negativního, takoví lidé prostě jsou a musí se jim dát možnost práce, z makroekonomického hlediska je umělá zaměstnanost pro státní finance požehnáním kvůli následné spotřebě atd., ale na druhou stranu sleduji, že se už sem tam najdou výjimky, kdy se státní zaměstnanci opravdu začínají snažit a uvědomovat si, že jsou tam pro nás, pro lidi, kteří je platíme, čili že oni slouží jako služba, nikoliv jako despotický diktátor, a že oni potřebují nás, a nikoliv my je, protože nejlepší služba je taková, kterou dodává soukromník, nikoliv stát. Takže doufám, že než umřeme, tak se jako společnost vrátíme k tomu, že státní úředník pod penzí bude mít svoji prestiž a postavení proto, že svoji práci vykonává dobře a rád. a pro blaho společnosti , protože to je to, co je cílem statních služeb , které si musíme povinně, bohužel, platit...a to bez možnosti jiné alternativy a odvolání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 jasan, nadsázku chápu ... nechci tady rozjíždět, flame, ale jiný systémy určitě vymyšlený jsou, jenomže to by se pak nedalo tak krást, kdyby se zavedly Co třeba dát daň jednu jedinou, ze zisku, a to 10% a nezdaňovat práci a netvořit umělé daně DPH , spotřební atd, atp, a je vymalováno. Jenomže na to mi dalších sto lidí navrhne proč to nejde a dalších sto lidí vysvětlí, že je to přesně naopak... takže nechme daně daněmi.A já si sice myslím, že ve státních službách jsou primárně zaměstnáni lidé, které soukromý sektor pro neschopnost nechce a sami se o sebe postarat (rozuměj uživit) neumí, nicméně to není nic negativního, takoví lidé prostě jsou a musí se jim dát možnost práce, z makroekonomického hlediska je umělá zaměstnanost pro státní finance požehnáním kvůli následné spotřebě atd., ale na druhou stranu sleduji, že se už sem tam najdou výjimky, kdy se státní zaměstnanci opravdu začínají snažit a uvědomovat si, že jsou tam pro nás, pro lidi, kteří je platíme, čili že oni slouží jako služba, nikoliv jako despotický diktátor, a že oni potřebují nás, a nikoliv my je, protože nejlepší služba je taková, kterou dodává soukromník, nikoliv stát. Takže doufám, že než umřeme, tak se jako společnost vrátíme k tomu, že státní úředník pod penzí bude mít svoji prestiž a postavení proto, že svoji práci vykonává dobře a rád. a pro blaho společnosti , protože to je to, co je cílem statních služeb , které si musíme povinně, bohužel, platit...a to bez možnosti jiné alternativy a odvolání.Jojo, částečně to beru, s něčím nesouhlasím, ale to je můj boj. Spojuje se pocit toho, že úředník je tam pro občana, s tím, že úředník jim má ve všem vyhovět ( což prostě nejde, protože a beru to na příkladě sebe, mě svazujou předpisy a zákony o silničním provozu, zásady dopravního značení a normy ČSN,....... ) a prostě na nesmyslnej požadavek občana nemůžu odpovědět kladně, tam je možná můj rozpor s tím, že státní správa zaměstnává neschopné ( ale u mě to jistě platí, jak jsi napsal výše ). I pár schopných se najde a je jich podle mě dost, které prostě ta práce baví a do soukromého sektoru nechtějí- můj problém je, a to si jen myslím, že neumím dostatečně prodat svou práci, nejsem prostě nijak průbojnej a tak se nikam neženu. Navíc jak jsem psal, práce mě baví ( takovejch taky ve státní správě pár je :-)) ) a v soukromém sektoru bych takovou možnost "vyžití" prostě neměl.Asi to ukončíme,ne? Daně nevyřešíme a kvalitu úředníků asi taky ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peter78 Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Hosani, s tema danema statnich zamestnancu mate recht, v podstate se to plati "zbytecne" - teoreticky. Prakticky jde o nasledujici - stat dela zakony pro zamestnance bez ohledu, zda je statni nb soukromy, je to rozhodne jednodussi, nez to resit statni vs soukromy a pro kazdeho delat ruzne moznosti odvodu, davek, ulev atd. A to je dost podstatne. a ted ctu, ze to uz ukoncime, takze to asi ukoncim taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Připadá ti to zcela normální ? Pokud ano, jsi ideální státní zaměstnanec Ideální z daleka ne, ale ať už to je normální či nikoliv, těžko s tím něco nadělám. Oni i státní zaměstnanci mohou hodnoty vytvřet, jen to není vidět hned jako třeba u řemeslníků. Když učitel naučí dítě číst, psát a pčítat, trvá pak ještě hodně dlouho, než se efekt dostaví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MJ. Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Tyvoe.. doufám že s tou jeho?! Hučel tam do ni celej večer. Chvilku se u jejich stolu i plakalo. Plakal on, pak teda i ona. Po dezertu se "nenápadně" odebrali na šmajchlplac. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondoni Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Zvykneš si, dělal jsem to 20 let.Slovo tip zná většina lidí jen z filmu...... Myslím, že jejich chyba. Dýško nechávám, když jsem teda spokojený aspoň těch 10%. Třeba moje drahá to zpočátku našeho vztahu vůbec nechápala, ale když člověk párkrát zajde na stejné místo, pochopí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 (upraveno) Zvykneš si, dělal jsem to 20 let.Slovo tip zná většina lidí jen z filmu...... Moje lepší polovička teď byla v Ostravě na Colours a vyprávěla, že když ve Stodolní platila v nějaký kavárně oběd, tak zaokrouhlila 265 na 300, takových standardních 10%. A číšník se jí ptal, jestli si tím je jistá Upraveno 23. července 2014 uživatelem Chumpus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Dysko davam, ale obcas mam pocit, ze v Čechách chce dysko i automat na kafe V některých restauracích je servis na úrovni roku 1987 a tam bych pochopil, ze někdo někomu nedá...Jak je to třeba v Německu, tam dávají v kramech dyska jen nákupčí z východu;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Dysko dávám, když jsem fakt spokojenej! A moc nechápu, když se nejakej výčepní diví, ze ho jako automaticky nedostal :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 No, dokážeš to opravdu pěkně zjednodušit, jen co je pravda. Politik zavelí a ty jako úředník máš dvě možnosti - buď zaskřípeš zubama a snažíš se vyhovět ( dostaneš to befelem i od vedoucího úředníka- tajemníka úřadu ), nebo § 51 či 53 ( teď si nejsem jist )- hrubé porušení pracovní kázně. Řeči o tom, že můžeš jít dělat něco jinýho, přirovnávám k tomu, že na nás platíte daně, já je platím taky. Někoho jeho práce baví, jako např. mě a tak občas zaskřípu zubama a táhnu to dál.No tak teď teprve jsem ten průser pochopil celej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEGY Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Zvykneš si, dělal jsem to 20 let.Slovo tip zná většina lidí jen z filmu...... Co co, Tony, tys zmenil job? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Presne tak, kdyz jsem spokojenej davam 10+% a kdyz me nastvou (zminovanej servis na urovni roku 1987), tak si klidne necham do koruny vratit. Obvykle za to sklidim kyselej ksicht .Dysko dávám, když jsem fakt spokojenej! A moc nechápu, když se nejakej výčepní diví, ze ho jako automaticky nedostal :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 V posledních dnech mě totálně točí poskytovatel internetu a iPtv.Rychlost připojení pře Wifi v posledních dnech teď je připojení zase v normálu zaplať pánbůhhttp://www.speedtest.net/my-result/i/911941371 Dostalo se mi vysvětlení, že takovéto výkyvy jsou způsobeny přetížením wifi pásma v okolí ( což považuju za blbost) Navíc mě potěšili informací, že nenesou odpovědnost za stabilitu a rychlost připojení přes wifi ač wifi sít vytváří router, který dodali oni s upraveným open-wrt firmwarem a informací, že žádný jiný router použít nejde. Což je ideální stav Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 (upraveno) Zaujímavé je. že ani za zážitok z hokeja nejdeš k pokladni a nedoplatiš za lístok. Dobre docestuješ, si nadmieru spokojný, ale nejdeš k šoférovi autobusu a nedáš niečo navyše, že aká fajna jazda, dík. Neviem, či niekto dal letuške dyško. Všetko to sú služby. Mne dlho nevedel nikto odpovedať prečo tomu tak je zvlášť pri jedle a pití v reštikách a phostinstvách. Podľa mňa je to dané tým, že kedysi, ako som sa dočítal, nikdy obchodné stretnutie nezačalo skôr ako po pohostení. Edit: Dobré jedlo a dobré lože (samozrejme so ženou, či mladým chlapcom - na výber jest) bolo to prvé. Na oplátku sa potom hosť revanšoval pri jednaní navýšením zjednaného tovaru. Upraveno 23. července 2014 uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Presne tak, kdyz jsem spokojenej davam 10+% a kdyz me nastvou (zminovanej servis na urovni roku 1987), tak si klidne necham do koruny vratit. Obvykle za to sklidim kyselej ksicht .Ve Francii mne naučili nechat si vrátit do posledního centu a ne nastavovat ruku, pomohl vysazi prachy na stůl a ty dle tvého uvážení necháš opet něco ležet. Začal jsem to praktikovat a měl jsem pocit, ze živý z hostince neodejdu:)Dysko k tomu patří, akorát by si měl personsl uvědomit, ze k tomu patří i servis z jejich strany:)Nechci poslouchat výlevy dvou servírka o tom co děla jejich ex;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Zaujímavé je. že ani za zážitok z hokeja nejdeš k pokladni a nedoplatiš za lístok. Dobre docestuješ, si nadmieru spokojný, ale nejdeš k šoférovi autobusu a nedáš niečo navyše, že aká fajna jazda, dík. Neviem, či niekto dal letuške dyško. Všetko to sú služby. Mne dlho nevedel nikto odpovedať prečo tomu tak je zvlášť pri jedle a pití v reštikách a phostinstvách. Podľa mňa je to dané tým, že kedysi, ako som sa dočítal, nikdy obchodné stretnutie nezačalo skôr ako po pohostení. Edit: Dobré jedlo a dobré lože (samozrejme so ženou, či mladým chlapcom - na výber jest) bolo to prvé. Na oplátku sa potom hosť revanšoval pri jednaní navýšením zjednaného tovaru.Tak ja kdyz si dam panaka v letadle tak tip letusce dam, to samy v taxiku, u holice, pokojsky v hotelu, na baru i kdyz mam all inclusive atd. Nevim co je na tom nenormalni, jestli nemas ten pocit tak nic nedavej, ale nerikej ze je davani tipu obvykly jen v restauracich protoze to neni pravda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Bobe, jak jako? Ja tomu vsude rozumim, ale v tom letadle? Budto letim normalni linkou kde to mam v cene tudiz prachy netaham, nebo to tam v nizkonakladovce tak natazeny, ze se jeste na tip muzu vykaslat, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 No kdyz jsme leteli na kubu tak byl drink za 2 E a dva jsem platil 5E, asi jsem magor, nebo deformace z povolani :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Opakujte po mě: 1. tip nedám pokud nebylo jídlo / pití v pořádku A nebyla zjednána náprava 2. jinak vždy cca 10% plus, protože NEJSEM neandrtálec, stejně jako zaokrouhlit 1998 korun na dva litry je zhovadilost 3. naučím se odejít a najít si jiný podnik pokud se mi už od začátku nelíbí interiér/obsluha/jídelníček/ceny/jednání/cokolivprotože pak už je to jen moje volba že jsem zůstal a hlavně se chlapci tady neštěkejte kvůli tipu v řádu desetikorun, to je takový divný když nejlevnější Invicty s turbem v prodejní sekci stoji dvacku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Norwegian airlines - nenabizet automaticky u 10ti hodinoveho transatlantickeho letu zadne jidlo a zavazadlo jedine za 120 dolaru priplatek za kus a jeste max. 20 kilo, to uz mi prijde jako silny kafe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky